Жиросжигающие препарати для жінок і чоловіків - склад, діючі речовини і побічні дії

Будь-яка допомога процесу схуднення жінками сприймається як благо, особливо якщо це спеціалізовані препарати для спалювання жиру, які пропонують спортивні магазини та аптеки. Розібратися в їх підгрупах і принципі дії важко без професійної допомоги. Який ефект роблять такі кошти і у всіх вони будуть правильно працювати?

Що таке препарати для спалювання жиру

Схема роботи цих коштів вже розкрита в їх назві – за рахунок свого хімічного складу і наступних реакцій, які він провокує в організмі, відбувається спалювання підшкірного жиру, що дає позитивну динаміку в схудненні. Ключовою їх плюс – м'язова тканина не впливає, тому, якщо людина, яка приймає спалювачі жиру, бачить падіння ваги, він може бути впевнений, що це «горять» не м'язи, і схуднення протікає правильно.

Як працюють жіросжігателі

Точний принцип дії визначає хімічним складом і групою, до якої належить вибраний засіб. Нутриціології підрозділяють всі жіросжігателі для схуднення на 4 категорії:

  • Ліпотропні препарати. Провокують падіння рівня вільної жирної кислоти, що призводить до прискорення розпаду скупчилися ліпідів. Перевагою таблеток, орієнтованих на розщеплення ліпідів, є мінімальне число побічних реакцій.
  • Термогеники. Спостерігаються і серед спортпита, і серед натуральних харчових добавок. Спалювання жиру відбувається за рахунок підвищення внутрішньоклітинної температури.
  • Стимулятори метаболізму. Як засіб для спалювання жиру їх сприймати дещо нелогічно: вони більше впливають на почали надходити після початку їх прийому калорії, ніж на наявні відкладення.
  • Аноретики. Кожен представник даної категорії – не зовсім спалювач жиру, а блокировшик апетиту. Додатковий мінус – швидко перестає діяти, оскільки організм до нього звикає.

Як правильно пити жіросжігателі

Загальної схеми прийому на всі наявні на фармацевтичному ринку препарати для зниження апетиту і ваги немає, тому з метою розуміння конкретного алгоритму дій вам потрібно ознайомитися з інструкцією. Однак є базові правила, якими діляться медичні фахівці:

  • Пам'ятайте про харчування – без нормалізації раціону навіть сильні засоби марні.
  • Не продляйте встановлений фахівцями курс, жиросжигающие таблетки для схуднення - це медикаменти, у яких є побічні дії та наслідки передозування.
  • Суворо дотримуйтесь зазначеної дозування.
  • Не комбінуйте такі таблетки з алкоголем.

Жиросжигающие препарати

Таких помічників фігури ви можете зустріти у всіх лікарських формах – від традиційних таблеток і капсул до порошків, кремів і рідких складів. Які жиросжигающие кошти працюють краще – залежить від організму, до якого застосовуються. Нижче представлені найбільш дієві за категоріями, але перш ніж придбати будь-який з них, вам потрібно повністю ознайомитися з описом і інструкцією, порадитися з лікарем.

Аптечні препарати

У цьому блоці представлені фармакологічні таблетки, що сприяють спалювання жиру: вони є ліками, але володіють позитивним впливом на процес схуднення. Наведені тут аптечні препарати для спалювання жиру легше замовити через інтернет-магазин, т. к. в російських аптеках вони з'являються рідко. Кращими названі:

  • Берлін-Хемі L-тироксин. Використовується як ліки для щитовидної залози при гіпотиреозі, популярний у бодібілдерів. Допомагає спалюванню жиру і розгону метаболізму, пригнічує апетит. Недолік – вегетативні реакції.
  • Хітозан від Евалар. Є харчовою добавкою, знижує абсорбцію ліпідів. Побічних ефектів немає, суб'єктивний недолік – не яскраво виражену дію на вагу.

Для спалювання підшкірного жиру

У цій категорії можна зустріти кілька видів засобів – це і блокатори калорій, і термогеники місцевого застосування. Перераховані кошти для спалювання підшкірного жиру серед інших є відносно безпечними. Має сенс познайомитися з:

  • BSN Cheaters Relief. Допомагає блокувати надходять вуглеводи і м'яко схуднути, а жінкам контролює гормональний фон. Може погіршити засвоєння жиророзчинних вітамінів при тривалому прийомі.
  • Ксенікал Roche. Блокатор жиру, який є ліками. Впливає на висцеро-абдомінальні відкладення, тому допомагає прибрати живіт. Корисний і діабетикам (2 тип).

