Інверторний холодильник - що це таке, на відміну від звичайного, переваги і недоліки, виробники

Важливим побутовим приладом, який є в кожному будинку, є холодильник. Зараз ці пристрої стали більш досконалими. Новітнім словом техніки в цій галузі вважається Digital Inverter, або інверторний холодильник – що це таке, можна дізнатися у провідних компаній по випуску холодильних установок Bosch, LG, Samsung. Відміну від лінійних приладів полягає у автоматичній зміні кількості обертів, яке здійснює плавний перехід між режимами.

Що таке інверторний компресор в холодильнику

Цифрові інверторні технології управління застосовуються не тільки при виробництві холодильного обладнання. Ці компресори використовуються також для виробництва комп'ютерної, медичної, автомобільної та вимірювальної апаратури. Двигун працює за принципом перетворення змінного струму в постійний. Після цього відбувається нова підстроювання до потрібної частоти. Все управління здійснюється за допомогою спеціальної плати.

Як працює

Принцип роботи інверторного компресора холодильника полягає в тому, що після його включення необхідний температурний поріг досягається дуже швидко. Завдяки такій роботі температура охолодження може підтримуватися тривалий час на оптимальному рівні. Цей компресор не відключається, а тільки зменшує оберти. Він продовжує працювати на тій потужності, якої вистачить для того, щоб в холодильній камері трималася потрібна температура, при цьому здійснюється невелике уповільнення швидкості хладагента.

Відмінність інверторного компресора від звичайного

Функціонування простого лінійного компресора багато в чому відрізняється від роботи інвертора. Перший набирає максимальні обороти двигуна, а потім вимикається при досягненні потрібного значення температури. Цей процес регулюється за допомогою спеціального реле. Якщо прислухатися, то можна почути характерне клацання, коли двигун вимикається. При цьому інверторний тип компресора споживає меншу кількість електроенергії, а температурний режим може підтримуватись постійно на одному і тому ж рівні.

Переваги інверторного холодильника

Основною причиною, по якій багато споживачі купують холодильне обладнання даного типу, є велика кількість переваг. У їх число входить:

  1. Невелике споживання електроенергії. Як стверджують виробники, прилад економить до 40% в порівнянні з простим лінійним компресором. Такий ефект досягається через відсутність постійного вмикання-вимикання двигуна.
  2. Тривалий термін служби. Завдяки тому, що інверторний двигун в холодильнику має невелику потужність, всі механічні деталі відчувають меншу навантаження. В результаті зношування знижується, а експлуатаційний термін підвищується. Підтвердженням цього факту служить заява виробників, які гарантують безперебійну роботу холодильника протягом 10 років.
  3. Безшумність. Низький рівень шумів обумовлений функціонуванням інверторного мотора з низькими оборотами. Крім того, зовсім відсутні клацання, які чути під час роботи пускового реле.
  4. Найкращі умови для зберігання продуктів. Біля холодильника з лінійним компресором можуть відбуватися перепади температури із-за того, що він включається і вимикається, а у приладів з Digital-компресором дотримується постійний режим, виставлений на датчику температури.

Недоліки інверторного холодильника

Чому ж тоді всі виробники техніки не перейшли на використання Digital Inverter-компресорів? На жаль, у цього типу побутових пристроїв є і недоліки. До них відносяться:

  1. Висока ціна. Вартість порівняно з простими холодильниками вище на 30%, а економія на електриці помітна не відразу.
  2. Вимогливість до умов експлуатації. Це означає, що проводка в будинку повинна бути справною, а напруга в мережі підтримуватися постійно однакове.

Причини поломок

Майстри по ремонту холодильного обладнання радять перед покупкою переконатися, що домашня електромережа надійна, тому що найчастішою причиною поломки є перепад напруги. Холодильник з інверторним компресором виходить з ладу навіть при невеликій зміні показників. Проте багато виробників захищають свої прилади за допомогою технології Volt Control, яка переводить пристрій в режим очікування до тих пір, поки рівень напруги не відновиться.

Виробники холодильників інверторних

Після того, як компресори-інвертори стали популярні на ринку побутових приладів завдяки численним перевагам, багато фірм-виробники стали впроваджувати технології в двокамерних холодильниках, поряд з морозильними камерами No Frost та електронними блоками управління. Новатором в цій області стала компанія Samsung. Слідом за нею стали виробляти холодильні установки подібного типу і Vestfrost, Sharp, BEKO, LG, Bosch і Siemens.

Відео

Огляд Інверторний компресор самсунг MSV4A1A L1J

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!