Кропива для волосся - відгуки та фото до і після застосування. Ополіскування відваром, рецепти масок

На етикетках різноманітних баночок з диво-кремами, лосьйонами, масками, шампунями для волосся зустрічаються з завидною частотою згадування екстракту кропиви в складі. З чим це пов'язано? Кропива для волосся надає чарівна дія: завдяки багатому цінними елементами і вітамінами складом вона благотворно впливає на нашу шевелюру і в цілому на організм. Сік, листя рослини зміцнюють цибулини, посилюють ріст, борються з жирністю, лупою. Систематичне застосування масок, відварів пекучого рослини для пасм зробить їх пишними, слухняним, шовковистим, надає їм силу.

Лікувальні властивості кропиви

Використання даної рослини на власних пасмах подарує вам результат, який можна порівняти з салонними процедурами. В кропиву сама природа вдихнула максимум цінних речовин. Завдяки використанню трави в масках і настоях вони потрапляють у волосяну структуру і починають там творити свої дива:

  • Органічні кислоти – впливають на цибулини шляхом поліпшення обмінних процесів, що протікають в них.
  • Флавоноїди – відповідають за зміцнення фолікулів, чим і пояснюється користь рослини при облисінні.
  • Дубильні речовини – покликані заспокоювати шкіру голови в разі її подразнення, сприяють більш щільного прилягання лусочок один до одного, що забезпечує гладкість, керованість та еластичність.
  • Каротин – несе відповідальність за зволоження, приведення в норму функціонування сальних залоз, що забезпечує успіх при застосуванні засобів з цією рослиною на нормальних і жирних прядках, що підлягали фарбуванню.
  • Вітамін С – наводить в активну фазу кров'яний потік, що покращує постачання клітин киснем, тим самим активізуючи зростання пасм.
  • Вітамін А – справжній цілитель, який загоює шкірні ушкодження, відновлює фолікули, які заснули і завмерли, проводить лікування пасм, діє проти сивини. Це сприяє активізації росту шевелюри.
  • Вітамін До – працює на пігментацію, тобто він забезпечує прядків сяйво і блиск.

Чим корисно ополіскування

Кропива для волосся у вигляді обполіскувань володіє багатьма цінними ефектами, які ми розглянемо по черзі:

  • Приведення в норму жирового обміну, що забезпечує позбавлення від надмірної сальності шкіри голови.
  • Допомагає наділити пасма силою, усунути ламкості.
  • Через деякий час після застосування проблема лупи вже не буде вас турбувати, зникнуть лущення і свербіння.
  • Поступово ви станете помічати, що кількість випавшого волосся мінімізується. В цьому заслуга ополіскування, яке зміцнює коріння.
  • Прядки знайдуть густоту, почнуть рости швидше.
  • Структура ущільнюється, стає еластичнішою, скорочується ламкість.
  • Пасма шовковистим і гладкими.

Щоб всі ці чудодійні властивості кропиви для волосся були втілені, необхідно на регулярній основі застосовувати відвар кілька разів за тиждень. Почніть з чотирьох раз, роблячи перерву через день. Поступово це засіб стане для вас профілактичним. Тоді ополіскування доцільно застосовувати курсами для підтримки хорошого стану пасм.

Рецепт приготування відвару

Пам'ятаєте старі фотографії ваших бабусь? Вони завжди відрізнялися густими косами з сильними, красивими, міцними прядками. А адже тоді не було всіх цих новомодних масок, шампунів магазинних, тому зміцнення пасом покладалося на перевірені народні методи. До таким відносять кропив'яний відвар. Для його приготування озброїмо вас деякими правилами. Отже, приготуємо збір:

  • Зібрати рослину потрібно під час цвітіння в період з травня по червень в суху погоду.
  • Свіжа трава обполіскується проточною водою перед приготуванням.
  • Хворі, пошкоджені екземпляри не варто використовувати.
  • Сушиться рослина в провітрюваному приміщенні, недоступному для сонячних променів, на газеті, в розкладеному стані протягом десяти днів.
  • Сухе рослина може зберігатися не більше двох років в паперовому пакеті.

Щоб правильно приготувати відвар необхідно літром окропу заварювати кропиву в кількості 100 г і прокип'ятити тридцять хвилин. Далі відвар проціджують. Для проведення ополіскування склянку відвару розчиняється в літрі кип'яченої води комфортної температури з додаванням невеликої кількості соди. Поливайте волосся відваром п'ять хвилин. Після промокніть голову махровим рушником, висушіть без фена. Три тижні проводите процедуру через день. Після зробіть місячний перерву. Це призведе до покращене стан пасма, поверне їм природну силу, красу.

Застосування масла кропиви

Маслом кропиви доцільно збагачувати склади різноманітних косметичних засобів, готувати з них маски. Нижче ми наведемо найбільш ефективні рецепти:

  • Використання аптечного кропив'яного масла для тьмяного, сухих волосся. Нанесіть за годину до миття голови це засіб безпосередньо на шкіру, а також по всій довжині пасма. Оберніть голову поліетиленовою плівкою, а зверху – махровим рушником. Через годину промийте шампунем.
  • З метою очищення пасом, їх оздоровлення, надання додаткового сяйва, скорочення сальності капніть масло кропиви в ваш звичайний шампунь. Перед використанням налийте в долоню разову дозу кошти, додайте в нього трохи олії. Нанесіть масу на корені, збийте до піни і розподіліть її по всій довжині. Зробіть активний масаж голови кілька хвилин, промийте. Ефект буде помітний після сушіння – ви будете виглядати привабливіше.
  • Для насичення прядок, а також їх харчування використовуйте масло кропиви шляхом додавання в разову порцію готового бальзаму, кондиціонера або шампуню. Це зробить волосся такими, слухняними. Рівну кількість косметичного засобу та мастила кропиви змішайте, нанесіть на всю довжину ваших кос після миття шампунем. Витримайте п'ять хвилин, змийте.
  • Для запобігання облисіння, зробіть маску з щіпки морської солі і їдальні ложки масла. Цю кашку розподіліть по корінню, зробіть легкий масаж, почекайте п'ятнадцять хвилин. Промийте шампунем.

