Як вивести клопів з дивана швидко

Постільні або диванні клопи вибирають цю меблі для «проживання» тому, що в складках і під підкладкою тісно, тепло, завжди можна «підкріпитися» кров'ю людини. Виявити комах не складно, про їх присутність свідчать наступні ознаки: укуси, виявлені вранці, екскременти у вигляді маленьких чорних точок, неприємний запах, ну і, власне, самі клопи, а також їх личинки. При виявленні чого-небудь з перерахованого, потрібно негайно вжити заходів для того, щоб вивести шкідників.

Як знайти комах в дивані

Клопи потрапляють в будинок від сусідів, з одягом, речами (в сумці, валізі), тваринами, тільки що купленої технікою, меблями і т. д. Ознаки того, що у вас завелися комахи:

  • маленькі плями крові на ліжку;
  • кілька укусів, розташованих один за іншим у вигляді доріжки;
  • наявність неприємного запаху (коньячного, гущі, яка малини);
  • фекалії у вигляді маленьких чорних точок, пилу;
  • неспокійна поведінка домашніх тварин (постійна короста, выгрызание вовни жмутами).

Обстежити потрібно не тільки старі меблі, клопи в новому дивані теж можуть бути присутніми, якщо на складі не дотримувалися санітарні норми. При виявленні одного з перерахованих вище ознак необхідно зробити все, щоб вивести комах, а для початку слід провести ретельний огляд меблів. Для цього її доведеться розібрати, адже паразити ховаються в самих важкодоступних місцях: складках тканини, гумках, оббивці, швах, щілинах, матраці, днище та каркасі.

Способи виведення диванних клопів

Після того, як меблі була обстежена та виявлені сліди присутності кровососів, потрібно з'ясувати, як вивести клопів з дивана. Можна викликати фахівця з цього питання або вирішити проблему самостійно. Вибираючи другий варіант, обов'язково прийміть всі запобіжні заходи перед початком процедури:

  1. Огляньте плінтуса, шафи, щілини. Загляньте під килими, щоб переконатися в тому, що вивести клопів потрібно тільки з дивана.
  2. Винесіть з кімнати, де буде проходити процедура виведення, рибок, птахів, тварин, рослини, їжу та посуд. Крім того, зніміть фіранки, штори, покривала, заберіть килими, постільна, м'які іграшки і т. д. Їх потрібно буде випрати при самій високій температурі або ретельно обробити парою.
  3. Проведіть вологе прибирання, використовуючи засіб з дезинфікуючим ефектом.
  4. Одягайся в одяг з щільної тканини (в ідеалі – малярний костюм), надягніть господарські рукавички. При використанні хімічного токсичного засоби для виведення клопів з дивана, обов'язково надягайте респіратор і окуляри.
  5. Висуньте диван на середину кімнати, по можливості – розберіть його. Навколо прикріпіть до підлоги липку стрічку, щоб «ловити» на неї шкідників, які намагаються втекти.

Після того, як вжито всіх заходів обережності, необхідно приступати до виведення клопів, але можна відразу сказати, що позбутися від них буде не просто. Для цього можна використовувати один із способів: механічний, хімічний або за допомогою народних засобів.

Механічні

Такі методи – найбільш прості, дешеві, але не завжди ефективні. Включають відразу кілька способів:

  1. Ловлю руками в баночку або пилососом. Дасть мінімальний ефект, оскільки зловити і знищити всіх паразитів з дивана не вдасться.
  2. Вплив холодом або високими температурами. У першому випадку меблі потрібно винести взимку на 1-2 доби на вулицю, коли буде -18 С, у другому – обшпарити окропом або обробити парогенератором, термофеном. Зверніть увагу, що після гарячої води дивану знадобиться багато часу для висихання. Важливо враховувати, що такий спосіб може бути згубним для нової меблів.

Хімічні

Більш результативним є метод боротьби з диванними клопами з допомогою хімічних препаратів (інсектицидів). Сьогодні у продажу можна знайти багато подібної продукції:

  1. Рейд (аерозоль). Має широкий спектр дії, часто використовується для того, щоб вивести клопів, але малоефективний при великому скупченні. Рейд розпорошують по поверхні меблів.
  2. Дихлофос (аерозоль). Володіє різким задушливим запахом, але є і ароматизовані варіанти. Має широкий спектр дії, високоефективний. Застосовується методом розпилення.
  3. Раптор (аерозоль). Дає дуже хороший результат, економно витрачається, його дія спрямована на те, щоб вивести конкретно постільних кровососів. Раптор розпорошується по оброблюваним поверхням.
  4. Карбофос – розводиться з водою по інструкції, застосовується для обприскування поверхні дивана. Вбиває клопа при попаданні на його тіло. Среднетоксичный, високоефективний.
  5. Кат – розводиться з водою, використовується для обприскування за допомогою пульверизатора. Нешкідливий для людей, тварин, дає дуже хороший результат.
  6. Комбат – спрей, що має в комплекті насадки, які дозволяють проникнути в самі важкодоступні місця, щоб витравити комах. Дуже ефективний.

З допомогою народних засобів

Вивести з дивана клопів можна і за допомогою народних засобів. До найбільш популярним відносяться:

  1. Оцет, змішаний з нафталіном, спиртом, узятих в рівній кількості. Одержаним складом обробляють місця, де були виявлені шкідники і щілини, звідки вони виповзали. Через кілька годин диван пилососять. Змивати суміш не потрібно, вона не шкідлива для людей, але своїм запахом буде відлякувати кровососів.
  2. Скипидар допомагає вивести комах всього за годину. Змішайте 0,1 мл скипидару, 0,1 мл спирту, 5 г камфори. Обробіть сумішшю диван та інші місця скупчення клопів, залиште на кілька годин. Потім ретельно змийте, а приміщення провітрити. Склад токсичний, тому важливо працювати в масці, рукавичках.
  3. Денатурат губить шкідників відразу ж після потрапляння на тіло. Допомагає вивести не тільки дорослих особин, але і позбавитися від личинок. Розпорошується за допомогою пульверизатора. Має сильний задушливий запах.
  4. Гас (в кількості 0,2 л) змішують з крезолом (0,1 л), нафталіном (10 г) і використовують для обробки дивана – наносять на оббивку за допомогою пензлика. При поверненні клопів знадобиться повторна процедура.

Відео

→ KLOPNOT.RU ← Як позбутися від клопів в квартирі,в будинку,в меблях,на дивані або ліжку!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!