Що таке брашинг для волосся і для особи

Жінкам, що мріють про чистою, гладкою шкірі або привабливою зачісці варто звернути увагу на таку процедуру, як брашинг. В спеціалізованому салоні можна замовити послугу проведення ретельного очищення, оздоровлення особи. Пілінг рекомендований жінкам з будь-яким типом шкіри. Зморшки стають менш помітними, забиті пори очищаються, зникають почервоніння, висипання. Якщо говорити про брашинге, як спосіб укладання волосся, то його без праці освоїть багато дівчат. Зачіска виходить об'ємної із завитими локонами.

Брашинг для волосся

Слово «брашинг» в перекладі з англійської означає «щітка». Брашинг – це спосіб укладання волосся (завивка, витягування або вирівнювання) з допомогою щітки. Цим словом називають і сам інструмент, з допомогою якого створюється зачіска. Для укладання застосовують щітку циліндричної форми з густою щетиною. Розмір, довжина щетинок можуть бути різними. Виходячи з того, який вид зачіски потрібно створити (іноді необхідно зробити гладкі кучері, завити кінчики, підняти волосся біля коренів, укласти чубок), підбирається потрібний варіант гребінця.

Гребінець

Якщо порівнювати брашинг і бігуді або стайлінгові кошти, кругла щітка не псує волосся (винятком є металеві інструменти, від яких можливе перегрівання). В результаті виходять природні локони, без заломів. Зачіска створюється з допомогою щітки і фена: вологе волосся сушаться, спеціальним чином накручуються гребінцем.

Види

Від якості, характеристик гребінця залежить ціна, результат використання. Щоб не пошкодувати про покупку вироби, вивчіть існуючі різновиди. Зустрічається брашинг:

  • Звичайний – традиційна кругла щітка. Щетина і покриття циліндра (має певний діаметр) можуть бути різними.
  • Термічний – на поверхні підстави багато отворів. При роботі з інструментом повітря рівномірно розподіляється по всій довжині локонів і всередині, за рахунок чого відбувається швидка сушка і якісна фіксація пасм. Враховуйте, що термостійкий інструмент не пересушує волосся – це відбувається за рахунок постійної циркуляції повітряного потоку.
  • Електричний – зустрічаються інструменти, що нагадують фени або плойки. Даний тип пристроїв відрізняється ергономічністю. При виконанні роботи одна рука залишається вільною, тому накручування локонів відбувається легко і швидко.

Існує поділ за типом щетини, матеріалу та діаметру. Виходячи з цього, зустрічаються пластмасові, металеві, керамічні, дерев'яні гребінці з натуральної, нейлонової, комбінованої щетиною. По діаметру підстави вироби поділяються на категорії з параметрами 1,5-2,5 см (для короткої стрижки), 3,5 см (для пасм середньої довжини), 6-9 см (для довгих пасм).

Функції

Після використання брашінга волосся стають локонами й блискучими. Застосовуйте пристосування для:

  • Випрямлення – результат такий же, як і після використання праски: волосся слухняні, гладкі, прямі, хвилясті. Перевага брашінга в тому, що він не травмує волосся.
  • Завивки – пристосування різного діаметра допомагають створити дрібні і великі кучері.
  • Додання обсягу – підійде будь-який різновид виробів.
  • Укладання чубчика – підійдуть щітки з малим і середнім діаметром.

Укладання

З допомогою гребінців одночасно випрямляйте, створюйте обсяг біля коріння, завивайте шикарні кучері або обмежтеся якимось одним способом укладання. Дізнайтеся про те, як робити різні зачіски:

  • Прикореневій обсяг. Укладання робиться на чисті, майже сухі волосся. Нанесіть засіб для додання пишності, висушіть феном, направляючи струмінь повітря вниз, від коренів до кінчиків. Коли волосся висушені на 80-90%, приступайте до брашингу. Нанесіть піну для укладки. Починайте працювати з потиличної зони і просувайтеся в обидві сторони до скронь. Виділіть пасмо товщиною 1-2 см, інші пасма заколіть затискачами наверх. Коли покладений один ряд, приступайте до другого і так далі. Щоб створити об'єм біля коріння, прикладіть гребінець до голови під основу волосся і висушіть його феном. Далі здійснюється підтягування: беріть пасма по одній, витягайте щіткою, потік повітря направляйте вниз. Враховуйте, що волосся в підсумку повинні бути повністю сухими.
  • Випрямлення. Використовуйте гребінець з натуральною щетиною: волосся виходять більш блискучими. Укладання пройде швидше, якщо попередньо гребінець нагріти феном. Починайте працювати з потилиці, після нього приступають до скроневим зонам: при роботі з пасмами біля скронь щітку направляйте вбік, не відхилятися вперед або назад. Завершуйте роботу укладанням в центральній частині голови: пасма намотуйте на гребінець і ведіть строго вгору, не відхиляючись в сторони. У лоба намотайте пасмо на брашинг і ведіть під кутом 45% – так пасмо ляже більш красиво. Не відпускайте гарячі волосся з гребінця, дайте їм охолонути – це надовго збереже обсяг.
  • Укладання брашингом чубчика. Використовується брашинг малого або середнього діаметру. Витягайте чубок від коренів і в кінці довжини трохи підкрути всередину або набік.
  • Завивка. Зручно використовувати термобрашинг для волосся. Працюйте з не до кінця сухими пасмами. Виділіть пасма, починаючи з потилиці. Нанесіть мус для укладання. Принцип завивки той же, що і при використанні плойки: пасмо за пасмом накручується на брашинг. При сушінні необхідно створювати невеликий натяг. В кінці для виділення локонів пройдіться по ним щіткою з рідкими зубцями. Кінчики обробіть воском або гелем. Зафіксуйте зачіску лаком.

