Найбільш прості та ефективні дієти для схуднення

Кожній представниці слабкої статі відомо, що таке дієта. Це дуже кропітка праця – відмовляти собі в тому, чого шалено хочеться; худнути, втрачати кілограм за кілограмом, радіти результатам, а потім раптом знову все повертати. Дуже прикро, коли все, до чого прагнув цілий рік, пішло коту під хвіст, бо був неправильно підібраний режим харчування. Яка найбільш ефективна дієта для схуднення? Дієт ціле безліч, але нереально випробувати кожну на собі. Давайте розглянемо найбільш дієві варіанти.

Найбільш популярні і ефективні дієти у світі

Дієта – це спосіб режимного харчування і один з найбільш ефективних способів стеження за зовнішністю, фігурою і здоров'ям. Всіх цікавлять більшою мірою дієти, які допомагають швидко і ефективно схуднути, але потрібно розуміти, яких критеріїв слід дотримуватися при виборі. Постарайтеся використовувати такі рекомендації, щоб зробити правильний вибір для швидкого, правильного і ефективного схуднення:

  • Важливо віддавати перевагу не тільки швидке, але і здорове зниження ваги, під час якого ваш вітамінний мінімум на день не буде обмежений, а організм не відчує стресу через швидкої втрати потрібних речовин і елементів.

  • Якщо ви не можете витримати жорстку дієту, не примушуйте себе, значить, це не для вас, підберіть більш щадний режим харчування.
  • Основний принцип всіх дієт – це підрахунок калорій, і суворе підтримання добового максимуму, який ви можете дозволити собі в їжі (він повинен бути не менше 1200 ккал).

Пам'ятайте, що кожен організм і різні процеси в ньому індивідуальні, тому самостійно досить важко вирахувати, яка дієта вам підійде всього наявного різноманіття. Враховуйте ще й стан свого здоров'я. Зверніться до дієтолога, який професійно підбере вам ідеальний спосіб харчування. Але щоб у вас було з чого вибрати, ознайомтеся зі списком популярних дієтичних раціонів світу і підберіть для себе найбільш ефективну дієту для схуднення.

Голлівудська дієта

Екстравагантне назва ця система набула популярності на голлівудській фабриці зірок. Основний її компонент – морепродукти. Необхідно відмовитися від хліба і ретельно стежити за кількістю споживаних жирів, вуглеводів, цукру, солі. Зірки втрачають з такою дієтою в середньому по 7 кг. Продукти, які слід вживати, згідно голлівудському режиму харчування, це більше яєць, рибних продуктів, біле м'ясо, фрукти і овочі з низьким вмістом вуглеводів. Ось деякі правила цієї дієти:

  1. Сніданок не передбачений, єдине, що ви можете собі дозволити – це одну чашечку кави/чаю або з'їсти половинку від грейпфрута.
  2. Метод обробки їжі – паровий, відварений, запікання.
  3. Харчування традиційно розподіляється на 5-6 підходів.
  4. Рясно пийте воду (2 літри щодня).

Білкова – мінус 20 кг

Це найефективніша дієта для схуднення підходить тим, хто абсолютно байдужий до солодощів і тяжіє більше до м'ясних продуктів. Система базується на споживанні протеїнів (тобто це більше м'ясні страви): принцип ґрунтується на харчуванні білковими продуктами, які успішно втамовують голод. А ще дана дієта користується широким попитом у спортсменів, так як ефективна в нарощуванні м'язової маси. Основні правила, яких слід дотримуватися під час білкового режиму харчування:

  1. Одна порція завжди складається з білкового продукту плюс їжа з високим вмістом корисних речовин.
  2. Дотримується дробове харчування і маленька порційність страв.
  3. Снідайте через годину після пробудження, а вечеряйте за пару годин перед сном.
  4. Виключно в першій половині дня дозволяється з'їсти один будь-який несолодкий цитрусовий фрукт.
  5. Традиційно – рясне питво.
  6. Дотримуватися такої дієти допускається максимально до двох тижнів у році (шкідливо довгий час обходитися без вуглеводів і жирів).

