Корисні властивості ламінарії для схуднення - обгортання, капсули з порошком і дієта на морської капусти

Чи знаєте ви, що така як водорість ламінарія для схуднення підходить чудово, причому використовувати її можна в будь-якому вигляді: існують таблетки, що запобігають потраплянню в організм зайвих калорій з їжі, також популярна процедура обгортання, завдяки якій шкіра підтягується буквально на очах. Ознайомтеся з корисними властивостями морської капусти, дізнайтеся, як з її допомогою можна схуднути.

Що таке ламінарія

Водорість виростає в просторах Тихого і Атлантичного океанів, в наших широтах продукт відомий як морська капуста. Взагалі ламінарія – це стрічкоподібна водорість бурого кольору, яка в довжину може досягати 12 метрів. Багато сорту рослини вживають в їжу з метою оздоровити організм, використовують в якості косметичних засобів або при процедурах, які допомагають для схуднення.

Ламінарія – корисні властивості і протипоказання

Дія морської капусти при схудненні дуже корисно для всього організму, адже у цієї рослини багатий хімічний склад:

  • магній, марганець, калій і фосфор посилюють жовчовиділення, знижує нервозність;
  • клітковина допомагає організму боротися з холестерином;
  • йод нормалізує роботу щитовидної залози;
  • альгінова кислота очищає організм від радіації та важких металів;
  • вітаміни групи В оздоровлюють весь організм.

В процесі схуднення застосування водоростей приносить величезну користь для організму, проте варто пам'ятати і про протипоказання до вживання. Не варто їсти морську капусту людям, у яких є алергія на йод. Водорість містить велику кількість йоду, що може спровокувати висип по тілу або почервоніння шкіри. Існують і додаткові протипоказання. Так, бажано прибрати водорість з меню:

  • при вагітності;
  • людям, які страждають акне або кропив'янкою;
  • тим, у кого хворі нирки;
  • людям з гострими захворюваннями кишечника або шлунка.

Чим корисна морська капуста для схуднення

Якщо внести в раціон ламінарію при схудненні, ви зможете наїстися навіть мінімальною порцією їжі, адже морська капуста швидко насичує шлунок. Відчуття ситості людина відчуває завдяки разбухающим волокнам. Водорість часто використовують при схудненні, адже вона надає на організм унікальний вплив:

  • покращує засвоєння їжі;
  • очищає судини, покращує кровообіг;
  • перешкоджає жирів відкладатися під шкірою;
  • прискорює метаболізм, нормалізує обмін речовин;
  • слань ламінарії – джерело вітамінів, оздоровлюючий організм людини.

Як схуднути за допомогою ламінарії

Морська капуста для схуднення допомагає прискорити результати і зробити їх більш чіткими, головне тут – дотримуватися правил використання продукту. Водорість можна вживати сушеної, робити з неї скраби для тіла або порошок, використовувати для обгортань, робити з неї салати. За допомогою цієї рослини за тиждень можна схуднути на 5-6 кг без виснажливих тренувань.

Ламінарія в таблетках

Таблетки, в яких основним компонентом є морська капуста, є БАДом (від компанії Евалар). Пігулки мають певну концентрацію, тому запобігають накопичення великої кількості йоду в організмі, однак зазначену в інструкції дозу препарату перевищувати не можна ні в якому разі. Пам'ятайте, що ефективність дієти для схуднення з допомогою ламінарії буде в рази більше, якщо ви переглянете свій раціон: приберете солодощі, хлібобулочні вироби, смажену, дуже солону і жирну їжу.