Фен з брашингом

Електроприлад поєднує в собі фен і щітку для укладання пасом. Його популярність пояснюється зручністю використання: для роботи потрібна одна рука. Деякі виробники випускають набори електричних приладів з різним діаметром. Часто зустрічаються моделі з кераміки, які не перегрівають пасма. Існують вироби з жорстко закріпленими гребінцями, варіанти з обертовими щітками (з такими виробами працювати набагато зручніше).

Як вибрати брашинг " для укладання волосся

При виборі потрібно враховувати вид зачіски і звертати увагу на густоту, структуру, довжину волосся. Зверніть увагу на:

  1. Матеріал. Вироби з пластмаси недорогі і недовговічні, тому що при сильному нагріванні плавляться, деформуються. Часто за нерівну поверхню інструментів чіпляються волосся. Час укладання скорочується при використанні гребінців з металу. Враховуйте, що залізо швидко і сильно нагрівається, тому можливе пошкодження волосся (особливо, якщо вони тонкі, сухі і ослаблені). Брашинг з керамічним напиленням на корпусі володіє антистатичним дією, утримують тепло, потік повітря рівномірно розподіляється по всій довжині волосся, неслухняне, хвилясті пасма легко укладаються, локони захищаються від перегріву, зачіска набуває природний блиск. До безпечних матеріалів відноситься і дерево: купуйте вироби, покриті лаком – це збільшить термін служби.
  2. Тип щетини на циліндрі: вона буває натуральної (кінська або свиняча відмінно розчісує і розплутує волосся), нейлонової і комбінованою. Перший варіант щетини застосовують для випрямлення, другий – для завивки, додання обсягу, третій – для створення локонів, пишної зачіски. Нейлонова і комбінована щетина – відмінний варіант для роботи з тонкими і м'якими волоссям, які потребують обсязі.
  3. Діаметр. Від цього параметра залежить обсяг локонів: чим більше діаметр, тим більшими будуть кучері. Якщо стрижка коротка, вибирайте діаметр 1,5-2,5 см, для середньої довжини підійде інструмент з параметром 3,5 см, для довгих локонів – виріб діаметром 6-9 див. Для створення дрібних кучерів, завивки кінчиків, укладання чубчика застосовують гребінець з невеликою окружністю підстави, для надання об'єму використовуйте пристосування великого розміру.
  4. Матеріал ручки. Важливо, щоб інструмент не вислизав з рук. Ідеальним варіантом є брашинг з прогумованою ручкою.
  5. Наявність додаткових пристосувань. Нерідко вироби продаються зі своєрідними «хвостиками», «голками» для чищення: дані пристосування допоможуть позбутися від волосся, які заплуталися в гребінці.

Кращі брашінгі для волосся

Оцінюйте не тільки зовнішній вигляд виробів, але і їх якість. Зверніть увагу на кілька популярних моделей:

  • Olivia Garden – часто користуються не тільки професіонали в спеціалізованих салонах, але і люди в домашніх умовах. За рахунок високої якості моделі вдається досягти чудового результату. Завдяки керамічному покриттю тепло рівномірно розподіляється по щітці, сушіння відбувається дуже швидко і якісно.
  • Hairway Ceramic ION – модель відрізняється легкістю, керамічним циліндром, прогумованою ручкою, іонним напиленням. Ідеальний варіант для укладання будинку.
  • Dewal – підійде любителям всього натурального. Є натуральна щетина і дерев'яна основа. При використанні такого пристосування волосся не ушкоджуються, стають блискучими. Враховуйте, що модель трохи важка: працювати з густими і довгими пасмами дуже складно.
  • Babyliss 2735E – продається з чотирма насадками, дві з яких брашінгі. Завдяки іонізації, холодного та гарячого потоків можна створювати зачіску практично будь-якої складності.
  • Philips HP 8664 – випускається з двома насадками-щітками з великим і малим діаметром. Для безпечного зберігання надається пластиковий ковпачок на насадку.

Брашинг особи

Дана процедура відноситься до апаратних пілінгу. За допомогою спеціального обладнання з різними насадками-щіточками майстер в салоні проводить механічну чистку обличчя. Майстер рухається по масажних лініях, при цьому щітка брашинг обертається. Пілінг вважається дуже м'яким, шкіра не травмується, вдається позбутися від відмерлих клітин, поліпшити кровообіг, відновити і омолодити шкіру.

