Зелений чай з молоком для схуднення: рецепти

Є багато відгуків по застосуванню зеленого чаю, куди додано молоко. Це знижує вагу і допомагає домогтися виходу шлаків з організму. Більшість людей упевнено, що поєднання даних двох продуктів надає користь на весь організм, але зловживати поєднанням не варто, щоб не отримати побічних ефектів і звести шкоду до мінімуму.

Користь і шкода зеленого чаю з молоком

Якщо хочете худнути на зазначеному напої, то для початку розберіться, у чому користь і шкоду молокочая. Він має як користю, так і негативним впливом. Шкода зелений чай з молоком приносить при вживанні в підвищеному обсязі, але якщо дотримуватися норму, то боятися нічого. Ще буде оптимально проконсультуватися з лікарем щодо прийому. Якщо все дотримано і отримано дозвіл, то на чаї можна схуднути.

Чим корисний зелений чай з молоком

Суміш надзвичайно корисна і цінна своїм багатим складом, в якому поєдналися два продукту. Користь зеленого чаю з молоком:

  • надає бадьорість, усуває головний біль;
  • низькокалорійний – 80 калорій на 100 г, швидко насичує, є корисним продуктом, що входять до складу дієт, допомагає схуднути;
  • таніни надають захист стінок шлунка від бродіння молочного білка;
  • нормалізує травлення;
  • молоко зменшує негативний вплив кофеїну і таніну;
  • зміцнює нервову і судинну системи;
  • корисний засіб захищає від карієсу, зміцнює, очищує емаль;
  • засіб багате кальцієм;
  • сечогінний засіб виводить камені і запобігає їх появі в нирках.

Шкоду

Крім користі, прийом напою в неправильній дозуванні здатний принести проблеми. Шкода зеленого чаю з молоком для схуднення:

  • білки молока взаємодіють з теафламином, утворюючи трудноусваиваемое з'єднання;
  • казеїни знижують концентрацію катехінів, які позитивно діють на серцевий м'яз;
  • молоко блокує властивість чаю до розширення судин, вплив на стан артерій;
  • нейтралізація обох продуктів один одним.

Властивості зеленого чаю з молоком

Що дотримують дієту люди знають, що молокочай для схуднення надзвичайно корисний, коли п'ється правильно. Через низьку калорійність напою, але підвищеної здатності живити організм, можна замінювати їм деякі прийоми їжі. Якщо до радикальної дієти пацієнт поки що не готовий, то йому рекомендують додавати до напою речовини, що посилюють метаболізм – імбир, мед, гібіскус, глід або корицю. Отримані корисні суміші володіють м'якими проносними і сечогінними ефектами, розганяють жири, знижують холестерин.

Поєднання зеленого чаю з молоком і ложкою насіння льону здатне наситити навіть дуже голодної людини. Крім сечогінних властивостей суміші для схуднення, вона також покращує теплообмін, тому що містить поліфеноли, які спалюють жири в півтора рази швидше, ніж без напою. Напій зменшує в крові концентрацію цукру, що знижує вагу за рахунок відстрочки почуття голоду. Якщо належить трапеза, то за 15 хвилин випийте невелику кількість настою, щоб швидше насититися і не переїсти.

Чи можна пити зелений чай з молоком

Дуже суворим вважається метод, при якому молоко із зеленим чаєм для схуднення вживається тільки поодинці, але є щадний варіант – доповнювати кожен прийом їжі цим напоєм. З давніх часів на Тибеті і в інших областях земної кулі вживають молочний чай і відчувають себе чудово, тому якщо немає протипоказань, а лікар дозволив схуднути на такій дієті, то можна спробувати.

Важливою є правильна заварка чаю. Потрібно приготувати в співвідношенні з молоком один до одного. Для заварювання підійде тільки крупнолистовий якісний чай, листя якого мають блідо-зелене забарвлення з сріблястим відтінком. Заварку потрібно наполягати п'ять хвилин, залити молоком або, навпаки, в молоко влити чайний настій. Отриману суміш випивають, щоб посилити обмін речовин і стимулювати роботу видільної системи.

Як заварити

Приголомшливий ефект надає зелений чай, заварений з молоком, для схуднення, зроблений за всіма правилами. Є кілька рецептів заварки корисного напою, один з яких вже розглянуто вище. Крім крупнолистовий основи, можна використовувати екстракт листя або їх порошок, але тоді концентрація вийде великий. Щоб її знизити, розведіть порошок або екстракт водою до отримання солом'яною забарвлення.

Поєднувати заварений напій потрібно з нежирним пастеризованим молоком, краще нульовою або близькою до нього жирністю, яке необхідно попередньо добре підігріти. Тоді суміш стане ще менш калорійною, але в здатності насичувати організм від цього не втратить. Купувати свіже молоко потрібно, щоб при нагріванні воно не згорнулося. В отриману суміш за бажанням додають спеції, мед, імбир або плоди глоду.

Рецепт зеленого чаю з молоком

Легкий по виконанню рецепт зеленого чаю з молоком для схуднення виражається в поєднанні заварки з молочним напоєм в однакових співвідношеннях: чайна ложка чаю заливають половиною склянки води, нудиться п'ять хвилин і з'єднується з пастеризованим теплим молоком такої ж кількості. Другий варіант – нагріти літр молока до 75 градусів і заварити дві чайні ложки чаю в ньому прямо на вогні. Дайте настоятися півгодини, а потім починайте вживання протягом всього раціону розвантажувального дня.