Лікувальні маски з кропивою

Маски, у складі яких присутній кропива для волосся, підходять для будь-якого типу, відновлюють структуру, пробуджують і зміцнюють цибулини. Це рослина через маски наситить вітамінами, оздоровить, прискорить ріст волосся, запобігає випадання і за рахунок мікроелементів і кислот трави зробить їх блискучими і шовковистим. Представлені нижче маски готуються дуже легко, а в результаті ви отримаєте доглянуті прядки.

І ромашкою

Ця маска надає волоссю блиск, активізує їх зростання.

  • Склад: подрібнена кропива 1 ст. л., суха подрібнена ромашка 1 ст. л., жовток.
  • Приготування: рослини слід запарювати гарячою водою в мінімальній кількості для того, щоб вони стали м'якими. Коли маса охолоне, додаємо жовток і перемішуємо.
  • Застосування: розподіляємо складу по корінню і довжині волосся, закутуємо голову і залишаємо на сорок хвилин. Змиваємо теплою водою.

І порошком хни

Такий вид маски активно зміцнює волосся, робить їх більш товстими і міцними.

  • Склад: жовток, безбарвна хна 3 ч. л., листя кропиви 5 ст. л.
  • Приготування: заливаємо окропом хну і кропиву до стану кашки. Вводимо жовток після охолодження.
  • Застосування: наносимо маску на коріння і по довжині пасом на тридцять хвилин. Змиваємо шампунем.

З лопухом і оцтом

Ця маска робить волосся шовковистим, дозволяє зняти надмірну жирність, дарує здоров'я і красу.

  • Склад: 150 мл відвару коріння лопуха, 150 мл відвару кропиви, яблучний оцет 0,5 склянки.
  • Приготування: з'єднуємо разом всі компоненти, перемішуємо.
  • Застосування: наносимо склад, трохи промокаємо рушником. Висушуємо волосся природним шляхом, не змиваючи складу.

З додаванням меду

Така маска подарує обсяг, силу, увлажит волосся, зміцнить коріння.

  • Склад: мед 2 ст. л., настойка кропиви на горілці 3 ст. л., відвар шавлії 2 ст. л.
  • Приготування: змішуємо настоянку кропиви, шавлії, меду до однорідної консистенції.
  • Застосування: втираємо складу в коріння волосся, витримуємо п'ятнадцять хвилин, змиваємо водою.

Настій з кореня лопуха

Настій будяків і кропиви запобігає втраті волосся, бореться з жирністю і лупою.

  • Склад: подрібнений корінь лопуха 1 ст. л. листя кропиви або шавлія 2 ст. л., вода 1 л.
  • Приготування: заливаємо водою корінь, листя, варимо двадцять хвилин на тихому вогні.
  • Застосування: миємо голову шампунем, споліскуємо настоєм.

Відгуки

Галина, 27 роківЯ регулярно і дуже довго вже користуюся кропивою, мене ще бабуся дитиною до цього привчила. Волоссям своїми я завжди пишалася – вони дуже пишні, густі, сильні. Ніколи не було проблем з випаданням. Крім відварів кропиви, користуюся тільки звичайним шампунем і все.
Тамара, 30 роківУ мене весь догляд за волоссям полягає у використанні готових шампунів з кропивою і кропив'яного ополіскувача. Сушену кропиву я купую в аптеці, готую відвар і полощу після звичайного миття. Відразу волосся стають більш шовковими і слухняними.
Діана, 48 роківУ всі свої магазинні маски для волосся капаю трохи реп'яхової і кропив'яного олії. Після них неймовірний ефект – волосся сяє, струмує по плечах як рідке золото. Далі Буду використовувати. Ще почала пити відвар кропиви по кілька столових ложок в день. Це збагачує зсередини вітамінами.
Катя, 22 рокиКоли при вагітності почали сильно випадати волосся, я перестала їх фарбувати, втирала в шкіру голови сік свіжої кропиви. Робила це, як ви розумієте, курсами в ті періоди, коли можна було нарвати на городі свіжу траву. Що сказати, волосся в такій кількості перестали випадати, в цілому стали красивіше.
Еля, 35 роківКоли не забуваю, роблю собі і дитині маски з кропиви, жовтка і меду. Волосся вмить перетворюються: стають більш гладкими, густими, як ніби трохи товщають. Ще замість обполіскувань разбрызгиваю на волосся відвар як спрей, після сушіння вони дуже блищить і легко розчісується.

Відео

У представленому нижче відео розповідається про методи застосування такого унікального засобу для волосся, як кропива. Відкриваються секрети використання цієї рослини в пакетиках для блондинок. Наочно демонструється легкий процес приготування відвару кропиви.

КРОПИВА ДЛЯ ВОЛОССЯ - РЕЦЕПТ ОПОЛІСКУВАЧА ❤

Фото до і після

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!