Перекис водню для особи - протирати шкіру і використовувати для приготування масок

Перекис водню (або пероксид водню) – відомий засіб від запалень, пігментації, видалення небажаного волосся. У косметології засіб відомо тим, що очищає пори від забруднень, забезпечує рівномірний розгладження вікових і мімічних зморшок, живить клітини киснем. Користуватися агресивним, але ефективним засобом слід з крайньою обережністю. У складі масок засіб працює ніжніше, але не менш ефективно.

Що таке перекис водню

Перекис водню – могутній антисептичний засіб. При попаданні розчину на пошкоджену частину шкіри вивільняється кисень і нейтралізуються органічні речовини, за рахунок чого поверхня механічно очищається. В аптеках засіб продається в різних концентраціях. Для безпечного використання варто вибирати тривідсотковий або однопроцентний розчин. Інша важлива властивість – відбілювання.

Лікувальні властивості перекису для обличчя

Пероксид водню для шкіри обличчя часто використовується в косметологічних цілях. Засіб ефективно в наступних випадках:

  • для очищення проблемного типу з акне, висипання, жирної шкіри;
  • для боротьби з чорними крапками;
  • для усунення вогнищ запалення – вугрових висипань, комедонов, гнійних ран;
  • як пілінгу;
  • для відновлення тканин;
  • для поліпшення кровообігу;
  • як боротьба з патогенними мікроорганізмами;
  • для усунення надмірної рослинності;
  • для відбілювання, освітлення пігментних плям, веснянок, плям після видавлювання прищів.

Потрібно мати на увазі, що використання навіть малої кількості речовини на шкіру шкідливо. Розчин впливає не тільки на проблемні місця, але на всю поверхню. Звідси випливає, що шкідливому впливу піддаються і здорові клітини, яким потрібно багато часу для відновлення. Так, при процедурою відбілювання по суті виходить незначний хімічний опік.

Як використовувати

Використовувати пергідроль для особи в косметичних цілях можна з обережністю. Найпоширеніший спосіб застосування, але при цьому не самий безпечний – використання в якості тоніка, яким періодично обробляють і знезаражують шкірний покрив. Інший варіант використання – у складі масок. Обидва ці варіанти застосовні при різних проблемах.

Розчин часто використовують для полегшення гоління, видалення рослинності і освітлення волосся (наприклад, в області над губою) або на голові. Суміш кошти з нашатирним спиртом використовується для швидкого видалення волосся з тіла. Порядок робіт:

  1. Для приготування складу необхідно взяти 40 мілілітрів перекису і пів чайної ложки спирту.
  2. Для полегшення розподілу додають гель або піну для гоління.
  3. Засіб слід залишити на шкірі на п'ятнадцять хвилин.
  4. Потім склад змивають водою і наносять щільний крем-баттер або масло для тіла.

Можна протирати обличчя перекисом водню

Для підтримки гарного і здорового вигляду шкіри жінки застосовують величезну кількість як дорогих, так і більш доступних косметичних засобів, продуктів рослинного походження, харчових продуктів, аптечних засобів. Багато для цих цілей краще протирання особи перекисом водню. Використовувати метод потрібно дуже акуратно. Правила:

  1. Перед використанням краще обстежитися на консультації у лікаря-дерматолога або в косметологічному кабінеті, пройти тест на ризик алергії.
  2. Часто застосовувати засіб не слід – раз на тиждень протягом одного місяця, потім роблять перерву.
  3. Для сухої шкіри або нормальною, схильної до сухості речовина в чистому вигляді не рекомендовано, оскільки може пересушити. У складі масок розчин переноситься сухим типом краще.
  4. Ні в якому разі не можна допускати попадання розчину в очі та слизові оболонки.

Процес обробки за допомогою розчину вкрай простий. На попередньо очищену і розпарену шкіру легкими масажними рухами за допомогою ватного диска або спонжа наносять розчин по масажних лініях – від центру до периферії. Можливо точкове застосування для боротьби з конкретними проблемами. Для сухого типу потрібно комбінувати засіб з інгредієнтами, якими пом'якшують його дію і слабше впливають на дерму.

