Що таке перманентний макіяж - техніка нанесення, склад матеріалів, скільки тримається і вартість

Ще кілька років тому перманентний макіяж підкорив серця модниць, звільнивши їх від щоденного ритуалу по догляду за блідими бровами, століттями і губами для створення модного б'юті образу з родзинкою. Інноваційні технології косметичної галузі внесли корективи в поняття жіночої краси. Зміна хімічних барвників на органічні компоненти, отримані з рослин, істотно вплинула на модні тренди мейкап.

Що таке перманентний макіяж

Микропигментирование – метод колірної корекції форми губ, брів або століття в косметології. Салонна процедура передбачає введення у верхній шар шкіри на глибину 0,5-0,8 мм спеціального пігменту. З його допомогою можна відкоригувати недоліки особи:

  • змінити форму і підкреслити колір брів;
  • створити чорні стрілки;
  • візуально збільшити об'єм губ за допомогою чіткого контуру;
  • надати більш яскравий відтінок губ.

Чим відрізняється перманентний макіяж від татуажу

Татуаж – художнє оформлення окремих зон тіла шляхом введення синтетичних барвників. Вони відносяться до чужорідним тілам, які протягом довгих років зберігають свою структуру. Микропигментирование активно застосовують для корекції очей, повік, брів з метою додання їм виразності. Процедура порівнянна з ювелірною роботою, вимагає граничної уважності і точності. Головні відмінності між татуажем і перманентної технікою – спосіб нанесення, вживані компоненти, тривалість ефекту.

Фахівці тату-салонів вбивають фарбу в дерму голкою на глибину близько 2 мм. Перманентна технологія передбачає обробку поверхневого шару шкіри – епідермісу. Використовуються для татуажу хімічних барвників на основі титану вистачає на 10 років. Органічні барвники на основі гліцерину, рослинних і мінеральних речовин відрізняються природними відтінками. Їх можна вивести в будь-який зручний час.

На відміну від обладнання для нанесення татуажу, в основі апарату для микропигментирования лежить щадний пластмасовий механізм, який виключає ризик виникнення порізів, травмування шкіри. Важлива роль відведена кваліфікації майстра, який правильно підбере пігмент за типом шкіри, з урахуванням кольору обличчя. Професійне введення фарби на потрібну глибину забезпечить естетичний вигляд і тривалість отриманого результату.

Скільки тримається

На питання, скільки тримається ефект, линержисты вказують розмиті терміни від 2 до 6 років. Вони залежать від індивідуальних фізіологічних особливостей клієнтів. Серед факторів, що роблять вплив на стійкість результату, виділяють:

  • тип шкіри – суха шкіра краще вбирає пігмент та утримує його в епідермісі;
  • вік – молода шкіра забезпечує довговічність ефекту;
  • кліматичні умови – під впливом УФ-променів пігмент швидко вигорає;
  • якість салонної процедури – глибина введення, концентрація пігменту позначаються на довговічності макіяжу;
  • індивідуальні особливості організму – на стійкість барвника впливає швидкість регенерації клітин, метаболізм.

Особливості

Щоб уникнути ефекту театрального гриму, важливо правильно вибрати пігмент. Барвники на основі мінеральних речовин відрізняються тривалою стійкістю. Пігменти, у складі яких переважають рослинні компоненти, протримаються близько двох років. Микропигментирование не відноситься до ряду одноразових салонних процедур. Для досягнення ідеального результату буде потрібно проведення корекції, тому наступного разу треба буде прийти в салон через місяць.

Не виключено здійснення перманентного татуажу рум'ян, веснянок або мушок. За допомогою микропигментирования можлива корекція естетичних проблем шкіри – вітиліго, шрамів, рубців. Світовий експерт в області микропигментирования Фабріс Кондеми радить придивитися до білим перламутровим барвникам. При глибоко посаджених очах вони роблять погляд відкритим. Перламутровий пігмент візуально збільшить обсяг губ, зробить їх пухкими.

