Варення з вишні з кісточками на зиму

Кожне літо дачники радіють кількості ягід. Смак вишні вражає, з'їсти все не вдається, а викидати гарні, смачні ягоди ніхто не хоче. У такій ситуації є вихід – приготувати вишневе варення з кісточками на зиму. Соковитий річний смак буде зігрівати холодними вечорами. Як зробити варення? Розкриємо декілька секретів!

Як варити

Рецепт приготування вишневого варення з кісточками простий, дуже зрозумілий. У кожної господині є свої таємниці в приготуванні варення, всі віддають перевагу різними рецептами варення з вишні з кісточками на зиму. Зібрали добірку основних інструкцій з приготування цього смачного, соковитого річного страви. Важливо відзначити, що таке варення добре поєднується з оладками, млинцями, кашами або просто з чаєм!

Велику роль відіграють банки, куди готове варення переливається: їх необхідно правильно підготувати. На самому початку скляну тару обробляють окропом, після цього промивають начисто содою. Завдяки цій процедурі варення не заграє, не покриється цвіллю. Після процедури очищення слід зробити стерилізацію для поліпшення ефекту. Ваше вишневе варення не зіпсується довше, тому буде до кінця зими радувати своїм чудовим смаком. До того ж потрібно прокип'ятити кришки – вони теж є важливою частиною.

«П'ятихвилинка»

Назва рецепта говорить сама за себе: кілька хвилин можна насолоджуватися чудовим смаком варення з вишні з кісточками на зиму. Чому не треба прибирати кісточку? По-перше, це забирає багато часу, а по-друге, основа вишні – сік – піде безповоротно. Щоб поліпшити смак частування, можна залишити заготовку на пару годин, але іноді часу на таку підготовку немає. Для приготування потрібні:

  • вишня – 1 кг;
  • цукор – 1-1,5 кг

Приступаємо:

  1. Промити ягоди, а також прибрати непотрібний сміття.
  2. Викласти шар з вишні в каструлю. Посипати цукром. Повторити. Якщо є можливість, то треба залишити цю заготовку як мінімум на дві години, щоб утворився вишневий сироп.
  3. Поставити майбутню солодкість на плиту, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь, варити п'ять хвилин. Важливо заважати, щоб нічого не прилипло, прибирати з'являється пінку.
  4. Розлити варення по банках, потім щільно закрити кришкою. Велике значення має попередня обробка банок: їх можна промити содою, обдати окропом, після цього стерилізувати.
  5. Готове варення зберігати в холодильнику або льосі – головне, щоб це було сухе, темне, прохолодне місце.

З желатином

Дізнайтеся ще один цікавий спосіб. На літр солодощі йде:

  • вишня – 1 л;
  • цукор – 400 г (залежить від сорти ягід);
  • желатин – 50 г;
  • вода - 250 мл

Спосіб приготування:

  1. Промити ягоди, позбутися від зайвих гілочок і листочків.
  2. Вишню висипати в каструлю разом з цукром. Найкраще взяти емальований посуд або з товстим дном.
  3. Желатин залити окропом.
  4. Поки він розбухає, включити плиту, потім варити вишню до кипіння. Потім зменшити потужність, готувати ще хвилин п'ять.
  5. Як тільки вимкнули вогонь, залити желатин, добре перемішати.
  6. Розлити по банках.

Як готувати з лимоном

Завдяки новим інгредієнтів звичне варення набуває яскраві смакові нотки, а домашнє меню значно розширюється. Для такого десерту необхідно взяти:

  • цукор – 1 кг;
  • лимон – 1 шт.;
  • вишня – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Вишню перебрати: потрібна тільки ціла і незіпсована ягода.
  2. Засипати ягоди цукром.
  3. Взяти лимон, натерти на тертці цедру.
  4. Вичавити сік з фрукта в майбутнє варення.
  5. Поставити на вогонь, варити. Як і в попередніх варіантах: довести до кипіння, зменшити потужність і близько п'яти хвилин варити до готовності.

