Як правильно вмиватися системі Лазло - етапи і переваги, тривалість і ефект

Вже понад століття жінки всього світу, які бажають позбутися від зморшок, використовують умивання по системі Лазло – принцип натурального догляду за обличчям, який дає перші результати вже через 4 тижні. Ця система була розроблена сто років тому угорським дерматологом Ерно Лазло. Такий процес догляду за обличчям підходить для віх, а він спрямований на очищення жирної шкіри від забруднень. Дана процедура очищення пір не втратила своєї популярності через стільки років, а тільки стала більш затребувана. Цією системою користувалися багато зірок, такі як Мерлін Монро та Одрі Хепберн.

Що таке система Лазло

Система вмивання доктора Лазло дуже популярна в сучасному світі, з причини своєї високої ефективності. Що б домогтися перших результатів і відчути ефект процедури, знадобиться всього один місяць. Доктор Лазло був адептом ретельного догляду за обличчям, за допомогою розпарювання і очищення. Доктор вважав, що краса – це не примха і дар природи, а необхідність. Умивання по системі Лазло – це трудомісткий процес, який вимагає багато часу, тому як проводити її потрібно вранці і ввечері.

Суть методу

Основна суть системи Лазло полягає в ретельному розпарювання особи і очищення шкіри за допомогою спеціальних засобів. Під час процедури застосовується спеціально розроблене масло, брусок грязьового мила, терпимо гаряча вода (для нормальної, не чутливої шкіри) або тепла вода (для тонкої, чутливої шкіри). Використовуються лосьйони для зволоження шкіри обличчя після вмивання. Для процедури застосовується два типи косметичного засобу – денний або нічний, через повторення процедури вдень і ввечері. Для очищення шкіри від цих коштів використовуються бризки води.

Переваги і недоліки

Дана система вмивання має велику кількість переваг, у тому числі глибоке очищення пір шкіри обличчя, що запобігає появі прищів, вугрів, комедонов, а так само інших видів висипання. Висока температура води, яка сменивается на більш холодну (контрастне вмивання) і масажні рухи, що застосовуються для ополіскування особи, посилюють кровообіг, як наслідок, покращуючи колір шкіри. Не потрібно додаткової ексфоліації – застосування пілінгів або кислоти. Не треба використовувати засоби для зволоження, з цим справляється косметичне масло.

В силу того, що система Лазло була розроблена більш сотні років тому, вона має і ряд недоліків. Основним мінусом такого умивання є тривалість процедури. Не всі жінки при сучасному темпі життя, можуть дозволити собі виділити більш півгодини на обличчя двічі в день. Косметичне мило, олія і лосьйон, використовувані для цієї системи, повинні бути оригінальними, інакше досягнення бажаного ефекту очищення буде тривалим. Купити собі таку продукцію зможе далеко не кожен, бо її дуже важко дістати.

Етапи умивання по системі Лазло

Доктор Лазло розробив п'ять основних етапів системи умивання обличчя. В результаті довгих досліджень угорський дерматолог прийшов до висновку, що найкращим способом очищення шкіри від забруднення є вплив на неї водяною парою. У зв'язку з цим першим етапом системи є розпарювання особи. За ним слідує зволоження та очищення шляхом нанесення спеціального масла. Ритуал Ерно Лазло триває умиванням з використанням мила, потім ополіскування, після чого відбувається зволоження шкіри. Однак, щоб розібратися в системі, треба розглянути кожний етап окремо.

Розпарювання шкіри

Кращим способом для розпарювання особи стане прийом гарячого душу або ванни. Хоча сам Лазло рекомендував використовувати тазик з гарячою водою, але метод вмивання з прийняттям водних процедур, є більш щадним. Розпарювати шкіру необхідно не менш ніж десять хвилин, для того що б особа встигло добре розпаритися, а всі пори відкритися. При цьому потрібно намагатися, щоб шкірний покрив під час процедури залишався сухим.

Нанесення масел

Як тільки етап підготовки буде пройдено, необхідно набрати половину раковини гарячою чи теплою води (тут потрібно орієнтуватися на власні відчуття і тип шкіри), після цього стати перед ним. Якщо немає раковини, можна використовувати тазик. На розпарену суху шкіру слід нанести невелику кількість оригінального косметичного масла розробленого самим доктором Лазло або ж замінити його оливковою. Застосовувати засіб варто, наносячи його на обличчя легкими масажними рухами.

Умивання милом

Третім етапом вмивання за Лазло, є натирання шкіри обличчя спеціальним милом. Це сприяє глибокому очищенню пор від шкірного сала, пилу і бруду. Потрібно стати перед раковинной, яка вже наповнена водою, взяти брусок і занурити його у воду, для того що б воно намокло. Після цього потрібно водити милом по обличчю деякий час. Після чого знову опустити брусок у воду і збити з мильної води пінку, за допомогою якої потрібно прибрати залишки масла з особи.

Ополіскування

Головною з усіх систем очищення, використовуваних при такому вмиванні, Erno Laszlo вважав ополіскування. Потрібно вмиватися мильною водою за допомогою бризок або так званих «спешев». Зачерпнувши гарячу воду долонями, її необхідно розхлюпувати по обличчю. Мінімальна кількість підходів 15-20 разів, але сам Лазло вважав, що ідеальною кількістю підходів ополіскування буде 80 разів.

Зволоження шкіри

Заключним етапом техніки вмивання за Лазло вважається процес зволоження і живлення шкіри. Разгоряченное обличчя витирають чистим і сухим вафельним рушником, після чого протирають очищаючим лосьйоном. Фінальної процедурою виступає використання тоніка по всій поверхні шкіри, після чого наносять крем для зволоження (засіб наноситься в залежності від часу доби).

Косметика для процедури

Умивання по Лазло вимагає спеціальних коштів: косметичне масло, грязьове мило, лосьйон і тонік для обличчя. Всю цю косметику можна придбати у офіційного представника «Ерно Лазло». В цілях економії деякі дівчата, використовують саморобні засоби – власноруч приготоване мило, а також замінюють косметичне масло оливковою, обліпиховою або кокосовим. Далі представлений топ-5 косметики, використовуваної для вмивання з Лазло.

Найменування

Місце

Переваги

Недоліки

Спеціалізована косметика Ерно Лазло

1

Всі засоби розроблені спеціально для способу вмивання за Лазло.

Дорожнеча. Наявність у складі косметики спирту.

Chanel

2

Засобами цієї марки, можна вільно обійтися при системі Лазло.

Підходить для всіх типів шкіри. Висока ціна.

Clinique

3

В лінії і догляду за обличчям є все необхідне: тонік і лосьйон. Замість твердого мила використовується рідке.

Дорожнеча. Ефект не відрізняється від дешевих засобів для вмивання.

Estee Lauder

4

Засоби добре зволожують шкіру.

Крем для вмивання не володіє відповідним ефектом.

Косметика власного приготування.

5

Натуральність. Довгостроковість у використанні.

Для приготування витрачається велика кількість часу.

Відео

Секрети вечірнього вмивання по системі Лазло – Все буде добре. Випуск 778 від 22.03.16
Умивання по системі Ерно Лазло