Види

Микропигментация високодисперсним колірним барвником вводиться в три основні зони – брови, очі, губи. Мета – корекції рис обличчя. Процедура впливає на весь організм, тому вкрай важливо надати майстру вичерпну інформацію про медичні проблеми, перенесені операції, наявності хронічних захворювань, алергічних реакцій.

Перманентний макіяж брів

Перший етап салонної процедури передбачає прорисовывание олівцем контури брів, максимально наближеного до підсумкового результату. Вибираючи пігмент, фахівці рекомендують звернути увагу на колір волосся. Дівчатам з русявим волоссям ідеально підійдуть сірі відтінки, шатенкам – шоколадні, рудоволосим – рудо-коричневі або оливково-сірі тони. Перманентний татуаж брів – затребувана салонна процедура, яка може приховати недоліки даної області:

  • безформність;
  • яскраво виражену асиметрію;
  • пролысины;
  • тьмяний колір.

Губ

Микропигментирование губ відрізняється хворобливістю процедури. Медики радять вдаватися до косметичних маніпуляцій у середині місячного циклу, коли больовий поріг значно нижчий. В залежності від техніки виконання, перманентний татуаж губ дозволить:

  • збільшити опуклість губ:
  • усунути опущені куточки рота;
  • приховати шрами;
  • надати поверхні губ спокусливий природний відтінок і блиск.

Вік

Перманентний татуаж очей передбачає нанесення тонких ліній на верхню або нижню повіку, заповнення межресничного простору. Експерти не радять промальовувати стрілки на нижньому столітті жінкам з вузькими очима, яскраво вираженою капілярною сіткою. Арт-перманентний татуаж зі складними колірними переходами і розтушовуванням дозволяє створити ефект тіней. Візажисти рекомендують віддати перевагу нюдовым відтінкам на всі випадки життя, а при необхідності коригувати і доповнювати їх яскравими тінями.

Техніки перманентного макіяжу

Відомий лондонський косметолог Трейсі Джиль акцентує увагу на природної природності в макіяжі. Органічні барвники, застосовувані в перманентний татуаж, швидше виводяться з підшкірних клітин лімфою. Щоб виглядати доглянуто, необхідно вибирати «акварельну техніку або «пудровий» ефект. Татуаж губ та повік крапками і штрихами підкреслює красиві риси обличчя, виключаючи його театральне розфарбовування.

З розтушовуванням

Перманентний татуаж з розтушовуванням передбачає створення контуру тоненькою голкою. Толстой прорисовують остаточний варіант. За допомогою світлого відтінку здійснюється створення ефекту змішування. Плавний і м'який перехід забезпечується завдяки використанню голки-щітки. Технологія шотирования брів зафарбує пролысины, створить правильний відтінок.

Метод промальовування

Техніка «волосок до волоска» - трудомісткий процес, що вимагає прорисовывания імітації кожного волоска апаратом з тонкою голкою. Розрізняють два методи промальовування:

  • Східний відрізняється по довжині волосків, які асиметрично переплітаються з справжніми бровами, імітуючи природний зростання.
  • Європейський полягає в нанесенні рівних волосся. Процедура не рекомендується в якості заповнення пролысин, оскільки буде видно виражений ефект татуювання.

3Д техніка

Перманентний татуаж губ 3Д створить об'ємну рельєфність і ефект припухлості. Технологія виконується із застосуванням світлого пігменту для контуру і міксу з двох тонів для поверхневого заповнення. Колір контуру повинен зливатися з відтінком шкіри. Змішана техніка 3Д для брів поєднує волосковый варіант і растушевку. Як правило, промальовування виконують на початку брови, шотированием коригують кінчики.

Процедура перманентного макіяжу

Схвалення ескізу з боку клієнта послужить початком проведення апаратного голковколювання. Технологія проведення перманентного татуажу складається з декількох етапів:

  • Консультація з майстром передбачає обговорення техніки виконання, ескізу, кольору, можливих наслідків, методів по догляду.
  • Підготовка до процедури передбачає розтин витратного матеріалу в присутність клієнта.
  • Знеболювання спрямоване на максимальне усунення больового синдрому. Майстер застосовує місцеву анестезію, додатково вдається до використання болезаспокійливих анестетиків в спреї або мазі.
  • Нанесення пігменту здійснюється за допомогою апаратного обладнання методом голковколювання. В процесі микропигментации майстер підбирає потрібний розмір голок.

