Вітамін С для особи - застосування в косметології і рецепти приготування масок в домашніх умовах

Щоб захистити і омолодити чутливу шкіру обличчя, необхідно збагатити її корисними вітамінами та мікроелементами, забезпечити якісний щоденний догляд, виключити вплив агресивних факторів. Важливо знати, які органічні сполуки краще задіяти, щоб не засмучуватися при вивченні свого відображення в дзеркалі. Наприклад, вітамін С для шкіри обличчя незамінний, оскільки, крім захисних властивостей, підтримує необхідний рівень вологості, сприяє виведенню вільних радикалів. На цьому список можливостей не закінчується.

Користь вітаміну С

Аскорбінова кислота, що завдяки своїм унікальним властивостям, широко використовується у сучасній косметології. Це ефективний спосіб боротьби проти вікових зморшок, хороша можливість омолодити організм не тільки зовні, але і всередині. Будучи натуральним антиоксидантом, такий компонент зупиняє природний процес старіння шкіри, підтримує її пружність. Інші корисні властивості представлені нижче:

  • позбавлення від пігментації шкіри;
  • надійна підтримка сполучної тканини;
  • безпосередню участь у формуванні, синтезі колагену;
  • швидке відновлення і загоєння травмованих тканин;
  • посилення захисних функцій шкіри від впливу ультрафіолету;
  • профілактика росту, розвитку ракових клітин;
  • контроль вироблення пігменту меланіну;
  • участь в усіх хімічних реакціях;
  • синтез гормонів, ферментів, наприклад, адреналіну;
  • зміцнення місцевого імунітету;
  • усунення шрамів, рубців;
  • поліпшення кольору, еластичності шкіри;
  • оновлення клітин епідермісу.

Використання вітаміну С в косметології

Аскорбінова кислота не виробляється організмом, тому людина повинна включити в раціон продукти харчування з її змістом. Бажано вживати лимон, обліпиху, ківі, смородину, полуницю, апельсини, болгарський перець, помідори. Що стосується сучасної косметології, аскорбінова кислота випускається у формі розчину для зовнішнього використання, підшкірного введення, таблеткової формі. Рідким складом можна протирати шкіру, таблетки краще попередньо подрібнити, розбавити основне косметичний засіб.

Важливо уточнити, що світові виробники косметики включають до складу вироблених засобів для особи аскорбінову кислоту. Дана органічна сполука нестійка, наприклад, на повітрі швидко руйнується, а при контакті з металевою поверхнею зовсім зникає. Тому краще використовувати засоби, що містять вітамін З, переважно домашнього приготування, не витрачатися на професійну косметику.

Особливості використання вітаміну С для обличчя

Аскорбінова кислота в будь-якому виді необхідна організму для здоров'я та краси. Перш ніж використовувати таблетки або ін'єкції, необхідно дотримуватися таких цінних рекомендацій від професійних косметологів:

  1. Щоб посилити бажаний косметичний ефект, в складі маски можна використовувати одночасно токоферол, ретинол.
  2. При віковій тьмяною шкірі, в разі появи мімічних зморшок вітамін бажано поєднувати зі свіжими фруктами, овочами та їх свіжоприготовленими соками.
  3. Розбавляти аскорбінову кислоту глюкозою вкрай небажано, краще вибирати складу в концентрованому вигляді.
  4. Якщо шкіра особи травмована або дуже чутлива, від використання такого роду засобів бажано зовсім відмовитися.
  5. Оскільки вітамін С руйнується при зіткненні з металевими основами, готувати рецепт з його участю бажано в пластикової, дерев'яної, керамічному або скляному посуді.
  6. Готове косметичний засіб не рекомендується зберігати в холодильнику, оскільки вітамін випаровується, значно слабшають властивості мінеральних речовин, мікроелементів.

