Турбощітка для пилососа - принцип роботи пристрою, як вибрати по виробнику, розмірами та ціною

З придбанням нового пилососа покупець отримує цілий комплект різних щіток, з яких він у більшості випадків користується лише одного – стандартною. Зробити підлогу або інші поверхні чистими тільки з її допомогою не вийде, тому слід замислитися про користь інших варіантів. Чималу популярність останнім часом набула турбощітка, яка входить в комплект більшості нових моделей пилососів. Якщо у вас старий зразок побутової техніки або в наборі просто не виявилося цього пристосування, то прийшов час задуматися над його покупкою.

Що таке турбощітка в пилососі

Турбощітка для пилососа LG, Samsung і інших моделей являє собою спеціальну насадку в формі валика з щетиною, яка розташована по спіралі. За рахунок цього пристосування можна підвищити якість вироблюваної прибирання, особливо, якщо мова йде про килимових поверхнях. Функціонує турбированная щітка за рахунок електричної турбіни або мотора. Насадка оснащена потужним механізмом, тому вона ефективно очищає практично будь-яке покриття.

Регулювання частоти обертання валика проводиться автоматично в залежності від того, який тип поверхні ви чистите в поточний момент. Наприклад, якщо вона виявиться твердої (плитка, ламінат, паркет, лінолеум), то турбощітка для пилососа буде працювати повільніше, але якщо це ковролін або інше м'яке покриття, то спостерігається прискорення пристрою. Крім того, звичайні щітки здатні чистити матеріал тільки в одному режимі, а для всмоктування пилососа підбирають оптимальний режим у відповідності з їх властивостями.

Для чого потрібна

Цей допоміжний елемент техніки необхідний для того, щоб справлятися зі складними забрудненнями в квартирі або будинку. Наприклад, щітка типу «турбо» без проблем впорається з шерстю тварин, яка є алергенами для багатьох людей, а ще волоссям, великою кількістю пилу і т. п. Крім того, без неї не обійтися, якщо ви зробили ремонт. Перевага такої щітки в тому, що вона підходить для чищення будь-яких поверхонь – м'яких, твердих (ламінату, паркетної або пофарбованої дошки). Прибирання стає якісною та швидкою, а повітря в приміщенні більш свіжим.

Принцип дії

Спосіб дії описаної насадки простий: під час роботи сміття просто всмоктується в пилосос, а нитки, ворсинки, частинки волосся і вовни намотуються на вал, що здійснює обертальні рухи. За рахунок такого тандему можна домогтися ідеальної чистоти поверхонь, позбувшись від бруду із самих важкодоступних місць. За рахунок того, що швидкість обертання валика регулюється самостійно, на м'яких поверхнях він працює швидше, а на твердих – уповільнює своє обертання.

Види турбощеток

Сучасні виробники пропонують на вибір широкий асортимент таких пристосувань, які відрізняються одна від одної не тільки розмірами, вагою, ціновою категорією, але і типом приводу. За цією класифікацією виділяють такі два види пристосування, які суттєвим чином відрізняються один від одного:

  • електричні;
  • механічні.

Механічна

Потужність роботи механічного пристрою знаходиться в безпосередній залежності від можливостей побутової техніки. Справа в тому, що такий механізм працює за рахунок повітря, що в нього вдувається вертикальним або горизонтальним пилососом з фільтрацією або без неї. При такій конфігурації насадка встановлюється на трубку побутової техніки, після чого користувач працюють нею так само, як і будь-який інший щіткою. Валик пристосування буде обертатися з тією швидкістю, яку може дозволити сам прилад для прибирання.

Якщо ви хочете, щоб механічна турбощітка для пилососа могла проводити очищення ефективніше, то вам потрібно купити сучасну модель побутової техніки. Наприклад, хорошим вибором стане миючий пилосос з аквафільтром (Thomas, Zelmer, Krausen та ін) – він відмінно підходить для приміщень, де не накопичується шерсть тварин. Ще одним варіантом приладу є модель, оснащена мішком.

