Муміє для волосся: застосування та відгуки

Самі унікальні ліки на землі створюються людиною, а самою природою. Наше завдання – знайти їх і навчитися застосовувати. Волосся, як будь-яка частина організму, потребують догляду і лікування, і про це природа теж не забула. Муміє для волосся – це можливість подбати про себе без шкоди і дорогих вкладень. Трохи знань про цьому винятковому біопрепаратів і кілька хвилин щоденного догляду зроблять вашу шевелюру розкішною і охоплену здоров'ям.

Що таке муміє і як його використовувати

Муміє – це біологічно активна речовина, точне походження якого досі не встановлено. Його знаходять у вигляді наростів і патьоків на скельних породах у високогірних печерах Алтаю, Середньої Азії та інших регіонів. Муміє складається з органічних і мінеральних елементів, має рослинну, тваринну або мінеральну природу. Сучасна фармакологія випускає цей біологічний препарат у таблетках, капсулах, рідше – у гранулах або желе. Також його додають у мазі, креми, шампуні і т. д.

Так як природне муміє – це темно-коричневе смолоподобное речовина з різким специфічним запахом, що включають його кошти мають відповідні аромат і колір. Блондинкам і дівчатам з мелированными пасмами не варто хвилюватися – муміє для кольору волосся абсолютно не небезпечно, що його містять препарати не забарвлюють і не змінюють тон пасм.

Золоте муміє алтайське

У нашій країні великого поширення набуло «Золоте муміє алтайське» – таблетований препарат високої якості, що пройшов кілька ступенів очищення. Хоча основний спосіб прийому по інструкції – всередину, не менш корисним буде використання зовнішньо, а найбільший ефект дасть поєднання цих форм.

Використовувати золоте алтайське муміє для волосся можна наступними способами:

  • зробити водний розчин (1 г на 250 мл води), перелити в пульверизатор, обприскувати цим спреєм волосся за дві години перед миттям або втирати в коріння на годину;
  • розчинити в шампуні (5-10 таблеток на 200-250 мл), мити голову як звичайно.

Якщо препарат не розчиняється, зробіть попередньо концентрований водний розчин і перелийте в шампунь або бальзам. Перед кожним застосуванням збовтувати.

Корисні властивості для волосся

Хімічний склад цього біопрепарату включає близько 80 елементів і володіє такими властивостями, як прискорена регенерація тканин, протизапальна та антибактеріальна активність, активізація кровообігу і лімфодренаж, загальнозміцнюючу дію. Вагома користь полягає в дивовижну властивість муміє змушувати організм включати власні захисні механізми, тобто піднімати імунітет.

Завдяки високому вмісту цинку, кальцію, марганцю і інших елементів і вітамінів групи В муміє використовується для волосся не тільки у водному розчині, але і у всіляких косметичних субстанціях (бальзам, маска, спрей, шампунь, крем). Ще одне рідкісне властивість цього біологічного речовини – позбавлення від сивини. Щоправда, в такому разі зовнішнього впливу буде недостатньо – разом з косметичними процедурами необхідно приймати таблетки всередину.

Рецепти приготування масок в домашніх умовах

Косметичні маски з муміє для волосся не тільки допомагають запобігти їх випадання, тьмяність і перетин кінчиків, але і добре зміцнюють корені, активізують волосяні цибулини, провокують активний ріст нової шевелюри. Для швидкого видимого ефекту бажано проводити такі процедури регулярно – 8-12 разів протягом місяця. Для стійкої користі місячні курси треба повторювати 2-4 рази в рік.

Представлені нижче рецепти відкриють вам секрет, як зробити волосся густіше, міцнішою та красивішою. Під час процедури не слід використовувати муміє для волосся в твердому (рідкому вигляді, а також нагрівати препарат вище 45-50°С, тому що при високій температурі руйнуються активні речовини. Всі компоненти повинні бути теплими (або кімнатної температури). Залишилося після процедури невикористане сировину треба зберігати в непроникному пакеті (не допускаючи висихання) в темному холодному місці.