Для жінок

Лікарі радять вибирати дівчатам таблетки з натуральним складом: вони не так небезпечні для жіночого організму, особливо для репродуктивної та ендокринної систем. Хороші препарати для спалювання жиру для жінок (можуть бути в складі комплексних засобів):

  • Кофеїн. Впливає на жировий прошарок, максимально ефективний у поєднанні з тренуваннями. Приймати тільки в першій половині дня, оскільки активізує ЦНС. Заборонений при гіпертонії.
  • ON L-карнітин. Найвідоміший жіросжігателя для спортсменів, є життєво необхідною речовиною. Допомагає розщеплювати ліпіди, благотворно впливає майже на весь організм. Побічних реакцій немає.

Препарати для спалювання жиру при тренуваннях

Основною категорією таких коштів для спортсменів нутриціології називають термогеники, т. к. інші, навіть спортивні, препарати для спалювання жиру мають менш жорстку прив'язку до тренувань, але і є менш дієвими. Пара найефективніших:

  • Nutrex Lipo-6. Потужний термогеник, що дає швидкий результат. Впливає на апетит, жировий прошарок, ендокринну систему. Пролонгований ефект. Мінус – дорого.
  • VP Laboratory Lipo Jets. Допомагає розщеплювати жировий прошарок, нормалізувати харчування, регулює цукор. Заборонено поєднання зі стимуляторами (т. к. належить до них) і медикаментами, що містять кофеїн.

Для чоловіків

Стероїди або анаболіки – препарати, якими спалюють жир переважно бодібілдери на сушінню. Жінкам не рекомендовано, володіють цілим переліком побічних дій. Такий препарат для спалювання жиру для чоловіків потрібно підбирати індивідуально і з обережністю. Найсильніші:

  • MusclePharm Iron Cuts Arnold Series. Підтримує гормональний рівень у чоловіків, володіє жиросжигающим ефектом без руйнування м'язів. Не ліки, за складом натуральний, тому результат буде не швидким.
  • MT Hydroxid Hardcore. Не провокує звикання, жиросжигание відбувається за рахунок форсколина. Недолік – може сильно підвищувати тиск.

Як вибрати препарати для спалювання жиру

Фахівці радять купувати жіросжігателя тільки після розмови з лікарем, якому відомо стан вашого здоров'я. Такий засіб заборонено у осіб з порушеннями роботи серця, гіпертонією і навіть нервовими захворюваннями, і це не весь список. Здоровим же людям професіонали дають кілька порад, як вибрати препарати для спалювання жиру:

  • Термогеники підбирають тільки при наявності тренувань (не домашніх).
  • Спалюванню жиру на животі сприяє йохімбін – липолитик, який добре переноситься.
  • Самий ефективний спалювач жиру натурального типу повинен містити кофеїн, гуарану або хітозан.
  • Аптечні препарати (особливо набори трав і т. д.) за ефектом не можна порівняти зі спортивними, але менш небезпечні.

Ціна на препарати

Вартість таких харчових добавок вимагає зарахувати їх до групи не бюджетних коштів. Орієнтовна ціна на препарати для спалювання жиру в Москві (аналогічна картина для Санкт-Петербурга) починається з 1200 рублів, на розпродажі зі знижкою – від 800 рублів. Краща трійка виглядає так:

Найменування

Ціна

Lipo 6 Black

1600 р.

Lipojets

1250 р.

Cheaters Relief

1180 р.

Відео: найкращі жіросжігателі

Жироспалювачі. Які бувають і як працюють?

Відгуки

Яна, 33 рокиНе раджу розглядати купити в аптеці: маленький асортимент, високі ціни на те, що спочатку дешеві продукти (порівнюю з купівлею онлайн навіть при обліку доставки). Переважно там трав'яні збори і таблетки начебто Модельформ, від яких зниження ваги немає. Існують аноректики (Дексфенфлюрамин), але вони впливають на ЦНС.
Олена, 26 роківШукає варіант «дешево і ефективно» в питанні спалювання жиру рекомендую придивитися до однокомпонентним препаратів – Хітозан, Л-карнітин (назва або в складі). Продаж безрецептурная, ціна близько 500-800 р., організму шкоди не приносять, тренувань не вимагають. Харчування тільки коригувати все ж доведеться, т. к. це харчові добавки.
Інна, 29 роківПри пошуку хорошого жиросжигателя варто заглянути на іноземні портали спортивних добавок. Ціна з доставкою по пошті невисока, хороший асортимент. Жінкам раджу як препарати для зниження ваги аноретики дивитися, якщо немає тренувань, а при физнагрузках – липотропы. Термогеники не для всіх, оскільки підвищують тиск.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!