Сухі водорості

Ламінарію для схуднення в сушеному вигляді використовують дуже багато жінок. З неї можна зробити настій: 1 чайну ложку водоростей залити половиною склянки окропу. Настоювати суміш кілька годин, потім випити її перед сном. Ще суха ламінарія допомагає боротися з целюлітом, для цього потрібно зробити спеціальну мазь за таким рецептом:

  1. 2 столові ложки водоростей розвести в склянці окропу.
  2. Дати розчину настоятися 20 хв.
  3. Додати в рідину 5 крапель лимонного масла, 10 крапель камфорного і 1 жовток.
  4. Добре перемішати всі компоненти, потім отриману масу нанести на проблемні зони.
  5. Через годину змити засіб з шкіри водою.

Слані ламінарії

Сушені слані морської капусти перед вживанням в їжу необхідно замочити на 2-4 години в холодній воді, потім добре промити, нарізати або ж відразу додати в блюдо. Можна ламінарію для схуднення піддати подвійний термічній обробці, що зробити її ароматніше і м'якше. Після вимочування слані цілісної морської водорості не втрачають корисних властивостей.

Як приймати ламінарію для схуднення

Вживання морської капусти – ефективний метод для схуднення, однак бездумний її прийом може завдати шкоди організму. Перш ніж пити настої з водоростей, таблетки, робити обгортання або здійснювати інші процедури для схуднення, необхідно піти проконсультуватися з лікарем. Фахівець повинен оцінити стан вашого здоров'я та виключити наявність у вас хвороб, при яких схуднення з ламинарией неприпустимо.

Дієта на морській капусті

Ламінарія для схуднення підходить відмінно, тому що калорійність продукту складає всього 25 ккал на 100 грамів. При дієті на водоростях вам необхідно буде вживати по 300-400 грамів продукту щодня. Капусту можна їсти в будь-якому вигляді: суху (купити в магазині або аптеці) або ту, що продається вже готова в банках. З ламинарией для схуднення рекомендується їсти ще м'ясо, рибу і морепродукти. Добовий прийом їжі необхідно розбити на 5 прийомів. Води в дієтичному раціоні має бути багато: 1,5-2 л/добу.

При дієті на сушеної ламінарії бажано вживати нежирне біле м'ясо (курку, кролика). Перед трапезою капусту настоюють протягом 12 годин, заливши водою, потім 10 хвилин варять. Вирішивши привести своє тіло у форму за допомогою дієти на морській капусті, вам необхідно відмовитися від розчинної кави. Якщо ви не готові жити без кофеїну навіть заради схуднення, пийте натуральний еспресо або несолодкий зелений чай.

Меню на тиждень

Дієта на морській капусті має бідно меню, однак за тиждень ви зможете позбавитися від зайвої ваги і оздоровити організм. Меню на тиждень виглядає так:

  • сніданок – 100 грамів несолоного салату з морської капусти, свіжих огірків і помідорів, заправлений маленькою ложкою рослинного масла. Протягом тижня інгредієнти страви можна чергувати, замінивши помідори і огірки морквою і зеленим горошком;
  • другий сніданок – негазована вода або трав'яний настій, 10 г морської капусти;
  • обід – 250 грамів морської капусти, шматочок (200 г) риби або 150 г відвареного білого м'яса;
  • полудень – трав'яний чай, 10 г капусти;
  • вечеря – подрібнити і змішати 100 грамів морської капусти з яйцем. Яйце можна замінити вареною грудкою.

Існує і більш щадна дієта: на морській капусті і гречаної каші. Вживання гречки допоможе вам компенсувати недолік клітковини, однак є її потрібно тільки в першій половині дня. У такому варіанті дієти можна додати в раціон малокалорійні фрукти і одну маленьку ложку меду в день – його можна додати замість цукру в трав'яний чай.

У якому вигляді краще вживати

Бура водорість є невід'ємним компонентом практично в будь-якій системі живлення, оскільки вона містить ряд сполук, що прискорюють метаболізм. Їсти капусту можна консервованої, вареної або свіжої, однак від приготування її по-корейськи краще відмовитися. Страви корейської кухні готуються з додаванням великої кількості оцту, перцю, солі і інших спецій, які при здоровому харчуванні є вкрай небажано.