Електричні

Такий тип насадки володіє істотною перевагою перед механічним приладом – особливість в тому, що вона функціонує окремо за рахунок власної енергії, т. к. оснащена вбудованим електричним приводом (підключення до пилососа цей автономний агрегат не вимагає). Швидкість обертання валика залежить безпосередньо від технічних характеристик тієї або іншої моделі. Щоправда, такий варіант пристрої необхідно підключати до мережі електроживлення незалежно від приладу для прибирання.

Універсальні

Ще є універсальна турбощітка для пилососа. Основна її перевага полягає в тому, що вона підходить майже до будь-якого існуючого на сьогоднішній день пилососа. Такі насадки ідеальні для очищення як м'яких, так і твердих поверхонь. Їх можна з успіхом використовувати для видалення з ворсу килима дрібного сміття, вовни тварин, волосся. По якості всі моделі практично однакові, головне – необхідно перевірити виріб на наявність пошкоджень.

Догляд та обслуговування

Як і будь-яке інше пристосування для чищення, турбощітка для пилососа Самсунг, LG, Electrolux і т. д. потребує грамотному догляді. Якщо вчасно не чистити її, то накопичився з часом сміття істотно зменшить термін роботи цього пристосування. Це відбувається з-за шерсті тварин, довгих волосся і ниток з килимів, які будуть застрявати всередині. Деякі моделі випускають з прозорою кришкою, завдяки чому можна своєчасно побачити, коли виріб необхідно почистити. Видаляти волосся і шерсть потрібно після кожних 2-3 прибирань. Для цієї мети необхідно:

  1. Акуратно від'єднати насадку з побутової техніки.
  2. Від'єднати кришку, яка виконує захисну функцію.
  3. Ретельно прибрати з поверхні крутного валика все волосся, нитки, шерстинки, які намоталися на нього в процесі роботи.
  4. Усунути залишився всередині пристрою сміття і пил за допомогою сухої ганчірки.
  5. Прибрати забруднення з лопатей;
  6. Після очищення щітки повернути захисну кришку на місце.

Якщо такого роду очищення буде проводитися регулярно, то турбощітка для пилососа буде ефективніше справлятися з забрудненнями, так і прослужить на порядок довше. Кожні півроку рекомендується виконувати генеральне чищення щітки. В такому випадку потрібно дотримуватися наступної послідовності дій:

  • Пристосування складається з двох половинок, тому, для початку відкрутіть болти, що з'єднують їх.
  • Ретельно очистіть всі важкодоступні місця від волосся, ворсинок і іншого сміття, використовуючи ножиці, пінцет, суху тканину.
  • Після проведених маніпуляцій зберіть виріб в зворотному порядку.

Як вибрати насадку для пилососа

Плануючи купити щітку, яка зробить ваш побутовий прилад ефективніше, візьміть до уваги кілька критеріїв вибору. Насамперед, врахуйте нюанси:

  • купуючи насадку, перш за все, уважно огляньте продукцію на наявність тріщин і пошкоджень;
  • вибираючи щітку типу «турбо», зупиніться на моделях від ідентичного бренду з уже наявною технікою – ймовірність того, що вони підійдуть один до одного буде максимальною;
  • намагайтеся робити покупку в тих торгових точках, які видають гарантійні талони на вироби;
  • при купівлі уточніть про наявність змінних деталей, щоб обрана турбощітка для пилососа прослужила як можна довше.

При виборі всмоктування для пилососа визначтеся з тим, які вимоги будуть для неї висуватися. Якщо по потужності і якості вони високі, то зверніть увагу на насадки, оснащені жорсткою щетиною на валику. З нею можна видалити забруднення навіть з щільних довговорсних килимових покриттів. Деякі компанії оснащують пристосування спеціальним індикатором, що показує рівень забруднення пристрою – потрібна функція. Додатково зверніть увагу на дизайн, габарити, вагу.

