Як позбутися від мух в квартирі

З настанням перших весняних днів у наших будинках починають з'являтися мухи. Від їх навали не рятують ні закриті двері, ні москітні сітки, ні профілактичні заходи. Всюдисущі мухи доставляють дискомфорт, дратують дзижчанням, відволікають від повсякденних справ, але головне – вони сприяють розмноженню бактерій, мікроорганізмів і вірусів.

Як позбутися від мух в будинку народними засобами

Якщо немає бажання використовувати хімічні способи боротьби, можна обійтися народними методами, перевіреними безліччю людей. Спочатку ретельно наведіть порядок на кухні: приберіть з відкритих місць всі види їжі, викиньте несвіжу їжу, фрукти. Щоб мух було менше, тримайте закритими відра для сміття, своєчасно мийте і прибирайте брудний посуд. Для боротьби з надокучливими комахами дуже ефективні ароматичні способи. Який запах відлякує мух? Їм особливо не подобаються:

  • запахи кімнатних рослин: мирта, евкаліпта, герані (обов'язково посадіть їх будинку);
  • аромат листків помідора (овоч можна вирощувати на підвіконні);
  • запахи пижма, папороті (для відлякування розкладіть свіжі листя по квартирі);
  • запах скипидару, гасу (можна використовувати трохи засобу для миття підлоги, вікон);
  • аромат льнянки звичайної (купіть її в аптеці, приготуйте відвар з рослини з молоком, налийте в тару і поставте по кутах квартири).

Як позбутися від мух в квартирі швидко? Використовуйте звичайний столовий оцет: візьміть пару ложок на 1 літр води, протріть сумішшю підвіконня, столи. Відмінне народний засіб від мух в будинку – будь-ефірна олія. Підійдуть гвоздика, м'ята, лимонник, евкаліпт та інші. Потрібно лише капнути трохи засобу в аромалампу або додати в миску з водою. До вхідних дверей можна поставити рослини, які не подобаються комах, наприклад, м'яту в горщику.

Саморобні пастки для мух

Як позбутися від мух в домашніх умовах без додаткових витрат? Дуже просто можна приготувати всілякі «липучки», нічим не поступаються промисловим варіантами. Рецепти пасток:

  1. Змішайте рівні порції каніфолі, касторової олії, підігрійте два компоненти, далі додайте трохи меду або повидла. Вийде клейка маса з приваблює мух запахом. Нею слід обробити заздалегідь приготовані смужки паперу і повісити приманки там, де більше комах.
  2. Візьміть непотрібну банку, покладіть трохи меду, цукрового розчину, сиропу. Далі зробіть з паперу конус, вставте в тару носом вниз і залиште там. Муха, що потрапила на приманку, більше не зможе звідти вилізти.
  3. Візьміть трохи столового оцту, розбавте 3-4 краплями засоби для миття посуду, налийте суміш у скляну банку. Візьміть харчову плівку, накрийте їй ємність, обов'язково залиште отвір. Забравшись туди, комахи потонуть в рідині.

Саморобна отрута від мух

Ще один засіб від мух в домашніх умовах – саморобна отрута. Поласувавши їй, комаха проживе не більше кількох годин. Прості інструкції для приготування приманок:

  1. Заздалегідь приготуйте розчин з склянки води, 10 г меду, 1 г сахарину і просочіть їм серветку або звичайний папір. Після висихання трохи подмочите, залиште на тарілці для знищення мух.
  2. Змішайте харчову соду (5 ч. ложок), молоко (3 ст. ложки), формалін (1/2 ч. ложки). Отриману суміш вилийте в блюдце, накришити туди хліб і залиште на видному місці.
  3. Приготуйте «пекучий» розчин, змішавши цукор, сироп і чорний перець. Виливши в тарілочку, поставте в місце скупчення комах. Поївши таку приманку, комахи помруть через 3-4 дні.

