Пилка для нігтів - як вибрати по жорсткості, абразивності, призначенням, матеріалом виготовлення, бренду і ціною

В косметичці кожної представниці слабкої статі знайдеться металева або керамічна пилка для нігтів, яка допомагає підтримувати бездоганний вид манікюру. Не всі жінки надають значення такої косметичної приналежності, а деякі і зовсім купують першу що попалася на очі модель. Матеріал виготовлення і абразивність пилок для нігтів – важливі показники, оскільки визначають довговічність манікюру, термін служби аксесуара.

Що таке пилка для нігтів

Це невід'ємний атрибут манікюрного набору, який вирівнює вільний край нігтя, дає надати йому бажану форму. Якщо помилково підійти до вибору інструмента, можна зіпсувати манікюр, пошкодити прилеглі м'які тканини. У продажу є широкий асортимент полотен, які відрізняються за матеріалом, абразивності, ціновій політиці.

Форма

Це важливий критерій вибору, який потрібно враховувати не тільки з боку зручності використання інструменту, але і з боку отримання бажаного результату. Класифікація пилок для нігтів за формою така:

  1. Овальна. Це вдала покупка при необхідності зробити пластину нігтика коротше, надати бажаної форми, без механічних пошкоджень вирівняти по довжині.
  2. Прямокутна. Вважається універсальним варіантом на всі випадки життя, ідеально підходить нігтикам всіх форм, довжини, працює з штучним матеріалом.
  3. Бумеранг (банан). Така пилка необхідна для заокруглення гострих куточків нігтів, при необхідності можна обпиляти штучні пластини зони кутикули.
  4. Бафи (бафферы). Пилка необхідна для завершального етапу вирівнювання, має 2, 4 або 6 сторін, позбавляє від дрібних борозен на поверхні нагідок.
  5. Фігурки. Такі пилки частіше використовуються прогресивними підлітками, мають форму метелики, пляшки «Кока-Коли», телефону.

Абразивність

У цьому випадку мова йде про жорсткості конкретної пилки, яка вимірюється в спеціальних одиницях під назвою гриты. Це співвідношення загального числа частинок абразиву на певну одиницю площі. Тому одні пилки жорсткі при контакті з нігтем, інші, навпаки, м'які. За даним критерієм вибору передбачена така класифікація (грит):

  1. 60-80. Жорстка основа, яку використовують тільки для зміни довжини штучних нігтів з гелю і акрилу.
  2. 100-150. Основа теж характеризується підвищеною жорсткістю, призначена для обпилювання поверхні нарощених нігтів.
  3. 150-240. Варіант середньої абразивності, але використовувати його теж бажано при роботі з штучними нігтьовими пластинами.
  4. 240. Це вже компромісний варіант, що ідеально підходить всім структурам натуральних нігтів.
  5. 240-400. Основа м'яка, призначена виключно для шліфування натуральних або нарощених структур.
  6. 400-900. Підходить для полірування, використовується для роботи з натуральними, штучними нігтями.
  7. 900-1200. По суті, це бафф, який надає поверхні дзеркальний, глянсовий блиск.

Види пилочок для нігтів

Якщо ще кілька десятиліть тому зазначений манікюрний інструмент виготовлявся тільки з металу, то в сучасному світі великий асортимент основ. Можна знайти скляні, кришталеві, фарфорові, пластикові моделі, ціновий ряд великий. Розроблені такі варіації не тільки для створення бездоганного манікюру, але і для підвищення заходів безпеки при роботі, зручного застосування на професійному рівні, в домашніх умовах. Нижче представлені найбільш поширені і популярні покриття.

Скляні

Це одна з найдорожчих моделей, яку бажано задіяти на натуральних нігтьових пластинах. Скляна пилочка для нігтів відрізняється своєю довговічністю, зручна не тільки в застосуванні, але й у догляді за самим манікюрним інструментом (необхідно просто помити в гарячій воді і просушити). Ось які особливості має цей манікюрний інструмент:

  • щадна пилка для натуральних нігтів;
  • різна довжина, товщина;
  • жорсткість – 240 грит і вище;
  • довговічність – висока (при правильному зверненні служить до 1 року);
  • вплив на розшарування – м'яка обробка поверхні;
  • особливі вказівки – легко миється водою, виключає руйнування натуральних нігтів.

