Яєчна дієта на тиждень - докладний меню. Варіанти дієти на варених яйцях для схуднення і результати за тиждень

Для бажаючих позбутися від зайвих кілограмів, але не мають терпіння відчувати голоду, є прекрасний засіб – яєчна дієта на тиждень. Ця методика допомагає боротися за свою стрункість, досягати відмінних результатів без дискомфорту і побічних ефектів, що можуть виникнути у зв'язку з низькою харчовою цінністю деяких методик.

Чи можна схуднути на яйцях

Дієта на яйцях – спеціально розроблена система харчування, де основним продуктом є яйце. Вона допомагає швидко скидати зайву вагу. При цьому постійно присутнє відчуття ситості, адже основний продукт харчування має негативною калорійністю - довго перетравлюється (3-4 години) і організм на засвоєння витрачає набагато більше калорій, ніж отримує натомість. Харчова цінність цього продукту обумовлена відмінним мінеральним складом (залізо, кальцій, кобальт, йод, фосфор), комплексом вітамін (В1, В12, В6, В2, D, A, E, K).

Швидкість дії яєчної дієти пояснюється входять до складу цього продукту біотин (вітамін н). Він є своєрідним прискорювачем процесу спалювання жирових відкладень організмом, регулює обмінні процеси. При цьому біотин прискорює переробку вуглеводів, вони не встигають перетворюватися в жири. Білок (рослинний чи тваринного походження), під його впливом, засвоюється повністю, тому настає відчуття ситості. Схуднення на яйцях – дієва, ефективна низкоуглеводная система живлення.

Яєчно-апельсинова дієта на 7 днів

Така методика ще називається європейською. Основу її складають два компоненти: апельсини і курячі яйця. Поєднання низькокалорійного повноцінного білка і цитруса дозволяють, використовуючи яєчно-апельсинову дієту на 7 днів, ефективно скидати зайву вагу (до 9 кг). Одним з переваг є те, що можна зовсім не готувати! При її дотриманні, варто дотримуватися деяких правил:

  • пити багато рідини (обсяг - 1,5 літра в добу мінімум), бажано вживати чисту воду без газу, зелений чай несолодкий;
  • обмеження в споживанні кави, не вживати алкоголь, не курити;
  • можна апельсин замінити грейпфрутом;
  • знизьте на цей тиждень фізичні навантаження.

Їжа може складатися тільки з шести яєць і шести апельсинів в день, але витримати такий режим харчування непросто, наведемо більш щадний варіант (його ефективність теж висока). Яєчно-апельсинова дієта на 7 днів:

День тижня

Сніданок

Обід

Вечеря

Понеділок

апельсин, 2 яйця

Відварна курка (150 г), яйце, апельсин

200 г курки, стакан кефіру 1%

Вівторок

2 яйця, склянка соку (не магазинного)

150 г курки, два апельсина

2 яйця, апельсин, стакан знежиреного молока

Середа

зелений чай і одне яйце

200 г відвареного м'яса і грейпфрут

два яйця

Четвер

можна приготувати омлет

овочевий салат + курки 200 г

одне яйце + два апельсина

П'ятниця

салат: варена морква, зелень, сметана

стакан свіжовичавленого цитрусового соку і дві свіжої моркви

одне яйце, варена (тушкована) риба – 200г

Субота

сир (150 г), апельсин

Два апельсина і два яйця

мінеральна вода

Неділя

2 яйця і апельсин

м'ясо (200), половинка грейпфрута

мінеральна вода

Дієта на варених яйцях

Яєчна дієта на 1 тиждень, в основі якої відварені яйця, є маловуглеводних. Варто врахувати, що дієта на варених яйцях підходить тільки здоровим людям. Суворий режим прийому їжі – триразовий, перекус не дозволений, рясне питво. Обід повинен бути не пізніше 18.00. Курячі яйця для схуднення можна чергувати з перепелиними – 2 перепелиних замінюють 1 куряче.

Яєчна дієта на 7 днів, меню:

  • Понеділок і вівторок меню однакове – три прийоми їжі по одному яйцю і яблуку, можна чай без цукру, кави.
  • Середовище. Сніданок – чай або каву, 2 яйця. Обід – шпинат, телятина відварна 100 р. Вечеря – вода.
  • Четвер. Сніданок – одне яйце, несолодкий кави. Обід – риба на пару або відварна 200 р. Вечеря – 2 яйця.
  • П'ятниця. Сніданок – чай (кава), 2 яйця. Обід – один помідор і 200 г риби на пару.
  • Субота. Сніданок – такий же, як і в п'ятницю. Обід – яловичина відварна 100 р. Вечеря – кролятина варена 100 г (можна замінити телятиною).
  • Неділя. Сніданок такий же. Обід – овоч будь відварений 100 г, м'ясо курчати 200 р. Вечір – 100 г філе курчати.