Способи застосування

Чудодійні властивості водорості відомі здавна, причому жінки активно вживають її як для лікування, так і для підтягування шкіри і зменшення обсягів. Перевага морської водорості в тому, що в аптеці вона продається за низькою ціною, а для корекції фігури продукт підходить ідеально: з капустою роблять не тільки дієтичні салати, але ще використовують її для обгортань і ванн.

Обгортання водоростями

Багато жінок вже відкрили для себе корисні властивості морського рослини. Наприклад, широко застосовується обгортання водоростями для схуднення, причому ефект від таких процедур можна помітити вже через кілька сеансів: шкіра стає більш підтягнутою, молодий, зникає целюліт. Крім цього обгортання виводять шлаки з організму і відновлюють водний баланс. Обгортання бувають двох видів:

  • гарячі – спрямовані на позбавлення людини від втоми, зняття надмірної набряклості;
  • холодні – використовуються для корекції фігури, тому що вони допомагають розгладити і підтягнути шкіру, активізують кровообіг.

Ванна

Прийняття ванни з морськими водоростями – це, по суті, таласотерапія (коли лікування проводиться морем і його продуктами). Вода при купанні повинна бути теплою – 36-40 градусів. Щоб побачити видимі результати процедури, необхідно пройти курс – 10 сеансів по 2 рази/тиждень. Готувати настій для ванни краще заздалегідь: 50 грамів сухої ламінарії потрібно залити літром окропу, укутати ємність і залишити на 12 годин.

Додатково у воду можна додати 150 грамів морської солі і ароматичні масла, які сприятимуть посиленню антицелюлітного ефекту: апельсинове, мандаринове, лимонне або грейпфрутове. Масла для однієї процедури багато не потрібно – три краплі розведіть в молоці і вилийте у ванну. Молоко застереже вас від появи алергічної реакції на шкірі.

Протипоказання

Обгортання і ванни з ламинарией реально допомагають позбавитися від зайвого жиру, целюліту, підтягнути шкіру. Проте деяким людям варто відмовитися від проведення такого роду процедур. Так, обгортання протипоказані:

  • при вагітності;
  • тим, у кого є захворювання епідермісу;
  • при захворюванні нирок;
  • жінкам з гінекологічними проблемами;
  • при захворюваннях ШКТ.

Приймати ванни з ламинарией можна не всім. Тут теж є ряд протипоказань:

  • задишка;
  • алергія на йод;
  • гіперфункція щитовидної залози;
  • вагітність;
  • захворювання внутрішніх органів;
  • гострі інфекційні захворювання;
  • проблеми з серцем або судинами;
  • онкологічні захворювання;
  • наявність запальних процесів шкіри.

Відео: Чим корисна ламінарія для організму

Морська капуста корисні властивості для схуднення

Відгуки

Вікторія, 22 рокиПодивившись фото схудлих, переконалася, що морська капуста володіє особливими властивостями, що допомагають при зниженні ваги. Вирішила випробувати ламінарію для коректування фігури, склав собі цілий комплекс процедур: сиділа на дієті, робила маски (з водорістю і медом), обгортання. Моя мрія здійснилася – я оновила гардероб під нові форми!
Анна, 25 роківСкажу чесно, що сидіти на дієті з ламинарией мені було важко, як і на будь-який інший. Знайшла різні рецепти салатів з морською капустою, робила з цибулею – так смак більш насичений, тому як солити страви не можна. Результат вартий моїх мук – після зими мені вдалося-таки надіти мої улюблені шорти.
Марія, 38 роківВід колег по роботі чула, що ламінарія для схуднення – один з кращих засобів. Спробувала таблетки – результатом було мінус кілька сантиметрів з талії. Переконавшись у дієвості препарату, почала робити холодні обгортання. Такого я не очікувала! Не втомлююся радіти станом своєї шкіри – вона ніжна, гладка, більше немає целюліту!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!