З чим п'ють віскі

Однозначної відповіді на питання «з чим краще пити віскі» немає, тому що кожен п'є цей напій в силу власних бажань і смакових уподобань. Варто відзначити, що дорогий довго витриманий алкоголь п'ють, не запиваючи і без закуски. В інших випадках вживати можна з чим завгодно – додавати содову, колу, лід, яблучний сік та інші напої.

Як правильно пити віскі

Правила етикету пиття шотландського віскі від канадського відрізняються. Шотландські розділені на чотири етапи:

  1. «Подивися». Перший пункт означає, що варто придивитися до напою після того, як він опиниться в келиху, оцінити колір, ступінь в'язкості і прозорість. Колір віскі і витримка не залежать один від одного, тому отримаєте задоволення від споглядання рідини.
  2. «Понюхай». Далі обертайте віскі, дозволивши аромату розкритися . Ви відчуєте ефірні тону льодяників, інжиру, деревну свіжість, тони кольорів, солоду, запах горіхів і слабкий димний аромат – всі ці запахи характерні для якісного напою.
  3. «Посмакуй». Коли дійдете до головного моменту, обережно доторкніться губами до вмісту келиха. Коли воно виявиться в роті, потримайте напитки деякий час, не ковтайте відразу. Завдяки очікуванню, смак розкриється максимально.
  4. «Проглоти». Даний етап – сам процес пиття алкоголю, це ковток для відчуття присмаку. Після нього вам стане ясно, скільки часу вона триває, і будете ви надалі насолоджуватися смаком скотча.

Любителям відпочити з келихом елітного алкоголю з високим градусом, важливо знати і пам'ятати, що часте вживання приносить шкоди організму. Крім того, скотч має високу калорійність, тому захоплюватися їм не варто: це стосується тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. Щодня в невеликих дозах рекомендується пити віскі тільки людям, що перенесли інсульт.

З колою

З чим п'ють віскі жителі Америки? Відповідь однозначна – з кока-колою. Поєднання цих двох напоїв – імпровізація американців, яка була підтримана гурманами по всьому світу. Рецепт як пити віскі з колою, простий: беремо скотч і додаємо солодку воду в пропорції 1:1 або 1:2. Без сумнівів, після змішування вишуканий смак і чудовий аромат благородного напою втрачається, зате за рахунок великої кількості глюкози в келиху, алкоголь швидше розноситься по всьому тілу.

З содовою

За правилами вживання алкоголю пити якісний скотч потрібно з додаванням натуральної або слабогазованої води. При цьому віскі має бути не менш ніж у три рази більше за кількістю. В закладах віскі і вода подаються в різних келихах, щоб кожен гість мав можливість заважати компоненти сам – це дозволить зробити коктейль бажаного смаку і фортеці. В Шотландії і Англії п'ють напій так.

З льодом

Традиція додавати лід в алкоголь прийшла до нас із США. Тоді американці намагалися трохи нейтралізувати маслянистий присмак розливного віскі, причому дія справило успішний результат. Найчастіше лід кидають у спеціальні келихи з бурбоном і купажем. Ті, хто віддає перевагу вживання односолодового скотчу, кажуть, що з льодом смак алкоголю стає менш виразним, втрачається приємний аромат.

З яблучним соком

Змішувати скотч краще зі свіжовичавлений яблучний фрешем. Так корисніше для організму, і аромат напою не зіпсується. Міцний алкоголь, розведений соком – найвірніший спосіб приготування смачних коктейлів. Змішайте 50 гр. віскі Black Label з 200 мл свіжого соку яблук, в келих можна додати кілька кубиків льоду. Ці два компоненти відмінно поєднуються, обдаровуючи споживача чудовим ароматом і смаком.

Чим закушувати віскі

Алкогольний напій з'явився багато років тому, тому у російських людей вже склалися певні звичаї і смакові поєднання напою з деякими продуктами. На кожному святі всі намагаються поставити на стіл багато різних закусок до алкоголю. Яка закуска до віскі, якого сорту підходить найбільше? Наприклад:

  • Фуа-гра, яловичий язик, дичину. Добре поєднуються з гострими, димними, фруктовими ароматами (William Grant ' s The Family Reserve, Вільямс, White Horse Fine Old, teacher's Highland Cream, Passport Scotch).
  • Копчений лосось. Кращий продукт, який поєднується з віскі м'яких сортів ( , Jameson, Famous Grouse Blend).
  • Морепродукти. Будь-які оброблені морські мешканці підходять до трав'яним ароматом (Jameson, Ballantines Finest, Glenmorangie).
  • Яловичина, баранина. Який же повноцінний свято без м'яса і скотча з димно-торф'яним ароматом? Смачно приготоване м'ясо подається до таких сортів: Dewar's White Label, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse.

Для любителів міцніших напоїв пропонуємо ознайомитися з правилами, з чим п'ють білий ром і інші його сорти.

Відео: з чим і як п'ють віскі

Як правильно пити віскі? Ігор Мальцев

Відгуки

Володимир, 28 роківЛюблю посидіти в тихій обстановці зі стаканчиком якісного алкоголю. Багато читав про те, з чим можна пити віскі, але залишаюся вірним одній з шотландських традицій – додаю в склянку пиво. Більшість моїх друзів-цінителів прекрасного смаку скотча не розуміють моїх уподобань, але спробувати таку суміш раджу кожному.
Євген, 36 роківЯк особливому гурману елітного алкоголю, мені подобається купажировать Jameson і вайт horse. Смак і аромат виходить непередаваний словами – найкраще поєднання, яке можна зробити для приємного спокійного відпочинку після важкого трудового дня. Не замислювався, з чим п'ють віскі, я віддаю перевагу нічим його не розбавляти, а відчувати справжній смак.
Дмитро, 39 роківНайбільше мені подобається односолодовий скотч – відмінне доповнення до романтичного вечора з коханою. За розмовами напій зігрівається в келихах, повністю розкривається його аромат. Моя дівчина раніше не розуміла, як пити шотландський віскі чистим, пару раз спробувала, потім стала розділяти зі мною цю маленьку слабкість.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!