Хайлайтер - що це таке, як користуватися і правильно наносити на шкіру

У світі косметичних засобів настільки великий асортимент, що не кожна дівчина може відразу розібратися навіщо потрібен той чи інший предмет, проте кожен з них здатен зробити обличчя ще гарніше, якщо вміти ним правильно користуватися. Одним з таких є хайлайтер, який ще не став популярним серед всіх представниць прекрасної статі, але активно використовується у професіоналів.

Що таке хайлайтер

Хайлайтер для макіяжу – це один з найпростіших способів додати особі сяйва і свіжості одним рухом. Саме косметичний засіб являє собою спеціальний склад, який після нанесення на шкіру ніби підсвічує її зсередини, виділяючи риси обличчя. Незалежно від погоди і часу доби, обличчя виглядає так, немов над ним тільки попрацювали професійні майстри макіяжу.

Для чого потрібен хайлайтер

Зараз на ринку можна зустріти безліч нових засобів – праймер, шімер, консилер, бронзери, люминайзер. Всі вони виглядають красиво і створюється враження, що ефект у всіх однаковий, але це далеко не так: один не зможе замінити інший. Важливо не помилитися при виборі потрібного кошти, тому що кожне з них володіє своїми особливостями і призначене для певних цілей. Хайлайтер – що це таке і для чого він потрібен?

За допомогою цього косметичного «скульптора» парою рухів пензликом можна надати своїй шкірі зовсім новий вигляд, перетин, виділити вилиці, ніс, підборіддя і навіть приховати перші зморшки. Вміння правильно підкреслювати рельєф свого обличчя допоможе вам створювати нові бездоганні образи і завжди виглядати приголомшливо. Завдяки хайлайтеру ви зможете зробити акцент на тих частинах свого обличчя, які підкреслять вашу красу, приховають недоліки, а також приберете матовість, яка анітрохи вас не прикрашає.

Різновиди освітлення

Якщо з появою освітлення його можна було знайти тільки в сухому вигляді, як пудру, то сьогодні різновиди цього косметичного засобу змусять вас задуматися перед покупкою: який же вибрати краще? Адже на ринку з'явився рідкий хайлайтер, у вигляді помади, олівці, кремовий, розсипчастий – всі вони зручні у використанні, а вибір типу цього засобу залежить лише від ваших особистих переваг і цілей.

Як користуватися хайлайтером для обличчя

Хайлайтер для особи ні в якому разі не наноситься на все обличчя, якщо тільки ви не хочете його нещадно висвітлити. Часто з цим косметичним засобом в комплекті йде тонка кисть, яка допомагає наносити його точно на ті ділянки обличчя, які ви вважаєте за потрібне. Рідкий засіб наноситься тонким шаром, а потім акуратно розтушовують. Розсипчастий хайлайтер на обличчя простіше наносити спонжіком або тонкою кистю. Якщо ви звикли для нанесення використовувати пальці, то тут вам теж пощастило – він відмінно підпорядковується і такого способу.

Наносити хайлайтер можна на будь-яку частину обличчя: над бровами, на повіки, щоки, вилиці, підборіддя, перенісся. Тут головне – не перестаратися і виділити тільки ті частини, які дійсно будуть виглядати вигідно під таким світінням. Маскувати зморшки можна не тільки глибокі, інакше ви ризикуєте виглядати ще старше.

Як вибрати хайлайтер для обличчя

Хайлайтер вибирається не тільки по консистенції, але і по відтінку, тому що у великих магазинах представлені різні варіанти одного і того ж засобу. Білі, перламутрові, рожеві і золотисті – кожен відтінок володіє своїми перевагами і здатний додати вашій шкірі абсолютно новий вигляд. Як підібрати хайлайтер за кольором шкіри? Та дуже просто:

  • Світлій шкірі ідеально підійдуть білі відтінки з легким рожевим відтінком.
  • Дівчата з теплим відтінком шкіри оцінять золотистий і перламутровий.
  • Смаглявим красуням ідеально підійде золотистий хайлайтер.

Хайлайтер якої фірми краще

Серед величезного розмаїття цього засобу на полицях у великих магазинах косметики (такого як Летуаль, наприклад) буває важко вибрати лише один засіб. Тут варто спиратися на бюджет і бажаний колір. Хоча візуально вони можуть і не відрізнятися, але як тільки ви почнете користуватися, все відразу стане на свої місця – дорогі продукти тримаються на шкірі довше, сяйво чистіше і яскравіше, витрата менше. З недорогих хайлайтеров можна особливо виділити наступні бренди:

  • Мері Кей;
  • Макс Фактор;
  • Фаберлік;
  • Лореаль;
  • Мейбелин.

Окремо варто відзначити кілька дорогих брендів, які пропонують свої косметичні продукти:

  • MAC;
  • Боббі Браун;
  • Ів Сен Лоран;
  • Шисейдо.

Ціна на хайлайтер

Вартість цього засобу на ринку косметики залежить від бренду. Так, купити хайлайтер недорого можна: середня ціна низькобюджетного варіанту становить 250-500 рублів. Кількість засобу дозволяє користуватися ним довго, можна не економити на ньому, тому що за наступним ви підете не раніше, ніж через 6-8 місяців. Дорогі марки пропонують свої хайлайтеры за цінами від 1000 рублів до 3000 рублів і навіть вище.

Замовити і купити в інтернет-магазині хайлайтер можна по каталогу одного з косметичних магазинів, де представлені всі різновиди цього кошти. Там же можна вибрати кисті і спонж для зручного нанесення. Різниця в цінах теж має значення: склад більш дорогих засобів краще, однак бюджетні варіанти можуть послужити добре. Перш ніж придбати той чи інший засіб, можна подивитися відео огляд в інтернеті.

Відео: що таке хайлайтер і як ним користуватися

Маша Вей вчить правильно наносити хайлайтер

Відгуки

Марія, 24 рокиМені завжди подобався ефект підсвічування на обличчі. Я була впевнена, що це досягається з допомогою блискучих рум'ян. На день народження від подруги я отримала свій перший в житті хайлайтер MAC і була дуже рада! Зараз я з легкістю можу надавати своєму обличчю сяйво, як у фотомоделей з глянцевих журналів за кілька хвилин. Головне – навчитися правильно ним користуватися.
Вероніка, 31 рікЗа допомогою цієї косметичної підсвічування мені вдається не тільки робити собі якісний макіяж, але і приховувати недосип. Лише кілька штрихів – і моє личко знову сяє. Я вже перепробувала кілька марок, але поки зупинилася на Макс Факторі – за ціною влаштував і за якістю нанесення. Хайлайтер – це відмінний спосіб заново навчитися правильно робити макіяж!
Карина, 29 роківЯ працюю візажистом на фотосесіях і коли освітлення недостатньо, я відразу наношу на обличчя моделі хайлайтер. Рельєф, вилиці, підборіддя – все починає виглядати зовсім інакше, що особливо помітно на фотографіях. Я віддаю перевагу рідку консистенцію, тому що з нею мені набагато простіше впоратися, але це залежить лише від уподобань кожного.
Марина, 34 рокиХайлайтер – що це таке?! Я дивувалася, коли мені принесли новий засіб і змусили спробувати. Красива упаковка сироватки Боббі Браун простояла в мене тиждень, поки я не почала збиратися на ювілей до одного. Спробувавши один раз це засіб, я більше не виходжу на вулицю без нього. Особа неймовірне, свіже, сяюче. Ніщо так ще не змінювало колір моєї шкіри.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!