Мило для обличчя для вмивання

Багатоетапний і правильний догляд за шкірою допоможе довше зберегти її красивою, здоровою, молодою. Один з дуже важливих кроків цього процесу – умивання, для якої може застосовуватися спеціальне мило. Це засіб не рекомендується використовувати на постійній основі. Правильно і регулярно застосовуючи його, можна істотно поліпшити зовнішній вигляд обличчя, зробити доглянутішою і свіже. Продукт володіє безліччю особливостей, знання яких допоможе зробити правильний вибір.

Що таке мило для обличчя

Це спеціальний миючий засіб для вмивання. У порівнянні з звичайним у ньому значно менше лугу (або зовсім немає) і агресивних компонентів. У складі в достатній кількості повинні бути присутніми зволожуючі, дбайливо очищають, доглядають речовини, що надають благотворний вплив на епідерміс. Мило для умивання обличчя виконує наступні функції:

  1. Бореться із запаленнями. Особливо добре допомагають дігтярне мило від прищів на обличчі, господарське, антибактеріальний. Вмивання рекомендовані тільки в моменти загострень.
  2. Зволожує. Такий ефект роблять тільки сорту, виготовлені по ексклюзивним формулами з додаванням ланоліну, гліцерину, рослинних екстрактів.
  3. Підсушує. Цей ефект необхідний власницям жирної шкіри. Мильне засіб усуне блиск, допоможе позбутися від чорних крапок, висипань, звузить пори.
  4. Вибілює. Деякі сорти надають освітлюючий дію.

Мило, призначене для вмивання обличчя, не повинно видаляти природний захисний покрив. Навпаки, засіб призначений для того, щоб захистити від можливого негативного дії водопровідної води. Основу в ньому становить не луг, а рослинні миючі інгредієнти, наприклад, кокосова або пальмова олії. У продуктах для жирної шкіри повинні бути компоненти з антибактеріальними властивостями. Підійдуть ефірне масло сандалового дерева, екстракт ромашки, календули. Якщо шкірні покриви сухі, додають пом'якшувальні інгредієнти: це масла какао, мигдалю, каріте.

Як користуватися

Мило можна застосовувати не тільки для вмивання, але і для створення інших косметичних продуктів. Приміром, якщо його розбавити трав'яним відваром, то вийде повноцінний гель для обличчя. Ще один спосіб застосування – збити маленький шматочок з невеликою кількістю води в піну. Її додають в домашні маски, скраби, пілінги. При з'єднанні продукту з лікувальними мазями вийде антисептик. Їм можна локально обробляти проблемні ділянки (прищі, вугри) і залишати на ніч.

Будь-яким милом не рекомендується користуватися постійно. Краще всього застосовувати від двох до п'яти разів на тиждень, залежно від типу шкіри. Якщо вона жирна або змішаного типу, то можна вмиватися часто. Це допоможе підсушити висипання, позбавитися від жирного блиску. Власницям сухої чутливої шкіри мило слід використовувати вкрай обережно і рідко. Воно повинно містити багато натуральних складових і мінімум лугу.

Як правило, мило використовують періодично, двічі на добу: вранці і ввечері. Після вмивання настійно рекомендується нанести на обличчя зволожуючий крем. Ні в якому разі не можна користуватися ним для зняття макіяжу з очей, це може завдати серйозної шкоди. Зберігати продукт краще в закритій ємності. Якщо він буде перебувати на відкритому повітрі, то може втратити свої корисні властивості.

Яким милом краще мити обличчя

Висловити однозначну думку з приводу того, на якому засобі зупинити свій вибір, важко. Існує величезна кількість різних сортів. Слід вибирати, грунтуючись на власному типі шкіри. Однаковою популярністю користуються як готове косметичне мило твердою, кремоподібної, рідкої консистенції, так і більш доступні за ціною варіанти: дігтярне, господарське. Є рецепти приготування продукту в домашніх умовах. Кожен тип має потребу в більш детальному описі.

Косметичне

Багато виробників пропонують готове мило для умивання різних форм випуску. Кожен продукт відрізняється складом, способом застосування. Підбирати засіб слід за своїм типом шкіри. Найпопулярніші продукти:

  1. Sebium від Bioderma. Підходить для жирної та комбінованої шкіри. Освіжає, швидко знімає запалення, ретельно очищає. Містить ексклюзивний запатентований комплекс Флюидактив, застережливий закупорку пір. М'яка формула з заспокійливими компонентами. Не пересушує. Без барвників. Брусок рекомендується розтерти вологими руками і нанести отриману піну масажними рухами, потім вмитися водою. Застосування двічі на добу.
  2. Black Mud Soap від Sea of Spa. Продукт містить грязі Мертвого моря. Підійде для жирної і вікової шкіри. Має яскраво виражену антисептичну дію, звужує пори, нормалізує обмін речовин. Створює ефект легкого пілінгу. При регулярному застосуванні усуває вугровий висип за 3-4 тижні. Містить 20% пальмової олії, гліцерин, бруд і сіль Мертвого моря. Луги у складі немає. Дозволяється щоденне використання.
  3. Dr. Clear від The Skin House. Продукт спеціально розроблений для проблемної шкіри. Добре розщеплює жир, додає матовість. Глибоко і ефективно очищає шкірні покриви, живить корисними речовинами. Знімає запалення. При тривалому застосуванні значно покращує зовнішній вигляд особи, перешкоджає появі нових висипань. Ефект помітний вже після кількох перших вмивання.
  4. Lipacid. Зволожуюче мило для обличчя. Прибирає сальний блиск, додає матовість, але не пересушує. Містить хвойні екстракти, трави, амінокислоти. Засіб характеризується кислим рН, чинить протизапальну, бактерицидну дію. Допускається як повсякденне застосування, так і періодичне, перед процедурами глибокого очищення.

Дігтярне

Миючі засоби цього типу часто застосовуються для догляду за проблемною шкірою, її глибокого очищення. Користь березового дегтярного мила пояснюється складом, в який входять такі компоненти:

  • смоли;
  • фітонциди;
  • ксилол;
  • органічні кислоти;
  • толуол;
  • фенол.

Завдяки такому складу продукт володіє безліччю лікувальних властивостей. Його застосовують для боротьби з такими проблемами:

  • пігментні плями;
  • прищі і пустули;
  • підшкірний кліщ на обличчі;
  • дерматити;
  • тьмяний колір шкірного покриву;
  • псоріаз;
  • запалення;
  • гнійні освіти;
  • розширені пори;
  • посилене виділення підшкірного сала;
  • сповільнена регенерація клітин.

Засіб не рекомендується застосовувати у період вагітності, при індивідуальній непереносимості і надмірно сухої чутливої шкірі, інших протипоказань немає. Користуватися ним довше одного місяця без перерви не слід. Це може спровокувати лущення і роздратування навіть на жирній шкірі, знизивши її захисні властивості. Є різні способи застосування:

  1. Умивання. Процедура допоможе усунути сильні висипання. Її рекомендується регулярно проводити протягом 2-3 тижнів. Піна рясно наноситься на лоб, щоки і перенісся, з яких попередньо видалена вся косметика, і змивається прохолодною водою. Потім шкірні покриви треба протерти лосьйоном або тоніком без ацетилсаліцилової кислоти і спирту. Процедура повторюється двічі в день. Після усунення прищів проводите її для профілактики раз на тиждень.
  2. Чистка. Проводиться для жирної та комбінованої шкіри тричі в місяць, для чутливої і сухої – раз в 60 днів. На чисте і розпарене обличчя наноситься дуже густа мильна піна, розподіляється круговими рухами. Змивається через 10-15 хвилин. Краще виконувати процедуру на ніч.

Рідке

Мило такої консистенції для особи користується величезною популярністю, тому що користуватися їм значно зручніше, ніж твердим у брусочки. У кожного рідкого засобу своя інструкція по застосуванню від виробника, яку потрібно дотримуватися. Опис кількох найвідоміших продуктів різних фірм:

  1. Liquid Facial Soap від Clinique. Утворює м'яку піну, яка не пересушує, дбайливо, але глибоко очищаючи. Добре видаляє будь-які забруднення, а потім легко змивається. Є кілька продуктів з різними складами для шкіри різних типів. Підтримує природний рівень зволоження, не стягує, не пересушує. Застосовувати засіб слід двічі в день: вранці і ввечері. Бажано використовувати спеціальну електричну щітку цього ж виробника для правильного нанесення.
  2. Чиста Лінія. З вмістом бавовняного молочка, екстракту троянди і живильного крему. Для м'якого очищення і дбайливого догляду. Підходить для всіх типів шкіри. Може використовуватися для зняття макіяжу.
  3. Face Soap GLYCOPURE. Засіб від ізраїльського виробника, призначений для поверхневого очищення. Делікатно видаляє надлишки шкірного сала, не пересушуючи і не стягуючи. Один з головних інгредієнтів кошти – гліколева кислота. Вона сприяє видаленню відмерлих частинок епідермісу, знімає запалення і подразнення, нормалізує процес відділення шкірного сала. Захищає від шкідливого впливу вільних радикалів, запобігає передчасному старінню. Вмиватися Face Soap GLYCOPURE потрібно двічі на день.

