Користь парафінотерапії для рук - механізм дії

Стан кистей рук видає справжній вік жінки. Тому вони потребують особливого догляду. Більшість дівчат максимум кожен день мажуть їх кремом, а про інших засобах замислюються тільки тоді, коли помічають, що на долонях з'явилися зморшки, тріщини і лущення. Парафінотерапія – процедура, яка може як прибрати ці симптоми, так і запобігти їх. Сеанси проводять в салоні або домашніх умовах.

Що таке парафінотерапія

Косметична спа-процедура, у ході якої кисті обробляють розплавленим синтетичним воском для досягнення їх зволоження – це парафінотерапія. Після охолодження речовина перетворюється в плівку, тим самим утримування вологу в клітинах і пом'якшуючи шкіру. Така обробка дозволяє також очистити верхні шари епідермісу, зняти втому.Парафінові ванни для рук впливають не тільки на дерму, але і на нігті, тому процедура часто використовується як доповнення до манікюру.

Корисні властивості парафіну

Воскові процедури – справжнє задоволення.. Як і будь-яка спа-процедура, вони забезпечують релаксацію і приносять користь. Основні властивості парафіну для шкіри рук і нігтів:

  • Очищення. Теплий віск розм'якшує дерму, розкриваючи пори. Коли плівку знімають, поверхню шкіри глибоко очищається.
  • Прискорення процесів регенерації. Це властивість допомагає зберегти шкіру молодою довше, зробити її м'якою та еластичною. Крім того, він запобігає раніше старіння.
  • Зняття втоми. Це досягається за рахунок впливу парафінотерапії на м'язи всій кисті, включаючи пальці. Розслаблення безпосередньо впливає на стан шкіри – якщо руки у постійному напрузі (особливо актуально для тих, хто працює за комп'ютером), дерма втрачає тонус.
  • Поліпшення лімфовідтоку. Завдяки цьому з організму виводяться токсини і шлаки, усувається надмірна рідина, знімаються набряки.

Парафінотерапію варто проводити не тільки тоді, коли спостерігається сухість і зниження чутливості долонь. Немає сенсу чекати, поки руках знадобиться зовнішня допомога. Якщо робити процедуру заради власного задоволення – це запобіжить багато проблем, включаючи зморшки та інші ознаки старіння. Крім того, враховуючи сучасний ритм життя, виділити хоча б 10 хвилин на себе не буде зайвим.

Показання до проведення процедури

Парафінотерапія для рук можна робити просто в профілактичних цілях, щоб підтримати їх здоровий стан, розслабитися, запобігти сухість і лущення. Крім того, до неї є список показань:

  • сухість шкіри, зневоднення;
  • набряки, поганий відтік лімфи;
  • пігментація;
  • зморшки;
  • болі в суглобах;
  • мозолі;
  • екзема (потрібна консультація з лікуючим лікарем).

Види парафінотерапії

Процедура обробки рук парафіном буває двох видів: гаряча і холодна. Перша вважається класичною. Якщо в прайсі салону не вказано, яка терапія пропонується – швидше за все, мають на увазі ту, при якій використовують нагріте віск. Гаряча процедура діє глибоко, прогріваючи суглоби. Холодна – більше поверхнева, але теж добре діє. Вона усуває сухість шкіри і може застосовуватися як альтернатива класичної, якщо такий є протипоказання.

Гаряча парафінотерапія для рук – маніпуляція, яка категоріально відноситься до реабілітаційної медицини. Її призначають при хворобах суглобів, м'язовому напрузі т. п. Холодна процедура вважається косметичної, але якщо робити її як частину манікюру, для пом'якшення кутикули і комплексного догляду за шкірою, ефект від неї буде нічим не гірше, ніж від гарячої. Крім того, така парафінотерапія для рук в домашніх умовах проводиться легше: для неї використовується косметичний віск, зберігає рідку консистенцію при кімнатній температурі.

Механізм дії

Парафін має властивості теплоємності, високою щільністю і здатністю зменшення об'єму при охолодженні. Коли речовина нагрівають і наносять на шкіру, воно прискорює кровообіг і лимфоток, розкриває пори. Разом з потім назовні виходять токсини, а дерма очищається. При цьому парафінова плівка не пропускає кисень і не дає волозі випаровуватися, тому шкіра зволожується.

