Топ-8 електричних проточних водонагрівачів у квартиру

Маючи в квартирі такий нагрівач, можна уникнути незручності при відключенні гарячої води – апарат швидко зігріє воду для миття посуду або прийняття душу. Потрапляючи всередину пристрою, водяний потік розігрівається електричною спіраллю до температури 35-60 градусів. В залежності від конструкції, проточний водонагрівач може бути призначений для тимчасового або постійного використання.

Як вибрати електроводонагрівач проточний

Для того щоб покупка виявилася корисною, покупцеві необхідно враховувати такі критерії відбору:

  • Тип водонагрівача. Напірний – з'єднується з водопроводом безпосередньо і може обслуговувати кілька кранів. Безнапірний водонагрівач розрахований на одну точку, підключається до магістралі через окремий кран і після закінчення роботи подачу води в агрегат перекривають.

  • Максимальна температура розігріву.Залежить від потужності нагрівача. 4-8 кВт – вистачить помити руки, прийняти душ. Агрегат від 8 до 20 кВт забезпечить гарячою водою кілька точок.
  • Управління нагрівом.У таких пристроях воно може бути механічним або електронним. У другому випадку можна більш точно регулювати температуру і натиск, але такі пристрої набагато дорожче.

Витрата електроенергії водонагрівачем залежить від робочої потужності та часу використання агрегату.

Для забезпечення побутових потреб сім'ї з 3-х чоловік апарат на 5 кВт повинен працювати близько години. День роботи такого водонагрівача обійдеться в 27 р.

Покупцеві нагрівача необхідно враховувати, що незалежно від обраної моделі, вона повинна підключатися до мережі через спеціальний кабель з заземленням. Шнур підбирають, орієнтуючись на конкретну навантаження і необхідну довжину.

Використання звичайних розеток та квартирної проводки може привести до перегріву проводів, короткого замикання і пожежі.

Кращі проточні нагрівачі

Перевагою водонагрівачів цього типу є недорога ціна. Якщо купити техніку в інтернет-магазині, то вона обійдеться дешевше 2 000 рублів. Це дуже економічний варіант для використання при перебої з гарячою водою.

Electrolux Smartfix 2.0 3.5 TS

Малопотужний безнапірний електричний нагрівач проточної води продуктивністю 2 л/мін підходить тільки для короткочасного використання. Завдяки компактним розмірам і горизонтального компонування, пристрій можна зручно розмістити під раковиною на кухні або у ванній кімнаті. Комплектація, крім душової насадки, включає тримач для неї, підвідний шланг, водопровідний кран-гусак і перемикач душ/кран. Ціна нагрівача – 2 790 р.

Переваги:

  • просте кріплення на два дюбеля (вони теж входять в набір) – ідеальний варіант для тимчасового монтажу;

  • душова лійка має особливий режим роботи із зменшенням числа отворів – у цьому випадку напір води буде вище.

Недоліки:

  • не має блокування запуску при відсутності води;

  • за відгуками покупців, пластикова колба Тена ненадійна і може лопнути вже в перші дні роботи, навіть при використанні у режимі неповної потужності;
  • вода не завжди швидко розігрівається, що незручно при прийомі душу.
 

Timberk WHEL-7 OSC

Проточний електронагрівач забезпечить хороший приплив теплої води для прийняття душу, створюючи напір до 4,5 літрів в хвилину. Прилад розрахований на обслуговування однієї точки – душа або крана, може зігріти воду до 60 градусів. Він підійде для використання влітку в квартирах, коли температура холодної води становить 18-20 градусів, і її не треба сильно нагрівати. Щоб привести агрегат в робочий стан, потрібно повернути напірний кран, що включає подачу води з магістралі і вибрати потрібний режим нагрівання. Ціна моделі – 3 902 р.

Переваги:

  • має функцію захисту від перегріву;

  • в комплекті є фільтр, що допомагає мінімізувати накип на нагрівальної спіралі.

Недоліки:

  • короткий шланг душової лійки;

  • інструкція по установці недостатньо повна потрібну інформацію доводиться отримувати на інтернет-форумах.

Thermex Stream 500

Цей настінний бойлер з вертикальним компонуванням звертає на себе увагу сучасним дизайном з яскравими індикаторами робочих режимів на передній панелі. Пристрій створює потік до 3,2 літрів на хвилину. Мінімальної потужності (2 кВт) вистачить, тільки щоб мити посуд, на максимумі (5 кВт) можна приймати душ.

У моделі латунна колба, яка міцніші, довговічніші і безпечніше, ніж пластмасовий аналог більш дешевих моделей. Датчик тиску сигналізує про те, що напірний кран залишається відкритим і вода з магістралі надходить в нагрівач. Ціна агрегату – 2 760 р.

 

Переваги:

  • насадки (для душа і крана) адаптовані для малого напору води;

  • за допомогою універсального перехідника можна легко перемикатися між душем і краном.

Недоліки:

  • вхідна і вихідна труба зроблені з пластику, який при роботі агрегату видає неприємний запах.