Керамічні

Це оптимальний варіант для ослаблених і пошкоджених нігтьових поверхонь, за допомогою якого можна видалити кутикулу без травм і пошкоджень м'яких тканин. Керамічні пилки не тільки безпечні для нігтьових пластин, але при регулярному використанні сприяють їхньому оздоровленню. Інформація на замітку:

  • висока якість за рахунок керамічної напилення;
  • жорсткість і зернистість – великий вибір, залежить від бажаного результату;
  • довговічність – від 1 року;
  • вплив на розшарування – можливість використання на тонких, хворих на нігтьових пластинах;
  • нігті – тільки натуральні;
  • особливі вказівки – підходять з метою видалення кутикули.

Металеві

Такий інструмент не є дефіцитним, але деякі майстри манікюру вважають його морально застарілим. Металева пилка для нігтів має жорстку основу, тому не може використовуватися для натуральних нігтьових пластин. При її повсякденному використанні підвищується крихкість нігтів, присутній ризик виникнення травм. Ось короткий опис зазначених моделей:

  • зернистість – грубозернисті (для спилювання довжини) і дрібнозернисті (для надання форми);
  • жорсткість – висока;
  • довговічність – від 1 року;
  • вплив на розшарування – коригування накладних або нарощених пластин;
  • нігті – штучні;
  • особливі вказівки – дешево коштує, підходить не тільки для манікюру, але і для виконання педикюру.

Пластикові

Якщо є необхідність купити пилку для нігтів рекомендується звернути особливу увагу на прогресивні пластикові моделі. Наприклад, підстава пряме або спінене – для більшої зручності роботи. Така покупка не обходиться так дорого, як скляні і алмазні моделі. Ось короткий опис:

  • зернистість – відрізняється в залежності від запитуваних критеріїв оцінки;
  • жорсткість – тверде або згинати підстава;
  • довговічність – до 1 року при правильному застосуванні та догляді;
  • вплив на розшарування – обробка тонких і м'яких поверхонь;
  • нігтьові пластини – натуральні;
  • особливі вказівки – ціни, можливість дезінфекції без травмування покриття.

На картонній основі

Такі сучасні пилки для нігтів ще називаються паперовими, вони мають нетривалий термін служби. Враховуючи малу жорсткість пилок для нігтів, рекомендується використовувати їх для обробки гелевих та акрилових пластин. Ось цікава інформація:

  • зернистість – невисока;
  • жорсткість – абразивна поверхню наноситься на основу з жорсткого картону;
  • довговічність – одноразові моделі (2-3 обробки);
  • вплив на розшарування нігтів – відсутня;
  • нігтьові пластини – натуральні, штучні;
  • особливі вказівки – яскравий дизайн і різноманітність, доступна ціна.

Алмазні

Такий манікюрний інструмент відрізняється високою вартістю, частіше використовується професійними майстрами манікюру. Пилки мають другу назву – лазерні. За рахунок своєї фактури і алмазного напилення забезпечують якісну обробку вільного краю нігтьової пластини в усіх напрямках. У продажу з'явилися відносно недавно, але вже користуються популярністю. Ось коротка характеристика:

  • жорсткість, зернистість – різна;
  • довговічність – до 1 року;
  • вплив на розшарування – відновлюється структура;
  • нігтьові пластини – натуральні, штучні;
  • особливі вказівки – висока ціна.

Электропилка з насадками

Це спеціальний апарат з декількома режимами швидкостей, який укомплектований набором знімних насадок. Чим більше змінних елементів знаходиться в комплектації, тим ширше можливості і вище ціна электропилки. У вільному продажу переважає продукція російських і зарубіжних виробників, модельний ряд великий. Щоб не губитися з вибором, професіонали рекомендують робити акцент на таких важливих критеріях оцінки:

  1. Потужність. Чим більше оборотів має электропилка, тим вище швидкість отримання бездоганного манікюру.
  2. Зарядка. Батарейки треба періодично міняти, тоді як зарядний пристрій працює від електромережі без збоїв.
  3. Комплектація. Чим більше знімних насадок, тим менша необхідність задіяти додаткові інструменти при виконанні манікюру.
  4. Якість і ціна. Чим якісніша продукція, тим більше за неї доведеться заплатити, але отриманий результат того вартий.

Які пилочки потрібні для манікюру

При правильному виборі манікюрного інструменту можна забезпечити красу і здоров'я нігтів, зробити манікюр в комфортній домашній обстановці. Пилка для нігтів – це важливий елемент косметички, який обов'язково знайдеться у кожній представниці слабкої статі. При правильному виборі інструмент прослужить не один день.