Всі забруднення, включаючи токсини, назад потрапити не можуть, оскільки залишаються у воску. Тому після процедури шкіра стає м'яка, зволожена і чиста. Цей ефект зберігається кілька днів. При нанесенні парафін обволікає пензля і починає остигати. Охолоджуючись, речовина зменшується в об'ємі і починає діяти, як масаж: розгладжує зморшки, прибирає набряки. Віддаючи тепло суглобам і м'язам, парафін прогріває їх, знімає спазми, напруга.

Плюси і мінуси процедури

З недоліків процедури можна відзначити лише наявність протипоказань, але їх небагато. Переваг набагато більше: дівчата, спробували парафінотерапія для рук, дивуються, наскільки вона ефективна. Це стосується використання, як гарячого, так і холодного воску. Інші переваги:

  • Безпека. Так як використовується спеціальний косметичний віск (свічка не підходить), ризику обпектися немає.
  • Швидкість. Обробити руки можна швидко, і нагрівання теж не займає багато часу.
  • Простота. Можна робити навіть в домашніх умовах самостійно.
  • Лікувальний ефект. Спочатку парафінотерапію застосовували як медичний метод для прогрівання суглобів і м'язів.
  • Універсальність. Процедуру можна проводити навіть при наявності нафарбованих або нарощених нігтів.
  • Вартість. У терапії невисока ціна.

Парафінові ванночки для рук в домашніх умовах

Провести маніпуляцію самостійно легко. Парафінотерапія в домашніх умовах займає не більше 40 хвилин, дарує не тільки зволоження і живлення рук, але і гарний настрій. Для проведення процедури знадобиться:

  • Парафін. Спеціальний косметичний: він нагрівається при температурі 50 градусів, тому безпечний для шкіри. Враховуйте, що звичайний парафін, з якого роблять свічки, використовувати не можна.
  • Поліетиленові рукавички.
  • Махрові рукавички, або інші матерчаті рукавички. Їх можна замінити рушником.
  • Апарат для парафінотерапії – спеціальна ванночка з підігрівом. Її, як і матеріал для обробки, можна купити в магазинах для майстрів манікюру або замовити в інтернет-магазині. Якщо не хочете купувати спеціальне обладнання – використовуйте глибоку каструлю. Не хвилюйтеся, косметичний віск легко відмивається від посуду.

Як вибрати апарат для проведення процедури

Використовувати каструлю або інший посуд, якщо ви збираєтеся часто обробляти руки унікальним речовиною, нераціонально. Краще придбати спеціальний апарат – з ним парафінотерапія буде проходити комфортніше. При виборі звертайте увагу на такі критерії:

  • Обсяг і розмір ванночки. Для рук підійдуть ємності 1500-2000 мл Якщо плануєте застосування парафіну і на ногах теж, віддавайте перевагу ванночка більшого обсягу.
  • Швидкість функції нагріву. Це значення варіюється від 40 хвилин до 4 годин. Чим воно менше, тим краще.
  • Наявність терморегулятора для підтримки оптимальної температури. Крім того, не зайвим буде індикатор нагріву речовини.
  • Матеріал виготовлення внутрішньої ємності. Це може бути алюміній, пластик або метал. Останній варіант якісніше, але дорожче. Крім того, зверху може бути тефлонове покриття – воно забезпечить простоту чищення устаткування.
  • Рекомендовані види парафіну. Вони повинні включати той, який ви використовуєте.
  • Енергоспоживання. Чим воно менше, тим економніше використовувати апарат.

Такі критерії, як дизайн або комплектація – питання особистих уподобань. Покладайтеся при виборі не тільки на рекомендації, але і на інтуїцію. Для тих же, хто любить детально вивчати інформацію перед покупкою в таблиці нижче кращі моделі ванночок для домашнього використання та їх вартість.

Найменування

Ціна, рублів

Beurer MP70

4 200

Dona Jerdona Corporation PV-401

2 390

Gezatone WW3550

2 490

Jessnail JN PT-5

2 784

Planet Nails Comfort Spa

3 350

Евромедсервис SD-56

4 050

Парафін для парафінотерапії

Застосування звичайного воску загрожує опіками, тому для парафінотерапії використовується спеціальне косметичне речовина, зовсім не шкідливий, але очищене і поживне. В нього додають ароматизатори і рослинні витяжки. Іноді косметичний парафін фарбують у різні кольори. Крім того, нерідко практикують додавання олій або ефірів: персика, лаванди, жасмину, алое, перцевої м'яти. Такі компоненти наділяють речовина додатковими властивостями. Наприклад, оливкова олія пом'якшує, а календула знімає запалення.

