Маски для волосся з яйцем, медом і олією

Природна косметика користується величезним попитом у жінок. Косметика по догляду за тілом, шкірою, волоссям ефективна, якщо складається з нешкідливих складових, не має барвників та інших хімічних добавок. Маски на основі курячих яєць відрізняються простотою приготування, невеликою вартістю та ефективністю. Яєчна маска для різних типів волосся нескладне в приготуванні і здатна в застосуванні успішно вирішити естетичні проблеми: від посічених кінців, лупи, тьмяності, ламкості волосся до їх повільного зростання.

Чим корисна маска з яєць для волосся

Про корисні властивості яєць відомо не тільки в дієтології, кулінарії, але і в косметології. Для зміцнення та відновлення здоров'я пасм застосовуються маски на основі жовтків, а також білків. Склад яєць багатий мінералами, мікро - і макроелементами. Курячі яйця містять лецитин, який активно впливає на волосся, повертає їм еластичність, здорове сяйво. Вітаміни А, С, В, РР, кальцій, сірка, магній, фолієва кислота – незамінні речовини завдяки яким курячий продукт завоював собі славу.

Чому маски з яєць особливо популярні серед представниць прекрасної статі? Виділимо переваги цих засобів для догляду за шевелюрою.

  • Жовток – унікальний компонент курячого продукту, джерело корисних мінералів. Вітамін В3 сприяє активному росту.
  • Лецитин у складі жовтка яйця – активний компонент, який забезпечує блиск і здоровий вигляд, силу, підтримує еластичність кожного волоска.
  • Амінокислоти відмінно борються з дерматитом, лупою.
  • Завдяки своєму унікальному складу, яєчні лікувальні суміші дбайливо доглядають за тьмяним, ламким, пошкодженими кучерями.
  • На відміну від готових яєчних масок або шампунів маски, створені за старовинними народними рецептами, складаються з природних інгредієнтів. Готовий варіант з вітрини супермаркету має великий термін придатності (як правило, від одного року), але активний компонент складу – яйце – швидкопсувний продукт.

Рецепти приготування в домашніх умовах

Щоб переконатися в значущості яєць для здоров'я пасм, регулярно наносите на волосся і коріння суміш з сирих яєць. В результаті вас порадують здорові, доглянуті і блискучі кучері вже після місяця інтенсивного лікування. І все ж засоби, у складі яких спеціально підібрані інгредієнти відповідно до типу волосся і характеру проблеми, визнані більш ефективним методом лікування.

Маски з яєць, приготовані самостійно – ефективні для відновлення еластичності. Жирний, сухий і нормальний тип волосся підживлюють цілющими речовинами. Як основний інгредієнт для жирного типу, як правило, використовують білок, для сухих пасм – жовток. Маска-шампунь на основі яєць очистить, освіжить нормальні волосся, додасть їм додатковий блиск, обсяг.

З метою отримати бажаний ефект використовуйте свіжі, кімнатної температури, домашні курячі яйця. Лікувальний засіб у поєднанні з маслами краще трохи підігріти на пару. Пам'ятайте, що білки в гарячому вигляді згортаються. Важливо не доводити приготовлений склад до високої температури, щоб не пошкодити засіб.

Перетворити волосся, збільшити їх довжину і густоту, прибрати лупа, усунути свербіж, дискомфорт і не нашкодити шкірі зможуть правильно приготовані цілющі маски, регулярне нанесення яких обов'язково дасть позитивний ефект. Як правило, це одна–дві процедури на 7 днів. Курс лікування – не менше місяця. Якщо порівняти вплив яєчних шампунів і масок, то останні більш дієві, і результат видно вже через кілька тижнів.

Яєчно-медова

  • Класичний варіант

Склад: жовтки (2 шт.), мед натуральний (2 ст. л.).

Показання: застосовується з метою зміцнити коріння і відновити зростання нових волосків. Засіб незамінний для ламкого, пошкоджених і тонкого волосся.

Застосування: Розмішайте яєчні жовтки з потрібною кількістю рідкого меду. Нанесіть на сухе волосся по всій довжині. Накрийте голову плівкою, зверху – махровим рушником. «Скільки тримати маску?» – нерідко запитують жінки. Протримаєте 50 хвилин і промийте негарячій водою.

  • Для росту і зміцнення пасом.

Склад: жовток, оливкова олія (1 ст. л.), коньяк (1 ст. л.).

Показання: зміцнює коріння, стимулює зростання волосяних фолікулів. Засіб призначений для нормального виду шевелюри.

Застосування: Збийте жовток, додайте масло з оливок, коньяк. Якщо ви володарка довгих пасом, то інгредієнти подвоюємо за рецептом. Приготовану суміш потрібно ретельно розподілити по довжині. Змивають через півгодини теплою водою. До складу приготованого кошти включають 3-4 краплі кедрового масла для блиску.

Рекомендуємо також інші, не менш ефективні маски від випадіння волосся.

Для густоти

Не тільки жовток вважається найціннішим компонентом курячого яйця. Яєчний білок нормалізує виділення секрету сальними залозами епітелію. Білок багатий вітамінами А, Д, В, Е, насиченими жирними кислотами. Білкові амінокислоти не виробляються самостійно. Вони беруть участь у внутрішньоклітинних процесах регенерації. Білок – незамінний живильний засіб, необхідний «будматеріал» для самої структури волоска.

