Як прибрати вісцеральний жир у жінок і чоловіків з живота вправами

Як прибрати внутрішній жир з органів (вісцеральний) – це один з поширених питань на сьогоднішній день. Він відкладається в таких місцях, як живіт, талія і стегна, а також навколо органів черевної порожнини. З даною проблемою може зіткнутися і жінка, і чоловік. Існує чимало способів, як забрати підшкірний жир, аж до оперативного втручання, але боротьба з вісцеральними накопиченнями таким способом є неможливою. Як прибрати вісцеральний жир? Відповідь на це питання ви можете дізнатися далі.

Що таке вісцеральний жир?

Сьогодні існує чимало методів, як позбавитися від вісцерального жиру на животі, але для початку потрібно зрозуміти, що це таке. Отже, внутрішній жир у людини являє собою відкладення поряд з органами. З'являються вони, як правило, при суттєвому поповненні жирових запасів. В результаті цього організм перестає відкладати запаси в підшкірні шари, які направляються до органів. Скупчуються усередині організму жири, утворені навколо кишечника, печінки, шлунка і т. д., можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю людини.

Велика кількість жиру може затримувати потоки лімфи і крові до внутрішніх органів, сприяти погіршення вентиляції легенів. В результаті цього здається зовні здоровим людина може відчувати проблеми з диханням і сном. Якщо вчасно не вжити заходів і, як мінімум, не змінити раціон харчування, то зростаючі обсяги вісцерального жиру можуть призвести до інфаркту міокарда, діабет, порушення гормонального фону, процесів метаболізму (обмін речовин) і т. п.

Вісцеральне ожиріння у чоловіків

Клінічна картина ожиріння такого типу у представників чоловічої статі представляється наступним чином:

  • істотно збільшується окружність талії, яка може становити більше 94 см;
  • аналізи крові, взяті в лабораторних умовах, виявляють низький рівень концентрації ліпопротеїнів високої щільності;
  • у плазмі крові при здачі аналізів на голодний шлунок виявляється глюкоза.

Вісцеральний жир у чоловіків не є таким вже нешкідливим явищем, як може здатися багатьом. Стверджують, що т. зв. пивний живіт у чоловіків являє собою свого роду фабрику по перетворенню тестостерону в естроген, в результаті чого з'являються жирові відкладення. У зв'язку з цим звільнення від такого жиру є першочерговою необхідністю.

Вісцеральне ожиріння у жінок

Представники прекрасної половини людства на відміну від чоловіків частіше задаються питанням про те, як позбавитися від внутрішнього жиру на животі. Навіть пара зайвих кілограмів можуть зіпсувати фігуру. Окружність талії при вісцеральному ожирінні досягає 80 і більше см, але це залежить і від зростання. Норма внутрішнього жиру в організмі жінки, так само, як і в чоловіка, повинна бути в межах 10-15%.

Найменше до загрози появи надлишку вісцерального жиру схильні власниці з грушовидним будовою тіла. Але ймовірність появи подібної тканини збільшується в рази у жінок старше 40 років, причому це не залежить ні від генетичної схильності, ні від будови фігури. Щоб не дати накопичуватися такої внутрішньої прошарку, необхідно діяти, піддаючи себе різних навантажень і змінивши своє меню.

Як позбутися від вісцерального жиру

Щоб не допустити появи серйозних захворювань, насамперед необхідно перейти на дійсно здорове харчування, яке передбачає скорочення вживання жирної їжі з одночасним збільшенням вживання овочів. Щоб зменшити жир на внутрішніх органах, ознайомтеся з наступними методами:

  • їжте менше, але частіше, завдяки чому ви не будете відчувати почуття голоду, до того ж споживання їжі 5-6 разів за день буде сприяти прискоренню обмінного процесу;
  • постарайтеся замінити білий хліб на вироби з борошна грубого помелу;
  • обов'язково намагайтеся уникати стресових ситуацією;
  • пийте добову норму рідини;
  • відмовтеся від використання седативних засобів, здатних діяти в якості заспокійливого.

Як спалити вісцеральний жир

Крім живлення, щоб вирішити цю проблему, потрібні і фізичні заняття. Щоб спалювання вісцерального жиру було більш дієвим, потрібно більше активних рухів: біг, їзда на велосипеді, плавання, гра у великий теніс і футбол (при цьому не забувайте робити правильний вдих-видих). Що стосується голодування, то воно особливого ефекту може не принести.

Як прибрати вісцеральний жир у чоловіків

Для початку потрібно знизити до мінімуму розпивання алкогольних напоїв – справа не в їх калорійності, а в закусках, які при вживанні спиртного багато людей їдять без міри. Крім того, щоб прибрати вісцеральний жир у чоловіків, потрібно зайнятися активними видами спорту. Необхідно робити щоденні вправи в домашніх умовах, якщо немає часу на пробіжку або походи в тренажерний зал.

Як боротися з вісцеральним жиром жінкам

В цілому, боротися з вісцеральним жиром жінкам потрібно так само, як і чоловікам. Все зводиться до зміни раціону харчування, вживання білка, клітковини і всіляких фізичних дій. В останньому випадку стежте за тим, щоб дихання було правильним. Відмінним варіантом для дівчини є гра у великий теніс, відвідування фітнес-залу, обгортання, до того ж можна масажувати живіт.

Вправи

Що стосується вправ для вісцерального жиру, то вони включають в себе наступні пункти:

  • класичний і подвійний прес, який потрібно обов'язково виконувати кількома підходами, щоб був більший ефект;
  • підйом тулуба з одночасним скручуванням;
  • повороти ніг з положення лежачи;
  • вправа «вакуум», що дозволить зміцнити поперечну м'яз живота.
  • присідання.

Дієта

Для того щоб виглядати молодо і бути здоровим, вам потрібна дієта від вісцерального жиру. Для цього почніть готувати страви, які багаті продуктами з високим рівнем клітковини, приміром, це може бути тушкована капуста. Поповніть раціон харчування злаками, фруктами, бобовими та сухофруктами. Щоб зменшити жир на внутрішніх органах, збільште в вживаної їжі, наприклад, каші концентрацію вітаміну C. При серйозному підході і силі волі вирішити описану задачу не так вже складно.

Відео: як позбутися від внутрішнього жиру в організмі

Що таке вісцеральний жир і загальні рекомендації позбавлення від нього

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!