Засоби від облисіння у чоловіків: чим лікувати алопецію

Щодня люди втрачають певну кількість волосся, і це – природний процес. Однак найчастіше випали пасма не встигають замінитися новими, в результаті, починається процес облисіння, званий алопецією. Як правило, цим страждають чоловіки. Що робити, щоб запобігти випадання волосся? Як знайти ефективний засіб від облисіння у чоловіків? Що допомагає краще, медичні препарати або народні методи?

Чому лисіють чоловіки

У кожного третього волосся випадають з-за підвищеної чутливості до чоловічих статевих гормонів. Цибулини, розміщені в тім'яній і лобової областях голови, поступово перестають нормально функціонувати, в підсумку, шевелюра необоротно лисіє. Не останню роль у цьому процесі відіграє спадковість. Перші ознаки генетичної алопеції: знебарвлення, витончення волосся, проявляються після статевого дозрівання.

Фактори, що провокують облисіння:

  1. Стреси. З-за них зупиняється ріст фолікул волосся.
  2. Алкоголізм, куріння. Нікотин сприяє руйнуванню капілярів, зменшення кровопостачання у далеких ділянках.
  3. Неправильне харчування.
  4. Ендокринні порушення. Надмірне випадання волосся спостерігається як при дисфункції щитовидної залози, так і при її гіперактивності.
  5. Різні хвороби. До ослаблення фолікул можуть призвести такі хвороби, як анемія, цукровий діабет, пухлинні захворювання, остеохондроз, вегетосудинна дистонія, грип, ГРЗ та багато інших.
  6. Себорея. При наявності проблем з шкірою голови пори закупорюються, і волосся потихеньку починають випадати.
  7. Дієти, неправильне харчування.
  8. Прийом ліків. Облисіння можуть викликати аспірин, сечогінні коштів, антидепресанти.

Як лікувати облисіння

Лікування алопеції може здійснюватися кількома методами. Якщо волосся випадає з причини надлишку гормонів, різних хвороб, то призначається спеціалізований курс лікування. Основний спосіб – прийом спеціальних таблеток, уповільнюють випадання, витончення, стимулюють ріст волосся, що знижують рівень вмісту тестостерону. Широко використовуються препарати на основі фінастериду, міноксидилу. Зазначені методи допомагають зупинити облисіння у чоловіків, але не можуть повністю усунути наслідки алопеції. Якщо цибулини загинули, то ліки не подіють

Засоби від облисіння для чоловіків

При сильному випаданні волосся рекомендують:

  • лікарські засоби від облисіння у чоловіків зовнішнього або внутрішнього застосування;
  • заспокійливі таблетки (стресу);
  • косметичні засоби (маски, шампуні, кондиціонери, спреї, лосьйони);
  • народні способи;
  • пересадку волосся;
  • регулярний масаж голови.

Медичні препарати

Таблетки, вітамінні комплекси допомагають зміцнити фолікули, запобігти випаданню, зробити волосся більш сильними. Яке з аптечних засобів ефективніше? Ознайомтеся з оглядом декількох популярних препаратів:

  1. «Ринфолтил». Препарат впливає комплексно на волосся, шкіру голови: покращує їх стан, регулює обмінні процеси, покращує процес регенерації клітин, відновлює структуру, усуває випадання. Крім цього, «Ринфалтил» має антисептичну і заспокійливу впливом. Пити по 1 таблетці в день 4 тижні, бажано в першій половині дня.
  2. «Пантовигар». Засіб діє на волосся зсередини, активно насичуючи їх поживними речовинами. Компоненти препарату стимулюють зростання, покращують структуру, перешкоджають ламкості і розшарування, повертають пасмам здоровий блиск. Приймати 90 днів двічі на деньпо 1 капсулі.

Шампуні і маски

Призначені для запобігання і лікування перших ознак облисіння. Їх призначають для відновлення волосяного покриву, збільшення обсягу, зміцнення, збільшення гладкості. Для досягнення максимального ефекту всі кошти потрібно витримувати не менше 5 хвилин на голові. Популярні наступні косметичні продукти:

  1. «Нізорал». Це не тільки ефективний засіб від лупи, але й чудовий шампунь від облисіння. У ньому містяться компоненти, що володіють антиандрогенною, протизапальну дію. Засіб допомагає усунути свербіж, збільшити кількість волосся і їх товщину. Курс лікування – 2-3 рази протягом 7 днів.
  2. CONSTANT DELIGHT. Маска призначена для стимуляції росту волосся, зміцнення коренів, густоти. Продукт не тільки зупиняє процеси втрати локонів, але і повертає їм життєву силу і блиск. Необхідно використовувати на тиждень 2-3 рази.

Народні засоби

Поряд з медичними препаратами та косметичними продуктами можна використовувати наступні народні засоби від випадіння волосся:

  1. Дріжджова маска. Необхідно взяти близько 50 г живих дріжджів, розвести молоком і залишити для бродіння. Через півгодини до кашки додати 1 жовток, мед і коньяк (по 1 ч. ложці). Отриману суміш тримати на голові 1-2 години, потім змити. Проводити маніпуляції 2-3 рази протягом 7 днів.
  2. Рицинова олія. Спочатку підігріти його на водяній бані, втерти в шкіру, обернути голову плівкою. Компрес тримати близько 1 години, змити м'яким шампунем.
  3. Відвар з кропиви. Готується просто: взяти 0,5 кг листя, залити водою в об'ємі 0,5 л, закип'ятити. Використовувати для ополіскування охолоджений розчин.

Профілактика випадіння волосся

Для росту волосся на голові у чоловіків важливо дотримуватися заходів профілактики. Необхідно дотримуватися правильного способу життя: налагодити систему живлення, режим фізичної активності, приймати вітаміни. Слід уникати зайвих стресів, піклуватися про своїх волоссі: мити голову близько 2 разів на тиждень, не використовувати кошти з великим вмістом синтетичних речовин. Дуже важливо обмежити вживання фена і намагатися уникати впливу несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Відео про облисіння у чоловіків

Облисіння у чоловіків - лікування Генеролон спрей. Експерт-трихолог Гаджигороева А

Відгуки

Сергій, 47 роківУ віці 45 років лікар діагностував спадковий андрогенний тип облисіння і рекомендував боротися з проблемою з допомогою солі, перцю або себорейного шампуню. Частково допомогла впоратися з облисінням звичайна сіль, але порятунком стала настоянка червоного перцю. Вона настільки дієва, що боюся припинити прийом.
Валерій, 35 роківНіколи не подобалися залисини на лобі у чоловіків молодого віку, тому, коли волосся на маківці стали потихеньку зникати, звернувся в клініку для діагностики. Виявилося, що це перша (рання) стадія дифузного облисіння. Спочатку використовував спрей і сироватки, потім перейшов на реп'яхову олію. Тільки воно зробило зачіску з об'ємною.
Катя, 27 роківВважаю, що народна медицина може допомогти людям в усьому за умови грамотного застосування. Кілька місяців облисіння лікували чоловіка домашніми засобами: настоями трав, дріжджовий маскою. Перевірте на собі – ці способи насправді допомагають позбутися багатьох проблем. Тонкі волосся стають більш щільними, ростуть швидше, зникає лупа.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!