Дієта на жовтках для схуднення

Яєчні жовтки для схуднення вживають вранці, не більше 2 шт., яйця варяться круто (готувати 7 хв). Під час цього режиму харчування рекомендується здоровий і активний спосіб життя, рясне пиття, прийом вітамінів. Жовткова дієта для схуднення повинна тривати не більш як 21 день. Яєчна дієта для схуднення буває різних варіацій. Ось один з них:

  • Понеділок. Сніданок однаковий весь тиждень – 2 жовтки, апельсин або півгрейпфрута, чай несолодкий. Обід: філе курки 200 г, зелене яблуко. Вечеря: салат (апельсин, яблуко, ківі) і знежирений йогурт.
  • Вівторок. Обід: огірок і м'ясо відварне 200 г. Вечеря: салат (огірок, морква сира, перець).
  • Середовище. 250 г сиру (знежиреного), овочевий салат, маленький шматочок чорного хліба. Вечеря: грудка курки, запечена з різними овочами (разом вага порції 200 грам).
  • Четвер. Обід: груша або яблуко (фрукти – будь-яка кількість). Вечеря: куряче м'ясо, овочевий салат з ложкою йогурту або нежирної сметани.
  • П'ятниця. Обід: овочі тушковані (рагу) 200 г, пару шматочків твердого сиру. Вечеря: риба (морська) 200 г, свіжі або тушковані овочі.
  • Субота. Обід: яблука і кефір (склянку). Вечеря: нежирне м'ясо, салат (фрукти, ложка йогурту).
  • Неділя. Обід: суп нежирний, помідор, огірок. Вечеря: овочі запечені, тушковані на пару.

Яєчна дієта Усама Хамдий

При дотриманні яєчної дієти Усама Хамдия, втратити за 28 днів 28 кг зайвої ваги реально. За правилами методики, прийоми їжі місцями не змінюються, приготування страв без жиру, продукт можна вживати необмежено, якщо в меню не вказується його кількість. Щоранку раціон (тиждень) однаковий – два яйця (варених некруто, можна круто) і апельсин або половинка грейпфрута. Приблизний раціон на тиждень:

обід

вечеря

Понеділок

сезонні фрукти

м'ясо куряче або яловичина (на грилі)

Вівторок

грудка курчати, апельсин, помідор

апельсин, салат, зелень

Середа

помідор, шматочок твердого сиру, тост

такий же раціон, як в перший день

Четвер

сезонні фрукти

салат (капуста, зелень, морква), м'ясо нежирне

П'ятниця

2 яйця, цукіні, горошок і моркву відварні

відварені морепродукти або риба морська, апельсин (грейпфрут)

Субота

повторити меню на перший день

салат овочевий, м'ясо нежирне

Неділя

куряче філе, овочі, апельсин

овочі відварні

Яєчно-кефірна дієта

Ще один ефективний спосіб схуднути без проблем – яєчно-кефірна дієта. Ця яєчна дієта на тиждень нескладна, легко переноситься, перші результати корекції ваги видно вже через 3 дні дієти. Потрібно пити кефір (загальна кількість півтора літра) протягом дня. Вранці з'їдати по два яйця. В кожен день тижня додавати наступні продукти:

  • понеділок – відварена картопля 4 шт.;
  • вівторок – 150 г курячого м'яса;
  • середа – яловичини до 200 м;
  • четвер – риба (150 г);
  • п'ятниця – яблука (1 кг) або овочеві салати;
  • субота і неділя – яйця (можна жовтки), кефір і вода.

Дієта на яєчних білках

Протеїн, що входить до складу білка, сприяє нарощуванню маси м'язів, спалюючи велику кількість жиру. 1 білок містить всього 16 ккал, тому омлет на сніданок дозволить зарядити організм енергією на весь день, без загрози набрати вагу. Дієта на яєчних білках – найекстремальніша з усіх дієт. Головні правила: пити воду, не їсти на ніч, дотримуватися години прийому їжі, їсти не можна. Рецепт: взяти будь-меню на тиждень з наведених вище, вживати тільки яєчний білок.

Відео: дієта на курячих яйцях

Дієта маггі. Дієтолог на дієті маггі [ Андрій Нікіфоров ]

Відгуки

Катерина, 52 рокиНе дивлячись на далеко не юний вік, хочеться бути стрункою і привабливою. Вибрала собі Маггі – «яєчне схуднення». Результат відмінний! На ній сиділа 4 тижні, скинула 18 кг. Я була на желтковом раціоні, ніякого дискомфорту не відчувала, сон навіть краще став. Можу сміливо писати відгук і рекомендувати своїм знайомим цей спосіб схуднення!
Наталя, 32 рокиПерший раз сиділа на цьому харчуванні (маггі) три тижні після народження першого сина. Після других пологів теж потрібно було трохи вага підкоригувати, в цей раз більше тижня не витримала. Відмінний метод схуднення, немає почуття голоду, переноситься легко, правда, деякий час потім на основні продукти дивитися не хочеться.
Сергій, 26 роківЯ не любитель писати відгуки, але тут не зміг промовчати. З зайвою вагою борюся з юності. Перепробував багато коштів, тренер з фітнесу порадив яєчну дієту білкову. У поєднанні зі спортзалом – результат відмінний. За тиждень вдалося скинути 5 кг
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!