Для росту волосся

  1. Розчинити 5 г муміє в воді (150-200 мл), додати послідовно 1,5 ст. л. меду (рідкого),10 крапель реп'яхової або обліпихової олії. Перемішати до однорідної маси, ретельно втерти в коріння, що залишилася суміш розподілити по всій довжині. Тримати 20 хвилин.
  2. Змішати 2 г препарату у 100 мл жирного кефіру,1 ч. л. реп'яхової олії. Теплу суміш необхідно обережно втерти в шкіру (предкорневую частина) голови, закрити шапочкою, залишити на годину, змити на 2 рази (другий раз з шампунем).
  3. Взяти 5 г муміє (розчинити в 1,5-2 ст. л. води), додати по 1 ампулі рідкого вітаміну В6 і В12, 10 крапель олії бея, 1 ст. л. касторової олії, 1 жовток. Акуратно збити, нанести отриману однорідну масу коріння. Рекомендований час дії маски 1-2 години.

Від випадіння

  1. 1%-ний водний екстракт муміє (1 г на 100 мл води) з'єднати з 100 мл трав'яного настою (м'ята, лопух, кропива або суміш перерахованих трав). Настояти 15 хвилин, втирати отриманий розчин у шкіру голови. Витримати 2 години, потім змити. Робити процедуру протягом 3 тижнів, потім необхідна перерва не менше 10 днів.
  2. Розчинити 2 г препарату в половині склянки води, додати 100 г свіжої журавлини (розім'ятої), 1-2 ст. л. меду. Втерти суміш в коріння, розподілити рівномірно по всьому волоссю. Змити теплою водою без шампуню через півгодини.
  3. Зробити однорідну масу з 1 г муміє, 1 ст. л. свіжого тертого імбиру, 1 ст. л. масла жожоба (допускається замінювати на мигдальне або кокосове). Втерти суміш в коріння, розподілити на всю довжину. Час витримки 1 годину, після чого ретельно змити.

Для зміцнення

  1. Змішати 3 г муміє, 1 жовток, 1 ст. л. меду. Отриману однорідну суміш розподілити на волосся (рівномірно від коренів до кінчиків). Час дії маски – 1 годину.
  2. Приготувати суміш з 4 г препарату, 1 зубчики (подрібненого) часнику, 1 жовтка, 1 ст. л. соку алое. Додати 1 ст. л. рідкого меду. Маска розподіляється по всій довжині волосся. Залишити на півгодини, потім змити два рази (другий раз з шампунем).
  3. Взяти 4 г подрібненого муміє, по 1 ст. л. меду і масла (жожоба або мигдального), 0,5 ч. л. прополісу, 1 жовток. Ретельно перемішати, втерти у волосся біля коренів, залишки розподілити на всю довжину до кінчиків, залишити на півгодини під утеплюючим ковпаком. Ретельно промити теплою водою з шампунем.

Шампуні і бальзами з додаванням муміє

Муміє алтайське – бальзам-маска для всіх типів волосся (300 г)

  • Склад: основа для маски, екстракт муміє, екстракти перги, прополісу, жожоба, авокадо, Д-пантенол, ароматизатор, вітаміни А, Е.
  • Показання: застосовується для всіх типів волосся в якості зміцнюючого, стимулюючого зростання і відновлюючого препарату. Запобігає появі лупи.
  • Застосування: акуратно втирати у вологі попередньо вимиті корені, залишити на кілька хвилин, ретельно промити.
  • Вартість: 270 р.

Shilajit – Шампунь від Екосвіт-Синтез (250 мл)

  • Склад: миюча основа, муміє, зміцнююча сироватка, екстракти кропиви, ромашки, Д-пантенол, консерванти,ароматизатори.
  • Показання: для слабких, схильних до випадання, а також сивого волосся, потребують стимулюванні зростання, зміцнення і відновлення структури.
  • Спосіб застосування: наносити на вологе волосся – добре спінити, залишити на 1-2 хвилини, ретельно змити теплою водою.
  • Вартість: 430 р.

