Термолак - технологія нанесення, переваги і недоліки, кращі виробники

Для представниць прекрасної статі красивий манікюр це не тільки догляд за нігтями, але і можливість виділитися, проявити індивідуальність, креативність. Відмінно з цією метою може впоратися термопокрытие (лак-хамелеон), що змінює колір залежно від температури навколишнього середовища. Так, при збільшенні температури відтінок стає світлим, а при зниженні – темним.

Що таке термолак

У 2011 році винайдений лак-хамелеон. Косметична новина викликала інтерес у жінок, що підштовхнуло виробників вдосконалити формулу і збагатити палітру. Зовні продукт виглядає як звичайний лак, але в його склад входять діючі компоненти, здатні поглинати ультрафіолетові проміння, завдяки чому змінюється колір. Якщо ви хочете переконатися в цьому чарівному властивості – помістіть ручки з термоманикюром під струмінь спочатку гарячою, а потім холодною води.

Цікавий кольоровий ефект виходить на довгих нігтях. Біля основи і на кінчику пальців різна температура, що створює виразний колірний контраст. Так можна створити градієнтний або французький манікюр з ефектом омбре. Термоактивний лак для нігтів буває:

  • глянцевим;
  • матовим;
  • емалевим;
  • перламутровим;
  • гелевим;
  • містить гліттер.

Технологія використання термолака

Для гарантії сумісність косметичних засобів рекомендується використовувати препарати одного бренду. Бажаний ефект легко отримати, якщо дотримуватися основної технології нанесення, хоча вона не особливо відрізняється від традиційного способу:

  1. покрити нігтьові пластини базовою основою;
  2. дочекатися повного висихання;
  3. нанести термолак різкими мазками по напрямках: вздовж, вгору, вниз;
  4. дочекатися повного висихання;
  5. покрити другим шаром.

Лак-хамелеон не рекомендується наносити товстим шаром: колір буде змінюватися нерівномірно. Бажано також залишати відступ від кутикули, щоб нігтьова пластина могла вільно дихати. Не варто наносити фініш і запікати під лампою: несумісність компонентів може призвести до того, що лак запечеться. Для створення дзеркального блиску необхідно нанести спеціальне топ-покриття. Тримається лак на нігтях 3-4 тижні, підлягає видаленню з допомогою рідин, що не містять ацетон або формальдегід.

Виробники термолаков

Асортимент змінюють колір декоративних покриттів не такий широкий, як хотілося б. Продукція на ринку з 2011 року, але про неї знають всі. Серед фірм, що випускають термолак для нігтів, добре зарекомендували себе Dance legend, El Corason, claire's Cosmetics. Продукція цих виробників знаходиться в одній ціновій категорії і приблизно однієї якості.

Dance legend

Термоактивне покриття після нанесення стає матовим. Серед переваг виділяють великий обсяг (15 мл), зручні пензлики, швидку сушку, бюджетну вартість. Термолак Dance legend випускає в різних серіях:

  • termoShine (з блискітками);
  • termoTrio (3 кольори в одному флаконі);
  • termo (широка кольорова палітра).

Bow nail polish

Асортимент цієї фірми дозволяє створити будь-який дизайн нігтів з термолаком. Переваги декоративних покриттів Bow nail polish: відсутність шкідливих домішок, швидке час сушіння, багатий вибір кольору. У колекцію входять наступні колірні поєднання:

  • білий лак з голографічного крихтою, який при попаданні теплих променів придбає бузковий відтінок;
  • світло-сірий колір, перетворюється в золотистий;
  • малиново-рожевий, перехідний в золотисто-оранжевий;
  • салатовий стає жовтувато-зеленим.

Canni

Порівняно молодий бренд в нейл-арте. Переливчасте покриття для нігтів краще використовувати в комплекті з базовою та топовим засобом. Термолак має текстуру середньої щільності, тому для рівного тону потрібно нанесення 2-3 шарів. У лінійці Canni представлені такі колірні поєднання:

  • салатовий і лимонний;
  • рожевий і помаранчевий;
  • синяво-чорний і синій;
  • лимонний і цегляний;
  • кораловий і сірий.