Рецепти масок з вітаміном с для обличчя

Якщо шкіра потьмяніла і зморшкувата, не варто впадати у відчай, вирішити проблему віку можна в домашніх умовах. Самий простий і доступний спосіб такий: наносити вітамін С в рідкій формі на чисту шкіру під нічний крем. Важливо уникати контакту з такими чутливими зонами особи, як область очей, куточків губ, повік. Проводити косметичну процедуру дозволено не більше 2 разів за тиждень.

Маска з вітаміном с і ягодами

Це косметичний засіб, який можна приготувати і використовувати в домашній обстановці. Маска для обличчя з вітаміном с і ягодами не тільки освітлює зірочки і прибирає зморшки, але і живить дерму, збагачує її вітамінами, підвищує еластичність і пружність. Ось найбільш ефективні рецепти:

  1. Розім'яти кілька ягід полуниці виделкою, додати вміст однієї ампули аскорбінки, перемішати. Швидко нанести склад на обличчя і область декольте, уникаючи його потрапляння на слизові оболонки очей, ротової порожнини. Тривалість процедури – 15 хвилин, після вмитися.
  2. Подрібнити свіжі ягоди обліпихи, додати ампулу, перемішати. Потім вже однорідний склад швидко нанести, не змивати 10-15 хвилин. Після закінчення процедури додатково обробити дерму будь-яким живильним кремом. Курс – 10-12 процедур.

Вітамінний коктейль

Це унікальний засіб швидко прибирає зморшки, усуває видимі ознаки пігментації, робить відтінок дерми рівним, здоровим. Щоб приготувати витаминовый коктейль, потрібно взяти будь-який крем для щоденного догляду, додати ампулу аскорбінової кислоти, 5 крапель токоферолу, ретинолу. Швидко перемішати, нанести однорідний склад на обличчя. Не змивати чверть години, після виконати для обробленої шкіри контрастний душ, промокнути обличчя паперовим рушником.

З бананом і вівсяними пластівцями

Вітамін С в ампулах для особи здатний не тільки освітлити дерму, але й захистити від дії сонячних променів, вкрай небажаного лущення і впливу інших агресивних факторів (зовнішніх і внутрішніх). Вівсяні пластівці у складі косметичного засобу забезпечують легкий пілінг (усунення ороговілого шару шкірних покривів). Спочатку необхідно приготувати 2 ст. л. вівсянки, додати стільки ж бананового пюре. Перемішати обидва інгредієнта, додати «вітамінну ампулу», нанести суміш на обличчя. Не змивати 20 хвилин, після прибрати залишки кошти прохолодною водою.

З алое віра

Щоб швидко і непомітно прибрати зморшки, необхідно використовувати унікальне засіб, який додатково живить, зволожує, тонізує. Згідно із запропонованим рецептом, потрібно перемішати 1 ампулу аскорбінової кислоти, ретинолу, токоферолу, 1 ч. л. соку алое віра, стільки ж топленого меду. Склад перемішати і обробити шкіру, не змивати 15 хвилин. Після вмитися холодною водою, просушити особа.

З глиною

Сироватка для обличчя з вітаміном с продається в аптеці, або її можна приготувати вдома. Використовувати самостійно або в комплексі з іншими засобами. Косметичний ефект може посилити поживна маска, приготовлена за таким рецептом: 2 ст. л. білої або блакитної косметичної глини з'єднати з 1 ампулою аскорбінової кислоти. Готову кашку нанести на обличчя, прикривши тампонами області очей, губ. Навіть сірий відтінок обличчя дуже скоро зникає, стає здоровим.

Зі сметаною

Для інтенсивного живлення і зволоження верхнього шару епідермісу можна задіяти знежирену молочну продукцію. Наприклад, рекомендується приготувати такий простий рецепт: з'єднати в пластиковій ємності по 1 ч. л. квіткового меду, сметани, перетерти. Додати вітамін З рідкої форми, швидко перемішати, нанести на верхній шар епідермісу. Не змивати косметичну маску 20 хвилин, потім вмиватися холодною водою. При жирному типі особи, розширених порах такий склад краще не використовувати. Сметану краще замінити кефіром. В іншому, інтенсивне харчування забезпечене.

