Підлоговий кондиціонер для дому без воздуховода

Влітку багато хто замислюється, як вибрати підлоговий кондиціонер для квартири, щоб полегшити знаходження в житлових приміщеннях при спеці. Вірно підібраний пристрій не займе багато місця, буде працювати безшумно і без нарікань, охолоджуючи повітря до заданої температури. Будь-якій людині треба знати про вибір техніки та правила її експлуатації.

Як працює мобільний кондиціонер без воздуховода

Власники будинків, які часто переїжджають, вибирають переносний кондиціонер в квартиру. Він не виглядає громіздко, має відмінні ергономічні та експлуатаційні характеристики, якщо порівнювати зі стаціонарними спліт-системами. Більшість моделей має режими нагрівання та охолодження, може регулювати температуру за допомогою пульта або кнопок на лицьовій частині.

Існують різновиди кондиціонерів підлогового типу, у яких є антибактеріальна очистка повітря, функції фільтрації і іонізації. Принцип тихої роботи моделей властивий багатьом модифікаціям: охолоджуючий агент в різних станах (рідкому, газоподібному) може одночасно віддавати і приймати тепло. У таких кондиціонерів є нижня частина, де розташований контейнер з водою. Як це працює:

  1. Вода з резервуару перекачується насосом невеликого розміру, подається для змочування пористого фільтра.
  2. Вентилятор забирає тепле повітря, направляючи його на вже вологий пористий фільтр, обробляючи і охолоджуючи.
  3. На поверхні ж фільтра є молекули води, які переходять у стан газу.
  4. Важлива перевага: для таких моделей не потрібен зовнішній блок, що виноситься за межами будівлі на вулицю, як немає і шлангів воздуховода.

Стаціонарна спліт-система або мобільний моноблок, які люблять встановлювати споживачі, представляє з себе складну схему – складається з заборника повітря, охолодження блоку, де повітря охолоджується холодоагентом, блоком відведення тепла для виділення тепла повітрям і компресором для прокачування фреону. Складна система вимагає установки грамотним фахівцем, постійних перевірок працездатності та періодичного прочищения всіх складових частин.

Наскільки ефективні переносні кондиціонери для дому без воздуховода

Покупці, купуючи маленький кондиціонер в кімнату, задаються питанням про його ефективності. На це виробники відповідають, що ККД і продуктивність підвищуються при збільшенні температури навколишнього повітря. Підлоговий кондиціонер без воздуховода в будинку часто має відсік для льоду. Навіть при самій сильній спеці такий пристрій ефективно охолоджує повітря, проводячи той крізь спеціальний відсік. Замість льоду можна використовувати просту холодну воду.

Для маленьких будинків або офісів мобільний підлоговий кондиціонер підійде як ніякий інший – він буде ефективно охолоджувати наявну площу, при цьому не викликаючи незручностей у використанні. Для великого приміщення знадобиться більш потужний пристрій – стандартна спліт-система, що встановлюється підлогу стелею, або кліматичний комплекс, який у свої функції включає ще мийку повітря.

Чим зручні пересувні кондиціонери без воздуховода

Якщо купувати портативний кондиціонер для дому без воздуховода, слід знати його плюси і особливості:

  • простота експлуатації побутової – не потрібно чистити шланги, дбати про екологію;
  • безпека – в охолоджувачі немає фреону і холодоагентів;
  • мобільність – легко пересувається з місця на місце, перевозиться у транспорті;
  • малий розмір – підійде для невеликого офісу або будинку;
  • мінімальна вага (у моделей в пластиковому корпусі – до 6 кг);
  • безшумна робота;
  • простота установки;
  • не утворюється конденсат;
  • низьке споживання електроенергії.

Мінуси мобільних підлогових моделей без воздуховода:

  • потреба періодично доливати воду;
  • висока ціна;
  • для кращої роботи в будинку потрібно забезпечити постійний приплив повітря, для офісу необхідна система припливно-витяжної вентиляції.

Як вибрати мобільний кондиціонер для квартири

Щоб правильно підібрати підлоговий кондиціонер для дому без воздуховода, потрібно врахувати наступні параметри:

  • бажану ціну – готовність витратитися на більш дорогу модель або можливість обійтися дешевої;
  • об'єм кімнати, куди встановлюється прилад – чим він більший, тим гірше буде працювати техніка;
  • потреба в зволоженні повітря – мобільні компактні моделі цією властивістю не володіють;
  • перевірений виробник – відомі бренди коштують дорожче за ціною, але гарантують високу якість у порівнянні з невідомими недорогими марками.

Ціна на мобільний кондиціонер для дому без воздуховода

Сучасні моделі підлогового кондиціонера для дому без воздуховода можна купити в інтернет-магазині, замовити в каталозі через фірмові відділи електротехніки (Ельдорадо, М-відео) або придбати за низькою ціною. Хороші швидкі рішення –колишні у вживанні прилади, придбані «з рук» через сайт Авіто. Вартість різних брендів буде наступною – ціни вказані зразкові (в рублях):

Бренд

Ціна в інтернет-магазині

Ціна у відділі техніки (Ельдорадо, М-відео)

З рук

Ballu

14500

15000

10000

Bork

49000

50000

40000

Honeywell

27500

29000

24000

Vektor

21500

23000

18000

Самсунг

40000

42000

35000

Електролюкс

16000

18000

Чотирнадцять тисяч

Відео: як працює підлоговий кондиціонер без воздуховода

Мобільний кондиціонер Ballu BPES-09C

Відгуки

Кирило, 38 роківЯ вибрав підлоговий кондиціонер для дому без воздуховода марки Бал як найдешевший і тихий варіант. Мені сподобалася простота установки приладу – не потрібно ніяких додаткових блоків і зовнішніх систем. Я задоволений моделлю на всі 100% – мій маленький домашній офіс він охолоджує за лічені хвилини і підтримує температуру повітря на потрібному рівні.
Олексій, 35 роківПісля минулого спекотного літа я вирішив придбати підлоговий кондиціонер без воздухоотвода, який мені порадив знайомий продавець-консультант в Ельдорадо. Запевнивши мене в сучасних якостях марки, він продав мені Борк. Ціна виявилася невисокою, а я зробив висновки – недорога модель виконує всі заявлені функції при тихій роботі.
Оксана, 29 роківМи з чоловіком постійно їздимо на дачу протягом літа, тому нам потрібен кімнатний підлоговий кондиціонер, щоб рятуватися від духоти і спеки. Вибрали недорогий за ціною Electrolux, але користуємося ним тільки в заміському будинку – в квартирі його потужність прагне до нуля, він охолоджує лише невеликий простір і не справляється з обсягом роботи.
Марія, 43 рокиЯ живу в невеликому будинку, де влітку стає просто нестерпно від спеки. Зять подбав про мене і порадив купити дешевий підлоговий кондиціонер Вектор. Я послухала поради і розчарувалася – він виявився дуже гучним, дорогим і не влаштовував мене за якістю охолодження. Довелося продати його недорого, а самої купити на стаціонарний прилад під стелю.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!