Випуском механічних турбощеток для пилососа і тих, що оснащені електроприводом, займається велика кількість компаній. Багато моделі з характеристиками сильно не відрізняються один від одного. Виготовленням таких пристосувань займаються компанії Samsung, LG, Philips, Electolux, Dyson та ін. При купівлі порівняйте найпопулярніші моделі, щоб зробити оптимальний вибір:

  • Electrolux. Якщо вам потрібна висока якість очищення і велика потужність, то зверніть увагу на товари цієї компанії. Щетина на валику щітки Electrolux потужна і добре збирає сміття, бруд, шерсть тварин навіть з щільного килима, відрізняється довгим ворсом. Ця модель придатна не тільки для техніки марки Electrolux, але і для пилососів Rowenta, Philips. В комплект разом з насадкою входить провідник, тому є ймовірність, що ця щітка підійде і до деяких інших марок побутової техніки.
  • Dyson. З цією щіткою можна ефективно прибирати з твердих і м'яких поверхонь волосся і шерсть тварин, при цьому вона ідеальна для очищення килимів, ковроліну. Її легко чистити, збирати і розбирати. За рахунок перехідника, що входить в комплектацію, щітку Dyson можна приєднати практично до будь-якого іншого варіанту побутової техніки.
  • LG. Ще один популярний варіант, щетина якого менш жорстка, ніж у Electrolux. Ця модель теж добре очищає покриття від проблемного сміття. Для виготовлення використовується міцний пластик. Зовні є індикатор забруднення – по ньому можна визначити, що прийшов час почистити пристрій. Перевага моделі LG полягає в тому, що вона призначена спеціально для очищення ворсу килимів, м'яких меблів. Її мінусом є те, що вона важка, тому постійно працювати з нею буде не так комфортно, як з іншими аналогами.
  • Samsung і Philips. Ці пристрої за своїми властивостями схожі з виробами брендів Electrolux і LG. Він мають хорошу потужність і великий валик, оснащений жорстким покриттям – до нього пристають шерсть тварин, волосся та інше сміття. Щітка щільно прилягає до поверхні, що очищається, у зв'язку з чим її використовують навіть для килимів з довгим ворсом. Samsung і Philips менш важкі, ніж LG, але вони не оснащені індикатором забруднення. В цілому ці щітки характеризуються довгим терміном експлуатації, ефективною роботою, легкої заміною деталей.

Яку купити турбощетку для пилососа

Пристосування такого типу дуже зручно для домогосподарок, оскільки суттєво економить їх час і сили, до того ж, більшість моделей мають невеликі габарити і мала вага, що полегшує роботу по дому. Перш ніж замовити в інтернет-магазині той чи інший варіант з доставкою по пошті, ознайомтеся з рейтингом (ТОП-10) популярних моделей, куди увійшли і пристосування бюджетного сегмента:

Найменування моделі і виробник

Призначення

Коротка характеристика

Ціна в рублях

TOPPERR NТ 1

Для килимів, килимових покриттів.

Сумісна з приладами, оснащеними трубкою діаметром 27-37 мм. Є функція перемикання між режимами.

1110

Zanussi

Для збирання твердих поверхонь, диванів, штор, м'якої оббивки меблів.

Є універсальною. Підходить для побутової техніки з діаметром трубки 32 мм

550

Magic Power FA-500-98

Для будь-яких поверхонь.

Виготовляється з комбінованих матеріалів. Підходить для десятка приладів ТМ FIRST.

625

Electrolux ZE060

Для меблів.

Відрізняється компактним кольором. Є перехідник для трубок в наборі.

630

Bosch BBZ 124HD

Для твердих покриттів.

Обладнана м'якою щіткою, яка не пошкоджує підлогу під час очищення. Відрізняється невеликими габаритами.

2200

Dyson 925067-01 Турбощітка міні Tangle-free

Для різних поверхонь.

Відрізняється можливістю сплутування волосся. Підходить для безлічі приладів бренду Dyson.

3300

Karcher 4.130-177.0

Оптимальна для чищення килимів з високим ворсом.

Більш габаритна модель, яка ефективно збирає пил і бруд. Сумісна приблизно з десятком моделей пилососів.