Боротьба з мухами за допомогою інсектицидів

Найкращий захист досягається тільки при використанні сучасних хімікатів, що розрізняються за формою випуску, ціною і способу застосування. Дізнайтеся, як позбутися від мух в квартирі з їх допомогою. У ветеринарних аптеках, магазинах можна знайти такі засоби:

  1. Аерозолі. Всі мають однаковий принцип дії – комахи помирають після розпилювання отруйних речовин, що містяться в засобах. Аерозолі рекомендується використовувати в закритих приміщеннях без протягів. Людям після обробки будинку знаходиться не варто. Самі знамениті і зручні для використання аерозолі: «Хлорофос», «Дихлофос».
  2. Порошки для приготування розчинів. Часто складаються з феромонів, що є безвідмовної приманкою для мух. Отрута готується шляхом розчинення у воді. Готовий препарат можна розпорошувати будинку або наносити пензликом на стіну, підвіконня, балкон. При цьому бажано використовувати захист: рукавички, халат. Відомий порошок – «Агіт 10 WG».
  3. Гранули. Ідеальні, якщо немає бажання використовувати для обробки квартири аерозолі. Гранули можуть використовуватися в сухому вигляді: їх просто розкладають по кутках квартири, якщо у господарів немає тварин. Також з них готуються розчини для нанесення на рами, стіни, підвіконня. Контактний отрута паралізує мух миттєво. Відомі гранули від комах: «Флай Байт», «Байт Муха».
  4. Крейду. Дешевий засіб для знищення шкідників. Діють за рахунок ураження нервової системи мух, не вимагають використання засобів захисту. Комахи помирають незабаром після контакту з крейдою. Можна користуватися розчиненими крейдою – промивати ними двері, вікна, стіни. Засіб не підходить для обробки м'яких меблів, небезпечний для тварин, дітей. Популярний крейду, який можна знайти скрізь – «Машенька».
  5. Фумігатори. Являють собою спеціальний прилад, в який потрібно вставляти пластинки, просочені отруйною речовиною. При нагріванні по квартирі поширюється діюча речовина, лякливо комах на тривалий час. Фумигатор не рекомендований для дитячої кімнати. Популярні засоби: «Раптор», Flop, «Тайга».

Як боротися з мухами в квартирі механічними засобами

Розглянемо найпоширеніші й недорогі засоби:

  1. Москітна стека. Якщо у вас її немає, обов'язково поставте, навіть якщо на дворі зима. З настанням весни вона надійно захистить квартиру від проникнення настирливих комах через вікно. Можна підібрати дешевий варіант – на липучці, яка кріпиться на внутрішню поверхню рами.
  2. Липка стрічка від мух. «Дідівський» спосіб захисту від комах. Мухи сідають на стрічку, просочену отруйною речовиною, прилипають до неї і гинуть. Згідно інструкції, їх не можна розвішувати близько до вогню, на протязі і на сонці. Відомі недорогі стрічки: «Фумитокс», «Москітол», «Мухомор».

Відео: як вивести мух з дому

Як позбутися від мух в будинку. Медичні поради

Відгуки

Віра, 34 рокиА ви знаєте, як позбавитися від настирливих мух в квартирі, не наражаючи на небезпеку людей? Ділюся з усіма радою: купіть м'яту, приміром, розсаду, і посадіть її в горщик. Це дивовижне і універсальна рослина, яке рятує від багатьох комах. Головне – перед очима немає убитих мух, і нічого не затьмарює настрій. Можна і потруїти їх, але шкода!
Кирило, 29 роківУ нас дерев'яний дорогий балкон, тому довгий час не хотіли використовувати поширені інсектициди, хоча восени постійно залітають мухи, розмножуються, та ще й кусаються. Дружина не витримала і, побоюючись того, що комахи можуть переносити захворювання, вирішила потруїти їх і поставити москітну сітку. Після цього всі задоволені.
Тетяна, 34 рокиКожен раз, їдучи відпочивати, беремо з собою фумігатор «Москітол». Ця звичка з'явилася ще з молодості: знімаючи приватне житло, завжди гадали, як позбутися від мух, комах в квартирі – влітку їх завжди багато. Пробували аерозолі за порадою господарів, але після них складно дихати, доводиться влаштовувати провітрювання. З фумигатором простіше – включив і забув.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!