  • крихкий пластиковий корпус без гідроізоляції, тому пристрій потрібно оберігати від бризок і не чіпати його мокрими руками.

Hyundai H-IWR1-3P-UI058/CS

Водонагрівач управляється за допомогою механічного перемикача, задає потрібний режим роботи. Максимальна потужність пристрою – 3,5 кВт. При інтенсивному витраті води для душу апарат не встигне нагріти її до прийнятної температури. Пристрій спочатку розроблялася для тимчасового використання на випадок аварій тепломережі.

Нагрівач легко встановлювати з розібраного стану – всі підготовчі роботи займуть 5-10 хвилин, стільки ж часу потрібно, щоб прибрати його на зберігання. В комплекті є кран, душова насадка і шланг. Вартість моделі – 1899 р.

Переваги:

  • доступна ціна;

  • датчик наявності води, відключає апарат при її відсутності.

Недоліки:

  • немає індикації нагріву води – на панелі відображається лише те, що водонагрівач включений в мережу.

  • при інтенсивному використанні пристрою відбуваються поломки вже в перший день застосування.

Atmor Basic 5 душ

Електричний водонагрівач призначений для монтажу на стіну і може нагрівати воду до 65 градусів. Максимальна потужність, на яку розраховано пристрій, – 5 кВт. Це дозволяє комфортно приймати душ. При менших параметрах (2 або 3 кіловати), потік буде інтенсивніше – до 3-х літрів у хвилину, але температура зменшиться. Пристрій можна підключати безпосередньо до душового змішувача у ванній, що зручно у випадку тимчасового використання. Ціна нагрівача – 2 690 руб.

Переваги:

  • у комплекті йде захисний автомат для квартирного щитка, це зменшує витрати на монтаж пристрою;

  • має блокування від перегріву;
  • невеликі габарити.

Недоліки:

  • немає можливості регулювання напору води на виході (це непринципово, якщо пристрій підключено через душовий змішувач).

  • короткий і жорсткий шланг.

Polaris Mercury 5,3 OD

Водонагрівач потужністю 5,3 кВт з триступінчатим регулюванням нагріву призначений для стаціонарного використання і обслуговування декількох точок. До нього можна підключити одночасно душ, кран у ванній і мийку на кухні. Модель забезпечує максимальний напір до 4 літрів в хвилину.

На корпусі агрегату є термометр з дисплеєм. З його допомогою можна точно регулювати нагрівання води, що подається, «запам'ятовувати» обрану температуру для постійного використання. Наприклад, можна вибрати 38 градусів, а в подальшому на виході отримувати нагріту до цього рівня теплу воду. Вартість нагрівача Polaris Mercury 5,3 OD – 8 220 р.

Переваги:

  • прилад відключається після припинення подачі води;

  • функція прискореного нагріву.

Недоліки:

  • в комплекті немає крана, тільки душова насадка.

  • великий розмір у порівнянні з моделями для тимчасового використання.

Stiebel Eltron DHC 6

Водонагрівач має вертикальну конструкцію, призначений для постійного використання. Він подає гарячу воду на кілька точок підключення. Потужність пристрою – 6 кВт з можливістю регулювання. Нагрівач має хорошу гідроізоляцію, тому його сміливо можна монтувати в будь-якому місці ванної кімнати, не боячись прямого попадання води.

В конструкції передбачена подвійна захист пристрою від перегріву – вбудований обмежувач температури (його можна вимкнути) і постійно діючий аварійний датчик. Поточний стан роботи відображається на передній панелі нагрівача з допомогою світлодіодних лампочок. Ціна моделі – 20 530 р.

Переваги:

  • автоматичне включення при відкриванні крана;

  • колба для води у цього агрегату зроблена з міді і здатна витримати тиск в 3-4 рази більше, ніж пластикові аналоги на бюджетних нагрівачах.

Недоліки:

  • при висоті 36 см, такий водонагрівач буде складно компактно встановити під раковиною, а потрібно монтувати на стіні біля кранів.

  • висока ціна порівнянна з вартістю хорошого бойлера.

Zanussi 3-logic 3,5 TS (душ+кран)

Простий водонагрівач потужністю 3,5 кВт. Один з трьох режимів роботи задається кнопками на корпусі. Максимальна температура розігріву води – близько 50 градусів у літній період. Пристрій працює за безнапорному принципом і підключено до магістралі тільки в робочий час.

З-за невисокої потужності електроводонагрівач проточний може обслуговувати тільки одну точку в квартирі. При цьому в комплект входить універсальний перехідник, за допомогою якого до нагрівача можна одночасно підключати кран і душ. Вартість пристрою – 2 300 р.

Переваги:

  • аварійне вимкнення при відсутності води;

  • водозберігаючих насадка на душ забезпечує прийнятний напір.

Недоліки:

  • трубки для підведення шлангів зроблені з пластику – вони менш довговічні і не так надійні, як металеві.

  • підходить тільки для квартирних умов і не впорається з розігрівом холодної води з криниці в селі.

Відео

Види і типи проточних електричних водонагрівачів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!