Вазелін для зняття макіяжу очей - як правильно використовувати

Видалити макіяж з обличчя допоможе косметичний вазелін. Він не тільки добре впорається з цим завданням, але й пом'якшить, зволожить шкіру. Створена ним плівка захистить шкірний покрив від морозу, снігу, вітру та інших негативних впливів навколишнього середовища.

Корисні властивості вазеліну

Косметичний вазелін складається з мінерального масла і декількох сортів воску (парафіну). Широко використовують вазелін в косметології та медицині для приготування мазей і кремів. Виділяють два види:

  • Натуральний. Для зняття макіяжу не підходить. Його виготовляють з парафінових смол природного походження. Препарат не розчиняється у воді, спирті, на шкірі залишає липких важкозмиваних слідів. Засіб не має запаху, прозоре. Серед плюсів – склад володіє антисептичними властивостями.
  • Штучний. Його широко застосовують в технічній промисловості, медицині, косметології, в т. ч. для зняття макіяжу. Засіб складається з суміші продуктів переробки нафти – церезину і парафіну. Штучний вазелін маслообразный, не пахне, більш мутного кольору, ніж натуральний.

У магазинах і аптеках продають штучний вазелін. Він ділиться на 3 види:

  • Технічний – слабо очищений, тому може пахнути гасом. Він містить кислоти, здатні викликати подразнення шкіри. У косметичних цілях, у т. ч. для зняття макіяжу, засіб застосовувати заборонено.
  • Медичний– проходить ретельне очищення від шкідливих домішок. На його основі виготовляють мазі і креми. Препарат пом'якшує шкіру, захищає від опіків, створює захисну плівку, під якою прискорюються регенеративні процеси. Мазь можна застосовувати для зняття макіяжу.
  • Косметичний. Як і медичний, косметичний вазелін ретельно очищається. Деякі виробники додають до складу вітамін Е, алое, ромашку або іншу лікувальну траву. Це покращує властивості препарату. Він підходить для зняття косметики, поліпшення росту вій і брів.

Вазелін для макіяжу і демакіяжу володіє наступними властивостями:

  • Пом'якшує верхній шар шкіри. Засіб рекомендують наносити на огрубілу шкіру колін, ліктів, стоп.
  • Створює плівку, яка захищає шкіру від обвітрювання, холоду, опіків.
  • Не дає волозі випаровуватися з шкірного покриву. В результаті епідерміс швидко відновлюється природним шляхом. Таке зволоження важливо при сухій шкірі, в період відновлення після косметичних процедур.
  • Усуває лупу, сприяє загоєнню дрібних тріщин. Препарат рекомендують наносити на потріскані губи і шкіру рук.
  • Захищає обличчя і шию при нанесенні на волосся фарби.
  • Не проникає в кровотік, тому не впливає на внутрішні органи.

Вазелін для макіяжу при нанесенні косметики:

  • Мазь надає губам сяйво, тому здатна замінити косметичні блиски з хімічним складом.
  • Нанесення речовини на віки підкреслює і виділяє очі навіть без застосування тіней.
  • Масляний крем можна використовувати в якості основи під тіні. Макіяж буде довше триматися, а його хімічні складові не зашкодять шкірі.

Для вій і брів

Також корисний вазелін для вій і брів. Він створює навколо кожної волосинки плівку, яка не дозволяє волозі випаровуватися, а волоссю – розшаровуватися. Це стимулює ріст вій і брів, перешкоджає раннього випадання, а тому робить їх пишнішими.

 
Важливо: препарат слід наносити тільки на волоски – вазелін не повинен потрапити на слизову оболонку очей.

Видалення косметики

Жінки можуть застосовувати вазелін для демакіяжу. Він містить мінеральне масло, здатне розчинити навіть водостійку косметику. За відгуками, мазь чудово справляється з цим завданням, одночасно зволожує шкіру. Клітини епідермісу швидше відновлюються після дії хімікатів, що містяться в багатьох косметичних продуктах.

Чи можна застосовувати для зняття макіяжу з очей

Маззю можна скористатися для зняття косметики з очей або коригування макіяжу. Він легко знімає водостійку туш і тіні. При цьому засіб не ушкоджує, а розгладжує шкіру, запобігаючи старінню, поява зморшок, усуваючи лущення.

Якщо препарат містить вітамін Е, алое, ромашку або масло какао, ефект після застосування вазеліну посилюється.

Переваги

Вазелін для зняття макіяжу – це доступний, недорогий засіб. Вартість – 8-40 р. за 30 р. Дешеву мазь можна купити в багатьох аптеках і магазинах міста. Також її можна замовити по інтернету, порівнявши ціну в різних торгових точках.

Ефективність вазеліну при демакіяжі очей підтверджують відгуки в інтернеті. Його переваги:

  • Засіб легко і швидко повністю видаляє косметику.
  • Мазь здатна допомогти зволожити і пом'якшити ніжну, тонку шкіру навколо очей.
  • Підходить для всіх типів шкіри, особливо якщо у вас чутлива шкіра.
  • Мазь майже не викликає побічних ефектів. У рідкісних випадках виникає алергія.
  • Регулярне застосування мазі перед сном робить вії густіше і довше.

Як правильно користуватися

Метод видалення макіяжу залежить від того, що ви збираєтеся зробити:

  1. Щоб виправити помилку в макіяжі, змочіть ватяну паличку невеликою кількістю вазеліну і зітріть зайву фарбу.
  2. Щоб повністю очистити очі від косметики, кінчиками пальців нанесіть невелику кількість мазі на вії, повіки. Потім акуратно помасажуйте шкіру. Після цього протріть очі ватним тампоном або м'якою бавовняною серветкою. Вимийте обличчя, щоб прибрати останні сліди макіяжу.

Запобіжні заходи

Олія, що входить до складу мазі, при знятті макіяжу може спровокувати зір мутне. Це не проблема. Як тільки ви умоетесь, все прийде в норму.

Якщо засіб потрапило на слизову оболонку очей, рота, носа, одразу промити цю ділянку великою кількістю теплої води.

При застосуванні вазеліну для особи, пам'ятайте про такі застереження:

  • Не наносити препарат на відкриті рани.З одного боку, мазь сприяє загоєнню тріщин, подряпин. З іншого – роз'їдає свіжу плівку, яка утворюється на рані під час зупинки крові. Це уповільнює затягування рани. З цієї причини застосовувати вазелін треба не раніше, ніж ранка повністю покриється міцною захисною плівкою з власних клітин тіла.
  • Не користуйтеся вазеліном без перерв. Він може закупорювати пори, а створена ним захисна плівка перекриває доступ кисню до эпидермису. Це може стати причиною прищів, вугрів, гнійників. Щоб цього уникнути, засіб для зняття макіяжу треба періодично міняти.
  • Не ковтайте вазелін. Якщо мазь випадково потрапила в рот, виплюньте її. Для вживання всередину, приготування страв застосовують інший засіб – вазелінове масло. Воно має іншу технологію приготування, краще очищається.

Відео

7 способів використовувати вазелін для догляду за собою

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!