Тест на вагітність в домашніх умовах. Як визначити вагітність народними методами і результати тесту

Представниці прекрасної статі, як планують вагітність, так і дівчата, поки ще не готові заводити дітей, періодично роблять тести, що допомагають дізнатися, чи запліднення. Існує декілька дієвих способів визначення зачаття на ранніх термінах, які показують максимально достовірний результат.

Як визначити вагітність на ранніх термінах

Точно встановити факт зачаття можна лише після настання затримки місячних. Тим не менш, багатьом жінкам хочеться знати про це раніше, тому вони вдаються до різних методів, що дозволяють це зробити в домашніх умовах. При цьому дівчатами рухає не лише цікавість, а й усвідомлення того, що аборт краще проводити на ранніх термінах вагітності. Навіть, якщо жінка хоче народити дитину, ставати на облік теж варто максимально рано – це збільшує шанси виносити здорового малюка і уникнути всіляких ускладнень.

Перевірка доцільна лише після імплантації: до цього часу запліднена яйцеклітина не контактує з батьківським організмом, тому останній ще не знає про зачаття і ніяких ознак не подає. Як дізнатися про вагітність до затримки? Абсолютно точну відповідь можна отримати тільки у лікаря, здавши кров не раніше, ніж через тиждень після запліднення. Такий аналіз допомагає визначати наявність в організмі жінки гормону ХГЛ.

Якщо з якихось причин дівчина не хоче звертатися в лікарню, дізнатися вагітна вона чи можна з допомогою експрес-тесту, який продається в кожній аптеці. Цей спосіб теж заснований на виявленні у жінки ХГЛ. Фахівці радять не зупинятися на застосуванні тесту від одного виробника, а придбати відразу кілька, оскільки всі вони мають різну чутливість і можуть не відреагувати на концентрацію гормону в сечі (у кожної дівчини цей показник індивідуальний). Варто, однак, пам'ятати, що такі засоби не можуть гарантувати точний результат.

Базальна температура на ранніх термінах вагітності

При необхідності можна легко дізнатися, чи вагітні ви, причому зробити це без тесту можна і в домашніх умовах. Як визначити вагітність по температурі? Щоб отримати максимально достовірний результат, слід протягом пари-трійки місяців вести спеціальний графік базальних температур. З його допомогою жінка може відстежити особливості температурного режиму власного тіла і його коливань на ранніх термінах розпізнати вагітність.

Як правильно зробити тест на вагітність? Такий спосіб підходить тим жінкам, які планують вагітність. Починати вести графік слід за 2-3 місяці до передбачуваного зачаття. За допомогою схеми базальних температур можна підібрати оптимальний час для вагітності. Істотний мінус такого методу – вам необхідно скрупульозно відстежувати свій стан щодня в однаковий час і записувати точні свідчення в бланк.

Як визначити вагітність в домашніх умовах? Вранці потрібно проводити заміри температури в піхву за допомогою градусника. Починати вести базальний графік краще в перший день менструації. За температурним коливанням можна судити про своє гормональному стані. Як правило, до середини циклу базальна температура може зростати аж до 37 градусів або більше, а потім, якщо запліднення не було, знову повертається до норми. При успішному зачаття показник не знижується, що свідчить про роботу в жіночому організмі певних гормонів.

Визначення вагітності за допомогою йоду

Цей метод відноситься до категорії бабусиних, але згідно з відгуками, він допомагає дізнатися про вагітності до затримки місячних. Як і будь-яким іншим народним засобам для виявлення зачаття, йому не варто беззастережно довіряти. Як проводять тест на вагітність з йодом? З цією метою цього потрібно змочити серветку/ганчірочку сечею, а після капнути на неї трохи йоду: якщо матеріал забарвиться в фіолетовий колір, можна припустити, що дівчина вагітна, а якщо в синій – результат тесту негативний.

Визначення вагітності за допомогою соди

Дізнатися причину затримки допоможе тест на вагітність з содою. Це народний засіб, крім того, з високим ступенем точності вказує на факт зачаття на більш ранніх термінах. Як пройти тест на вагітність в домашніх умовах? Для цього ранкову сечу збирають у стерильну тару, куди додають 1 ч. л. соди і спостерігають за реакцією. У разі, якщо порошок починає шипіти – результат негативний, а при осіданні соди на дно можна припустити запліднення.

Визначення вагітності за допомогою марганцівки

Крім перерахованих вище способів, показати позитивну реакцію при зачатті дитини може тест з марганцівкою. Процес примітивний і простий: необхідно розвести в стаканчику з сечею жінки невелика кількість хімічної речовини, розведеного водою (рідина повинна мати середньо-насичений рожевий колір). Якщо сеча стане білою, визначення вагітності за допомогою марганцівки дало позитивний результат.

Народні методи визначення вагітності

Існує безліч прикмет, які вказують на зачаття, але в їх достовірності більшість жінок сумнівається. На відміну від віщих снів і інших забобонів, деякі народні способи визначення вагітності на ранніх термінах все ж виявляються більш точними і переконливими. Більшість з них ґрунтується на реакції певних речовин з сечею, яка після запліднення змінює свій склад. Яким з існуючих тестів на вагітність в домашніх умовах можна довіряти:

  1. Якщо прокип'ятити сечу і відразу після цього перелити її в чисту ємність (бажано скляну), за що утворився білим пластівцям в рідині можна судити про позитивному результаті тесту.
  2. Ще один перевірений народний засіб, яке можна застосовувати в домашніх умовах – це дослідження свого пульсу. Для цього ляжте на спину, прикладіть пальці до живота, опустившись від пупка приблизно на 7 див. Якщо в цій зоні відчувається пульсація, можна припустити успішне запліднення.
  3. Про те, що ви вагітні кажуть виділення з піхви схожі на ті, що бувають при молочниці. При супроводі такого симптому болями грудних залоз ймовірність події запліднення зростає.

Дізнайтеся більше методів, як визначити вагітність без тесту.

Відео: як зробити тест на вагітність в домашніх умовах

Тест на вагітність підручними засобами

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!