Маска для обличчя

Використання масок для обличчя на основі перекису водню дозволяє справлятися з пігментацією, глибоко очищає пори і епідерміс, успішно відбілює шкіру, розгладжує зморшки. Після застосування масок особа стає більш свіжим, гладким. Деякі рецепти дають очевидний ліфтинг-ефект, який запобігає вікове старіння, особливо помітний на не дуже глибоких мімічних зморшках.

Використання пергідролю для сухої шкіри можливо тільки в складі масок. Для приготування підуть:

  • дріжджі;
  • сода;
  • глина;
  • сметана;
  • бадяга;
  • лимон;
  • касторова олія;
  • картопля;
  • сир.

Рецепти масок

Способи приготування масок на основі перекису водню дуже прості: у більшості випадків вони обмежуються двома інгредієнтами з додаванням води або без неї. Деякі націлені на очищення, інші – на відбілювання (спосіб протипоказаний власницям сухої і чутливої шкіри). Звертайте увагу на час нанесення – збільшувати його небезпечно.

Маска для обличчя з дріжджами і перекисом

Маска з дріжджами і перекисом водню відмінно працює для очищення пір, зменшення запалень. Цей варіант підходить тільки власницям жирного типу. Дріжджі краще брати в гранульованому, сухому вигляді. Рецепт:

  1. Одну ложку продукту змішують з чайною ложкою води, лимонного соку і кавовою ложкою тривідсоткової перекису.
  2. Маска повинна вспінитися.
  3. Після утворення однорідної маси засіб наносять тонким шаром, тримають п'ятнадцять хвилин.
  4. Потім склад потрібно змити прохолодною водою.

З содою

Чистка обличчя перекисом водню виконується за допомогою маски з перекису і соди, яка працює як м'який пілінг для відлущування відмерлих клітин і очищення пор:

  1. Соду і перекис змішають в пропорції два до одного.
  2. Суміш наносять, уникаючи області навколо очей і рота, на чверть години.
  3. Після закінчення п'ятнадцяти хвилин обличчя ніжно масажують круговими рухами, потім умиваються прохолодною водою.
  4. Після використання потрібно обов'язково скористатися зволожуючим кремом або листовий (тканинної) маскою.

Відбілююча маска з сиром

Перекис разом з іншими інгредієнтами допомагає справлятися з вираженою пігментацією:

  1. Для приготування знадобиться 50 грам сиру, жовток одного яйця і п'ять крапель перекису.
  2. Власницям сухої шкіри рекомендують додати чайну ложку меду.
  3. Склад ретельно розминають і змішують, потім наносять, захоплюючи і зону декольте, на півгодини.
  4. Після закінчення терміну маску ретельно змивають водою або вологими серветками, особа добре зволожують кремом або листової маскою.

З застосуванням лимона

Перекис водню від пігментних плям на обличчі ефективно працює разом з соком лимона:

  • Маску замішують з п'ятдесяти грамів меду, чайної ложки пшеничного борошна, п'яти крапель перекису і лимонного соку.
  • Через п'ятнадцять хвилин цю суміш змивають масажними рухами теплою водою.
  • Після процедури обличчя змащують жирним шаром крему – живильного або зволожуючого.

З бадяги

Суміш з бадягой і перекисом працює як глибоко очищаючий препарат, усуває прищі, запалення, постакне. Багато косметологи говорять про омолоджуючі властивості маски. При цьому використовувати цей засіб потрібно з обережністю – обидва входять до складу маски компонента дуже агресивні для шкіри обличчя. Рецепт:

  1. Порошок бадяги і перекис змішують в такій пропорції, щоб отримати в результаті не дуже рідку кашку.
  2. Через пару хвилин суміш починає пінитися, в цей момент її потрібно наносити, уникаючи області навколо губ та очей.
  3. Маску потрібно витримати 20 хвилин і змити теплою водою.

