Лампи для шелаку - яку краще вибрати. Скільки коштує лампа для шелаку, ціна

Стильний і красивий манікюр з використанням гель-лаків підкреслить красу ваших пальчиків, додасть доглянутий вигляд рук і ніг. При виборі арсеналу засобів – від обезжиривателя до топового покриття – не забудьте про необхідність придбання лампи для шелаку. Представлені на ринку моделі мають різні характеристики. Залежно від потужності цього інструменту буде відрізнятися вартість приладу, час сушіння нігтів, якість манікюру. Які особливості існуючих моделей?

Різновиди ламп для манікюру шелак

Красивий, вишуканий манікюр і педикюр відрізняють доглянуту жінку. Сучасні технології не стоять на місці: на зміну традиційному нарощування, акриловому способом нанесення приходить шелак-покриття. Поєднуючи переваги салонних і домашніх процедур, цей спосіб відрізняється простотою нанесення, довговічністю, великою кількістю варіантів манікюру – від класичного френча до стильних і модних кольорів омбре.

Що потрібно для шелаку в домашніх умовах? Класичний манікюрний набір для покриття гель-лаком включає засоби:

  • видалення кутикули, шліфування нігтів;
  • рідина для зняття шелаку;
  • покриття (база, топ);
  • гель-лаки;
  • лампу для полімеризації завданої манікюру/педикюру.

Якість і краса самостійного виконання процедури багато в чому залежать від характеристик, потужності цього приладу. В залежності від виду ламп, що використовуються в обладнанні при затвердінні nail-покриття, змінюється час висихання гель-лаків, ступінь впливу на шкіру рук інфрачервоного випромінювання, параметри обслуговування та... вартість придбання:

  1. CCFL. З'єднали кращі властивості УФ і ЛІД-приладів для полімеризації шелаку.
  2. UV-лампи. Мають невисоку ціну, зручні в домашньому використанні, вимагають частої заміни комплектуючих, працюють у діапазоні 280-400 нм.
  3. LED-пристрої. Нешкідливі для здоров'я і навколишнього середовища, володіють високою продуктивністю і ціною вище середньої. Довжина хвилі інфрачервоного випромінювання становить 390-410 нм.

Визначитися з вибором при покупці допоможе порівняльна таблиця, в якій наведені показники, чим відрізняється УФ-лампа від LED-лампи:

Основні параметри ламп

УФ

LED

Вартість

1200-1800 р.

2800-6000 р.

Потужність

9 Ватт-36 Ват

6 Ватт-12 Ватт

Можливість сушіння гель-лаку/акрилу

Так/так

Так/ні

Наявність таймера

Вбудований або без таймера

Регульований

Продуктивність (час затвердіння покриття)

1-3 хвилини

20-60 секунд

Вплив на організм/навколишнє середовище

Незначне/наявність ртуті в складі ламп

Безпечна

Потреба в частому обслуговування (заміна ламп)

Після 2000 годин роботи

Кожні 35000 годин роботи

Зручність при перенесенні

Вимагає вилучення ламп

Немає необхідності отримувати комплектуючі

Ультрафіолетові (УФ)

Маленькі розміри, простота експлуатації, можливість самостійної заміни комплектуючих (лампочок) і низька вартість роблять UV-лампи для затвердіння покриття шелаку лідерами серед «машинок» домашнього застосування. Мінімальна потужність пристроїв складає 9 Вт, максимальна – 36 Ватт. Чим нижче цей показник, тим більше часу займає сушіння покриття – до 5-6 хвилин на один шар. До числа незручностей варто віднести:

  • маленьку базу апарату, що дозволяє сушити одночасно не більше чотирьох пальців;
  • вірогідність змазування шелаку;
  • нерівномірне розміщення лампочок і погана якість полімеризації.

Світлодіодні (LED)

Відмінною особливістю світлодіодних ламп є використання напівпровідників LED, володіють:

  • скороченням часу сушіння шелаку до 20-40 секунд;
  • високим рівнем безпеки (на відміну від УФ-ламп);
  • підвищеним ресурсом міцності – від 30 до 35 тис. робочих годин;
  • рівномірним, розсіяним світлом, який безпечний для зору в процесі сушіння шелак покриття.

До недоліків можна віднести високу ціну покупки, неможливість самостійного обслуговування (поточна заміна діодів). Головною проблемою LED-ламп стало скорочення довжини хвиль УФ-випромінювання – від 380 до 410 нм, тому частина шеллаков «не потрапляє в зону дії приладу і залишається незастиглому. При купівлі гель-лаків звертайте увагу на значок із зазначенням рекомендованого діапазону.

Об'єднані

Газосветные лампи для шелаку – самі функціональні пристрої. Спеціальні катоди холодного дії надають можливість використовувати апарат для сушки акрилових покриттів і гель-лаків з низькою частотністю висихання. Їх відрізняє безпеку використовуваних у виробництві матеріалів для здоров'я, відсутність шкоди для навколишнього середовища, можливість варіювати час полімеризації в залежності від виду шелак-покриття.