Роздільне харчування – мінус 30 кг за 90 днів

Роздільне харчування передбачає особливий режим, під час якого ви строго стежте за продуктами і вживали їх у їжу, не поєднуючи одні з іншими. Дозволено їсти практично все, при одній умові: продукти повинні бути сумісні між собою, або інтервал їх прийому не повинен бути менше двох годин. Дотримуйтесь таких правил харчування, щоб виконати дану дієту:

  • Різні види білків не можна вживати разом.
  • Не поєднуйте в харчуванні жири і білки.
  • Кислі фрукти не рекомендується їсти з білковою їжею.
  • Продукти, які взагалі ні з чим поєднувати не можна: молоко, помідори, кавун, груша, диня.

Найкращі дієти для схуднення за відгуками

Основна маса жінок у виборі оптимальної дієти для себе керуються кількістю позитивних відгуків за той чи інший режим дієтичного харчування. Є дієти, які універсальні і допомагають практично абсолютною кількістю людей для досягнення стовідсоткового результату. Ефект буде швидким і значним, проте цей вид відрізняється бідністю раціону харчування і відноситься до жорстких дієт, які здатний витримати далеко не кожен. Розглянемо деякі дієти, найкращі в боротьбі із зайвою вагою, згідно з відгуками.

Кефірна – худнемо за 3 дні

Особливістю такої системи є суворе харчування згідно відведеного часу (кожного прийому їжі – свій час для вживання). І основний продукт, який присутній всю протяжність дієти – це кефір. Ефективність безпосередньо залежить від того, який ваш вихідний вага: чим він більший – тим більша кількість кілограмів вас буде покидати. Ознайомтеся з прикладом меню на три дні, яке ви можете використовувати у своєму режимі харчування по даній дієті (одноманітне харчування на кожен день, інтервал кожного прийому їжі – 2 години):

  1. Прокинувшись в 7 ранку, випийте зелений чай без цукру (скористайтеся цукрозамінником).
  2. Приготуйте собі морквяний салат: дві моркви на тертці з однією чайною ложкою оливкової олії.
  3. Одне яблуко, запийте склянкою однопроцентного кефіру.
  4. Для обіду приготуйте відварену яловичину (100 грам), можна замінити білим м'ясом курки або індички без шкірки.
  5. Одне несолодке яблуко.
  6. Чорнослив (10 штук).
  7. Останній прийом їжі в сім годин вечора, він обмежується одним склянкою такого ж нежирного кефіру.

Гречана – мінус 10 кг за тиждень

Відноситься до дуже суворих дієт, її сутність полягає в поїданні основного продукту – гречки, яка готується з вечора: залити гарячою водою, почекати, поки запариться. Убоге різноманітність продуктів становить вживання кефіру або зеленого чаю. Але відгуки відносять її до однієї з найбільш ефективних і корисних систем дієтичного режиму. Важливі умови, яких необхідно дотримуватися в харчуванні:

  1. Допускається їсти за 5 годин перед сном.
  2. Якщо дуже сильно хочеться їсти ввечері або ви страждаєте запором, за годину до сну, ви можете дозволити собі один стакан знежиреного кефіру.
  3. Важлива умова приготування гречки: запарювання.
  4. Ще один продукт, який можете собі дозволити – слабкої консистенції зелений чай.

Меню на кожен день:

  • За півгодини до сніданку приготуйте і випийте склянку теплої води, додавши чайну ложку меду і пару часточок лимона.
  • Власне сніданок повинен складатися з невеликої порції запареної гречки і несолодкого зеленого чаю.
  • Обід такий же, як і сніданок.
  • Вечеря – аналогічно.
  • Завжди пам'ятаємо про воду, не менше 2 л на день.

Як не допустити зриву з дієти?

Найчастіше причиною «зриву» з дієти стає неможливість позбавитися нав'язливого відчуття голоду, що виникає в результаті обмеження калорійності їжі і зміни харчових звичок. Для того, щоб знизити апетит і уникнути зривів, лікарі рекомендують препарат " Цефамадар, який впливає безпосередньо на центр голоду в головному мозку і знижує апетит. Воно не містить сибутрамін і діє м'яко, без побічних дій, припинення прийому не провокує підвищення апетиту і повернення «скинутих» кілограмів.

