Стрижка каскад жіноча

Популярність ступінчастих стрижок росте рік від року і в 2016-му стрижка каскад входить в топ найбільш модних зачісок року. Секрет популярності каскаду простий – природність на першому місці! Багато знаменитостей воліють каскад інших зачісок, оскільки на укладку волосся не потрібно багато часу і її легко зробити самостійно. Виберіть собі підходящий варіант каскадної стрижки і будьте в центрі уваги!

Стрижка каскад на середні волосся з фото

Каскад (драбинка) добре підходить для середніх волосся, вони виглядають акуратними і доглянутими. Для додання зачісці ексцентричності перукар застосує техніку «рвана стрижка». Для створення спокійного і врівноваженого способу радимо створити м'який варіант зачіски – у цьому випадку драбинка створюється на кінчиках.

Цей варіант стрижки підійде брюнеткам, так і блондинкам з середньою довжиною. Структура волосся у жінок зі світлою шевелюрою така, що вони не відрізняються густотою. Каскад надає пасмам обсяг без застосування пінки і лаку. Якщо ж, навпаки, волосся густі й кучеряві, перукаря доведеться докласти зусилля для того, щоб копиця волосся виглядала приголомшливо.

У більшості випадків стрижка на середні волосся укладається з чубком. Коротка чубчик і відкритий лоб підкреслить красу очей і обличчя, а довга зробить стиль вишуканим і елегантним. Для створення екстравагантного способу радимо зробити форму чубчика косою.

На довгі

Каскад на довгому волоссі кращий для жінок з овальною формою обличчя. Зачіска відрізняється невибагливістю – потрібно тільки зранку начесать волосся, а також стежити за чистотою шевелюри. Каскад надає пасмам об'єм і пишність, що робить стрижку підходящим варіантом для дівчат з рідкісними пасмами. Під час створення зачіски рекомендуємо стежити за діями перукаря – інтенсивне филирование зробить пасма рідкісними.

Щоб зачіска гармоніювала з формою обличчя, слідкуйте за вибором довжини ступенів. В залежності від довжини ступенів каскад буває:

  • Класичним. Такий варіант підійде для створення повсякденного образу – сходинки переходять один в одного плавно.
  • «Рваним». Даний варіант дозволяє зробити образ стильним і неповторним і робить непомітними такі недоліки особи, а широко розставлені очі, широкі вилиці, і т. д.
  • Асиметричним. Така зачіска виглядає оригінально, особливо на не сильно хвилястих волоссі.
  • Градуйованим. Техніка градуювання дозволяє створити чіткий контур волосся. Градуювати шевелюру краще дівчатам з хвилястими пасмами.

На короткі

Каскад підійде навіть тим жінкам, яким короткі стрижки не йдуть. Короткий каскад підійде дівчатам з правильними і м'якими рисами обличчя. Ступенева зачіска зробить образ свіжим, безтурботним і трохи вітряним, додасть волоссю обсяг. Варіантів короткого каскаду багато: від повсякденних «шапочок» до зачіски в стилі «панк».

Дізнайтеся, що таке стрижка каскад на короткі волосся.

  • Укладання «шапочкою» добре підійде для круглолицих дівчат і приховає недоліки форми обличчя, наприклад, повні щоки, вузьке обличчя.
  • «Впорядкований безлад» – актуальна та модна зачіска, яка створюється за допомогою пінки з термозахистом, бігуді або щипців. Після нанесення засобу проводиться завивка деяких пасом біля обличчя і на маківці, інші пасма залишаються прямими. Поєднання прямих пасм і кучериків робить зачіску неповторною і динамічною. Посилює ефект «розтріпаності» начіс прямих пасм і нанесений на їх кінчики гель або мус.
  • Якщо така зачіска здасться занадто ексцентричної, радимо зробити стриманий варіант. Для цього деякі пасма накрутіть на великі бігуді, а прямі – пригладьте праскою. Така багатошарова зачіска буде доречна і на вечірці, і в офісі. Вона не порушить суворий дрес-код.

З довгою чубчиком

У багатьох випадках каскад виконується з чубком. Довга чолка дозволить зробити недоліки особи непомітніше. Такий вид стрижки ідеально підійде для дівчат з видовженим обличчям. Для каскаду з чубчиком стилісти радять використовувати колорування.

Порада: змінюйте колір чубчика не більше, ніж на один відтінок.