Господарське

Багато жінок вважають таке мило ідеальним для очищення поверхні шкірних покривів і боротьби з прищами. При контакті з водою створюється агресивна лужне середовище. Вона знищує не тільки жир, більшість бактерій та інфекцій, але і природну змазку особи. В результаті шкіра виходить чистою, але дуже пересушеною, а це призводить до ранньої появи зморшок. Переваги використання для особи:

  1. У засобі немає небезпечних добавок і барвників.
  2. Володіє відбілюючим ефектом.
  3. Добре очищає, вбиває бактерії, усуває вугрі та прищі.

Не позбавлене господарське засіб і недоліків. Основні мінуси застосування для особи:

  1. Висушує.
  2. Порушує природний баланс шкірних покривів.
  3. Занадто агресивно впливає.

Ручної роботи

Ви можете самостійно приготувати засіб для вмивання з натуральних компонентів, при цьому ціна буде низькою. Бажано застосовувати якісну мильну основу – натуральну органічну, без ароматизаторів, добавок, барвників. Вмиватися домашнім засобом рекомендується двічі на день. Варіанти рецептів:

  1. Подрібніть невеликий шматок дитячого мила, розчиніть в чверті склянки води. Додайте по 2 краплі ефірних масел винограду і апельсинових кісточок. Всипте 1 ст. л. білої косметичної глини. Перемішайте, влийте у форму і залиште до повного охолодження.
  2. Розтопіть дитяче мило для обличчя, додайте 1 ст. л. вівсянки. Влийте по 2 краплі масел мигдального і персикового, 1 год. л. лимонного соку. Розлийте по формах, остудіть в холодильнику.
  3. З скрабирующим ефектом. Розчиніть дитяче мило для умивання обличчя, додайте по 10 крапель ефірних масел мигдалю і персика. Влийте 50 мл трав'яного відвару, всипте 1 ст. л. меленої кави і трохи подрібненої апельсинової шкірки. Перемішайте, розлийте по формах, дайте застигнути в холодильнику.

Є низка ситуацій, у яких використовувати мило власного приготування заборонено. Протипоказаннями до застосування є:

  1. Індивідуальна непереносимість компонентів, що входять в склад рецепта.
  2. Нещодавно перенесена серйозна косметологічна процедура (хімічний пілінг, підтяжка обличчя).
  3. Шкірні хвороби (екзема, дерматит) у стадії загострення.
  4. Відкриті рани.
  5. Гострі вірусні захворювання з ураженням висипом, приміром, вітрянка.

Можна вмиватися дитячим милом

Використовувати таку продукцію не заборонено і навіть рекомендується дівчатам з чутливою, схильним до алергічних реакцій шкірним покривом. Як правило, доглядає косметика для дітей містить багато натуральних рослинних компонентів: ромашку, череду, алое. Вони сприятливо впливають на епідерміс, оздоровлюють. Тим не менш, навіть засобами, призначеними для маленьких дітей, не слід користуватися регулярно. Вони теж мають підсушуючими властивостями.

Мило для жирної шкіри

Сальне блискуче особа – серйозна проблема для багатьох жінок, це не естетично виглядає і доставляє дискомфорт. Крім того, на жирній шкірі дуже погано тримається макіяж. Для неї рекомендується вибирати мило з легким підсушують ефектом, без шкідливих добавок. Застосовувати тільки його на постійній основі не рекомендується, це може порушити перебіг природних процесів. Слід одночасно використовувати спеціальні гелі, м'які пінки. Які продукти найбільше підійдуть:

  1. Dr. Clear, The Skin House. Розщеплює жир, робить шкіру свіжою і матовою. Не пошкоджує природного захисного шару.
  2. Lipacid. Рідкий засіб для вмивання і щоденного догляду. Прибирає блиск, залишаючи особа ідеально матовим. Нормалізує клітинне дихання. Не пересушує.
  3. Honey Bee's Control Soap. До складу продукту входять олії чайного дерева, виноградних кісточок і лаванди, бджолина отрута. Ці інгредієнти живлять і зволожують, але усувають жир.
  4. Sebium, Bioderma. Покращує зовнішній вигляд обличчя, освіжає. Усуває запалення, висипання, володіє протигрибковою дією.
  5. Black Mud, Sea of Spa. Продукт з мінералами Мертвого моря. Підійде для шкірного покриву, який вже торкнулися вікові зміни. Володіє протизапальною дією.
  6. Green Tea Egg Soap. Містить зелений чай. Надає матовість.
  7. Blackhead Soap, Ciracle. Продукт чорного кольору для боротьби з прищами, розширеними порами, чорними точками. Містить оливкова олія, екстракт сої, зелений чай, вугілля. Прекрасно підійде людям з проблемною, але чутливою шкірою.