Розвантажувальні дні для схуднення в домашніх умовах

По закінченні затяжних свят всім потрібні розвантажувальні дні в харчуванні не тільки з метою контролювання ваги, але і для відновлення навантаженої травної системи, приведення в порядок свого самопочуття. Деякі використовують даний спосіб дієт регулярно (раз в тиждень/місяць), щоб проводити профілактику появи зайвих кілограмів і мінімізувати ризики поправитися. Про ефективність розвантажувальних днів для схуднення дивіться у відео:

Дієта розвантажувальні дні.Розвантажувальні дні для схуднення

Прості та ефективні дієти для схуднення після пологів

Стан жінок після пологів саме по собі вимагає дієти, навіть не з метою постройнеть, а щоб годуюча мама не нашкодила своєму малюкові тим, що вона вживає в їжу. Тому раціон харчування стає максимально дієтичним, при якому категорично забороняються жирні продукти, смажені, всі види солодощів (крім галетного печива), більшу кількість овочів, практично всі види фруктів. Вся їжа готується на пару, гаситься або вариться, в крайньому випадку, запікається в духовці. Кілька правил при дієті для схуднення живота послеродов:

  • Солодощі та всі види тіста виключіть зі свого раціону.
  • Харчування повинне бути скромним в порціях, але частим.
  • За чотири години до сну виробляєте останній прийом їжі.
  • Нежирні м'ясні продукти повинні бути присутніми у вашому харчуванні обов'язково, так само як і інші корисні речовини, які гостро необхідні вам в цей період (вітаміни).
  • Виключіть солоні, копчені, гострі, пряні страви.

Меню розвантажувальних днів, заснованих на білкових продуктах:

  1. На цілий день розподіліть півкілограма знежиреного сиру.
  2. До обіду відваріть півкілограма білого м'яса без додавання солі або рибу.
  3. На вечерю їжте відварені яйця (дві штуки) плюс денна норма твердого сиру – 300 грам.
  4. Протягом дня випивайте один літр знежиреного ряжанки, кефіру.

Розвантажувальна дієта, харчування якій засновано на вживанні вуглеводів. Вона передбачає прийом в їжу сирих фруктів або овочів до півтора кілограма (не можна виноград і банани). Для різноманітності можете запікати собі яблука. Доповнюйте страви невеликою кількістю нежирної сметани або оливкової олії. Використовуйте наступне меню в своєму харчуванні:

  1. Розподіляйте протягом дня один літр нежирного кефіру, до сніданку – 200 грамів висівок.
  2. Протягом дня їжте сумарно один кілограм відвареної картоплі.
  3. Візьміть 150 грам відвареного рису, розділивши його на три порції, їжте до сніданку з корицею, на обід – з натертим яблуком, а до вечері – з морквою або солодким перцем.
  4. Дотримуйтесь строгий режим у прийомі їжі.

Відгуки про результати після застосування дієт

Дієта – це, як вибір сукні: підходить одним, а іншим категорично не йде. Завжди важливо враховувати власні уподобання, можливості сили волі і стан здоров'я. Дуже небезпечно вибирати режим харчування, рекомендований подругою, коли у самої проблеми, наприклад, з травною системою. Не займайтеся самодіяльністю, а звертайтеся до фахівців-дієтологів, щоб врахувати всі свої особливості, вилікувати болячки, а тільки потім вибирати інтенсивний курс схуднення.

Яна, 35 років:«Мій чоловік – шанувальник роздільного харчування. Ось уже другий рік, як він дотримується такого режиму, результат – плавна втрата ваги на 15 кг. вона Йому підходить найбільше, тому що допустимо їсти буквально всі продукти, але при особливих умовах. Я сама хочу її спробувати, але інтенсивна робота не дає такої можливості: адже там необхідно дотримання прийому їжі кожні дві години».
Валерія, 25 років«В студентські роки набрала 25 кілограм, і це стало справжньою проблемою для мене. Подружки по кімнаті весь час використовували гречану дієту, а я скептично до цього ставилася, тому що була впевнена в її неефективності. Пізніше спробувала сама, результат приголомшив – я практично відновила колишню форму, тому самою ефективною дієтою для схуднення вважаю гречану».
Ірина, 44 роки«Нещодавно народила прекрасного синочка і вирішила розвантажитися правильним харчуванням: їм кожні дві години, все готую на пару або варю. Живіт не спав, як мені хочеться, але з'явилося відчуття легкості. З наступного тижня знову приступлю до розвантажувальним дням на кефірі».
Тетяна, 30 років«А я намагалася змусити себе сісти на білкову дієту. Хочу сказати одне: можливо, це і правильний режим харчування, проте мені він не допоміг – за місяць втратила один кілограм. Я розумію, що без спорту дієта мало допомагає, проте є й такі системи живлення, ефективність яких багато більше, наприклад, гречана».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!