З імбиром

Якщо ви хочете, щоб ваше варення було корисним і допомагало впоратися з застудою, в нього можна додати трохи імбиру. Завдяки йому частування придбає пікантні нотки. Цей незвичайний смак сподобається всій родині. Для створення солодощі потрібні:

  • вишня – 1,5-2 кг;
  • імбир – 2 ч. л.;
  • цукор – близько 1 кг;
  • додати за бажанням корицю і ванілін.

Спосіб готування:

  1. Перший етап у всіх вареннях передбачувано збігається: перебрати ягоди вишні і промити.
  2. Так само, як і в інших рецептах треба засипати ягоди цукровим піском. Або залишити заготовку для утворення сиропу, або приступати до приготування страви.
  3. Додати трохи води в заготовку і почати варити частування.
  4. Через двадцять хвилин після старту додати всі спеції в блюдо. Дати варенню закипіти і готувати ще від п'яти до десяти хвилин до повної готовності.
  5. Перелити в банки і дати охолонути пряного і чудовому вишневого варення.

З волоськими горіхами

Варення з використанням горіхів по праву називається «царським». Його багатий смак радує всіх – вся родина із задоволенням наминати за обидві щоки солодке варення. Складові інгредієнти:

  • вишня – 1 кг;
  • волоські горіхи – 250-300 г;
  • цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Вибрати найбільш стиглі, великі і тільки цілі ягідки вишні. Промити їх і прибрати всі живці.
  2. Якщо серед інструментів є такий, за допомогою якого можна дістати кісточки з вишні, то не соромтеся їм користуватися! Діставши кісточки, їх потрібно замінити волоським горіхом. Якщо немає, то просто наріжте горіхи і перемішайте їх з ягодами. Замість волоських завжди можна використовувати інші, наприклад, мигдаль.
  3. Засипати вишню з горіхами, цукром в тазу і залишити настоюватися заготівлю майбутнього варення.
  4. Поставити варитися на 5-7 хвилин на середньому вогні. Поки вариться страва, треба уважно стежити за процесом і прибирати з'являється піну. Дати відпочити ягід протягом семи або восьми годин. Зробити три таких підходу.
  5. Коли в третій раз варіть частування, то, знявши з вогню, поки варення ще гаряче, необхідно розлити по банках і закрити наглухо – закатати.

Рецепт з повстяної вишні без цукру в мультиварці

Сучасна техніка значно спрощує приготування улюблених будь господинею страв. Так варення в мультиварці приготується в рази швидше. Починаємо готувати інгредієнти:

  • вишня – 1-2 кг;
  • вода.

Приступимо:

  1. Найпростіший рецепт приготування варення, так як крім вишні не потрібні ніякі продукти. Як і в попередніх варіантах можна додати цукор, але і без нього виходить відмінний десерт, який припаде до душі як акомпанемент до чаю в холодні зимові вечори. Насамперед необхідно промити, а потім перебрати ягоди.
  2. Покласти вишню в чашу мультиварки і залити водою.
  3. Включити режим гасіння на одну годину.
  4. Варення готове! Можна закупорювати в банках до зими. Хоча цей спосіб і схожий на приготування вишневого компоту, однак солодкість виходить більш густий і поживною.

Скільки можна зберігати десерт

Саме основне: солодкість треба залишити в темному і прохолодному приміщенні. Небажано витримувати блюдо більше року у зв'язку з тим, що з пензликів виділяється синильна кислота. Ця речовина може викликати харчове отруєння. Тому важливо ретельно відзначати, коли частування було упаковано і приготовлено.

Відео

Покрокові інструкції, записані на відео досвідченими кухарями, дуже зручні, тому що фахівці розповідають секрети зі своєї практики, які допомагають вирішувати з'являються проблеми під час готування. Фахівці розкривають деякі секрети приготування варення, інші нюанси цього процесу. Ви дізнаєтеся, як правильно робити консервацію і в якій ємності зручніше варити солодке частування на зиму.

Дуже простий і швидкий рецепт з цукром

Варення з вишні з кісточкою рецепт заготівлі на зиму

Варення з вишні з кісточкою

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!