Лікувальний шампунь від лупи в аптеці

Надмірне відлущування частинок шкіри голови доставляє дискомфорт будь-якій людині. Патологія розвивається із-за зовнішнього негативного впливу, порушень в самому організмі або місцевих дефектів, тому потрібен комплексний підхід у лікуванні. Перше, що потрібно зробити – це придбати лікувальний шампунь від лупи в аптеці. Він зручний у застосуванні і поєднує гігієнічну функцію з цілющою.

Як позбавитися від лупи

Скільки випробувано народних рецептів для лікування захворювань волосистої частини голови – не злічити. Господарське або дігтярне мило, перець, харчова сода, цибулю – перерахування може бути нескінченним. Тільки хто знає, чи допоможе один із засобів конкретній людині і наскільки? Краще скористатися перевіреним методом і купити лікувальний шампунь від набридливої лупи в аптеці, а не в звичному магазині косметики.

Як вибрати лікувальний шампунь

Продаються в косметичних відділах засоби догляду за волоссям можуть виконувати тільки профілактику лущення шкіри голови. До лікувального шампуню від лупи в аптеці пред'являються інші вимоги. Він зобов'язаний:

  • впливати на механізм надмірне лущення шкіри голови навіть при складних формах захворювання, наприклад, себорейному дерматиті;
  • бути безпечним і зручним;
  • володіти протигрибкову дію;
  • усувати запалення і надмірне ороговіння епітелію.

Склад

Лікувальний шампунь від лупи в аптеці є ліками. Склад повинен містити інгредієнти, які активно борються з бактеріями, що викликають лущення шкіри, себорейний дерматит. Серед таких функцій виділяються:

  1. Піритіон цинку – протигрибковий речовина, активно впливає на природу дріжджоподібних збудників.
  2. Климбазол і дисульфід селену – агенти з дією, подібною пиритиону цинку.
  3. Октопироксом – хімічна структура речовини збігається з ДНК клітин грибка. Якщо всередину мікроорганізмів потрапить октопироксом, то їх нормальна діяльність буде порушена, розвиток сповільниться, а розмноження припиниться.
  4. Клотримазол – речовина, що приводить до повної загибелі дріжджових грибів.
  5. Іхтіол – протизапальний та антисептичний компонент, що володіє отшелушивающим ефектом.
  6. Дьоготь – смоляне органічна речовина, дезінфікує уражені ділянки, збільшує кровопостачання.
  7. Саліцилова кислота – компонент, гнітючий потові і сальні залози. Має ніжний і антимікробну дію.

Найбільш ефективні лікувальні шампуні

Кошти від лупи представлені широким асортиментом дорогих і дешевих моделей, що робить вибір кращого з них скрутним. Кожна людина має індивідуальні особливості, тому необхідно врахувати склад препарату, інструкції для застосування і тип волосся. Потрапляючи на рекламні виверти, людина може купити лікувальний шампунь від лупи і в аптеці. Засіб обов'язково принесе очікуваний результат, тому потрібно вивчити кілька варіантів.

Себозол

  1. Склад: кетоконазол, вода очищена, натрію хлорид та ін
  2. Показання: комплексне лікування себорейного дерматиту, висівкоподібного лишаю.
  3. Застосування: 5 мл засобу втерти в шкіру голови, потім нанести на мокрі волосся. Помасажувати, щоб воно вспенилось. Змивати через 5 хв. Для зменшення проявів лупи користуватися препаратом протягом місяця з частотою до 2 разів на тиждень.
  4. Ціна: 100мл коштують 300-400 р.

Віші

  1. Склад: бісаболол, піроктон оламін, активні молекули.
  2. Показання: лупи, свербіння, роздратування волосистої частини голови.
  3. Застосування: нанести засіб від лупи Vichy Dercos на долоньку і натерти їм шкіру голови і саме волосся. Помасажувавши, змити проточною водою.
  4. Ціна: 600-700 р.

Дегтярный

  1. Склад: дьоготь березовий, кокосову олію, гліцерин, парфумерна віддушка.
  2. Показання: псоріаз, себорея, лущення шкіри голови, збій в роботі сальних залоз, грибкові інфекції.
  3. Застосування: намочити волосся і нанести засіб. Помасажувати для спінювання, через 3 хвилини промити теплою водою.
  4. Ціна: професійний засіб може коштувати 100-150 р.

Сульсен Форте

  1. Склад: сульсен, екстракт кореня лопуха, кондиціонуючі добавки.
  2. Показання: лупа, порушення структури волосся.
  3. Застосування: спінити засіб на вологе волосся, через 3 хвилини сполоснути теплою водою. Використовуйте тричі на тиждень протягом 1,5-2 місяців.
  4. Ціна: 100-120 р.

Фітовал

  1. Склад: медичні дріжджі, цинк, вітаміни.
  2. Показання: пошкоджені, жорсткі і неслухняне волосся, профілактика лупи.
  3. Застосування: нанести на мокре волосся, після масування залишити на 10 хв, після чого промити проточною водою. Дозволяється 2-разове нанесення за одну процедуру. Може використовуватися як регулярний засіб.
  4. Ціна: 300-400 р.

