Колорування на коротке волосся

Час, коли список перукарських послуг по зміні кольору обмежувався стандартним однотонним забарвленням, минуло безповоротно. Нові техніки народжуються щодня, і навіть якщо всі вони – лише модифікація вже відомих, інтерес до неї не вщухає. Тренд 2019 року, який перейшов з 2016-го – колорування. У чому його родзинка?

Що таке колорування волосся

Фарбування в цілому є дуже складною технологією, навіть якщо мова йде про стандартну процедуру зміни кольору без будь-яких нюансів. Колорування ж, на думку майстрів, є вищою сходинкою у цьому мистецтві. Воно являє собою незвичайне фарбування волосся, в якому може бути присутнім або градація одного відтінку, або гра з різними нюансами. Не виключений і креативний кольоровий варіант.

Всі техніки, які не мають відношення до однотонного фарбування, входять у групу колорування і розбиваються на категорії:

  • посилення глибини кольору (у межах 3-х рівнів);
  • ефект вигоряння;
  • креатив (кольорові кінчики, яскраві, чисті кольори, тощо).

Особливої уваги заслуговують наступні варіанти:

  • Babylights. Являє собою створення ефекту золотистого блонда, властивого дітям, за рахунок роботи з дуже тонкими пасмами. Максимально автентично виглядає на м'яких волоссі. Ідеальне колорування на короткі волосся, оскільки не вимогливо до довжині.
  • Омбре з м'яким переходом – спосіб безпечного внесення родзинки в образ. Зміна основного кольору здійснюється лише на 2-3 тони, тільки на кінцях. Поперечна кордон розтягується. Чудово виглядає на накручених коротких локонах.
  • Креативні тони – червоний, синій, зелений і т. д. – дуже вимогливі, будуть підкреслювати непродуманість образу.
  • Растрові фарбування, що представляє собою геометричні візерунки, потребує підтримки – геометричних зрізах стрижки і ідеальної гладкості полотна. Таке колорування каре відмінно поєднується з асиметрією.

Як підібрати відтінок для фарбування

Новий сезон переймає естафету минулого – модні відтінки волосся 2015 року залишаються актуальними і в 2017-му. Так само в очах стилістів привабливість має натуральність, і тільки їм відомо, скільки зусиль прикладено для створення цього абсолютно природного ефекту. Якщо ви не хочете помилитися з вибором кольору, відштовхніться від вихідного (натурального) тона, візьміть коридор в 3 рівня вгору або вниз. Це буде неконтрастное колорування.

Враховуйте, що:

  • Деякі модні варіанти вимагають певного відтінку бази. Наприклад, рожеве золото добре виглядає тільки на блондах, тому чорні волосся спочатку доведеться знебарвити.
  • Рудоволосим красуням підійдуть золоті, мідні відблиски. Володарки чорної шевелюри можуть спробувати винні тони.
  • Колір і спосіб колорування повинні бути співзвучні стрижці: геометричні лінії коротко стрижених волосся бажано підкреслювати контрастними відтінками, а м'які діагоналі – тонкими поздовжніми відблисками.
  • Теплі тони прекрасно «звучать» із засмагою і ластовинням, холодні – створюють контраст з блідою шкірою.
  • Популярний сріблястий відтінок потребує здоровий колір обличчя, «сідає» тільки на блонди і русявий.

Важливу роль відіграє довжина: колорування на короткі волосся більш вимогливо, оскільки, будучи виконаним некваліфікованим майстром, може виглядати незграбно. Враховуйте, що перехід тут повинен бути дуже натуральним, м'яким. Можна розтягнути його на всю довжину або зробити відступ від кореня в 10-15 див. Головне, не зберігати чіткої поперечної лінії – обличчя і волосся будуть «порізані». Виключення існують, але властиві лише креативним варіантами.

Техніка виконання колорування на коротке волосся

Якщо зміна основного кольору передбачає освітлення фарбованого полотна, знадобиться використання спеціального засобу, розчинюючого фарбу – змивки. Після неї волосся набувають рудий колір, сильно страждає їх якість. Проводити таку процедуру вдома небажано: ви можете отримати зовсім не той відтінок, який очікували. Якщо ж ви працюєте з натуральним полотном, спробуйте такий спосіб домашнього колорування на короткі волосся:

  1. Підберіть відтінок світліше вашого на 2 тони, купіть до нього 6%-ний окислювач.
  2. Розведіть фарбу. Не давайте їй окислюватися на повітрі – відразу приступайте до роботи.
  3. Поділіть горизонтальними лініями волосся на товсті шари. Почніть фарбувати кожен з них з кінчика, рухаючись вгору.
  4. На середині відкладіть кисть, простягніть кордон до коренів за допомогою частого гребеня. Запакуйте шар у фольгу.
  5. Час витримки варіюється індивідуально для кожної фарби. Змивати склад потрібно, використовуючи шампунь.

Відеоуроки: як зробити колорування в домашніх умовах

Познайомившись з роликами, запропонованими нижче, ви зможете більш детально відстежити процес колорування. Дізнаєтеся, як правильно виконувати цю процедуру, в залежності від базового відтінку полотна. З вуст професіоналів ви почуєте, як підібрати техніку за структурою волосся, познайомитеся з їхніми секретами вдалого і безпечного фарбування, при якому зачіска має природний вигляд.

Колорування на темне волосся

Колорування волосся

На світлі волосся

Колорування волосся.Coiffance Professionnel

На русяві

Каліфорнійське мелірування на русяве волосся в салоні Naturel Studio

Колорування рудого волосся

Колорування Волосся? Як Зробити Колорування?

Догляд за волоссям після фарбування

Яку технологію ні використовував майстер – колорування є впливом агресивного хімічного складу на волосся, тому після процедури потрібно подбати про складання грамотної схеми догляду. В ній обов'язково повинні бути присутніми:

  • зволожуючий бальзам, який треба використовувати після шампуню при кожному митті голови;
  • хороша поживна маска, виконувана раз в тиждень і цей параметр на волоссі не менше чверті години;
  • м'який шампунь, розроблений для фарбованого волосся – він захистить пігмент.

Вартість процедури в салонах Москви

Дана послуга популярна серед жінок, тому її пропонують всі великі салони краси і навіть деякі бюджетні перукарні. Колорування на коротку стрижку обійдеться вам у 2000 р., на волосся до плечей – в 3500-4000 р. При значній довжині вартість процедури зростає до 6000-8000 р. Якщо майстер працює з нарощеними волоссям, ряд салонів збільшує ціну на 35-40%.

Фото: модне фарбування волосся 2019 - колорування

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!