Протипоказання

Будь-якій людині не можна вмиватися милом занадто часто, а деяким його зовсім заборонено використовувати. Протипоказаннями до застосування є:

  • занадто чутлива і суха шкіра;
  • наявність заборони від дерматолога або косметолога;
  • лущення, тріщини, заїди та інші ранки;
  • купероз;
  • численні зморшки;
  • великі запалення;
  • звужені пори;
  • період реабілітації після серйозних косметологічних процедур.

Правила вибору

Думаючи про те, яке для особи придбати мило, прийміть до уваги, що є кілька форм випуску. З цього приводу існують такі рекомендації:

  1. Нейтральне або екстра тверде підійде для жирної шкіри. До складу таких входить до 78% жирних кислот. Тверді продукти не розмокають від води і погано піняться.
  2. Дитячі засоби безпечні, тому що виготовляються з натуральних пом'якшуючих компонентів та речовин: ланолін, гліцерин, відвари лікарських рослин. Вони чудово підійдуть власницям чутливої шкіри з підвищеною схильністю до алергії.
  3. Крем-мила містять багато зволожуючих компонентів. У них приємна м'яка консистенція. Такі засоби рекомендується застосовувати при шелушениях на обличчі. Ще вони забезпечують дбайливий захист взимку.
  4. Рідкі продукти дуже зручно використовувати. Їх рекомендується застосовувати для нормальної шкіри, тому що їх рН дуже близький до природного.
  5. Вироби для особи ручної роботи можуть містити різноманітні, але обов'язково натуральні компоненти. Вибирати рецепт потрібно, грунтуючись на своєму типі зовнішності та індивідуальні особливості.

Для сухої шкіри ідеальним буде ніжний зволожуючий крем-засіб для вмивання з рослинними екстрактами і ефірними маслами. Для жирної ж краще взяти тверде і нейтральне без лугу: таке забезпечить м'яке очищення та помірне зволоження, не розчинить природний захисний шар. Власницям жирної шкіри вибрати найкраще мило для обличчя найважче. Краще взяти гіпоалергенне з рослинними оліями.

Ціна

Придбати мило не складе ніяких труднощів. Його ви зможете купити в інтернет-магазині, аптеці, у звичайній роздрібній точці продажів. Перш ніж замовити товар в каталозі, переконайтеся в тому, що він буде поставлятися від офіційного виробника. Ціна залежить від безлічі параметрів, тобто продукція, яка коштує зовсім недорого, так і варіанти для людей, необмежених у засобах. З приблизною вартістю можете ознайомитися в таблиці нижче:

Назва

Орієнтовна ціна в рублях

Bioderma Sebium Pain, 100 г

680-725

Black Mud Soap, Sea of Spa, 125 г

385-520

Dr. Clear Magic Soap, Skin House, 100 г

690-700

Lipacid Facial Soap, 120 мл

1750-1920

Liquid Facial Soap, Clinique, 400 мл

2400-3000

Чиста Лінія Для обличчя і рук, 250 мл

180-250

Face Soap GLYCOPURE, 250 мл

3000-3500

Відео

Дігтярне мило для обличчя. КОРИСТЬ І ЗАСТОСУВАННЯ дегтярного мила для обличчя

Відгуки

Маргарита, 25 роківУ мене була проблемна шкіра, поки не почала періодично вмиватися господарським милом. Боялася, що можу погіршити ситуацію, але марно. В моєму випадку підсушуючий ефект кошти виявився необхідним для того, щоб прищі хоч іноді гоїлися. Помітила, що нові висипання з'являються рідше. Буду продовжувати вмивання.
Олександра, 27 роківРаніше я вмивалася дігтярним милом, але пішов накопичувальний ефект і воно перестало мені допомагати. Вирішила, що не можна економити на красі, купила спеціальний рідкий засіб від Clinique, заодно взяла і щіточку електричну енергію для нанесення. Користуюся через день, тільки вечорами. Загальний стан шкіри помітно покращився, вона стала менше жирнеть.
Христина, 31 рікЯ не люблю вмиватися милом, хоча пробувала як прості і дешеві, так і дорогі, спеціальні, з величезною кількістю обіцяних додаткових ефектів. У мене нормальна шкіра, але після таких коштів стає лупиться, як обвітрена. Мій варіант для догляду за обличчям – пінки і спеціальні гелі. Інших експериментів не хочу.
Тетяна, 41 рікСеред численних засобів по догляду, які у мене є, є і Black Mud Soap від Sea of Spa. Непоганий продукт. У нього специфічний запах, але хороший ефект очищення. Застосовую перед пилингами і просто періодично, але намагаюся не частина. Поки ніяких ефектів «пересушування» я не помічала після вмивання, тільки чистоту.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!