Прибираємо живіт після пологів кесаревим розтином

Реабілітація після кесаревого розтину відбувається протягом тривалого часу. Багато мам переживають при думці, що незабаром не зможуть прийти на боротьбу з що з'явилися внаслідок особливостей операції животиком. Застосування різноманітних фізичних навантажень та косметологічних засобів має обов'язково узгоджуватися з фахівцем.

Швидке відновлення після кесаревого

Після розродження шляхом кесаревого розтину найважчими можна вважати перші дні післяопераційного періоду. Звичайні дії такі як кашель, глибокі вдихи, чхання – даються нелегко новоспеченій мамі. По завершенні операції жінці показаний 5-12-годинний постільний режим. Сидіти дозволяється на 2-3 добу. Для полегшення стану в післяопераційний період можна скористатися наступними рекомендаціями:

  • При бажанні повернутися, підвівшись, випряміть все тіло до колін. Потім опустіть в потрібну сторону спочатку стегна, а слідом за ними і тулуб.
  • Щоб відкашлятися необхідно зафіксувати шов рукою або подушкою, далі глибоко вдихнути, на видиху видати звук, схожий на «гавкання».
  • Проблеми з сечовипусканням усуваються самостійно після видалення катетера.
  • Налагодженням системи правильного харчування попереджаються ускладнення зі станом шва, травленням мами і дитини.

Як схуднути після кесаревого

За час виношування дитини у жінки відбувається розтягування шкіри, м'язів преса, а на животі й боках відкладається жир. Відновлення по завершенні розродження за допомогою операції вносить свої труднощі у боротьбу з цими наслідками виношування дитини. Оптимальними засобами усунення цієї проблеми на початковому етапі відновлення можна назвати грудне вигодовування малюка і дотримання основ правильного харчування. Для зміцнення м'язів живота рекомендується використовувати такі засоби:

  1. Після операції рекомендується носити бандаж, потім замінити його корсетом.
  2. Через 2 місяці можна робити ранкову зарядку, легку гімнастику, застосовувати контрастний душ.
  3. Вживати різні лікарські формули для схуднення, використовувати жорсткі дієти суворо заборонено.

Коли можна займатися спортом

Займатися спортом після операції можна починати після закінчення півроку. Будь-які невиправдані фізичні навантаження в перші півроку можуть спричинити різного роду проблеми зі швом, репродуктивними органами. Під час реабілітації жінці можна: навантаження на велотренажері, присідання, нахили. Качати прес після кесаревого заборонено. Крутити обруч дозволяється після закінчення 1,5 місяця з моменту проведення операції (вага обруча до 0,5 кг).

Ефективні вправи для живота

Перш ніж починати застосовувати якісь комплекси вправ, необхідно переконатися у відсутності діастаза (розбіжності) «білої лінії живота. Звичайна схема тренувань при такому діагнозі може погіршити перебіг захворювання. Якщо діастаза немає, то прибрати живіт після кесарева розтину в домашніх умовах цілком реально. Систематичне виконання наведених нижче вправ допоможе вам досягти бажаної мети:

  1. Виконуючи вправу, слід прийняти положення «лежачи», зігнути ноги в колінах, скласти руки за головою. Зусиллями м'язів живота необхідно підніматися, відриваючи лопатки від підлоги.
  2. Зайняти вихідне положення – лягти, зігнувши ноги в колінах, руки з'єднати за голову. Слід згинати ноги з допомогою стегна і розводити їх в сторону. Тулуб не статично, рухається згідно з основним вправі.

​​​​​​​

Відео

Простий спосіб прибрати живіт

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!