8 порад для випрямлення волосся праскою надовго, рівно і без шкоди

Якщо ви часто користуєтеся праскою для випрямляння волосся, то стикалися з ситуацією, коли кучері не хочуть розправлятися або всього через годину знову закручуються. Причина в неправильному поводженні з приладом або в ньому самому.

Вирівнювати тільки чисті і сухі волосся

Термічний вплив на вологі волосся призводить до серйозних пошкоджень їх структури, і після повного охолодження пасма все одно стають хвилястими. Краще просушити локони на повітрі, без застосування фена. Якщо такої можливості немає, після миття умочіть їх рушником, і тільки потім обробіть гарячим повітрям на 90%.

Перед використанням випрямляча пасма повинні повністю охолонути після фена.

Під час миття голови використовуйте шампуні і кондиціонери з ефектом розгладження. При випрямленні волосся утюжком в домашніх умовах використовуйте зволожуючі засоби, щоб з-за високої температури випрямляча вони не стали сухими і ламкими, як солома.

Ретельно розчісуватися перед випрямленням

Перед випрямленням волосся праскою їх потрібно ретельно розчесати, щоб не залишилося поплутаних вузликів і заломів. Особливо актуально це для власниць кучерявих локонів.

Використовуйте гребінець в тандемі з праскою: ведіть по довжині щіткою, а слідом – випрямлячем. Між термічним впливом прочесывайте всі пасма і тримайте їх у напруженні під час обробки, щоб локони розправлялися. Результат буде більш стійким, ніж при випрямленні без гребінця.

Сам гребінь повинен бути чистим, попередньо вимийте його і обезжирьте. Якщо це правило не дотримуватися, при укладанні утворюються заломи. У місці вузлика під впливом гарячого приладу структура буде порушена.

У кращому випадку волоски посекутся, в гіршому – можуть випасти.

Застосовувати термозахисні засоби

Часте використання випрямляча і фена шкодить волосяний структурі. Щоб цього не допустити, використовуйте спеціальні спреї, муси, сироватки. Засоби для випрямлення волосся праскою захищають волосся від втрати вологи, живлять їх і нейтралізують вплив ультрафіолету.

Звертайте увагу на діапазон температур, який вказаний на упаковці термозахисного продукту.

Перед обробкою засобом дочекайтеся повного висихання пасм. Якщо використовуєте фен для прискореного просушування, наносите захисна речовина після миття голови.

Правильно регулювати температуру

Утюжок, нагрітий до 360-450°C, пересушує волосся і робить їх млявими. Найкраще працювати на 150-200°C і вибирати температуру, виходячи з типу і стану волосся. Якщо вони здорові і густі, і ви застосовуєте якісне термозахисної засіб, то прилад можна нагріти до 200°С, якщо тонкі - не вище 150-165°С.

Якщо корені товсті, міцні, а кінчики – тонкі, сухі, для їх випрямлення потрібні різні температурні режими. Для створення прикореневого об'єму нагрівайте прилад до максимуму, а ось основну довжину обробляйте при більш низькій температурі.

Дочекайтеся нагрівання пристрою до потрібної температури, а потім приступайте до укладання. Якщо площини прогріються нерівномірно, то пасма почнуть витися вже через кілька годин.

Чим коротше волосся, тим менше ширина прасування

Прилади мають різну ширину пластин. Для довгого волосся робоча поверхня праски повинна бути широкою, а для коротких – вузькою. Чим густіше шевелюра, тим ширше повинен бути полотно випрямляча. Рекомендоване співвідношення довжини, густоти волосся і ширини пластин прасування:

  • до плечей – 2-2,5 см;
  • до лопаток, але не дуже густі – 2,5-3 см;
  • густе, трохи нижче плечей – 3-4 см;
  • довгі і густі – від 5 див.

Починати випрямлення з потилиці

Результат випрямлення безпосередньо залежить від того, в якому порядку обробляються пасма. Вирівняти пасма буде простіше, якщо процедуру починати з потиличної частини. Це допомагає створити рівномірний обсяг по всій голові. Зайві пасма зафіксуйте затиском, щоб вони випадково не потрапили в праску.

Обробку проводьте виключно від коренів до кінчиків, а не навпаки.

Після потилиці випрямляйте пасма на маківці. Не затримуйте прилад надовго на одному місці, робіть рухи з однаковою швидкістю і натиском. Випрямляючи прикореневу область, піднімайте волосся вгору. В останню чергу обробіть пасма навколо особи.

Поділ на пасма до 2 см

Якщо при роботі з праскою захопити занадто велику пасмо, температурний вплив буде нерівномірним. Пасма, які знаходяться в середині, не прогріються і не розгладяться. Доведеться проводити праскою по одному місцю кілька разів, а це погіршує стан волосяний структури. Краще ділити пасма на максимально тонкі - не більше 2 див.

Така обробка займе більше часу, але результат буде близький до ідеалу.

Регулярно очищати прилад

Після використання праски на його поверхні залишаються забруднення: залишки косметичних засобів, пил, жир. Для якісної і безпечної укладання використовуйте тільки очищений прилад. Для обробки підійдуть медичний спирт або спеціальні дезінфектори, які пропонують виробники косметики. Протирайте остиглі робочі поверхні прасування, змочити ватний диск або бавовняну ганчірку невеликою кількістю очищаючого кошти.

Відео

Як правильно випрямляти волосся праскою. How to Straighten Your Hair with a Hair Straightener

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!