Вибираючи парафін, уважно читайте склад, адже деякі добавки можуть викликати алергічну реакцію і виявитися згубними, а не корисними. Новачкам підійде чисте, без домішок, речовина. Дія популярних добавок:

  • Вітамін Е. Посилює омолоджуючі властивості.
  • Екстракт чайної троянди. Вирівнює колір шкіри, покращує тонус, пружність.
  • Цитрусові добавки вважаються найбільш поживними. Крім того, вони тонізують.
  • Шоколад. Посилює регенеруючі властивості, запускає процеси клітинного оновлення.

Парафін продається в інтернет-магазинах, аптеках і магазинах для нейл-майстрів або косметологів. Речовина випускається у пластикових ванночках, поліетиленових пакетах або спреї. Остання форма коштує дорожче всього, до того ж, її не можна використовувати повторно. Кращі засоби зазначені в таблиці нижче.

Найменування

Виробник

Характеристика

Ціна, рублів

«Французька лаванда»

Aravia

Косметичний засіб з олією лаванди в поліетиленовій упаковці 500 грам.

480

Парафін косметичний Вітамін Е 450 мл

Cristaline

Високоякісне речовина з низькою температурою плавлення. У складі вітамін Е. Об'єм 450 мл

300

Персиковий парафін

Depileve

В упаковці 6 поліетиленових пакетів з 450 р.

4 200

Косметичний парафін Ментоловий

Depilflax

Засіб з охолоджуючим дією.

375

Біо-парафін з маслом каріте

Kapous Professional

Зволожуючий засіб в пластиковій ванночці об'ємом 500 р.

340

Крем-парафін MARU WATER MELON з екстрактом насіння граната і маслом евкаліпта

Maru

Містить масло кокоса. Добре пом'якшує і тонізує. Об'єм 250 мл

400

Етапи проведення процедури

Парафінотерапія для рук просто виконати навіть самостійно вдома. Все, що потрібно - придбати список матеріалів, зазначених вище, і слідувати такій інструкції, не змінюючи послідовності дій:

  1. Зробіть обрізний манікюр або просто акуратно відсуньте кутикулу апельсиновою паличкою. Врахуйте, що на суху цього робити не можна – спочатку опустіть пальці на 10 хвилин у гарячу воду з додаванням соди.
  2. Обріжте нігті до бажаної довжини, відкоригуйте вільний край пилкою.
  3. Якщо плануєте зробити звичайне або гелеве покриття – виконайте це теж до процедури парафинообработки.
  4. Розплавте речовина для процедури. Якщо використовуйте апарат, для цього потрібно просто натиснути відповідну кнопку. Датчик покаже, коли температура досягне бажаної. Якщо розігріваєте парафін в каструлі, підготуйте водяну баню на маленькому вогні. Слідкуйте за консистенцією речовини – як тільки вона стане рідкою і однорідною, пора знімати.
  5. Враховуйте, що додавання ефірних масел, вітамінів і інших корисних компонентів повинно відбуватися в той момент, коли парафін ще на вогні (або гріється). Якщо крапнути додаткові елементи потім, маса почне розшаровуватися і не розподілиться рівномірно по руках.
  6. Починайте послідовно опускати кожну кисть в ємність з воском. У результаті повинно вийти по 2-3 шару на кожній. Для самого верхнього, парафін можна підігріти ще трохи.
  7. Надіньте заздалегідь підготовлені поліетиленові рукавички.
  8. Зверху укутайте руки рушником.
  9. Залиште складу на кистях до 15 хвилин.
  10. Зніміть застиглий шар.
  11. Змастіть шкіру живильним кремом.
  12. Видаліть залишки воску від посуду або апарату в застиглому вигляді. Потім ємність можна вимити від олій і інших добавок.
  13. Повторюйте процедуру з періодичністю 1-2 рази в тиждень протягом місяця Хоча, ця рекомендація не сувора. Частоту (особливо в осінньо-зимовий період) можна збільшити, якщо у вас є на це час. Ефект від сеансу накопичувальний і видно відразу, так що ви будете спостерігати зволоження пальців і нігтів кожен раз, як зробите парафінотерапію.

