Масло для кутикули і нігтів, яким краще користуватися в домашніх умовах

Руки – та частина жінки, яка завжди видає її вік і положення, тому фахівці наполягають на уважного до них ставлення. Одним з елементів базового догляду майстра індустрії краси називають масло для кутикули, але не всім зрозуміло, який склад повинен мати якісний продукт і який ефект давати. Які завдання вирішує це засіб, як вибрати саме результативне і чи можна самостійно зробити корисну суміш під себе?

Навіщо потрібно масло для кутикули

Перед розбором функцій даного засобу варто зробити акцент на сутності самої кутикули, якої жінки приділяють менше уваги, ніж варто було б. Ця тонка смуга шкіри, яка прилягає до нігтьової пластини в районі лунки, грає роль захисного бар'єру. Вона не дає бактеріям підібратися до самої ніжної зони нігтя, тобто до матриксу, через який проникають всі поживні речовини. Коли майстер робить манікюр, ороговілі клітини кутикули він зрізає, однак це провокує реакцію з боку організму у вигляді наростання нових і висихання місця зрізу.

Спеціальне масло для кутикули покликане вирішувати цю проблему і виконувати ще кілька завдань:

  • живити ніготь, т. к. наноситься засіб дуже близько до матриксу;
  • запобігати появі задирок;
  • знезаражувати (для деяких різновидів);
  • сприяти розм'якшенню уже висохлої шкіри;
  • прискорювати ріст нігтів та зміцнювати їх;
  • знімати запалення після обрізного манікюру;
  • запускати процес відновлення клітин.

Масло для кутикули своїми руками

Магазини косметики (і великі косметично-парфумерні мережі, і спеціалізовані точки для професіоналів) пропонують споживачеві масло для кутикули будь-якого цінового діапазону, що породжує логічне запитання – наскільки істотні відмінності між препаратом за 500 р. і продуктом з більш низькою ціною? По фото цього не визначити. Якщо ж за складом вони майже ідентичні, а серед переліку компонентів немає нічого, що б виправдало таку високу вартість, жінка може задуматися, а чи не створити масло для кутикули в домашніх умовах?

Для цього вам потрібно врахувати кілька важливих нюансів:

  • Ґрунтуються всі продукти такого типу для догляду за кутикулою на базових, тобто рослинних оліях – це може бути мигдальне, оливкова, виноградних кісточок, авокадо тощо
  • Яке масло корисно для нігтів і кутикули у вашому випадку, можна сказати лише після позначення вимог до нього: харчування дає жожоба, зволоження – мигдальне, регуляцію обмінних процесів – зародків пшениці.
  • Має сенс додавання вітамінів А і Е, які легко дістати в аптеці (класичне назва – Аевіт): вони потрібні для регенерації кутикули.
  • Ефірні масла для догляду за кутикулою і нігтями теж грають не останню роль – чайне дерево, розмарин, лаванда, евкаліпт і ін додадуть приємний аромат і збільшать перелік позитивних властивостей готового кошти. Однак їх до складу завжди вводять за класичним рецептом – 1-2 краплі на 15 мл складу.

Олівець з маслом для кутикули

У такого формату уходового кошти є важлива перевага – їм зручно користуватися, навіть якщо немає часу присісти на кілька хвилин, щоб провести процедуру. Олівець з маслом для кутикули призначений для того, щоб носити з собою в сумочці, оскільки за розмірами він збігається зі стандартною ручкою або фломастером. Флакончик може мати пензлик або спеціальний наконечник з пористого матеріалу, через який при тиску подається міститься всередині продукт.

Вирішити, в якому форматі придбати масло для кутикули, можна, вивчивши недоліки кожного варіанту:

  • Пензлик зручніше використовувати, але засіб через неї може подаватися у великій кількості, тому не виключені протікання і сліди на кришці і навколишньому просторі.
  • Фетровий наконечник добре дозує подавання масла, але може залишати неприємні відчуття при зіткненні з кутикулою, оскільки треба сильно тиснути на нього. З відгуків на такий формат продукту можна зрозуміти, що матеріал наконечника при частому використанні може гірше проводити рідина.

Як користуватися маслом для кутикули

Принцип застосування даного засобу визначається завданнями, поставленими перед ним. З профілактичною метою фахівці радять використовувати масло для кутикули після кожної процедури манікюру (завершуючи її), наносячи маленьку краплю на лунку і акуратними рухами подушечки пальця втираючи протягом хвилини. Такий короткий м'який масаж допоможе активним речовинам проникнути глибше в кутикулу, так і вбирання продукту буде більш швидким.

Ще кілька інструкцій:

  • Власницям сухої та дуже товстої кутикули потрібно використовувати по краплі засобу щодня, з інтервалом у 4 години.
  • Глибоко зволожує кутикулу і посприяти її пом'якшення можна, якщо розпарити руки у ванночці, рясно нанести масло в зону підстави нігтя, обов'язково торкнувшись шкіру, і надіти рукавички з х/б тканини на кілька годин. Краще робити цю процедуру на ніч.
  • З метою загального зміцнення і зростання нігтів масло для кутикули наносять раз на добу.
  • Має сенс і використання цього засобу перед будь-якими домашніми справами, які передбачають контакт з водою або хімічними засобами.