4279

Miele STB 205-3

Для килимів.

Гарантує надійне видалення ворсинок, волосся, ниток. Валик оснащений плаваючою підвіскою.

Сім тисяч п'ятсот

Samsung VCA-TB700

Для різних поверхонь.

Відносно недорогий пристрій, що не допускає намотування шерсті і довгих ниток на валик. Сумісна з побутовою технікою від Samsung.

1490

LG VNZ-PQ01N

Для збирання з підлоги, м'яких меблів

Компактна версія всмоктування, добре справляється з прибиранням шерсті тварин. Відрізняється малою вагою, доступною ціною.

580

TOPPERR NТ 1

Цей варіант всмоктування для пилососів відрізняється хорошою продуктивністю і універсальністю, оскільки він підходить для багатьох моделей побутової техніки, трубка яких має діаметр від 2,7 до 3,7 див. Виріб випускається в чорному кольорі. Ідеально очищує від пилу, волосся і шерсті домашніх тварин килим, килимові покриття. Підходить і для усунення сміття з сидінь авто, поверхні меблів. Topperr NT 1 відносно недороге виріб габаритами 28х29х9 см і вагою всього 620 р.

Модель оснащена спеціальною щетиною відмінною жорсткості, яка здатна проникати в килимовий ворс. Варто для універсального пристосування відносно недорого, добре збирає довге волосся, підходить навіть для старих побутових пристроїв для прибирання. Правда, судячи з відгуків, зняти намотані волосся не просто – їх потрібно розрізати ножицями, після чого прибрати руками.

Zanussi

Недорога модель білого кольору, що використовується для прибирання на твердих поверхнях, м'якої оббивки меблів і навіть для очищення штор. Підходить для багатьох моделей побутової техніки, головною умовою є наявність трубки діаметром 3,2 см Відрізняється компактними розмірами, невеликою вагою, простотою використання. Якісні характеристики повністю відповідають вартості виробу.

Magic Power FA-500-98

Недорогий пристрій, незамінний для тих, хто користується технікою марки ТМ FIRST. Корпус непоганої якості пофарбований в чорний колір. Проводиться на території Китаю. Підходить для побутової техніки з трубкою 32 мм: FA-5503-1, FA-5509, FA-5541, FA-5500-2, FA-5502-1, FA-5503, FA-5546-2, FA-5546-3, FA-5547, FA-5547-1. Виріб щодо компактна. Непогано справляється зі своїми завданнями.

Electrolux ZE060

Пристосування універсально і при цьому відмінно підходить не тільки для прибирання м'якої оббивки меблів, але і твердих поверхонь. Може використовуватися навіть для очищення штор, салону автомобіля, подушок. Чудово чистить килимові покриття. Оптимально для більшості моделей побутової техніки, яка забезпечена трубкою діаметром 3,2 см: Electrolux, Rowenta, VAX, Philips.

Великим плюсом є наявність перехідники в комплекті, призначеного для трубок діаметром 35 мм – зустрічається у техніки брендів Karcher, Panasonic, Bosch, Siemens, Samsung, LG, Thomas. Кришка прозора, завдяки чому можна вчасно дізнатися, потребує пристрій очищення чи ні. Застосовується для чищення як у вертикальному, так і горизонтальному положеннях.

Bosch BBZ 124HD (повітряна)

Насадка Bosch BBZ124HD відразу всмоктує великі частинки сміття, не проштовхуючи його вперед. Щітка і виконана з 100-відсотковою щетини, яка не залишає подряпин. Пристрій оснащений гумовими колесами на підошві, завдяки яким насадку можна водити по підлозі без зайвих зусиль. Такий підхід гарантує акуратну і дбайливу прибирання. Перевагою насадки є не тільки ефективна робота, але і невеликі габарити, за рахунок яких з її допомогою можна прибрати забруднення із самих важкодоступних місцях, наприклад, з-за масивного шафи, під диваном.

