На скільки можна схуднути за тиждень без шкоди для здоров'я на дієті - норма схуднення і реальні результати

Зачіпаючи питання, на скільки можна схуднути за тиждень, варто відзначити, що максимум кілограм вийде скинути, тільки якщо мало їсти, пити одну воду або зовсім голодувати. Для зниження ваги в такі короткі терміни частіше використовують екстремальні методи. Більшість з них небезпечні для здоров'я, тому застосовувати їх слід з обережністю, звертаючи увагу на свій стан. Можливо схуднути за тиждень і на скільки, ви дізнаєтеся з інформацією нижче.

Чи можна схуднути за тиждень

Безпечним для організму людини вважається схуднення на 1-1,5 кг в тиждень. Але перед певною подією або торжеством це дуже мало. З цієї причини і жінки, і чоловіки приймають більш екстремальні заходи – починають голодувати, п'ють тільки воду з лимоном або вибирають для себе дуже жорсткий варіант дієти. Схуднення за тиждень в деяких випадках може скласти навіть цілих 10 кг, але це дуже серйозний стрес для тіла.

Тільки зайву вагу дуже швидко повернеться. Навіть м'який вихід з дієти не дасть зберегти досягнутий результат. Крім того, після такого різкого зниження калорій в проблемних зонах почне відкладатися навіть те, що в звичних умовах просто переварилось. Сам же надмірна вага йде виключно за рахунок виведення рідини та зменшення м'язів, а не жиру. Для організму це дуже шкідливо.

Скільки можна скинути за тиждень

В середньому за такий термін максимально можна схуднути на 2-3 кг, а в деяких випадках і на 5 кг. В цей же час норма схуднення в тиждень становить не більше 1,5 кг. Зниження ваги також залежить від початкового кількості зайвих кілограм. Якщо їх багато, то процес піде набагато швидше. Скільки можна скинути за тиждень? Повні дівчата в середньому втрачають 5-6 кг, більш стрункі всього 1 або 2 кг.

Що буде, якщо не є тиждень

Перше, що трапиться, якщо не є тиждень, це порушений обмін речовин, втрата організмом не тільки води, але і всіх корисних мікроелементів з вітамінами. Крім того, ви будете відчувати слабкість, головний біль і запаморочення. Показником погіршення стану може бути навіть зниження температури і тиску. Все через нестачу енергії. На спорт сил точно не залишиться. У більш тяжких випадках людина просто відвикає є, що надалі може привести навіть до анорексії.

На скільки можна схуднути за тиждень голодування? У середньому вийде позбутися від 3-5 кг При голодуванні найбільш важкими вважаються третю добу. Потім організм ніби забуває про їжу. Скільки ви зможете витримати на такій дієті, сказати складно, тому важливо постійно прислухатися до себе. Якщо буде несила, то можна з'їсти зелене яблуко. Допомагає у такому разі чай – м'ятний або ромашковий.

Як схуднути за тиждень

Те, на скільки кг можна схуднути за тиждень, знову ж таки залежить від початкового кількості зайвих кілограм. У середньому вдасться знизити вагу на 3-5 кг Скільки б варіантів дієти вам не доводилося вибирати, важливо дотримуватися основних правил схуднення, які не зашкодять здоров'ю:

  • використовувати маленькі порції;
  • не переїдати на ніч, останній раз їсти перед сном можна, але тільки за 3-4 години;
  • включить в раціон більше білкових продуктів;
  • випивати 2-2,5 л води щодня;
  • відмовитися від солодкого, мучного, жирного, солоного і смаженого.

Дієта на гречці з кефіром за тиждень

Найефективнішою для схуднення крупою вважається гречка. Від 5 до 7 кг – от на скільки реально схуднути за тиждень на цій каші. Дієта не голодна, а крупу дозволено їсти скільки завгодно на сніданок, обід, полуденок і вечерю. Крім того, гречка містить безліч корисних речовин, тому організм не відчуватиме їх нестачу. Крім крупи дозволено вживати нежирний кефір. Він благотворно впливає на кишечник. В результаті такої суворої монодієти крім схуднення спостерігається очищення основних систем і органів.

Кефір краще вживати за 30 хвилин до гречки або через стільки ж, але після. Дозволено запивати їм саму крупу. Ось ще кілька порад для схуднення таким способом:

  1. Дієта на гречці на тиждень передбачає щоденне раціональне питво – до 1,5-2 л води. Щоб обдурити апетит, ви можете з'їсти салат на основі капусти або яблучко.
  2. Багата вітамінами зелень теж ефективна при сильному голоді.
  3. Якщо ж вам потрібні сили на розумову діяльність, то спробуйте розсмоктати ложечку меду.
  4. Коли гречка починає набридати, можна урізноманітнити її смак за допомогою соєвого соусу, кураги або чорносливу.