Шліфувальні

В даному випадку мова йде про баффе, який використовується для оформлення та коригування штучних і натуральних нігтів. При проведенні процедури домашнього манікюру відразу помітні всі переваги такої покупки:

  1. Пилка виконана з поліетиленової піни, необхідна для маскування і спилювання горбів і борозен на поверхні нігтів.
  2. Такі пристосування мають двосторонню основу. Сторони помітно відрізняються по показнику абразивності.
  3. Баффи мають низьку ціну, легко дезінфікуються, довговічні в застосуванні при роботі з натуральними та штучними нігтями.

Для натуральних нігтів

Відмінним варіантом стають скляні, керамічні і алмазні пили, які сприяють безпечному оформлення та коригуванні нігтьової пластини без травм і механічних пошкоджень. Дуже важливо купувати манікюрні інструменти з середнім або високим показником абразивності, інакше можна порушити природну структуру, спровокувати появу тріщин і мікротріщин на нерівній поверхні. Інші особливості вибору представлені нижче:

  1. Пилки-бумеранги зручно тримати в руці і обробляти натуральні нігті, ризик травм мінімізований.
  2. Баффи необхідні для безпечної полірування поверхонь, забезпечення дзеркального блиску.
  3. Овальної пилою можна спиляти нігтьові пластини до необхідної довжини, при цьому обійтися без допомоги ножиць.

Для нарощених

В такому випадку бажано використовувати різні пилки (мова йде про показники довжини, товщини, жорсткості, зернистості). Наприклад, моделями з низькою абразивністю спилюють гелеву або акрилову поверхню при планової або позапланової корекції, баффи необхідні для завершальній стадії манікюру. Металеві пилочки теж можуть використовуватися, це значно прискорить процес надання нігтю необхідної довжини, форми.

Використовувати для спилювання гелю або акрилу м'які основи небажано, оскільки інструмент незабаром приходить в непридатність:

  1. Металеві всього в кілька рухів спилюють нарощенный ніготь до необхідної довжини.
  2. Алмазне покриття теж жорстке, відмінно підходить для роботи зі штучними нігтьовими покриттями з гелю і акрилу.
  3. Прямокутні блоки з 3-6 ребер відмінно полірують поверхню, надають їй блиск.

Для штучних

Всі пилочки проходять дезінфекцію, а при правильному використанні і повсякденному догляді за інструментом служать кілька місяців і навіть рік. Для штучних нігтів потрібно вибирати жорстку основу, щоб за необхідності спиляти зайву довжину, ширину, провести коригування. Ось хороші варіанти для роботи зі штучними нігтями:

  1. Металеві пилки замість манікюрних ножиць.
  2. Баффи для полірування.
  3. Лазерні пилки.

Для кутикули

Пилочки повинні коригувати довжину і ширину, виконувати функцію манікюрних ножиць. Спеціально для кутикул рекомендується задіяти баффи і лазерні моделі, які завдяки своїй фактурі прибирають ороговілий шар без травм і механічних пошкоджень. Такі покриття мають дрібне алмазне напилення з борозенками, м'яко впливає на кінчики нігтьової пластини, виключають травмування м'яких тканин.

Як вибрати пилочку для нігтів

Щоб зробити правильний вибір, при покупці в розрахунок беруться кілька критеріїв оцінки. Нюанси такі:

  1. Матеріал виготовлення, форма і розміри залежать від поставлених цілей і завдань. Важливо визначитися, для чого потрібна пилка – для домашнього використання або з метою виконання професійного манікюру.
  2. Виробник і ціна. Перевагу бажано віддавати відомим брендам, які виробляють і реалізують тільки якісну продукцію. Ціни різні, починаючи від демократичних і закінчуючи дорогими моделями. Необов'язково дорогі моделі будуть краще бюджетних.
  3. Комплектація. Для професійного манікюру бажано купувати набори электропилок зі знімними насадками, декількома режимами швидкостей.

Ціна на пилки для нігтів

Інструмент для виконання манікюру можна замовити в інтернет-магазині з каталогу або придбати в роздрібній торгівлі в спеціалізованому магазині. Ціни по Москві і Санкт-Петербургу однакові, залежать від вибору моделі:

Назва брендів по виготовленню пилок

Ціна, рублів

QVS (скляна)

300

Bohemia (кришталева)

200

Credo (керамічна)

600-1000

Nail trimmer (электропилка)

500

Brilliance (баф)

280

Messer&Nagel MN-1503 (лазерна)

700-900

Відео

Як правильно вибрати Пилочку для нігтів / номери / абразивність

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!