Критерії вибору

Як вибрати лампу для шелаку з урахуванням якісних характеристик і цілі покупки:

  1. Призначення приладу. У домашніх умовах ви зможете обійтися UV лампою низької середньої потужності – від 9 до 18W. Для професійної діяльності ідеальним вибором стануть комбінована або ЛІД-лампа для шелаку.
  2. Потужність. Як полемизирующего елемента в пристроях для сушіння шелаку використовуються лампи потужністю 9 Вт. Чим більше лампочок вбудований в прилад (від 1 до 4), тим менше часу ви витратите на манікюр/педикюр:
    • від 2 до 6 хвилин займе сушка шелаку лампами в 2А і потужністю 9W;
    • до 30-40 секунд скорочується час затвердіння в УФ-лампи з потужністю 36W.
  3. Розташування лампочок. Правильний розподіл джерел інфрачервоного випромінювання по всій площі внутрішньої частини лампи допомагає шеллаку засихати красивим, рівномірним шаром.
  4. Наявність/відсутність таймера. Це не найважливіший показник для функціонування лампи, однак, його наявність, можливість автоматичної настройки і регулювання робить процес сушіння шелаку більш зручним.
  5. Дзеркальне покриття всередині лампи. Дешеві моделі мають світловідбиваючу поверхню тільки на дні приладу. Це призводить до неякісної сушінні, тому при покупці віддайте перевагу моделям з дзеркальним покриттям на дні, зверху і з боків лампи.
  6. Висувний піддон. Зручний для виконання педикюру з використанням шелаку. Недорогі УФ-лампи не мають такого механізму. Невеликі розміри отвору для сушіння і відсутність висувний поверхні підвищують ймовірність випадково забруднити прилад нанесеним гель-лаком.

Як користуватися лампою в домашніх умовах

Ви зможете зробити самостійно манікюр будинку, використовуючи набір для шелаку в домашніх умовах. Це не вимагає професійних навичок і не займе багато часу. Покроковий процес виконання процедури з детальними фото не відрізняється від салонного варіанти:

  1. Скористайтеся засобом для видалення кутикули або виконайте обрізний манікюр, підготувавши шкірочку навколо нігтя до нанесення покриття.
  2. З допомогою шліфувальної пилочки вирівняйте поверхню, отполировав нігтьову пластину.
  3. Видаліть залишки жиру з нігтів за допомогою спеціального розчину (обезжиривателя).
  4. Нанесіть базове покриття, приділивши увагу ретельному покриттю торцевих частин нігтьової пластинки. Підсушіть основу для шелаку в лампі від 10 до 60 секунд.
  5. Покрийте нігтики гель-лаком. При виконанні манікюру наносите шелак в домашніх умовах тонким шаром. Товсте покриття в процесі сушіння може роздутися. Виконайте полімеризацію протягом хвилини. Пам'ятайте: один шар – одна сушка.
  6. Нанесіть топ-покриття. Це обов'язкова процедура, яку не замінить використання традиційних лаків-закріплювачів. Шелак в такому випадку не прослужить обіцяні 3 тижні, а вид манікюру буде далекий від ідеального. Час висихання верхнього шару – 2-3 хвилини.

Дізнайтеся, як вибратистерилізатор для інструментів.

Відео: яка лампа для сушіння гель-лаку шелак краще

Професіонали рекомендують вибирати модель тієї ж марки, що і шелак покриття. Lead position – лідируючі позиції серед наборів для shellac займає фірма CND. Лампа для нігтів, що входить до складу комплекту для новачків або професіоналів, підібрана з урахуванням виду гель-лаку, характеристик його полімеризації. Важливу роль відіграє портативність і невелику вагу, роблячи пристрою комфортними для жінки при частих поїздках, подорожах. Дізнайтеся, якому виду ламп віддати перевагу при покупці, подивившись відео.

Ультрафіолетова лампа для гель лаку. Яка потрібна, як вибрати. Порівняння УФ ламп

Відгуки покупців

Ганна, 32 рокиВіддаю перевагу домашнього манікюру: це економить час, що важливо для мене при наявності трьох дітей, і гроші. Придбала набір CND з ультрафіолетовою лампою потужністю 36W. Невисока вартість (в межах 1500 р.) приємно порадувала. Минуло вже більше півроку, а продуктивність залишається колишньою, тому лампи поки не змінювала. Дуже задоволена покупкою!
Юлія, 25 роківУ мене є велика професійна лампа для LED-сушіння шелаку. Покриття твердне дуже швидко (виставляю таймер на 20 секунд). Чула, що такі лампи сушать не всі види гель-лаків, але у мене проблем не виникало. Збираюся на стажування за кордон, тому хочу ще купити собі міні LED лампу для поїздок. Вона працює від USB, що мені ідеально підходить.
Інга, 43 рокиЗа родом діяльності доводиться займатися процедурами догляду за нігтями клієнток. Перепробувавши різні види ламп для нанесення і затвердіння шелаку, зупинила вибір на двох: професійної CCFL для салону і портативної ЛІД-лампі для виїздів за адресами. Апарати з УФ-випромінюванням мені не підходять: при низькій ціні дуже висока вартість їх обслуговування.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!