Йогалатес - що це таке. Уроки йоголатеса для схуднення та зміцнення м'язів з відео

Останнім часом пілатес і йога вважаються найпопулярнішими видами спортивних тренувань. Фахівці вирішили піти далі і об'єднати їх в одну практику, що отримала назву йогалатес (yogalates). Якщо ви піклуєтеся про своє тіло, то повинні знати про суть цієї нової методики, її основні принципи та базових комплексах вправ.

Що таке йогалатес

Що ховається за цим незвичним для багатьох, словом? Йогалатес – це поєднання високоефективних динамічних вправ. Вони взяті з практик йоги і пілатесу. Щоб зрозуміти суть йогалатеса, потрібно коротко охарактеризувати методики, від яких вона взяла свій початок. Пілатес – система тренувань, заснована на принципах релаксації, координації, концентрації, витривалості, вирівнювання, плавності виконання, центрування, дихання. Містить вправи на гнучкість, поліпшення постави, підняття імунітету.

Йога – вчення, суть якого полягає в досягненні через систему спеціальних технік гармонії між душею і тілом. Практика представлена 8-ма сходинками:

  • Яма (поведінка);
  • Ніями (спосіб життя);
  • Пранаяма (контроль енергії);
  • Асана (пози);
  • Пратьяхара (контроль відчуттів);
  • Дхарана (концентрація);
  • Дхьяна (медитація);
  • Самадхі (пік реалізації життєвого потенціалу людини).

Йогалатес (yogalates) дозволяє знайти не тільки бездоганну фізичну форму, але і внутрішню гармонію. Динамічні вправи спрямовані на розвиток гнучкості і зміцнення м'язів стегна, сідниць, живота, спини, шиї. Виконуються стоячи, сидячи, лежачи, є повороти, нахили, але без зайвих зусиль. Під час тренувань обов'язково треба контролювати кожен вдих і видих, перебувати в гарному настрої. Йогалатес володіє рядом переваг:

  1. Підходить чоловікам і жінкам будь-якій ваговій категорії та віку.
  2. Допомагає схуднути, зробити талію тонкою.
  3. Заняття не заборонені після пошкоджень опорно-рухового апарату, пологів.
  4. Допомагає в боротьбі зі стресом.
  5. Сприяє поліпшенню рухливості суглобів і хребців, робить тіло гнучким.

Йогалатес для схуднення

На перший погляд може здатися, що система вправ занадто м'яка для зниження ваги. Насправді ж йогалатес для схуднення ефективний тому, що сприяє підвищеному витраті енергії, завдяки чому жир інтенсивно згорає. Переваги практики для бажаючих втрачати вагу:

  1. Сприяє зміцненню м'язів спини, рук, ніг, формування бездоганною постави.
  2. Підсилює кровообіг.
  3. Зміцнює м'язи живота, завдяки чому він стає плоским.
  4. Допомагає підвищити витривалість, натренувати дихальну систему.
  5. Спалює калорії.
  6. Можна вибрати динамічні вправи, спрямовані на корекцію проблемних ділянок тіла.

Йогалатес з Оленою Мордовиной

Відомий інструктор безпечних видів фітнесу вже багато років практикує випуск відеокурсів. Йогалатес з Оленою Мордовиной – серія роликів, переглядаючи які жінки зможуть виконувати вправи вдома самостійно. Щоб позитивний результат дав про себе знати, займатися слід не рідше трьох-чотирьох разів на тиждень. Якщо ви практикуєте та інші види порту, то можете поєднувати їх з йогалатесом, скоротивши частоту тренувань.

Програма тренера спрямована на опрацювання глибоких м'язів, розкриття суглобів таза, розвиток гнучкості і пластики. Автор методики робить упор на правильне дихання, рівномірний розподіл навантаження. Вправи підійдуть навіть тим людям, у яких відсутня початкова фізична підготовка. Вони допоможуть зняти напругу зі спини, що особливо актуально для людей, що віддають перевагу спосіб життя.

Йогалатес з Луїзою Соломон

Ця жінка – австралійський фітнес-інструктор, якого багато хто вважають основоположником практики. Йогалатес з Луїзою Соломон – комплекс відео-вправ, спрямованих на підвищення витривалості і розвиток пластики. Основне, чого вчить курс, концентруватися на кожному елементі і робити все повільно. Базові вправи запам'ятати неважко, а потім автор методики рекомендує складати індивідуальний план тренувань. Елементи підібрані для всіх груп м'язів.

Йогалатес з Катериною Фирсовой

Черговий комплекс вправ у відео-форматі. Йогалатес з Фирсовой Катериною підійде навіть тим людям, які не мають ні найменшого уявлення про цю методику. Уроки чудово підходять для самостійного освоєння в домашніх умовах. Обов'язково уважно слухати інструктора і слідувати його рекомендаціям, особливо тих, які стосуються дихання. Yogalates добре підійде для схуднення.

Відео: йогалатес Зміцнюємо м'язи

ЙогаЛатес_укрепляем_мышцы

Відгуки

Віолетта, 31 рікРаніше я навіть не знала: йогалатес – що це таке? Порекомендувала заняття подружка, коли я безуспішно намагалася схуднути. Такого результату не очікувала навіть вона, за пару місяців я позбулася шести кілограмів. При цьому тіло не стало в'ялим, живіт пішов. Додатковим плюсом стало те, що післяродова депресія непомітно залишилася в минулому.
Христина, 28 роківНещодавно я почала ходити на йогу, але там так нудно, що я практично засинала на килимку. Вирішила спробувати відео-уроки йогалатеса від Катерини Фирсовой. Давно не отримувала такого величезного задоволення від тренувань будинку. Займаючись регулярно, я стала набагато пластічнєє, що не пішло від уваги коханої, а це відмінна мотивація продовжувати.
Тетяна, 43 рокиВ моєму віці не всі види спорту уже підходять, на деякі сил не вистачає, але йогалатес з Катериною Фирсовой дуже подобається. Не напружуюся, роблю всі вправи повільно, намагаюся правильно дихати. Помітила, що стала витривалішими, менше втомлююся протягом дня. Шкіра підтягнулась, хоча займаюся я порівняно недавно. Всім рекомендую йогалатес.
Кароліна, 19 роківЯ вважаю, що потрібно стежити за фігурою завжди, а не після того, як вага піде вгору, тому записалася на курси йогалатеса по Катерині Фирсовой. Мені дуже подобається відвідувати заняття, під час виконання вправ душею відпочиваю, а тіло інтенсивно працює. Займаючись, я стала набагато спокійніша, рідше болить голова, менше нервую.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!