Вакуум живота - вправа для схуднення. Як правильно робити вакуум живота в домашніх умовах

Існує маса способів скинути зайву вагу: важкі фізичні навантаження, правильне харчування або ж взагалі жорсткі дієти. Але часто в боротьбі за гарне тіло люди зустрічаються з проблемою обвислого живота, з якими не можуть впоратися ніякі дієти.

Вправа вакуум для живота

Досягти відмінних результатів у схудненні можна завдяки спеціальної дихальної техніки, що має безліч позитивних відгуків. На перший погляд така інформація може викликати недовіру, але механізм дії дуже простий: насичуючи організм киснем, ви допомагаєте йому спалювати зайвий жир. Існує спеціальна вакуумна гімнастика для живота, виконуючи яку ви не тільки тренуєте глибокі м'язи преса, але і насичуєте організм киснем. Вправа вакуум для живота дуже любить сам Арнольд Шварценеггер і виконують його в наступних положеннях:

  • стоячи;
  • на колінах;
  • лежачи;
  • сидячи.

В процесі виконання потрібно створити вакуум у черевній порожнині, а не просто дихати, підтягуючи м'язи. Правильне втягування живота за такою методикою допоможе не тільки зробити м'язи сильними, але і прибрати зайві сантиметри в об'ємі талії. В процесі виконання тренуються не тільки глибокі м'язи, еластичність і тонус яких підвищується, але і сама діафрагма, яка відповідає за підтримку внутрішніх органів.

Вакуум живота – користь

Якщо говорити про результат, який ви отримаєте після декількох тижнів регулярного виконання, то це не тільки підтягнутий прес, але і значно зміцнілі черевні м'язи. Тренуючись за такою методикою, ви значно знижуєте навантаження на хребет, постава стане рівніше, а силует стрункішим. Тому корисно жінкам виконувати після народження дитини вправа вакуум живота – користь якого після пологів значно більше, ніж заняття, спрямовані на прокачування преса.

Вакуум для живота – техніка

Перед початком занять треба ознайомитися з покрокової інструкцією виконання, оскільки техніка вакуум в животі, яка на перший погляд проста, має свої нюанси виконання. Освоїти правильну методику просто, якщо спочатку виконувати перед дзеркалом: втягнути живіт потрібно так, щоб видно було ребра. Головний секрет того, як правильно робити вправу вакуум для живота – затримка дихання на повному видиху при підтягуванні м'язів.

Як робити вакуум живота

Для такого тренування шлунок повинен бути порожнім, тому тренуватися краще вранці натще. Щоб освоїти ази, спробуйте виконати вправу спочатку лежачи на спині, щоб відчути свої м'язи, а потім перевірити правильність дій стоячи перед дзеркалом. Існують деякі відмінності в методиці виконання втягування після пологів для відновлення тонусу і для прокачування преса, тому дізнайтеся, як правильно робити вакуум для різних цілей.

Вакуум для преса

Максимально ефективним методом зробити красивий животик є вправа вакуум для преса, яке популярне в бодібілдингу, йоги, фітнес та домашніх програмах корекції фігури тому, що спрямовано на зміцнення недоступних для інших методик м'язів. Отримати заповітний результат можна вже через пару тижнів завзятості – прес підтягнеться, стане плоским, а талія буде помітно тонше. Як робити вправу вакуум для живота правильно? Потрібно вранці натщесерце виконувати вправа для преса вакуум за методикою:

  1. Зробіть максимально глибокий вдих, після чого випустіть все повітря з легенів. Для цього краще використовувати техніку бодіфлекс, при якій після повного видиху роблять повний швидкий вдих через ніс, потім відразу різкий видих через рот, в той момент, коли живіт втягується.
  2. На видиху потрібно максимально втягувати живіт, затриматися в цьому положенні на 5-8 секунд. У такому положенні за рахунок вакуумизации підтягується поперечна м'яз черевної порожнини.
  3. Повільно видихніть, зробіть перерву для пари вільних вдихів, повторіть дихальну техніку не менше 5 разів. Для першого тижня вистачить п'яти разів, з другої можна збільшувати кількість повторень і не робити перерву на відновлення дихання.

Вакуум після пологів

Корисність методики вакууму для жінок після пологів незаперечна, оскільки методика спрямована на зняття тиску з м'язів тазового дна, органів малого тазу, це сприяє правильному і швидкому відновленню організму жінки після народження дитини. Комплекс не має протипоказань, не приносить шкоди і виконувати її можна навіть дівчатам під час місячних. Вакуум живота після пологів виконується в положенні лежачи наступним чином:

  1. Ляжте максимально зручно на спину, зігніть ноги в колінах і зробіть на них упор.
  2. Зробіть глибокий вдих, відчуйте, як розправляються ребра разом з вашими легкими, запам'ятайте це положення і затримайтеся в ньому.
  3. В такому ж положенні м'язів видихніть максимально сильно, щоб відчути, як підтягується діафрагма. Затримайтеся в такому положенні 5 с. Виконувати описане також потрібно натщесерце, щодня, щоб отримати результат, який ви відчуєте.

Відео: як робити вакуум живота для преса

Вакуум Живота

Відгуки

Алла, 26 роківДля відновлення після вагітності навчилася робити дихальні вправи, паралельно займалася фітнесом і качала прес вранці. Після кількох місяців наполегливої схуднення втратила 5 кг, талія стала помітно тонше, а живіт плоским. Досі вранці залишилася звичка качати прес, робити гімнастику і вакуум.
Анастасія, 36 роківПочала займатися дихальною гімнастикою для схуднення через відгуків подружок: найбільше їм подобалася простота виконання. Спробувала займатися, перший результат побачила через 2 тижні. Сама зараз можу порадити такий спосіб зробити живіт плоским, адже зовсім просто через місяць стала відчувати свої м'язи в тонусі.
Марина, 35 роківСкільки я не качала прес, такого ефекту як від методики дихальної я не отримувала. Все почалося в простих відеоуроків в домашніх умовах, зараз ходжу на йогу, практикую дихальні заняття вдома, роблячи гімнастику вранці. Вже кілька місяців пройшло з початку моїх занять відчуваю себе відмінно, прес став помітніше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!