Як приготувати вишневе желе без кісточок на зиму

З допомогою заготовок на зиму можна зберегти не тільки смак, але і користь вишень. Ягідне желе, закупорені у банки, відрізняється густою консистенцією, приємним ароматом і яскравим рубіновим кольором. Ласощі можна подавати до столу як окремий десерт або використовувати для приготування випічки.

Желе з вишні без желатину

Як правило, цей вид заготовок варять з використанням желатину, додає пружність і особливу консистенцію. Оскільки в ягодах міститься натуральний пектин у великій кількості, який має желюючою ефектом, приготувати ласощі можна і без желатину. Які інгредієнти для цього знадобляться:

  • свіжа стигла ягода без кісточок – 1,5 кг;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 1 кг

Смачне желе з вишні на зиму – рецепт:

  1. Першим ділом очищаємо ягоди від кісточок і забруднень. Далі їх слід потовкти товкачем або перемолоти блендером.
  2. Приготовлену масу заливаємо 0,1 літром води і поміщаємо посуд на вогонь (середньої інтенсивності).
  3. За допомогою ложки масу помішуємо кожні 30 секунд. Варимо її не довше 7 хвилин.
  4. Після протираємо крізь сито, щоб отримати сік.
  5. Змішуємо отриману рідину з цукром і кип'ятимо на слабкому вогні 35-45 хвилин. Желе з вишні без кісточок на зиму буде готове, коли взята ложка десерту не буде розтікатися по блюдця.
  6. За бажанням у готове ласощі можете додати ваніліну або стопку коньяку. Виливаємо все оброблені банки і закочує їх кришками на зиму.

Желе з вишні на зиму з желатином

З ягоди готують різноманітні джеми, варення, компоти, але ці рецепти з вишні на зиму для російських господинь вже звичні і не викликають інтересу. Ніжне желе ще не встигло приїсться, тому його роблять більш охоче. Готувати ласощі просто і швидко, крім того, його дуже люблять діти. Що необхідно для приготування желе з вишні без кісточок на зиму:

  • желатин – 1 уп. (20 г);
  • стигла ягода без кісточок – 1 кг;
  • очищена вода – 1000 мл;
  • цукровий пісок/пудра – 1000 грам.

Як готується ласощі:

  1. Консервація вишні на зиму починається з підготовки ягід. Для цього промиваємо плоди під проточною водою, виймаємо кісточки.
  2. Засипаємо цукром, в емальованій ємності ставимо на плиту, включивши повільний вогонь. Коли цукор розплавиться, вливаємо сюди ж половину літра води.
  3. Коли сироп закипить (через приблизно півгодини), починаємо повільно вводити желатин, попередньо розведений у воді (в пропорціях 1:10).
  4. Розкладаємо приготоване желе з стиглої вишні без кісточок на зиму по стерильним банкам, закочує їх і ставимо в прохолодне місце.

Вишня в желе

Приготований за цим рецептом десерт виходить не тільки смачним, але і красивим. На три літри ласощів необхідно взяти:

  • цукровий пісок – 1 кг;
  • чорні солодкі плоди без кісточок – приблизно 2,5 кг;
  • вода дистильована – 500 мл;
  • желатин – до 70 р.

Покроковий рецепт:

  1. Видаляємо кісточки, висипаємо сировину в каструлю з товстим дном, притрушиваем ягоди цукром і ставимо ємність на плиту.
  2. Заливаємо вказану кількість желатину гарячою водою.
  3. Коли заготовка почне кипіти, засікаємо ще 5 хвилин, після відставляємо сковороду в сторону. Всипаємо в ємність набряклий желатин, ретельно перемішуємо вміст.
  4. Розсипаємо ласощі по банкам, закорковуємо їх. Після охолодження баночки переставляємо на зберігання в холодильник. Якщо в процесі варіння дно каструлі пригоріло, відчистити його можна содою.

Желе з вишневого соку

Існує маса рецептів зимових солодких заготовок з ягід, серед яких великою популярністю користується желе з соку вишні без кісточок на зиму. При цьому, щоб смак десерту був м'яким і не викликав печії, натуральний кисло-солодкий сік розбавляють водою в довільній кількості. Які компоненти потрібні для заготівлі:

  • свіжі солодкі плоди – 2 ст.;
  • вода – 1 ст.;
  • желатин – 30 г;
  • цукрова пудра – за смаком.

Як зробити десерт:

  1. За допомогою соковижималки видобуваємо ягідний сік, далі його слід процідити через сито або марлю.
  2. Додаємо цукрову пудру (можна і пісок, але він повільніше розчиняється), воду.
  3. Доводимо інгредієнти до закипання, після остуджуємо до середньо-гарячого стану. Додаємо в рідину желатин, швидко перемішуючи вміст посуду. Грудочок залишитися не повинно.
  4. Знову проціджуємо рідина, всипаємо в неї ще невелика кількість цукру. Після охолодження заготовки розкладаємо її по банках і закорковуємо.

Відео: консервація вишні на зиму

Вишня консервована в желе Рецепт вишні в желе

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!