Червоні точки на ногах у вигляді висипу. Причини появи червоних точок і лікування, фото

Кожна поважаюча себе дівчина хоче бути красивою. Ну і як же без депіляції? У літній період видалення волосся стає практично щоденної процедури, але якщо це робити часто, можливо поява неприємностей. Перед дівчатами виникає нове завдання – як позбутися від червоних точок на ногах. Така висип виглядає непривабливо, доставляє дискомфорт і неприємні відчуття у вигляді свербежу. Можливо від неї позбутися, або в пляжний сезон доведеться приховувати свої ноги?

Чому на ногах з'являється висип у вигляді червоних крапок

Щоб вирішити проблему, треба дізнатися, що це – встановити її причину. Дуже часто після гоління ніг з'являються червоні точки, ще так виглядає алергічна реакція на якийсь із подразників. Якщо висипання одиничні і проявляється свербіж – це може бути реакція на укус комахи або опік від рослини. У більшості випадків небезпеки такі точки не надають.

Червонуваті висипання, що не зникають з часом і навіть збільшуються в розмірі, нерідко говорять про появу дерматологічних захворювань. Іноді висип на ногах виникає при ішемії ніг або цукровому діабеті, сині плями також говорять про серйозні хвороби. Щоб з'ясувати причину і поставити діагноз, знадобиться огляд у лікаря або дерматолога. Після консультації фахівець розповість, як лікувати червоні точки на ногах у конкретному випадку. Іноді потрібне оперативне втручання (наприклад, при гемангіоми).

Неправильне гоління або депіляція ніг

Найпоширенішою причиною появи маленьких червонуватих точок є неправильне позбавлення від волосся за допомогою депіляції або гоління. У першому випадку ноги усипані з-за видалення врослого волосся за допомогою воску або епілятора, у другому – внаслідок різкого або грубого гоління. Щоб уникнути таких неприємностей, як червоні точки, під час видалення волосся скористайтеся наступними порадами:

  • відмовтеся від воску або электродепилятора;
  • користуйтеся тільки бритвами з гострим лезом, тупі верстати краще відразу відправляти в сміття;
  • перед процедурою розпарте ноги в гарячій ванні, зробіть м'який пілінг;
  • голіть ніжки з кремом або піною;
  • після процедури промийте ноги прохолодною водою і промокніть рушником, терти не треба – це зайвий привід для роздратування шкіри;
  • після гоління нанесіть зволожуючий або заспокійливий крем;
  • якщо висип вже з'явилася, краще тимчасово відмовитися від гоління, щоб ще більше не дратувати шкіру;
  • після засмаги почервоніння точок не так помітна.

Дізнайтеся більше порад, як прибрати врослі волосся на ногах.

Алергічна реакція

Нерідко причиною появи червоних точок на ногах і щиколотках стає алергія. Реакція проявляється на те, з чим контактувала шкіра – хімічні засоби, одяг, шерсть домашніх вихованців. Практично у всіх випадках висип супроводжується свербінням. Найчастішими подразниками є косметичні засоби. У таких випадках свербіж і почервоніння швидко проходять після змивання крему або іншої речовини теплою водою. Якщо причина інша, спочатку з'ясовують, що стало подразником, потім від нього позбавлятися. Шкіру рекомендується змастити заспокійливим або дитячим кремом.

Що робити і як прибрати червоні точки на ногах після гоління

Точки, що з'явилися після неакуратного гоління, нерідко викликають неприємні відчуття. Ви можете їх на час замаскувати за допомогою природної засмаги або спеціальних засобів, що створюють такий ефект. Але це не усуне основну причину – роздратування ніг, вони будуть і далі свербіти. Проблему краще не маскувати, а усувати. Врахуйте, що крему після гоління з вмістом спирту, камфори, ментолу, бензоїлу не приберуть роздратування, але і часто стають причиною вростання волосся. Допоможуть вирішити проблему засоби традиційної медицини і народні рецепти.

Таблетки аспірину і гліцерин від почервонінь

Гліцерин чудово заспокоює навіть саму ніжну шкіру, а разом з аспірином є ефективним засобом для зняття почервоніння, свербежу після гоління ніг. Такий рецепт не вимагає величезних витрат (препарати коштують копійки), а компоненти легко знайти в будь-якій аптеці. Готується засіб так: 2 таблетки аспірину подрібнюють, змішують з невеликою кількістю гліцерину. Отриманою сумішшю змащують ноги тонким шаром, залишають приблизно на 10-15 хвилин, потім засіб змивають.

Антибактерицидні кошти з кортизоном від сверблячки

Якщо червоні точки на ногах сверблять, допоможуть бактерицидні мазі, що містять кортизон. 1% гидрокортизоновая мазь знімає почервоніння і роздратування. Використовують її після гоління ніг, пахвових западин, зони бікіні, але часто застосовувати її не варто – 2 рази на добу. Вона не підходить для щоденного використання, тому в лікуванні потрібен інтервал 3-4 дні. Перед застосуванням цього медикаментозного препарату потрібна консультація лікаря, тому що засіб має ряд протипоказань і побічних дій.

Відвари на основі м'яти і ромашки від дрібного висипу

Такий відвар ефективно знімає роздратування на ногах. Для приготування засобу знадобиться по 1 столовій ложці обох рослинних компонентів і 0,5 л води. Після закипання вкиньте м'яту з ромашкою, варіть відвар на повільному вогні 15 хвилин. Отриману рідину остудіть, змочіть в ній рушник і прикладіть його на півгодини до роздратованим після гоління ділянок.

Настій листя берези від червоних плям

Це засіб не тільки допоможе позбутися від червонуватих точок після гоління, але і сповільнить зростання волосся. Приготування настою потребує трохи часу, 2 столові ложки березового листя, склянки окропу. Засіб наполягають півтори години, після чого проціджують і протирають уражені місця за допомогою вати або диска, змочених у розчині. Ефект від використання настою проявляється практично відразу – ноги перестають свербіти, а почервоніння зникає.

Лосьйон з соком алое від висипань

У косметології сік алое застосовується як протизапальний, протимікробний, загоює засіб. Сучасний ринок багатий всілякими засобами, що містять екстракт цієї рослини. Для позбавлення від точок червоного кольору, що виникають після гоління на ногах, ви можете придбати одне з таких засобів. Є можливість приготувати такий лосьйон самостійно. Сік алое змішайте з рослинним маслом з розрахунку 2 до 1, отриманим речовиною змащуйте ноги нижче коліна 2 рази протягом 3-5 днів.

Фото висипання на ногах у вигляді червоних крапок

Висипання на ногах – видовище не дуже приємне. Причинами цього є алергічні реакції, неправильне гоління ніг, серйозні захворювання. У дітей точки червоного кольору в деяких випадках говорять про кропив'янці. Але яка б не була причина появи висипання, позбавлятися від червонуватих точок треба. Якщо вони ще довго не проходять, потрібна консультація лікаря. Ігнорувати такі прояви не варто –вони можуть бути ознакою серйозного захворювання.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!