Догляд за татуюванням

Багато хто стверджує, що 50 % якості татуювання припадає на професіоналізм майстра. Інша половина залежить від процедур, які слід проводити після нанесення наколки. У салоні вам розкажуть, як доглядати за тату правильно, щоб вона добре лягла, привабливо виглядала. Дотримуючись певних правил, ви з легкістю пережити процес загоєння поверхні шкіри, а ваші перші татуювання будуть радувати довгий час.

Етапи загоєння тату

Нанесення татуювання супроводжується микроповреждением шкіри, яке потрібно акуратно і правильно загоїти. Щоб це зробити грамотно, потрібно знати, що відбувається зі шкірою після введення фарби. Майстри відзначають кілька етапів загоєння тату:

  1. У перший день після відвідування студії, размотав плівку, якою майстер замотав оброблювану поверхню, ви побачите, що це місце опухло і з'явилася слиз з домішкою фарби. Багато впадають в паніку, думаючи, що чорнило проступають назовні і наколка змивається. Не варто лякатися – це нормальне явище, коли при пошкодженні шкіри виділяється невелика кількість сукровиці. Так лімфатична система запускає процес очищення і загоєння шкіри.
  2. На другий день на татуюванні вже немає слідів сукровиці, що говорить про те, що шкіра почала приймати чорнило і звикає до чужорідного речовини. На цьому етапі з'являється відчуття сухості і стягнутості.
  3. На третій день після нанесення наколки клієнт зауважує, що на ній утворилася скоринка. Це місце починає сильно свербіти, чого ні в якому разі не можна робити. Щоб вгамувати неприємні відчуття, ПОТРІБНО поплескати долонею по цій ділянці.

Скільки гоїться

Реагування шкірою на татуювання відбувається у всіх людей по-різному, носить індивідуальний характер. Швидкість загоєння пошкодженої шкіри залежить від кількох факторів:

  1. Місце нанесення татуювання відіграє велику роль при загоєнні. Груди, живіт, сідниці швидко реанімуються, відбувається це від 4 до 7 днів. Ділянки, на яких мало або немає жирових відкладень, такі як щиколотка, спина, шия, рука приходять в норму довше – від 7 до 14 днів.
  2. Загоєння татуювання залежить від обсягу малюнка. Чим більшу площу він займає, тим довшою буде відбуватися процес відновлення шкіри. Слід враховувати, що великі малюнки іноді наносяться в декілька етапів. Повне загоєння об'ємних татуювань відбувається за один місяць.
  3. Товщина ліній впливає на швидкість загоєння татуювання: чим вони тонше, тим швидше відновиться шкіра. Жирні обриси містять велику кількість фарби, тому загоєння займає від 7 до 14 днів.

Правильний догляд за татуюванням

Перед походом в тату студію необхідно ретельно підготуватися і дотримати деякі правила:

  1. Майстри радять перед тим, як набити малюнок лазером, зробити тимчасове тату з допомогою хни. Це допоможе вам уникнути помилок в місці розташування і виборі зображення.
  2. Напередодні і в день нанесення тату виключіть вживання алкоголю, щоб під час наколювання не сталося рясне крововилив.
  3. Перед походом до майстра добре підкріпіться, т. к. процес нанесення татуювання затягується від декількох годин до цілого дня. У цей період слід сидіти нерухомо в одному положенні.
  4. Хороший сон і позитивний настрій – гарант якісної татуювання!

Після наколювання майстер, в обов'язковому порядку, повинен розповісти, як правильно доглядати за тату. Щоб малюнок зберігався на довгий час, пігмент залишався яскравим, необхідно весь час підтримувати шкіру в чистоті і дотримуватися такі правила:

  1. Уникати потрапляння прямих сонячних променів на місце, де є тату.
  2. Під час перебування на сонці необхідно користуватися спеціальним кремом для засмаги, щоб пігмент выцветал.
  3. Татуированное місце схильна до сухості, тому його необхідно постійно зволожувати за допомогою крему або молочка для тіла.

В перші дні

Щоб малюнок ліг під шкіру, і втрата пігменту не становила більше 10 %, ви зобов'язані знати, як правильно доглядати за тату:

  1. Після нанесення татуювання, ввечері необхідно зняти захисну харчову плівку і прийняти теплий душ з антибактеріальним милом. При цьому не можна приймати гарячу ванну і користуватися мочалкою.
  2. Після прийняття душу необхідно обробити тату спеціальною маззю. Робити це потрібно не менше чотирьох разів на день.
  3. У перші дні не можна займатися активними фізичними навантаженнями, які супроводжуються потовиділенням. Слід утриматися від відвідування спортзалу.
  4. Не можна чесати тату і знімати злущувані ділянки шкіри, тому що видалення скоринки іноді провокує відходження пігменту.
  5. У перший тиждень не рекомендується відвідувати лазню, щоб не навантажувати шкіру потовиділенням.

Мазь для загоєння

Відразу після закінчення нанесення малюнка майстер зобов'язаний обробити шкіру протизапальною маззю. Таку процедуру необхідно проводити і в домашніх умовах: наносити засіб на татуйовану шкіру кілька разів на день тонким шаром. Найдієвіші мазі для загоєння пошкоджених ділянок:

  • мазь «Бепантен» - засіб №1 для догляду за тату. Відмінно зволожує і загоює шкіру, не викликаючи алергії і побічних ефектів. Це засіб необхідно наносити на тату кілька разів на день у міру вбирання.
  • спрей від опіків «Пантенол» хороший тим, що його не треба намазувати на шкіру, тим самим доставляючи собі неприємні відчуття. Його зручно розприскувати на тіло. Після нанесення цього засобу шкіра швидко гоїться, проходять сухість і свербіж. Рекомендовано використовувати до 4 разів на добу.
  • Якщо вас мучить свербіж, то зробіть компрес з антисептичного розчину «Сінафлан».

Що робити, якщо тату не гоїться

У рідкісних випадках татуювання запалюється, і шкіра довго не приходить в нормальний стан. Це відбувається внаслідок неправильного догляду або індивідуальних особливостей організму. У таких випадках, дотримуючись рекомендацій спеціалістів:

  1. Ватний тампон змочити в розчин «Хлоргексидину» і акуратно протерти малюнок. Антисептичну дію допоможе зняти запалення і шкіра швидко заживе.
  2. Після обробки «Хлоргексидином» нанесіть тонким шаром протизапальну мазь Траумель С». Користуватися цим засобом дозволено 2 рази в день.
  3. Велику частину часу постарайтеся будинку перебувати без одягу, щоб татуйовані ділянки дихали. Постійний контакт з тканиною травмує шкіру і перешкоджає швидкому загоєнню.
  4. У холодну пору року рекомендується наносити мазь на татуювання до і після сну.

Відео як доглядати за татуюванням після нанесення

Якщо ви вирішили прикрасити своє тіло малюнком, обов'язково ознайомтеся з правилами догляду за свіжою татуюванням. У цьому допоможе перший ролик, де чоловік розповідає про свої секрети і відкриттях по швидкому загоєнню шкіри. У другому відео професійні майстри показують, чим мазати татуювання, щоб тіло швидко відновилося. Ви отримаєте цінну інформацію про дієвих засобах. Дізнаєтеся, яку використовувати мазь після татуювання, щоб не виникало запалень.

Правила догляду

Догляд за тату.

Чим мазати

Азбука Тату - 3 видання. Прощай, бепантен. Все про загоєнні тату

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!