Третій варіант – закип'ятити молоко з чаєм, приправити морською сіллю, кардамоном, перцем, кмином і коріандром. Спеції додатково допомагають нормалізувати метаболізм, посилити обмін речовин і змусити організм працювати на спалювання зайвих калорій. Напій з східно-індійським смаком пити краще всього на обід, але не на ніч, щоб не порушити процес засинання і сну.

З медом

За відгуками для схуднення потрібно приймати міцний зелений чай з молоком і медом. Вживати напій можна гарячим взимку або охолодженим влітку. Готувати суміш треба заздалегідь. Краще зупинитися на готуванні денної порції, не більше, тому що за ніч напій розгубить цінні ефекти. Заварюється чай у звичайних пропорціях, змішується з молоком і ложкою натурального липового або квіткового меду. Пити його можна після невеликого охолодження.

Такий напій можуть пити не все, приймати суміш протягом доби не потрібно – тільки розбавляючи основні прийоми простого чаю без добавок. За рахунок цукру в меді суміш стає більш калорійною, може негативно впливати на рівень інсуліну, тому не підійде хворим на цукровий діабет. Суміш краще всього застосовувати на ніч, щоб міцніше заснути і посилити спалювання жиру.

З імбиром

В цілях схуднення необхідно пити чай з імбиром і молоком. Для приготування заваріть 25 г листя на півлітра окропу, остудіть. В іншому посуді прокип'ятіть аналогічну кількість молока з 10 г тертого кореня імбиру і тушкуйте 10 хвилин. Процідіть суміші, з'єднайте і пийте по склянці п'ять разів на добу. Гострий напій з пряним ароматом посилить теплообмін, метаболізм, стане швидше спалювати зайві калорії, допоможе досягти потрібного результату за короткий час.

Як правильно пити зелений чай з молоком

Затверджені правила, за якими зелений чай п'ють з молоком тільки теплим. У цьому стані він краще працює на відміну від гарячого або холодного. Однак пити для розвантаження лише зелений чай цілий день не можна – є ризик зневоднення. Оптимально поєднувати суміш для схуднення з негазованою мінеральною водою в кількості два літри, чергуючи прийоми. Це допоможе очистити печінку від токсинів, нормалізувати обмін речовин, домогтися поліпшення стану шкіри, волосся, кишечника і цілого організму.

Розвантажувальний день

Легкий спосіб знизити кількість кілограмів – пити зелений чай з молоком для схуднення, в спеціально відведені розвантажувальні дні без їжі, не більше двох поспіль. Це щадний метод, яким треба користуватися рідко, максимум двічі в місяць. В цей день допускається пити зелений чай, з'єднаний з молоком, за бажанням з медом, коли хочеться їсти. У перервах можна вживати воду. Лікарі рекомендують чергувати прийоми по годинах: кожний парний – чай, непарний – воду. За два дні можна скинути два кілограми.

Дієта

Більш радикальним варіантом схуднення вважається дієта зелений чай з молоком. Процес триває до шести днів, за які відбувається скорочення ваги до шести кілограмів і виведення зайвої рідини. Суть дієти для схуднення зводиться до п'ятикратного вживання чашки напою без цукру, куди іноді можна додати мед. Необхідно чергувати прийом напою з чистою водою, а при посиленому відчутті голоду є несолодкі фрукти.

До плюсів такої дієти належить її простота, легкість, низька вартість продуктів і швидке приготування напою. Ефективність схуднення досягається за рахунок поживного, сечогінний і токсиновыводящего властивостей молокочая. До недоліків процедури відносять неповноцінність засвоєння кальцію: з-за чаю він осідає на судинах, погрожуючи захворюваннями серця. Дотримуйтесь дієти для схуднення не частіше, ніж двічі на рік.

Протипоказання

Існують і протипоказання чаю з молоком для схуднення:

  • низький тиск;
  • захворювання нирок;
  • вагітність, годування груддю;
  • хронічні захворювання в обостряющей стадії;
  • виразка шлунка або кишечнику;
  • гастрит, коліт;
  • розлади сну.

Читайте детальніше:чай з молоком - користь і шкоду для здоров'я.

Відео

Зелений чай з молоком Розвантажувальні дні для схуднення

Відгуки

Марина, 27 роківКожну весну я сідаю на перевірену дієту, яка допомагає мені в зниження зайвої ваги, що накопичився за зиму. Вона зводиться до дводенного прийому зеленого чаю, заправленого молоком. Я п'ю його по чашці через дві години, запиваю чистою водою. За ці дні з'являється легкість, нормалізується робота кишечника, а шкіра виглядає краще.
Юлія, 31 рікПодруга порадила мені влаштовувати розвантажувальні дні кожен місяць, щоб тримати норму ваги і дати відсіч зайвим кілограмам. Я послухала її і вирішила вживати молокочай, як найпростіший метод схуднення. На жаль, він мені не підійшов – я постійно зривалася, він не допомагав тамувати голод, а розпалював апетит. Доведеться шукати більш ефективний спосіб.
Христина, 18 роківЯ модель, тому мені важливо постійно контролювати нормальну вагу і не давати йому перевищити певну позначку. Допомагає тримати масу тіла дієта, де я приймаю тільки зелений чай, приправлений молоком. Я п'ю суміш цілий день протягом тижня, запиваючи чистою водою, а після відчуваю легкість і готова до найскладнішим показів в нижній білизні.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!