Парафінотерапія для рук в салоні

Обробка рук косметичним воском – популярна процедура в салоні. Її часто комбінують з манікюром або виконують самостійно, замість скрабування. Етапи процедури аналогічні домашньої маніпуляції:

  1. Обробка кутикули, коригування довжини нігтів. Включає обрізний та/або апаратний манікюр, нанесення спеціального масла.
  2. Покриття звичайним або гель-лаком. Рекомендується другий варіант, оскільки є ризик, що просто покриття після терапії буде погано триматися.
  3. Обгортання парафіном.
  4. Укутування рук в рукавички.
  5. Очікування, коли засіб подіє.
  6. Зняття воскового шару.

Способи нанесення

В домашніх умовах занурити руки в ванночку найпростіше, але в салоні процедуру виконує майстер, бо список способів нанесення збільшується. Крім традиційного, використовують:

  • нанесення пензлем;
  • комбінований спосіб.

Занурення в ємність з парафіном виконують так само, як і домашніх умовах. Клієнт послідовно опускає руки в ванночку, тому кожен раз шар потовщується. Чим більше шарів – тим ефективніше буде процедура. При нанесенні кистю, майстер використовує спеціальний аксесуар для того, щоб розподілити віск по руках клієнта. Комбінований метод включає обидва способи.

Перевага поєднання нанесення пензлем і занурення у ванну в тому, що спочатку по шкірі розподіляють парафін, розігрітий до 55 градусів, а потім нашаровують віск, температура якого становить 65 °С. Це збільшує ефективність воскової обробки за рахунок більш вираженого теплого впливу. Недолік в тому, що не всі переносять таку високу температуру, тому спосіб може не підійти.

Ціна салонної процедури

Парафінотерапія – недорога маніпуляція, оскільки виконується просто, а витрати на матеріали невеликі. Розбіжність цін в салонах Москви в таблиці нижче. Вартість безпосередньо залежить від кваліфікації майстра, розташування, репутації і класу закладу, якості використовуваних матеріалів.

Ціна, рублів

Мінімальна

Середня

Максимальна

Триста п'ятнадцять

600

1 900

Ефективність воскової ванночки для рук

Парафінотерапія повертає красу рук відразу ж: результат видно вже тоді, коли восковий шар знімають із шкіри. Теплова дія распаривает і зволожує дерму і нігтьові пластини, прогріває суглоби і м'язи, завдяки чому вони розслабляються. Крім того, помітний такий ефект:

  • усунення лущення;
  • поліпшення кольору шкіри;
  • швидке загоєння тріщин;
  • зменшення зморшок;
  • підвищення еластичності шкірних покривів.

Протипоказання до парафінотерапії

Хоча процедура для багатьох – порятунок шкіри рук і суцільне задоволення, проводити її можна не всім. До парафінотерапії є наступні протипоказання:

  • пошкодження шкіри (подряпини, садна, трофічні виразки);
  • алергія;
  • дерматологічні захворювання (наприклад, грибок);
  • інфекційні хвороби;
  • цукровий діабет;
  • варикозне розширення вен;
  • серцево-судинні захворювання (дозволяється холодна парафінотерапія);
  • високий тиск (гіпертензія);
  • надмірне оволосіння.

Відео

Парафінотерапія рук (парафінова маска для рук)

Парафінотерапія рук в домашніх умовах [Шпильки|Жіночий журнал]

Відгуки

Ірина, 27 роківРобила парафінотерапію в салоні, сподобалося, але часу немає, так що в наступний раз спробувала провести домашній сеанс. Ефект нітрохи не гірше, хоча часу йде довше і коли майстер все виконує, приємніше – тобі залишається тільки сидіти і розслаблятися. Хоча з третього разу я вже запам'ятала всі етапи, роблю на автоматі, релаксація 100%
Світлана, 21 рікОстаннім часом захотілося натуральності, перестала ходити в салон на гель-лак, зате стала активніше доглядати за руками самостійно. Коли прочитала про парафінотерапію, відразу загорілася бажанням її провести. Сказати, що ефект перевершив очікування, не можу – після прочитання відгуків я вже чекала феноменального результату – але він і правда є!
Тетяна, 49 роківРуки, як і здоров'я, треба берегти змолоду. Процеси старіння починаються вже в 25, але дізналася я це тільки в 40. Повернути колишню молодість не вийде ніякими способами, але і зневірятися теж не потрібно – тому я пробую все нові методи догляду. Парафінотерапія мені за описом не сподобалася, але відгуки вразили. Сходила, ефект є, рекомендую!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!