Особливості підготовки

Виключено проведення процедури перманентного татуажу під час місячних через збільшення ризику кровотеч. Не слід наносити пігмент після вживання алкоголю, препаратів, що впливають на згортання крові. Прийом банального аспірину сприяє посиленню кровообігу. У такій ситуації зона нанесення пігменту буде кровоточити, барвник не закріпиться.

Хворобливість процедури

Ключова роль в усуненні больового синдрому при микропигментации відведена якості використовуваного устаткування і арсеналу медичних препаратів для анестезії. Неправильно підібраний метод знеболювання може викликати напади різкого болю. Фахівці радять утриматися від процедури перед початком менструації і у фазу овуляції, оскільки в цей період у жінки знижений поріг больової чутливості організму. Важливо встановити психологічний контакт з майстром. Висока ступінь довіри допоможе розслабитися, виключити нервове напруження.

Протипоказання

Микропигментирование передбачає докладний збір анамнезу, за результатами якого констатується відсутність або наявність протипоказань. При відносних сумнівах майстер індивідуально приймає рішення про можливість проведення косметичних маніпуляцій, вдаючись до відповідним заходам безпеки. Ось ряд абсолютних протипоказань, які виключають виконання перманентного татуажу:

  • вірусна або бактеріальна інфекція;
  • епілепсія;
  • цукровий діабет 1 типу;
  • патології серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту;
  • бронхіальна астма;
  • гіпертонічна, ішемічна хвороба серця;
  • захворювання нирок, печінки;
  • запальні процеси на шкірі;
  • чутливий тип шкіри;
  • вагітність.

Можливі наслідки

Після завершення процедури микропигментации ефект можна буде оцінити приблизно через 3 тижні. Зазначений строк необхідний для повного прояву барвника. В залежності від зони нанесення пігменту, наслідки мають відмітні особливості:

  • Брови – виключено прояв набряклості або почервоніння. Протягом тижня почнеться лущитися первинна скоринка, вторинна кірка зникне через тиждень.
  • Губи – спостерігається незначна припухлість. Перші дні пігмент буде мати яскраво виражений колір. По закінченню 14 днів первинна і вторинна кірки відлущаться, пігмент повністю проявиться.
  • Повіки – може спостерігатись дискомфорт «піску в очах». В процесі голковколювання нижнього століття майстер ризикує зашкодити капілярну сітку, що призведе до появи невеликий набряклості. Загоєння триває близько тижня. Коли кірка отшелушится, пимент посвітлішає на 30%.

Ціна

У залежності від кваліфікації майстра і якості пігменту вартість татуажу очей в Москві варіюється в різних напрямках. На питання, скільки коштує татуаж губ, брів або повік, не можна дати точну відповідь. Розцінки залежать від обраної техніки, якості застосовуваного пігменту, рівня кваліфікації майстра-линержиста . Порівняльна таблиця допоможе порівняти ціни, дізнатися, скільки коштує татуаж брів, губ і повік:

Салон

Ціна, рублів

Губи

Брови

Повіки

Good Hands

8 000

10 000

10 000 – стрілки

8 000 – заповнення простору між віями

12 000 – перекриття

Студія перманентного макіяжу

7 000-12 000

8 000-12 000

6 000-12 000 – межресничка

4 000-8 000 – стрілки

Сфінкс

3 000-15 000

5 000-15 000

4 000-12 000

Студія Lion Tatto

4 000-15 000

4 000-16 000

10 000 – межресничка

12 000 – стрілка

15 000 – стрілка з розтушовуванням

Tatu-Art

5 500-8 500

7 000

5 000 – межресничка

6 000 – стрілка

Фото перманентного макіяжу брів

Відео

Як правильно робити перманентний макіяж брів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!