Контурування обличчя за допомогою макіяжу для початківців

Структурування, або контурування особи – це зміна овалу з допомогою різних косметичних засобів. Ця техніка часто застосовується візажистами для того, щоб наблизити форму особи до канонами моди, зробити його ідеальним, приховати недоліки. Вивчивши прийоми модного контуринга, будь-яка жінка зможе скоригувати свою зовнішність.

Що потрібно для контурування особи

Методи створення ідеального образу не складні, не треба довго вчитися, щоб оволодіти ними. Проте знадобляться спеціальні косметичні засоби для контурування особи. У цей список входять:

  • основа для макіяжу, відповідна тону шкіри;
  • высветляющая пудра (хайлайтер);
  • рум'яна;
  • тональна основа;
  • консилер – палетка з кількома світлими і темними тонами.

Крім того, знадобляться додаткові пристосування, без яких моделювання особи не вийде:

  • спонж;
  • скошена кисть для контуринга;
  • кисть для рум'ян.

Палетка для контурування особи

Консилер або палетка коректорів для особи – головна складова скульптурирования. З її допомогою можна затемнювати невдалі місця і виділяти гідності. В магазинах косметики є різні види палеток. Вони відрізняються один від одного кількістю квітів. Самі бюджетні представлені двома контрастними тонами, більш складні включають в палітру до 18 відтінків шкіри. У числі найбільш популярних палеток називають засоби фірм Smashbox і Nyx. В одному консилере частіше об'єднують теплі або холодні тони, щоб дівчина з певним кольором шкіри могла купити підходящий.

Бронзери і хайлайтер

Додаткові кошти, які допомагають здійснити поетапний контуринг особи – хайлайтер і бронзери. Візажисти користуються хайлайтером, щоб ще більше висвітлити видатні ділянки обличчя. Він надає шкірі додаткове сяйво завдяки унікальному складу. У ньому містяться світловідбиваючі пігменти, слюда, перламутр. Хайлайтер може бути сухим, рідким і кремоподібним. Продукт випускається в різних формах:

  1. Жирний крем в баночці.
  2. Стік-ручка або олівець містить напіврідку текстуру. Допомагає висвітлити невеликі вузькі ділянки.
  3. Пудра наноситься широким пензлем. Підходить для великих ділянок, багато виробників випускають її, спресована у кульки.
  4. Рідкий освітлювач. Як і крем, продається в баночці, але має більш рідку консистенцію.

Бронзери або бронзатор надає шкірі ефект природної засмаги. На відміну від першого засоби при виготовленні продукту використовуються темні пігментні речовини. Добре підходить для того, щоб природно затінювати небажані ділянки. Слід вибирати бронзатор не темніше двох тонів, порівняно з шкірою. Білошкірі дівчата повинні бути дуже обережні з цим засобом, коли роблять скульптурування особи. Воно більше підходить смаглявим брюнеткам. Бронзатор теж випускається різної форми і консистенції для зручності нанесення.

Пензель для контурування особи

При використанні сухих текстур обов'язково знадобляться професійні кисті для контурування особи. Вони допоможуть пом'якшити, розтушувати різкі лінії, домогтися плавного переходу з одного відтінку в інший. Коригування особи виконується з допомогою:

  1. Кисті, зрізаної під нахилом. Вона потрібна, щоб обробити зони біля вилиць, носа, підборіддя.
  2. Спонжа, який потрібен, щоб вбивати тональну основу, розтушувати бронзери або коректор.
  3. Круглої кисті для нанесення рум'ян, освітлення і бронза тора, що висувається.
  4. Тонкого пензлика для підкреслення невеликих ділянок, біля крил носа, перенісся, над верхньою губою.

Як правильно контурировать особа

Жінкам, які не знають, як користуватися скульптором для особи, щоб досягти потрібної мети, краще вибирати сухі кошти, а не кремові. Згідно з відгуками в інтернеті, вони легко видаляються і не вимагають спеціальної розтушовування. Після покупки всіх косметичних засобів для конструювання потрібно визначити свій тип обличчя. Візажисти радять зробити фото і спробувати вписати лицьові контури в одну з фігур – овал, коло, трикутник або квадрат. Від цього залежить, вийде правильне контурування особи чи ні.