Білкова дієта на тиждень

Ефективність білкової дієти полягає в зменшення кількості вуглеводної їжі. Внаслідок цього організм починає якості енергії використовувати власні жирові відкладення. В середньому за тиждень на білковому раціоні можна втратити близько 5 кг. Дієту можна подовжити до 14 днів, але не більше, інакше здоров'я буде під загрозою. Білкова дієта на тиждень допомагає худнути, не відчуваючи голод, і зберігати результати на тривалий період. Не варто використовувати таку методику тим, хто має проблеми з нирками. Меню на тиждень дієти представлено в таблиці.

День тижня/Прийом їжі

Сніданок

Перекус

Обід

Полуденок

Вечеря

Перед сном

1

кефір або молоко – 1 ст.

каша рисова – 200 г

тушкована яловичина – 150 г

овочевий салат

овочевий салат

яблучний сік – 1 ст.

2

кава або чай без цукру

варена курка – 100 г

відварна риба – 150 г

рис – 100 г

яблуко – 2 шт.

капустяний салат з горошком – 150 г

томатний сік – 1 ст.

3

кава або чай

сир знежирений – 100 г

овочевий салат

курка – 150 г

яблуко – 1 шт.

салат з томатів

яблучний сік – 1 ст.

4

кефір або молоко – 1 ст.

салат з моркви – 100 г

варена картопля – 2 шт.

відварна риба – 150 г

нежирна баранина – 100 г

овочевий салат – 150 г

апельсиновий сік – 1 ст.

5

кава або чай

яйце варене – 1 шт.

відварне м'ясо з рисом – 200 г

овочевий салат – 150 г

варена риба – 150 г

чай або кефір – 1 ст.

6

кава або чай без цукру

скибочка хліба з сиром

рис – 100 г

овочевий салат – 150 г

капустяний салат із зеленим горошком – 150 г

нежирна баранина – 100 г

яблучний сік – 1 ст.

Сім

кефір або молоко – 1 ст.

сухарі – 2 шт.

яйце – 1 шт.

рис – 100 г

відварне м'ясо – 100 г

ківі – 2 шт.

яблуко – 1 шт.

курка на пару – 200 г

кефір або чай – 1 ст.

Яблучна дієта на тиждень

До категорії більш безпечних відноситься яблучна дієта на тиждень. Вона може допомогти не просто зменшити вагу, але ще очистити організм, вивести зайву рідину. Крім яблук дозволяється пити воду, трав'яні відвари і зелений чай. Варіантів яблучних дієт дуже багато. Найпростіший передбачає використання тільки фрукта в наступних кількостях:

  • середа, четвер - по 2 кг;
  • вівторок, п'ятниця і субота - по 1,5 кг;
  • понеділок, неділя - по 1 кг.

Хімічна дієта на тиждень

В основі цього режиму харчування лежать хімічні реакції, що відбуваються в організмі. Ефект досягається за рахунок поєднання певних продуктів. Хімічна дієта на тиждень позбавляє від зайвих 5-7 кілограм. Конкретне значення залежить від початкового ваги. Для зручності починати дієту краще з понеділка. Меню для кожного з семи днів представлено в таблиці.

День тижня/Прийом їжі

Сніданок

Обід

Вечеря

1

варені яйця – 2 шт.

цитрусові (апельсин, грейпфрут, мандарин) – 1 шт.

фрукти, окрім бананів і винограду

відварне або тушковане м'ясо – 150 г

2

куряча грудинка – 150 г

овочевий салат – 150 г;

яйце – 1 шт.;

цитрус – 1 шт.

3

помідор – 1 шт.

тост із знежиреним сиром

відварне м'ясо – 150 г

4

фрукти, окрім бананів і винограду

салат із зелених овочів

відварне м'ясо – 150 г

5

яйце варене – 1-2 шт.

овочевий салат – 150 г

овочевий салат – 150 г;

відварна риба – 150 г;

цитрус – 1 шт.

6

фрукти

овочевий салат – 150 г

м'ясо варене – 150 г

7

грудка куряча

томат – 1 шт.

цитрус – 1 шт.

відварені овочі

Відео: як схуднути на гречці за тиждень

Гречана дієта: відгук, опис, результат.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!