Варення з абрикосів на зиму

Ці смачні фрукти з кісточками помаранчевого кольору – один із символів літа. Абрикоси мають настільки вираженим солодким смаком, що наїстися ними вдосталь неможливо. Порізані часточками або цілі плоди варять у цукровому сиропі, отримуючи густий конфітюр або варення.

Як варити джем абрикосовий

Жителям нашої країни більш звично варення. Джемообразный десерт ж знайшов свою популярність всього кілька років тому. Відрізняються ці два ласощі величиною плодів: для варення їх можна використовувати цілком, а для джему потрібно подрібнювати. Правила приготування прості: кожен фрукт ділять навпіл і видаляють кісточку, після чого кладуть варитися в сироп або додають цукор на останньому етапі. Далі, в залежності від бажаного результату, плоди подрібнюють або залишають недоторканими. Варення або джем з абрикосів на зиму закривають в банках з герметичними кришками.

Густоту ласощі, яка дуже важлива, регулює пектин, що міститься в злегка недозрілих плодах, тому для заготівлі вибирати краще їх. Джем з соковитих абрикосів на зиму не готують, оскільки краще з'їсти їх свіжими. Пропорції цукру і фруктів, як правило, 1:1, але можна регулювати кількість першого інгредієнта за власним уподобанням. Зайвий сік при варінні можна зливати, щоб десерт виходив гущі.

Як приготувати джем за традиційним рецептом

У класичному варіанті ароматний десерт варили у великому тазі, вимішуючи дерев'яною ложкою. І хоча ці часи пішли, варення з абрикосів на зиму продовжують готувати по самому простому, але гарним рецептом. Вам буде потрібно всього два компоненти:

  • абрикосові плоди – 1 кг;
  • цукор – 1 кг

Покрокове приготування:

  1. Промийте кілограм абрикосових плодів, поділіть на дві частини і звільніть від кісточки.
  2. Прикриті водою фрукти повинні варитися на несильному вогні до розм'якшення.
  3. Протріть м'якоть через сито в чисту посуд, після чого поверніть отриману масу в каструлю.
  4. Засипте цукор, порційно вмішуючи в протерту суміш.
  5. Кип'ятіть 2 години, контролюючи утворення пінки і знімаючи її.
  6. Заготівлю на зиму в гарячому вигляді розливають по банках і залишають на зберігання.

Абрикосовий джем на зиму з добавками

Улюблені ласощі, де головним компонентом є фрукт або ягоду, яких так багато літа, легко урізноманітнити. Джем з солодких абрикосів на зиму можна доповнити цитрусовими, внісши ледь помітну кислинку. Відмінною ідеєю стане використання декількох грам верхнього шару цедри апельсина або лимона, але трохи соку теж можна додати. Якщо хочете, можете задіяти екзотичні фрукти, наприклад, стигле манго, але вибирати їх потрібно червоного кольору. Завжди є під рукою ванілін і кориця добре розкриють смак абрикосів.

Відео: яблучно-абрикосовий джем

Яблучно-абрикосовий джем / Apple-strawberry jam ♡ English subtitles

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!