Чохол на диван універсальний і на резинці. Як зшити чохол на диван і крісла своїми руками

Щоб запобігти знос м'яких меблів, продовживши строк її служби, використовують чохли для неї, які легко знімаються, стираються, здатні перетворювати вигляд, до того ж їх ціна істотно нижче вартості нової меблів. А ті господині, які вміють шити, зможуть зробити чохол для дивана своїми руками.

Еврочехлы на дивани

Виробляються еврочехлы на м'які меблі зі спеціальної тканини, здатної приймати будь-яку форму завдяки гумовим ниткам в її складі. Вперше їх виробництво було налагоджено однією італійською компанією, швидко знайшовши своїх шанувальників у всьому світі, адже це виявилося універсальною і функціональної захистом. Використовують накидки у випадках, коли стіна, що був в експлуатації багато років, став непривабливим, а покупка нового не передбачається. До їх переваг відносять:

  1. Практичність. Завдяки особливій структурі, що має рельєфну форму, матеріал брудниться набагато рідше звичайної тканини. Тому прання потрібно нечасто.
  2. Для прання підійде звичайна пральна машина, програма з низькою температурою води. Оббивка при цьому не втратить свій первісний вигляд, зберігши форму.
  3. Простота установки. Впорається один чоловік за кілька хвилин.
  4. Еластичний матеріал ідеально вкладається. Для цього не потрібно виміряти все, підганяючи до міліметра. Тому ви навіть зможете купити в інтернет-магазині, не переживаючи, що модель виявиться непридатною.

Еврочехлы можуть стати елементом інтер'єру, коли вирішивши змінити дизайн приміщення, ви хотіли б заощадити на покупці нового гарнітура. Всю стару меблі можна з легкістю оновити, підібравши для них накидки, відповідні за кольором і фактурі. Для їх пошиття використовують такі тканини:

  • шеніл з плюшем для міцних виробів, здатних розтягуватися;
  • жаккард, відрізняється міцністю і довговічністю, використовують для щоденного захисту;
  • плісе, має пружну структуру;
  • мікрофібра відмінно розтягується, підходить для великогабаритних гарнітурів;
  • штучна шкіра;
  • хутро (натуральний або штучний).

Еврочехлы на кутові дивани

Для кутових диванів, а так само для меблів незвичайної форми, будуть ідеальним варіантом еврочехлы на меблі. Зшити їх – складне завдання. Однак можна купити безрозмірний параметр, який легко може прийняти навіть саму химерну форму. Річ можна використовувати з будь-якою моделлю, розміром, з підлокітниками або без них, з виступами з будь-якої сторони. Завдяки своїй еластичності і розтяжності, такий виріб без проблем обтягне меблі, розмір якої значно перевищує розміри самого виробу.

Чохол на диван на гумці

Альтернативою є європейським натяжні чохли на диван з гумкою, які просто натягаються, утримуючись за допомогою вшитою гумки. Таку річ можна зробити самому або замовити в будь-якому ательє. Інтернет-майстрині пропонують викрійки моделей, які легко знімаються, стираються, але зможуть підійти не кожному виду м'яких меблів. Приміром, з пошиттям вироби для дивана незвичайної форми можуть виникнути проблеми. Для решти гарнітурів залишиться тільки вибрати відповідний колір, щоб отримати оригінальну річ в своєму інтер'єрі.

Чохол на диван універсальний

Називають універсальним виріб тому, що одну і ту ж модель можна купити до абсолютно різних дизайнах і розмірами м'яких меблів. Вам навіть не потрібно знати точні розміри, тому що ці чохли на меблі безрозмірні, еластичні за рахунок подвійного шару спеціальної тканини, мають особливий пошиття. Однак, вибираючи для кутового або варіанту без підлокітників, потрібно враховувати деякі нюанси.

Пошиття чохлів на дивани на замовлення

В інтернеті представлені різні відеоуроки, як зшити чохол для дивана самостійно. Для цього знімаються заміри, складається викрійка на папері, виконується пробний зразок з непотрібної вам тканини. Ті ж, у кого немає вільного часу або навичок, щоб зшити чохол на диван, завжди зможуть довірити це професіоналам. Таку послугу, включаючи моделі кутових, тримісних і диван-ліжок, пропонують багато ательє. Вам же залишиться тільки вибрати модель, матеріал для пошиття, які представлені в каталозі.

Ціна на чохол для дивана

Готові чохли для перетворення будь-якого виду м'яких меблів можна придбати в інтернет-магазинах. Вартість таких накидок може істотно варіюватися і залежить від крою, розміру і матеріалу. Ціна починається від 900 рублів, залежно від моделі. Купити еврочехол на диван недорого можна в магазині Ікеа. Середня ціна виробу становить 2500 р. Також можна замовити пошиття індивідуального комплекту майстрів ательє. Вартість такої послуги залежить від моделі і матеріалу, починається від 1500 р.

Відео: чохол на диван своїми руками

Як зшити чохол на диван за вечір

Відгуки

Людмила, 34 роки.Вирішила оновити затишний шкіряний диван-акордеон. Замовила в інтернет-магазині натяжна чохол для дивана. Завдяки можливості відмінно розтягуватися їх використовують з усіма моделями м'яких меблів. Результатом залишилась задоволена. Тому придивляюся до подібних виробів для дивана-книжки, який хочу купити там же.
Валентина Андріївна, 62 рокиДіти подарували нам двомісний диван-книжку. У нашому домі часто гостюють маленькі онуки і живуть 2 кішки, і щоб зберегти все в хорошому стані, мені порадили пошити чохол на диван. Звернулася в ательє, де займаються їх пошиттям. З урахуванням всіх моїх вимог і побажань, вартість виявилася всього 1900 рублів.
Христина, 29 роківДо нашого інтер'єру підходить турецький диван з оттоманками. У нас малюк і, здавалося б, це непрактично. Однак вихід знайшовся – еврочехол, як спосіб зберігати меблі в ідеальному стані. Такий мені сподобався своєю універсальністю, він підходить до будь-якого виду меблів, незалежно від того, скільки метрів довжина і яка ширина.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!