З картоплею

Один стакан картопляного борошна розбавляють кип'яченою водою, в отриманий склад додають три краплі перекису. В результаті суміш повинна по вигляду і консистенції схожа на сметану. Таку маску наносять на зону шиї та обличчя, тримають не більше десяти хвилин, змивають великою кількістю прохолодної води з додаванням лимонного соку. Суміш має відбілюючим і пом'якшувальну дію, підтримує еластичність і тонус.

З жовтком

Для приготування маски яєчний жовток ретельно збивається, до нього додається по чайній ложці лимона, коньяку, тривідсотковий пероксид водню. Добре перемішана суміш з допомогою пензлика наноситься на обличчя і залишається до висихання, потім наноситься ще один шар. Через 15-20 хвилин суміш змивають з обличчя прохолодною водою. Така маска покращує колір шкіри і тонізує її.

Від запалень з дитячою присипкою

Перекис водню для особи від прищів з дитячою присипкою підходить для проблемного типу, добре бореться із запаленнями, чорними точками, висипаннями. Роблять таку процедуру раз на тиждень:

  • Для приготування маски потрібна половина чайної ложки присипки і півтори чайної ложки тривідсоткової перекису.
  • Рідку білу кашку наносять на обличчя ватним диском або спонжем, дають підсохнути.
  • Маску можна залишати на ніч і змити ранок або ж зняти сухим способом залишки.
  • Антибактеріальний і протизапальний ефект проявляється через місячний курс.

Побічний ефект

Використання масок на основі аптечного препарату або самого чистого розчину самостійно може спричинити за собою наслідки, якщо не будуть враховані основні запобіжні заходи. Частий побічний ефект – хімічний опік, який з'являється при недотриманні рекомендацій щодо часу. Часто може з'явитися свербіж або лущення шкіри, якщо після масок не використовується хороший зволожуючий крем. Рідше спостерігаються алергічні реакції, поява набряклості.

Протипоказання

Пероксид водню, що використовується в медичних цілях, сам по собі має протипоказання, пов'язаний з індивідуальною непереносимістю препарату, алергічними реакціями, але таке явище зустрічається рідко. Застосування в косметологічних цілях має ряд протипоказань:

  • суха і чутлива шкіра;
  • схильність до появи лущення;
  • шкірні захворювання;
  • набряклість;
  • серйозні вогнища запалень.

Ціна

Пероксид водню легко купити в будь-якій аптеці, приблизна ціна варіюється в районі 10 рублів за стомиллилитровый пухирець. У формі олівця складу коштує дорожче – близько 70 рублів. У Москві засіб можна придбати в таких аптеках:

Аптека

Ціна, р.

МІСЬКЗДОРОВВІДДІЛУ

14,3

Авіценна Фарма Свіблово

6

Самсон-Фарма"

8,17

Арніка

8,5

Відео

Перекис водню від прищів - чистка обличчя

Відгуки

Олена, 20 роківЗ юності досі я борюся з проблемною шкірою. У хід пішли косметичні, народні та аптечні засоби. Найкращим і найдешевшим виявилися маски на основі перекису водню. Використовую і точково самостійно, так і разом з дитячою присипкою – шкіра відчуває себе набагато краще, висипання проходять швидше, колір обличчя вирівнюється.
Вікторія, 35 роківУ мене дуже суха шкіра, тому багато засоби для відбілювання кольору обличчя мені абсолютно не підходять. Так само було з перекисом водню, поки я не перейшла на пом'якшувальні маски на її основі. Пігментні плями, веснянки помітні набагато менше, а разом з зволожуючою маскою після перекису сухість і лущення мене більше не турбують.
Валентина, 45 роківДонька радила спробувати перекис водню для позбавлення від пігментації. Вирішила спробувати маски з лимонним соком. Засіб працює чудово, але потрібно не забувати про зволожуючому кремі – моя жирна шкіра сохне незначно, але на сухий ефект може бути іншим. Зручне, працює, недороге косметичний засіб.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!