Професійне обладнання може включати різну кількість насадок: від 2 до 6, часто використовуються пристрої з 4 насадками. Пілінг здійснюється з допомогою:

  • Щітки зі щетинками з м'якого матеріалу, завдяки яким підчіплюються, піднімаються ороговілі клітини, відбувається ретельна чистка пір. Часто в комплекті є декілька щіток з різною жорсткістю.
  • Шліфувального каменю, яким здійснюється полірування шкіри.
  • Роликом – насадка ретельно полірує шкіру, знімає запалення, надає гладкість.
  • Пінні насадки – ідеальна для шкіри, схильної до подразнення. Очищає і добре шліфує з мінімальним механічним впливом.

Свідчення

При нормальному типі шкіри при необхідності процедура проводиться 2 рази на місяць, при шкірі, схильної до жирності – 2-3 рази на місяць, при сухій шкірі – не частіше 1 рази на місяць. Зверніть увагу на даний вид пілінгу, якщо вам не більше 25 років. Процедура рекомендована при втраті пружності шкіри, жінкам з:

  • товстою, грубою шкірою;
  • пігментними плямами;
  • розширеними порами;
  • в'ялою, сухою шкірою;
  • нездоровим, блідим, жовтуватим кольором особи;
  • чорними крапками;
  • млявою шкірою;
  • пористістю;
  • дрібними зморшками.

Результати

Якщо у вас є перераховані вище проблеми, то вирушайте на консультацію до дерматолога. Згідно індивідуальних особливостей шкіри, він дасть рекомендації щодо догляду, винесе рішення про те, чи варто проводити пілінг. Згідно з численними відгуками, результат від чищення особи чудовий. Зберігається він надовго: якщо ведете здоровий спосіб життя, правильно харчуєтеся і немає проблем з екологією, то красива шкіра буде радувати все життя.

Особа після пілінгу стає здоровим і молодим, усуваються комедони, пігментація (плями стають світлими), жирність, рясна сальність дерми. Крім того, помітно звужуються пори, усувається пористість, зморшки. Багато жінок відзначають, що вдається розгладити носогубні складки, усунути «гусячі лапки» в куточках очей. Поліпшується кровообіг, особа набуває красивий відтінок, підвищується тургор (пружність), стимулюється оновлення клітин.

Як проводиться

У профільних салонах пілінг здійснюється відповідно до конкретного плану. Клієнт проходить через наступні етапи:

  1. Видалення косметики.
  2. Очищення пор від забруднень.
  3. Зігріваюча процедура для розкриття пір: застосовуються спеціальні рідини, обладнання, пар.
  4. Наноситься засіб для ретельного очищення пор: видаляються глибокі, невидимі забруднення.
  5. Чистка за допомогою отшелушивающего скрабу.
  6. Обробка особи спеціальним апаратом. Майстер підбирає потрібну швидкість обертання насадок: губки, щітки, головки. Процес чищення відбувається протягом 5-10 хвилин, майстер рухається по масажних лініях.
  7. Видаляються косметичні засоби.
  8. Наноситься живильний, зволожуючий складу.
  9. Особа начисто протирають серветками.
  10. Наноситься зволожуючий захисний крем.

Послепилинговый догляд

Якихось особливих правил догляду за обличчям немає. Після броссажа можна засмагати, ходити в солярій, користуватися звичними косметичними, декоративними засобами. Якщо хочете надовго зберегти результат, то ведіть здоровий спосіб життя, дотримуйтеся правильного харчування. Враховуйте, що в перші дні після процедури шкіра буде чутливою (можливо поява почервоніння), тому зведіть до мінімуму будь-який вплив на неї.

Протипоказання

Пілінг рекомендується проводити не всім людям. Не варто вибирати броссаж:

  • Вагітним.
  • В період лактації.
  • При підвищеній чутливості шкіри, купероз (якщо спостерігається його виразність).
  • Якщо на особі дуже багато вугрів, прищів, висипань, запалень.
  • При наявності герпесу та інших вірусних захворювань.

Апарати для домашнього брашінга

У продажу зустрічаються порівняно дешеві пристрої, обладнання преміум-класу. Вивчіть популярні моделі:

  • Бюджетним апаратом є Clarisonic Mia: вам не буде потрібно додатково купувати батарейки, тому що пристрій працює від акумулятора. Модель відрізняється водонепроникністю. При закінченні пілінгу на одній ділянці спрацьовує звуковий сигнал, після якого можна приступати до наступної зони.
  • RIO Sonicleanse від виробника Dezac Rio. Зазначений апарат для брашінга преміум-класу. Є регулювання інтенсивності впливу на шкіру. Обладнання має захист від вологи, присутній акумулятор, зарядка від бази, зручно брати у ванну. У наборі є 2 щітки різні по жорсткості.
  • Gezatone FaceCleaner AMG 106 – підійде для догляду за собою в домашніх умовах. В комплекті 4 насадки: щітки різні по жорсткості, пристосування для масажу. Робота від пальчикових батарейок.
  • Якщо хочете заощадити, то купіть РС-8308 від фірми «Авіценна». В комплект входить 4 насадки: щітки, роликова насадка, спонж. Робота від батарейок.

Відео

Брашинг

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!