Ефірні масла для нігтів і кутикули

Максимальній результативності у догляді за шкірою можна досягти тільки при використанні цілого комплексу корисних речовин, тому хороше масло для нігтів і кутикули передбачає включення у свій склад і базових (рослинних), і ефірних. Останні потрібно підбирати особливо обережно, оскільки навіть у малій концентрації вони мають яскраво виражений ефект. Переважно в косметику по догляду за руками і нігтями додають такі масляні екстракти:

  • грейпфрута (з кісточок) – для зняття запалення;
  • розмарину – як знезаражуючий засіб;
  • чебрецю – з метою підвищення еластичності шкіри;
  • лаванди – для прискорення росту нігтів;
  • кедра – як зміцнювальний засіб.

Олія чайного дерева

Яскраво вираженими антисептичними і протизапальними властивостями володіє масляний екстракт чайного дерева, який бажано додавати в основу для догляду за шкірою навколо нігтів. Відчути всю користь цього засобу можна навіть від маленької краплі, введеної в стандартний флакон на 10-15 мл Масло чайного дерева для кутикули застосовується тільки в суміші з будь-яким рослинним після її видалення, щоб знизити ймовірність запалення, і не може бути використане на дуже сухій шкірі, оскільки лише посилить проблему.

Мигдальне масло

Цей продукт в косметології цінується вище йому подібних, оскільки ідеально підходить всім типам шкіри – від жирної до чутливої і схильної до алергій. Майстри манікюру теж його оцінили, а за ними естафетну паличку прийняли компанії з виробництва косметичних засобів. Мигдальне масло для кутикули – відмінний помічник у боротьбі за м'яку шкіру, який більше працює як профілактика, оскільки лікувати наявні тріщини не здатний. З ним складно переборщити, тому користуватися таким засобом можна кілька разів за день.

Рицинова олія

Це засіб, нарівні з реп'яховою маслом, для догляду за кутикулою використовується рідко – найчастіше застосовується як стимулятор росту волосся. Однак користь для шкіри з його боку теж неоціненна: рицинова олія для кутикули володіє потужними регенеративними властивостями, живить, захищає, але має недолік у вигляді високої щільності, тому рекомендовано тільки сухій шкірі. Фахівці рекомендують наносити касторове масло тонким шаром на ніч, під рукавички, щоб допомогти занадто грубою кутикули, або як захисний засіб під час домашніх справ (прибирання, прання).

Кокосове масло

Замінити віск при домашньої полірування нігтів може кокосовий баттер, але з однією умовою – виробником повинен бути Тайланд. Тільки там можна знайти щось хороше, якісне кокосове масло для кутикули, рук, волосся і тіла. Застосування цього продукту з-за особливостей структури вимагає спочатку нагріти невелику кількість до розплавлення, а потім, дочекавшись охолодження до комфортної температури, наносити. На основі твердого кокосового баттера роблять обгортання рук (аналогічно парафиновым), які допомагають реанімувати суху, потріскану шкіру.

Масло жожоба

Рідкий віск – ось як називають цей продукт майстра індустрії краси. Він відрізняється високою ціною, обумовленої складністю отримання, і неймовірною кількістю корисних мікроелементів, які мають захисне, що відновлює, зволожує, живить шкіру, зберігають її молодий, запальний процес зупиняють. Масло жожоба для кутикули підходить всім, може бути використаний у чистому вигляді, особливо для процедури полірування здорових нігтів.

Обліпихова олія

У вас часто шаруються нігті і обламуються, а на шкірі навколо них безпричинно з'являються задирки? Має сенс зробити основою свого стандартного ритуалу по догляду за руками обліпихова масло для кутикули. Про регенеративних властивості даного продукту говорили ще в давнину, про антисептичні теж відомо завдяки народним лікарям, але про позитивний вплив на нігті і прилеглу шкіру говорять рідко. Майстри радять змішувати це засіб з будь-яким кремом, або наносити поодиноко, але пам'ятайте, що яскраво-оранжевий колір може залишитися на вашій шкірі до контакту з водою.

Ціна масла для кутикули

Вартість даного засобу визначається компонентами складу – ви можете оффлайн або в інтернеті купити масло для пом'якшення кутикули навіть за 150 р., але ефекту не побачите через велику кількість «хімії» і відсутність рослинних елементів. За хороший продукт виробник запросить від 230-250 р. і більше. В таблиці ціни масла для кутикули вказані для флаконів об'ємом 10-15 мл

НайменуванняЦіна

OPI Nail Avoplex

395 р.

CND Solar Oil

229 р.

Розумна Емаль

229 р.

INM Cuticle Oil

239 р.

IBD Lavender Cuticle Oil

425 р.

Відео: робимо самі масло для кутикули

Масло для Кутикули. Робимо Самі!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!