Bashwiye «Титульний» – лікувальний Шампунь з іранським муміє 80% (200 мл)

  • Склад: оливкова емульсія, муміє іранське, рослинні олії (зародків пшениці, насіння брокколі, гірчиці, апельсина, стебел звіробою, моринги, рисових висівок, кореня імбиру), екстракт алое віра, смола мірри.
  • Показання: для тонких, рідкісних, погано ростуть волосся. Шампунь підходить для шкіри голови з підвищеною жирністю.
  • Застосування: використовувати шампунь на вологі коріння, злегка вспенив, одночасно масажуючи шкіру, після чого змити. Потім втерти препарат ще раз, розподілити по довжині волосся, не змивати 5 хвилин – шампунь діє як маска. Добре обполоснути волосся.
  • Вартість: 800 р.

Домашній доктор – бальзам-маска Стимулююча (500 мл)

  • Склад: основа маски, екстракт муміє, мед, масляна вичавка льону.
  • Показання: для зміцнення і стимуляції волосяних цибулин. Підходить для неслухняних, що потребують гладкості волосся.
  • Застосування: вимити волосся з шампунем, втерти бальзам-маску на прикореневу зону і розподілити на всю довжину до кінчиків. Залишити засіб на кілька хвилин, змити водою. Не рекомендується застосовувати утеплюючі шапочки.
  • Вартість: 120 р.

Протипоказання

Як будь-біологічно активна речовина, муміє має обмеження. Не варто застосовувати препарат всередину при індивідуальній непереносимості, вагітним і годуючим. При наявності хронічних або запальних процесів необхідно попередньо проконсультуватися з лікарем. Прийом кошти не сумісний з алкоголем, т. к. муміє дуже погано розчиняється у спирті і при спільному вживанні не буде всмоктуватися.

При зовнішньому застосуванні протипоказань немає, але можуть бути побічні ефекти у вигляді появи сухості шкіри або свербежу. У цьому випадку не варто вживати муміє для волосся у вигляді водного розчину або з шампунем. Спробуйте змішати препарат з рослинними або косметичними маслами (реп'яхову, оливковою тощо). Якщо неприємні відчуття не проходять, вживання потрібно припинити. Непереносимість запаху натурального муміє зрідка зустрічається і не є протипоказанням до використання.

Відгуки

Алевтина– «Я купила таблетки за порадою подруги і не можу натішитися. Просто додала півпачки в пляшку шампуню. Вигляд і запах не дуже приємні, але ефект приголомшливий – волосся стали сильними, блищать, як у актрис в рекламі».
Катя– «У мене після вагітності стали страшно випадати волосся жмутами. В аптеці підказали золоте муміє для росту волосся. Як тільки припинила годування, побігла купувати. Застосовую таблетки вже 3 місяці. Один курс пропилу (на смак гіркі), постійно додаю в шампунь і масочку – різниця відчутна. Волосся перестали лізти, з'явився підшерсток, шкіра стала здоровішою. Дівчата, рекомендую всім».
Наталія– «Таблетки пити не стала – противні. А ось в бальзамі запах муміє майже не відчувається. Застосовую вже місяць і бачу, що волосся стали міцнішими, на гребінці практично нічого не залишається. Я задоволена!».
Інга– «Я співачка, зачіски доводиться робити з великою кількістю коштів, постійно використовувати плойку і фен. Волосся сильно псуються, тому коштів для них не шкодую. Муміє мене вразило тим, що за смішну ціну я отримала ефект не гірше, ніж від професійних японських і французьких препаратів. Але я роблю маски з муміє постійно, так що регулярність теж важлива».

Читайте також: муміє - корисні властивості і протипоказання.

Фото до і після застосування розчину муміє

Дізнайтеся більше про муміє, подивившись відео:

Муміє частина2

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!