Скульптурний макіяж особи з допомогою коректорів виконується згідно покрокової інструкції:

  1. Нанесення основи під макіяж.
  2. Сам процес коригування. Можна наносити світлі і темні текстури спочатку на одну частину, а потім на іншу, але тоді потрібно мати в запасі два набори кистей або користуватися рідкими засобами.
  3. Скульптурування носа, в залежності від його форми. Наноситься спочатку світлі відтінки, і тільки потім можна затінювати.
  4. Обробка скул – важливий етап, що дозволяє візуально звузити або розширити обличчя.
  5. Коригується лоб, починаючи з лінії біля волосся. Якщо лоб низький, то темний тон наноситься тільки з боків, щоб зробити його вище.
  6. Наноситься тон на підборіддя. Це може бути тональний крем або пудра.
  7. Обробляються дрібні ділянки – над губою, підборіддям, біля очей.
  8. Виконується розтушовування. Головне правило – робити це акуратно, домагаючись плавних переходів.

Як контурировать ніс

Коригування обличчя допомагає змінити зовнішність і виправити серйозні дефекти. Виступання носа може зробити «прикраса особи» ширше або вже, коротше або довше, візуально приховати викривлення і скорегувати асиметрію на фото. Візажисти радять користуватися основними правилами:

  1. Звузити широку перенісся з горбинкою можна за допомогою тонкої лінії світлого тону, проведеної по центру. З боків наносять темний коректор.
  2. Якщо ніс занадто тонкий, світла лінія повинна бути ширше.
  3. Щоб скульптурировать довгий ніс, потрібно наносити світлий коректор не до самого кінчика.
  4. Широкий ніс приховає темна тінь на крилах.

Контурування круглого обличчя

При формі особи, більше схожою на коло, цей вид макіяжу робить вилиці більш помітними, подовжує форму. Контурування круглого особи починається з нанесення темного коректора або бронза тора, що висувається поетапно за схемою на бічні частини лоба, нижню щелепу, впадають частини під вилицями. Потім хайлайтером підсвічуються середина підборіддя, місця під очима, виділяються частини вилиць, центр чола. Для того, щоб другий підборіддя став менш помітний, на нього наносять бронзери.

Контурування овального особи

Овал – практично ідеальна форма, якщо він не дуже витягнутий. Жінці для контурування овального обличчя потрібно темним кольором підкреслити місця під вилицями, на чолі під волоссям, зробити акцент на підборідді. Потім хайлайтером пройтися під очима і на верхній частині скул. Приділити увагу зоні над губою і бровами, щоб візуально розширити межі.

Контурування квадратного особи

Широке обличчя з видатними вилицями і непомітним згладженим називається квадратним підборіддям. За допомогою макіяжу потрібно моделювати різкі лінії, згладжуючи їх. Контурування квадратного особи починають за схемою з нанесення бронзера з боків підборіддя, лоба. У частині під вилицями малюють темний тон у формі трикутників. Розставляють відблиски на середині чола, вгорі скул і підборіддя.

Контурування трикутного обличчя

Під формою «трикутник» косметологи увазі обличчя з широким лобом і вузьким гострим підборіддям. Для контурування трикутного обличчя потрібно виділити нижню щелепу надає коректором, щоб вона виглядала на фото трохи ширше. Вгорі – на вилицях, бічних частинах лобі, скронях застосовується затемнення. Знизу, на краю підборіддя, теж використовують бронзатор. Якщо особа ще й заужено зверху, то це ромбовидна схема, тоді темні плями на лобі наносити не потрібно.

Ознайомтеся з іншими порадами,як користуватися коректором для особи.

Відео: корекція особи макіяжем

Олена Кригина випуск 59 "Корекція особи. частина1. Жорстокий контуринг))))"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!