З мигдальним маслом і медом

Щоб зупинити природне старіння шкіри, при цьому стимулювати біохімічні процеси епідермісу, вирівняти загальний тон обличчя і повернути здоровий рум'янець на щоках, косметологи рекомендують використовувати мигдальне масло. Способів предостатньо. Згідно самому простому рецептом, необхідно перемішати 8 мл масляної основи з 1 ч. л. квіткового меду, влити по 1 ампулі вітаміну А, Е. Швидко нанести на обличчя і область декольте, не змивати чверть години. Курс – 5-7 масок, виконувати які не рекомендується щодня.

Мезотерапія з вітаміном с для обличчя

При старінні шкіри, прищах, акне, вуграх, для усунення зморшок можна використовувати вітамін С для особи підшкірно. В даному випадку мова йде про косметичних ін'єкціях, які може вводити тільки фахівець в салоні краси. Процедура офіційно отримала назву «мезотерапія», не повинна ставати наслідком самолікування. При відсутності медичних протипоказань послідовність дій з боку косметолога така:

  1. Першим ділом обробляє дерму антисептиком.
  2. Використовує тільки стерильний інструмент.
  3. У положенні пацієнта лежачи під шкіру вводить рідкий вітамін.
  4. Контролює дотримання овалів особи, забезпечує тривалий ефект.
  5. Повторює ін'єкції вітаміну З на інших проблемних зонах.

Не варто проводити процедуру при відкритих ушкодженнях епідермісу і у стадії рецидиву хронічного захворювання. Якщо дотримуватися всі рекомендації компетентного косметолога, шкірні покриви в найкоротші терміни вибілюються, очищаються, відбувається інтенсивна вироблення колагену, сповільнюються природні процеси старіння шкірних покривів обличчя.

Протипоказання до застосування вітаміну С для обличчя

Цей натуральний інгредієнт при контакті з повітрям чи металами відрізняється нестабільним ефектом, тому крем для обличчя з вітаміном с не завжди омолоджує шкірні покриви. До того ж, важливо не забувати і про медичні протипоказання, які помітно обмежують список охочих скористатися таким «еліксиром молодості». Обмеження такі:

  • травми і пошкодження шкірних покривів;
  • алергічна реакція;
  • цукровий діабет;
  • схильність до тромбозів;
  • розширення судин.

Відео

Вітамін С для шкіри обличчя - в АМПУЛАХ або у кремі?

Відгуки

Марія, 34 рокиВітамін С для обличчя я використовую в якості сухого порошку, який додаю в крем для щоденного догляду. Все просто, а працює швидко. Сам засіб дуже безпечне і ефективне, обробляю їм не тільки обличчя, але і область шиї. Через 15 хвилин залишається змити склад, результат очевидний після кожної процедури.
Ганна, 49 роківЯ з'єдную натуральний вітамін С для особи в ампулах з ефірними маслами (головне – щоб алергії не було), тим самим прибираю зморшки, вирівнюю загальний тон, повертаю здоровий відтінок. Олійні основи інтенсивно живлять, зволожують, підвищують еластичність шкіри. Після регенерації шкіра, як у молоденької дівчинки стає.
Марина, 35 роківУ мене після зовнішнього використання вітаміну С в ампулах відбувається зворотний ефект. Шкіра стає стягнутої та неживої, доставляє внутрішній дискомфорт. Потім починається сильне лущення. Можливо, такий натуральний інгредієнт мені просто не підходить. Шкода, оскільки омолоджуючих засобів це саме доступне і бюджетне по грошах.
Валентина, 45 роківАскорбінову кислоту мені вводять підшкірно в салоні краси. Кожен раз звертаюся до одного і того ж косметолога. Після кожного пройденого курсу, що складається з 5-7 процедур, отриманого ефекту вистачає на кілька місяців. Зовні навіть стаю молодше своїх років, відчуваю внутрішній комфорт, упевненість в собі.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!