Довга чубчик закриває лоб нижче брів. Якщо волосся дуже густе, допускається їх проріджування (філіровка). Ще один актуальний варіант – чубчик у «емо-стилі».

З косою чубчиком

Цей тип стрижки підійде круглолицим дівчатам. Коса чілка також скоректує форму особи – надмірно широке обличчя буде здаватися істотно. Жінкам з такою формою обличчя стилісти рекомендують робити чубок довжиною до середини чола.

Для власниць квадратної форми обличчя все також актуальною буде каскад з косою чубчиком – вона зробить чіткі контури квадратного особи м'якше.

На кучерявих волоссі

Іноді кучеряве волосся доставляють жінкам деякі труднощі. За допомогою стрижки каскад ви легко вирішите проблеми кучериків. Стилісти рекомендують комбінувати каскад з довгою чубчиком. Кучерики відмінно виглядають в зачісках з використанням заколок, шпильок та інших прикрас. Каскад на кучерявих локонах виглядає романтично, стильно і трохи грайливо.

В особливому догляді зачіска не потребує – вистачить і чверті години, щоб привести зачіску в повний порядок. Після легкого зволоження шевелюру необхідно висушити феном, і надати форму пальцями вільної руки. Використання спеціальної косметики – гелів, мусів, спреїв – дозволить надати волоссю потрібну форму.

Дізнайтеся, як зробити хвилясте волосся і красиво їх укласти.

Кому підходить стрижка каскад

Зачіска каскад відноситься до універсальних стрижок – вона підійде для будь-якого волосся. Стилісти особливо рекомендують її дівчатам з тонкими пасмами: каскад – об'ємна зачіска, візуально поліпшує зовнішній вигляд шевелюри.

Непросто створювати ступеневу каскадну стрижку на густих і товстих волоссі. Але така зачіска зможе полегшити густу шевелюру і зробити більш витонченим її силует.

Єдина вимога до волосся – вони повинні мати здоровий зовнішній вигляд. Якщо волосся січеться, їх краще вкоротити, і потім робити стрижку на коротких волоссі. На пересушених і мають невиразний забарвлення волоссі каскад виглядає погано.

Інструкція з укладання

Для того щоб зачіска виглядала прийнятно, краще звернутися до досвідченого майстра. Але якщо є певний навик, чому б не спробувати привести шевелюру в порядок свого дому?

Нам знадобляться:

  • Ножиці
  • Затискачі
  • Гребінець
  • Засіб для зволоження

Технологія:

  1. Перед стрижкою шевелюру необхідно зволожити.
  2. Розподілити волосся на горизонтальні шари по 2-3 см в кожному.
  3. Кожен шар підняти і закріпити зажимом.
  4. Починаємо стригти з нижнього шару.
  5. Далі стрижемо всі інші шари. З кожним наступним шаром довжина волосся буде зменшуватися. Так утворюються сходинки каскаду. Чим менше проміжок між східцями, тим акуратніше вийде стрижка.

Укладання:

Якщо стрижка сходинок виконана якісно, укладання не знадобиться – потрібно буде просто розчесатися. Але якщо вони не відрізняються густотою, об'єм каскаду необхідно збільшити. Для цього за допомогою м'якої щітки начешіте пасма, трохи витягаючи їх. Кінці пасом, вивернуті назовні, зроблять образ трохи грайливим, а укладені всередину – додадуть образу романтичності.

Роблячи проділ, ви можете поекспериментувати з його варіантами. Каскад буває і зовсім без проділу. Стиліст або перукар підкаже краще рішення цього питання.

Дізнайтеся, що таке Драбинка-стрижка і чим вона відрізняється від Каскаду.

Поради від стилістів

  • Стрижку необхідно робити на здорові і чисті волосся, які попередньо злегка зволожені.
  • Якщо волосся виглядають блякло, непривабливо і січеться, краще їх зістригти і остаточну стрижку робити вже на короткій довжині.
  • Для додання більшого обсягу, пасма необхідно розчесати і укласти з використанням гелю або пінки.
  • Добре доповнюють романтичний і елегантний образ очки в модній оправі.

Техніка виконання стрижки каскад на довгі і короткі волосся разом з укладанням продемонстрована в наступному відеоуроці:

Стрижка каскад з укладанням на довгі і короткі волосся

Безліч варіантів стрижки каскад дозволяє вибрати найбільш підходящий з них. А ви вже вибрали собі ступеневу стрижку? Поділіться в коментарях враженнями від своєї нової зачіски та ідеями для її укладання.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!