Кінська сила

  1. Склад: кетоконазол, лимонна кислота, парфумерна композиція.
  2. Показання: підвищена жирність волосся, лупа, тьмяні і ламкі пасма.
  3. Застосування: масажними рухами шампунь спінити на чистих мокрих волоссі, потім змити теплою водою.
  4. Ціна: 400-500 р.

Який шампунь краще допомагає від лупи

При купівлі шампуню необхідно дивитися на його склад і тип волосся, для якого рекомендується застосовувати засіб. Виробник вказує цю інформацію на самому флаконі. Крім того, звичним є поділ шампунів за віком і статтю. Для дитячих волосся дорослі кошти будуть занадто агресивними, а шампуні для жінок і чоловіків мають різні аромати.

Для дітей

Більш придатними для волосся дитини вважаються наступні засоби:

  1. Фридерм-цинк. Шампунь кремового кольору з протигрибковою і сповільнює ріст мікроорганізмів дією. Основним компонентом у складі є цинк. Застосовують при інтенсивному випаданні волосся, атопічному та себорейному дерматиті, різнобарвному лишаї. Шампунь від лупи для дітей використовують для лікування алергії. Після спінювання на вологих волоссях його потрібно змити теплою проточною водою. Частота використання – 2 рази в тиждень. Ціна 600-700 р.
  2. Нізорал. Протигрибковий засіб від лупи в аптеках. Основним компонентом є кетоконазол. Показаннями є себорейний дерматит, різнобарвний лишай і лупа. Можна використовувати дітям з дитинства, підліткам і дорослим. При себорейному дерматиті мити голову шампунем двічі в тиждень. Максимальний курс лікування – місяць. Ціна шампуню від 600 р.
  3. Фридерм-дьоготь. Хороший шампунь від лупи з кам'яновугільним дьогтем. Застосовувати рекомендують при себореї, акне, псоріазі, екземі. Перед нанесенням струсити. Перший раз нанести шампунь, втерти і змити. Другий раз почекати 3 хв., а потім сполоснути голову. Ціна засоби – від 500 до 600 р.

Для чоловіків

Рейтинг шампунів для сильної статі представлений такими засобами:

  1. Nivea men. Хороший шампунь з натуральним екстрактом бамбука ефективно позбавляє від лупи. Рекомендується для щоденного застосування. Дуже недороге засіб, ціна 150 р.
  2. Natura Siberica. Самий потужний антисептик завдяки екстракту дубового моху в складі. Знищує грибок, усуває лупу. Невелику кількість засобу нанести на волосся. Трохи помассировав, змити. Ціна від 300 р.
  3. Himalaya. Шампунь для волосся від лупи. У складі має масло чайного дерева, зволожує сухі локони і зменшує лущення. Дозволяється застосовувати щодня. На вологе волосся потрібно нанести шампунь, після 2 хв. масування промити теплою водою. Вартість кошти від 150 до 200 р.

Якщо лупа з'явилася від шампуню

Використання засобу для миття голови не для свого типу волосся веде до ще більшого лущення шкіри. У таких випадках рекомендується припинити застосування шампуню. Якщо ж засіб нове, то можливо це просто реакція на зміну миючого складу. Тоді варто поспостерігати деякий час – лупа може пройти сама. Якщо цього не станеться – зверніться до фахівця.

Профілактика себорейного дерматиту

Для запобігання більш серйозних захворювань рекомендується дотримуватися кілька простих умов:

  • використання відповідних миючих засобів;
  • прийом вітамінів;
  • дотримання гігієни;
  • правильне харчування, виключення алергенів;
  • активний спосіб життя і загартовування;
  • лікування інфекційних захворювань.

Відгуки про результати застосування

Ірина, 25 роківКористувалася шампунем під назвою Alerana, але чомусь від нього лупи у мене стало ще більше. В аптеці порадили засіб «Кінська сила». Про нього мені розповідали багато позитивного, тому зважилася спробувати. Волосся стали міцні і блискучі, про лупи забула зовсім. Ціна виправдана, тому раджу всім жінкам.
Світлана, 33 рокиВолосся були млявими, швидко жирнились. Перепробувала все, навіть твердий шампунь з лікувальною гряззю Сакського озера. Вирішила піти до лікаря. Дізналася про свій діагноз – жирна себорея. Призначили «Нізорал». Відразу після застосування лупу стала відступати, але після закінчення лікування симптоми хвороби повернулися. Вище 3 цього шампуню я б не поставила.
Олександр, 28 роківнайефективнішим для мене виявився лікувальний шампунь проти лупи «Нівея для чоловіків». Він освіжає і дбайливо очищає шкіру голови, що дає нові сили, заряджає енергією. Ціна відповідає якості. Хороший варіант для подарунка на свято. Крім того, почав користуватися іншою косметикою від цієї фірми. Раджу всім чоловікам.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!