Jess nail

Колекція представленого бренду складається з 47 термо-гелів теплих і насичено-холодних відтінків. З їх допомогою можна створити незвичайний і стійкий манікюр. Декоративне засіб наносять як на натуральні нігті, так і гелеві або акрилові. Конкурентні переваги продукції: швидко сохне, легко наноситься, з часом не тріскається і не тьмяніє.

Kodi

Фірма спеціалізується на виробництві професійної косметики для нігтів. Kodi випускає звичайні термолаки і гелі, які наносяться рівномірно, не розтікаються, довго тримаються в хорошому стані. Судячи з відгуків, єдиний мінус продукції – покриття важко видаляється з нігтів. Декоративне засіб випускається у флаконі 12 мл.

Claire's Cosmetics

Лак-хамелеон цього бренду знайти в звичайному магазині навряд чи вийде: простіше і дешевше замовити на інтернет-майданчиках. Claire's Cosmetics представлений 5 кислотними відтінками. Серед недоліків виділяють занадто тонкий пензлик, з допомогою якої важко рівномірно нанести покриття, і слабовиражений, плавний перехід відтінків.

EL Corazon

Колекція російського виробництва представлена серією Kaleidoscope. Продукція бренду ділиться на 2 групи – кремові лаки і містять шімер. Для захисту термолак краще додатково покрити закріплювачем. Палітра кольорів вузька: 20 основних відтінків. При нанесенні декоративний шар володіє власним глянцем і не вимагає використання топового покриття.

LVMAY Chameleon

Продукція китайського виробництва представлена яскравими квітами й несподіваними комбінаціями. Використовуючи термолак LVMAY Chameleon можна створювати різні дизайни жіночих нагідок. Для насиченого кольору рекомендується наносити засіб в 3 шари. Лак тримається від 2 до 4 тижнів, не тьмяніє і не деформується. Для видалення потрібно розмочити його спеціальним засобом 8-10 хвилин.

Переваги

Декоративне покриття темного кольору здатна подовжити короткі нігті, а світлого – скрасити дефекти нігтьової пластини. До інших очевидних достоїнств кошти відносять:

  • незвичайний ефект;
  • простота нанесення;
  • зміна кольору протягом дня;
  • створення різноманітних образів в домашніх умовах;
  • манікюр без використання ультрафіолетової лампи;
  • покриття ненатуральних нігтів;
  • економічне використання.

Недоліки

Серед мінусів даної продукції виділяють високу вартість і нетривале зберігання після відкриття флакона. У рідкісних випадках можливе появи алергічної реакції. В основному це буває при використанні дешевих декоративних покриттів, тому якщо ви хочете, щоб ваші нігтики красиво переливалися – не варто економити.

Ціна на термолак

Середня вартість термолака варіюється в межах 300 рублів (бюджетні варіанти –60-80 руб). Огляд цін на косметичну продукцію в Москві і Санкт-Петербурзі представлений у таблиці:

Найменування

Об'єм, мл

Ціна, рублів

EL Corazon

15

150-200

Dance Legend

15

300-420

Canni

7,3

250-300

Claire's Mood

10

350-400

Відео

Термо Гель-Лак Тестування і Дизайн Льодом на Нігтях від GRAND NAIL

Відгуки

Маргарита, 20 роківЯ намагаюся бути в курсі косметичних новинок. Останнє ноу-хау, яке мене зацікавило – лак-хамелеон El Corazon. У моїй колекції вже є 8 кольорів, але це ще не межа. Користуюся лаком постійно, якістю, зовнішнім виглядом задоволена. Засіб легко наносити і видаляти. Колеги на роботі оцінили.
Єлизавета, 28 роківУ мене немає часу ходити в салони на манікюр, а хочеться, щоб руки виглядали доглянутими і красивими. Для себе знайшла вихід – термопокрытие. Купувала різні бренди, але вибір зупинила на Canni. Привернув багатий вибір кольорів і оптимальне співвідношення якості та вартості. Рекомендую.
Валентина, 31 рікЯ дізналася про манікюр з термолаком зі сторінок глянцевого журналу. Замовила в інтернеті на пробу Donna Mirelle. Що можу сказати? Ефект мене не вразив: перехід кольорів був зовсім непомітний. Почитавши відгуки, придбала бузковий лак EL Corazon (відтінок t-03). Інша справа: нігті змінюють колір кілька разів за день.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!