Маринований цибулю до шашлику

Улюблене багатьма м'ясне блюдо легко зробити ще смачніше. Цибулька, поданий до шашлику, внесе особливі нотки смаку. Підійдіть до процесу приготування творчо. Знаючи, як замаринувати цибулю для шашлику різними способами, можна домогтися ще більшого задоволення.

Як замаринувати цибулю в оцті

Ріпчасті головки від природи володіють особливою властивістю гірчити. Різний сорт в більшій або меншій мірі має різкий запах і гострий смак. У кожної господині є свої секрети, як позбутися від неприємних симптомів. Маринування в оцті займає дуже мало часу, змінює довго зберігається гіркоту на пікантний смак. Використовуючи різні сорти оцту можна домогтися несхожого смаку.

Вимочений в маринаді з оцтом цибулька може використовуватися як самостійне блюдо. Для м'яса, приготованого на відкритому вогні – це буде «родзинкою». Ось кілька корисних порад, як приготувати мариновану цибулю до шашлику з додаванням оцту:

  • Для маринування в оцті вибирайте головки правильної форми, без пошкоджень. Смачніше виходить сорт, що має червоний колір.
  • Великі головки нарізати півкільцями, а маленькі можна порізати кружальцями.
  • Швидке маринування досягається за рахунок оцту. Приготувати склад, що складається з холодної кип'яченої або очищеної води (стакан), ложки солі, 70-80 мл столового оцту 9%-го.
  • Особливого смаку можна добитися, якщо використовувати яблучний, винний або виноградний оцет. Його додати трохи більше, у зв'язку з меншим відсотком концентрації. Бальзамічний оцет (1-3 ложки) використовується для внесення середземноморської нотки смаку. Любителі кисло-солодких відтінків можуть додати пару ложок цукру.
  • Розчинивши у воді всі складові маринаду, висипати туди порізаний овоч. Поставити в прохолодне місце. Через півгодини складова до салату або повноцінна закуска до м'ясної страви готова.

Як маринувати цибулю для шашлику з лимоном

Особливий смак придбає маринований цибулю до шашлику, якщо замість оцту додати сік лимона. Кислота, що міститься в цитрусе, допоможе прибрати цибульний різкий запах і закуска перестане гірчити. Маринований червоний цибулю до шашлику підійде більше, тому що відрізняється більш солодким смаком. Існує кілька способів приготування маринаду з лимонним соком. Зупинившись на цьому простому рецепті, маринована цибуля для шашлику вийде з яскраво вираженими смаковими якостями, без гіркоти. Готують лимонний маринад так:

  • Кип'ячену воду злегка підігріти до 45-50 С. Додати склянку теплої рідини сік від одного лимона.
  • Для поліпшення смакових якостей в підкислену воду висипати по 1 чайній ложці цукру, чорного меленого перцю, рослинного (соняшникової або оливкової) олії, солі. Любителі зелені та прянощів можуть скористатися наявністю петрушки, кропу, лаврового листа, коріандру, кінзи. Тоді маринад буде близьким за своїм складом до кавказького рецептом.
  • Цибулька, який послужить доповненням до шашлику, порізати і викласти в керамічну або скляну ємність. Замочити на півгодини в приготованому розчині, щоб шматочки овоча не виглядали на поверхню.

Як приготувати мариновану цибулю з буряком

Як зробити маринований цибулю, щоб можна було здивувати своїх близьких і гостей? Це може бути гарнір до шашлику, якщо надати йому незвичайний червоний колір. Досягти цього можливо, якщо використовувати сирий буряк. Приготування червоного маринованого лука до м'яса займе трохи більше часу, але смак отриманого блюда варто того. Етапи створення кольорового гарнір до м'яса:

  • Очистити 5-7 середніх цибулин білого кольору. Порізати на кільця чи півкільця, залежно від розміру. Обшпарити закипілої водою.
  • Одну соковиту буряк яскравого червоного кольору почистити від шкірки, порізати на тоненькі часточки.
  • Змішати охолоджену кип'ячену воду і винний або яблучний оцет пропорційно 1:1. За смаком додати сіль, цукор, мелений чорний перець.
  • У ємності, яку потім можна буде герметично закрити, на дно покласти шматочки буряка. Наступна велика прошарок повинна складатися з лучка. Верхній шар – знову буряк. Все щільно притиснути і залити маринадом. Маринування перші 2-3 години має відбуватися при кімнатній температурі. Закупорити ємність, щоб її можна було періодично перевертати для рівномірного фарбування вмісту. На наступні 6-7 годин цибульну закуску з буряковим маринадом помістити в холодне місце.

Маринований лук швидкого приготування

Самим простим і швидким способом зробити маринад для цибулі до шашлику залишається змішування теплої води і оцту (яблучного, винного) в рівних пропорціях. Його обшпарюють окропом, попередньо нарізавши кружечками або часточками, остуджують. Кинутий у водно-оцтовий розчин на 15-20 хвилин, він вважається промаринованным. Навіть при такому швидкому способі приготування буде ідеально підходити як складова будь-якого салату або доповнення до ароматного дымящемуся шашлику.

Відео: маринування цибулі для шашлику

Маринована цибулька і м'ясне блюдо створюють ідеальний кулінарний дует, доповнюючи один одного. Цибульна закуска, приготовлена різними способами, які можна переглянути в запропонованих відео, відповідає найвищим запитам гурманів. Використовувані інгредієнти прості і доступні, не дають гірчити закуски, але при змішуванні з ним створюють відмінне додаткове блюдо, чудово поєднується з шашликом або салатом. Ознайомтеся з рецептами, як замаринувати цибулю в оцті.

Як замаринувати цибулю до шашлику з зеленню

Маринований лук - Смачно і Просто!

Як швидко замаринувати цибулю

Як замаринувати цибулю для шашлику за 10 хвилин

Як смачно замаринувати цибулю з перцем

Цибулю до плову і шашлику Рецепт Бабусі Емми

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!