Для фарбованого волосся

Склад: збір ромашки аптечної (півсклянки), яєчний білок (1 шт.).

Показання: використовується для жирних і фарбованого волосся.

Застосування: Заливаємо квіти ромашки окропом, залишаємо на 4 години настоюватися. Відокремлюємо обережно білок від жовтка. Збиваємо білок на круту піну, вливаємо в нього проціджений відвар з ромашки. Приготовану суміш наносимо на суху голову на півгодини. Обполіскуємо негарячій водою.

Проти лупи

Активний зростання волосків забезпечить застосування гірчичної суміші.

Склад: сухий порошок гірчиці (2 ст. л.), вода кип'ячена (2 ст. л.), жовток, цукор (1,5 ч. л.).

Показання: активно стимулює зростання волосяних цибулин, покращує мікроциркуляцію, прискорює обмінні процеси в мембранах клітин.

Застосування: Змішати необхідні інгредієнти. Оскільки гірчиця має розігріваючим властивістю, зменшити ефект печіння допоможе розмаринове масло або масло кориці (4 краплі). Порада: щоб уникнути опіків, проведіть невеликий тест на зап'ясті руки, капнувши кілька крапельок кошти. Яєчну маску потрібно втирати тільки в корені. Після 60 хвилин витримки ретельно змити.

Дізнайтеся, чим кориснагірчична маска для волосся.

З горілкою і коньяком

  • Поживна

Склад: жовток, коньяк або горілка (20 г), вода (20 г).

Показання: використовується для харчування жирного типу волосся. Зволожує шкіру, сприяє зменшенню виділення сального секрету.

Застосування: жовток яєчний змішуємо зі спиртним напоєм (коньяк підійде для темної шевелюри, а горілка – для світлої). Додаємо 20 г теплої води, ретельно розмішуємо, втираємо в шкіру. Після 15 хвилин витримки маску змиваємо.

Відмінно зарекомендували себе яєчно-кефірні суміші. Молоко і кисломолочні продукти чудово живлять коріння, сприяють зменшенню жирообразования.

  • Яєчно-коньячна маска-шампунь.

Такий засіб «два в одному» використовувати зручно, оскільки звичайний шампунь після процедури вже не знадобиться. Маска-шампунь чудово живить, очищає волосся.

Склад: жовток, лавандова олія (3-4 краплі), коньяк (1 ст. л.).

Показання: підходить для жирного типу, тонізує, живить шкіру голови.

Застосування: всі інгредієнти змішати в однорідну масу. Наносимо, розподіляючи по всій довжині. Змиваємо водою після 30 хвилин витримки. Обполіскуємо відваром з квіток липи.

Для сухого і посіченого волосся

Яєчна маска з алое успішно бореться з сухістю і лупою.

Алое – кімнатна рослина, про цілющі властивості якого знають навіть діти. Яєчна маска з алое ефективна для зволоження шкіри голови та інтенсивного росту волосся.

Склад: жовток, алое (1 ст. л. соку з листя), коньяк, мед (по 1 ст. л.).

Показання: суміш з алое підійде для пошкодженого, ламкого, сухих волосся.

Застосування: змішати всі компоненти, отриману суміш втерти в коріння. Витримати яєчну маску не менше 2 годин.. Змивають шампунем і не занадто гарячою водою.

З жовтка, оливкової олії і меду

Склад: жовтки (2 шт.), оливкова, рицинова або реп'яхову олію (1 ч. л.), сік з половини лимона, мед (1 ст. л.).

Показання: живить локони, активізує їх зростання. Ідеально підійде для блондинок, надаючи світлої шевелюрі додаткове сяйво.

Застосування: розмішати жовтки з рослинним маслом, додати лимонний сік. Отриманий засіб наноситься круговими рухами, втираючи в волосяні цибулини. Після закінчення 30 хвилин волосся обполоснути теплою водою.

Відгуки

Лідія:

Спробувала яєчну маску, в основі якої були жовтки, масло з оливок, мед. Ефект приголомшливий! Тиждень назад волосся мляво плуталися, сіклося кінчики. Зараз шевелюра стала більш об'ємною, з'явився блиск і краса.

Олена:

Давно чула про яєчних засобах, але якось не наважувалася застосувати на собі: не знала, як досягти бажаного ефекту, скільки тримати засіб, як змити. Навчила подруга. Порадила використовувати гірчичну маску. Мене вразило те, що засіб допомогло швидко вилікувати лупу, яка не піддавалася навіть шампунів з професійної лінії. Результатом задоволена

Аліса:

Читала, що яєчні суміші прекрасно доглядають за волоссям. Вирішила випробувати на собі засіб з додаванням коньяку, оскільки кучері швидко ставали жирні біля коріння, а кінчики сіклося. Після застосування маски помітила істотну різницю: волосся «витримували» більше 5 днів, не жирнели, а мити голову стала рідше – раз на тиждень.

Відео

Яєчна маска для волосся. DIY-Легко і просто, за 20 хв!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!