Гормональні таблетки для схуднення: назви та відгуки

Весна і бажання схуднути часто змушують жінок йти на необдумані вчинки. Їм не хочеться мучити себе дієтами і фізичними вправами, тому вони шукають спосіб скинути вагу, звертаючись до ліків. Помилково люди вважають гормональні таблетки для схуднення безпечними і нешкідливими, хоча і знають про багатьох можливих побічних ефектах. Жінка повинна зрозуміти, що швидкі способи, які допомагають худнути, не можуть дати довгого позитивного результату.

Види гормональних препаратів для схуднення

На вагу жінки впливають різні гормони: статеві, зростання і щитовидної залози. Препарати «Редуксин» (10-15 мг), «Ксенікал» (3 капсули в день), «Орсотен» (3 рази по капсулі) володіють ефектом зниження ваги, проте мають широкий спектр побічних ефектів з боку ШКТ, серцево-судинної системи. Призначені самостійно, препарати принесуть більше шкоди, ніж користі. Але є і інші ліки, які використовуються у сфері зниження ваги.

Л-тироксин

Левотироксин – діюча речовина таблеток для зниження ваги, що іменуються в народі Ель-тироксин. Звичайна доза для дорослих людей – 25-100 мг на добу. Приймається один раз, запивається водою, обов'язково натщесерце, сніданок – через 30 хв. Через 2-3 тижні дозу збільшують на 15-20 мг. Дітям призначають спочатку 12,5-50 мг, потім так само поступово ця кількість збільшується. Побічні ефекти: надмірний апетит, що призводить до набору ваги, випадіння волосся, порушення функціонування нирок.

Не можна приймати L-тироксин для схуднення при різних захворюваннях серця, навіть при порушенні серцевого ритму, індивідуальної непереносимості ліків для схуднення, після 65 років, при захворюваннях надниркових залоз. Вагітним лікар може призначати препарат, а під час годування груддю – лише в разі гострої необхідності. У разі передозування гормональними таблетками для схуднення препарат відміняють.

Жіночі гормони в таблетках

Дисбаланс стану жінки може стати причиною призначення лікарем гормональних таблеток. Естроген речовина, що має не тільки позитивний ефект на регуляцію функцій статевої системи жінки, але і надає протизаплідна дія. Наприклад, «Ярина» – гормональні таблетки для жінок, комбінований контрацептив, який п'ють для зменшення кровотечі при місячних, менструальних болів, якщо виникають складності в зачатті дитини.

Є і інші препарати для зниження ваги, але всі вони можуть надавати не допомога, а побічні впливу на загальний стан, роботу органів і систем. Призначати жіночі гормони самостійно – непрощенна дурість, яка легко призводить до втрати здоров'я. Перед прийомом обов'язково потрібно отримати думку компетентного лікаря, щоб виключити шкоду замість користі. Не можна бездумно приймати таблетки для зниження ваги тим, у кого діагностовано діабет, вагітним і годуючим, страждаючим аутоімунними та системними захворюваннями.

Гормон росту

Соматотропін допомагає організму позбавлятися від зайвих жирових клітин. Але якщо цього гормону недостатньо, може бути доцільним призначення препарату, який його містить. Препарати, що допомагають схуднути, наприклад, «Вінстрол», вельми популярні серед атлетів. Вони приймають 10-16 мг в день, тобто 5-8 таблеток протягом п'яти тижнів. Побічних дій при правильному застосуванні не спостерігається. Не рекомендується для прийому жінкам, для них вплив гормону росту занадто сильне.

Як підібрати гормональні таблетки

Самостійно підібрати препарати можна, проте це не гарантує вам результату в плані схуднення – ви можете тільки набрати вагу, тому обов'язково потрібно консультуватися з лікарем. І не просто запитати, що він рекомендує, а пройти необхідні обстеження і здати аналізи. Тільки в такому випадку прийом гормональних таблеток буде корисним і не стане причиною виникнення небажаного результату.

Користь від гормональних таблеток для схуднення в балансі гормонів, що призводить до поліпшення стану шкіри, волосся і фігури. Шкоди ж полягає в тому, що синтетичні діючі речовини послаблюють функції організму, тому в разі їх скасування стан загального здоров'я людини не поліпшується. Через нестабільність рівня гормонів в організмі неможливо визначити точне дозування препарату, тому збільшується ризик ракових захворювань і виникнення тромбів.

Дізнайтеся, як правильно приймати гормональні таблетки.

Відео: які гормони впливають на вагу

У відео нижче можна дізнатися, які гормони винні в наборі зайвої ваги, а які з них можуть стати причиною втрати кілограмів. Дізнайтеся, що потрібно їсти і чому організм накопичує жири під час прийому тих чи інших гормональних препаратів, які допомагають схуднути. Не хочете дотримуватися строгих дієт, але мрієте виглядати красиво? Дивіться відео і складайте план дій.

Гормони, що впливають на вагу

Відгуки

Анжела, 19 роківПробувала різні дієти для схуднення, але нічого не допомогло. Як тільки почала приймати ОК (гормональний препарат), відразу скинула 2 кг Приймаю їх, із задоволенням дивлюся на ваги, помічаючи позбавлення ще від кількох кілограмів на тиждень.
Валентина, 36 роківЗавжди ставилася з недовірою до пігулок для схуднення, як виявилося, не дарма. Півроку тому подруга купила якісь капсули, скинула 10 кг Як тільки припинила приймати їх – знову набрала. В результаті утворилося багато розтяжок, так що до зайвих кілограмів приплюсовываем некрасиві «смужки» на стегнах, животі.
Ліза, 24 рокиСпеціально для схуднення таблетки не купувала, просто обрала правильні контрацептиви. Знаю, що не в кожному місті і не кожен лікар призначає необхідні аналізи, але це мені допомогло. Від якісно підібраного ОК скинула всі зайві кг
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!