Bosch BBZ124HD підходить для приладів BSG7, BSG6, BSGL3, BSG8, BSGL4. Пристрій забарвлене в чорний колір, виготовлено в Німеччині. Користувачі відзначають компактність пристосування, тонкий і м'який ворс, не дряпає паркет, а також коліщатка, які під час прибирання не видають неприємний звук. Порівняно з аналогами обходиться істотно дорожче, але ціна відповідає якості.

Dyson 925067-01 Турбощітка міні Tangle-free (з системою антизапутывания)

Ця турбощітка для пилососів ідеальна для Dyson DC19, DC19T2, DC08T, DC20, DC22, DC37, DC41C, DC29 та ін. Її відмінністю і перевагою в порівнянні з іншими аналогами є наявність системи, яка виключає сплутуванню волосся. При цьому пристрій здатний збирати як шерсть тварин, так і в'їлися в поверхню бруд. Конфігурація щетинок підібрана так, щоб зробити очищення поверхонь максмально ефективною.

Міні-турбощітка Tangle Free оснащена парою пластин, які обертаються паралельно покриттю, збираючи шерсть без заплутаних. Це полегшує очищення самої насадки. За рахунок гнучких пластин турбощітка здатна підтримувати контакт навіть з нерівними поверхнями. Для збереження повного контакту насадка повертається під кутом 20 градусів. При цьому її не рекомендується використовувати для прибирання шовкових і килимів ручної роботи. Основний недолік полягає в дорожнечі.

Karcher 4.130-177.0

Турбощітка для пилососа від відомого німецького бренду, яка приводиться в обертання за рахунок повітряного потоку. Відмінно справляється з забрудненням килимів з високим ворсом і шерстю домашніх тварин. Сумісна з приладами таких моделей, як VC6300, VC6200, V6100, DS5600, DS5600 Plus, DS 6500 Mediclean. При розмірах 31,3х24,8х8,8 см і важить всього 760 р. Діаметр кріплення становить 3,5 див. Негативних сторін немає, але пристрій є далеко не самим доступним за вартістю.

Насадка для килимів Miele STB 205-3

Турбощітка, що гарантує ефективне видалення ворсинок і ниток за рахунок щіткового валика, який приводиться в дію всмоктуючої системою побутової техніки. Завдяки тому, що валик має плаваючу підвіску, пристрій здатний очищати м'які килимові покриття. Пристосування має сумісність з MIELE S 5000-S5999, S4000-S4999, S227-S456i, S140-S168, S2000-S 2999, S500-S858.

Перш ніж замовити цю модель щітки, врахуйте, що вона не підходить до побутової техніки з заводським номером 43/.. на табличці – знаходиться на корпусі знизу. Проводиться в Німеччині, але коштує дуже дорого. Незважаючи на дорожнечу, прилад володіє достатньою ефективністю, хорошою міцністю і відрізняється якістю збірки, тривалим експлуатаційним періодом, естетичним зовнішнім виглядом.

Samsung VCA-TB700

За допомогою цієї всмоктування можна проводити ефективну очистку килимів, постільної білизни, оббивки м'яких меблів, матраців та інших схожих поверхонь. Пристосування для пилососів Samsung швидко збирає довгі нитки, шерсть домашніх тварин, волосся, не допускаючи їх намотування на валик, що полегшує догляд за виробом. У нижній частині розташовані м'які тканинні накладки, які роблять насадку оптимальною для використання на ламінаті, плитці та інших твердих поверхнях.

Пристрій забарвлене в чорний колір, проводиться у В'єтнамі. Відрізняється непоганими технічними характеристиками, ефективністю і універсальністю. Згідно з відгуками користувачів, насадка Samsung VCA-TB700 добре справляється з прибиранням вовни як з килимового покриття, так і з меблів. Додатковим плюсом є низька вартість у порівнянні з схожими моделями від інших не менш відомих виробників. Негативних якостей не виявлено.

LG VNZ-PQ01N

Компактна версія турбощітки від виробника побутової техніки LG, яка оптимальна для очищення підлоги і м'яких меблів. Під час роботи маленькі обертаються щіточки пристрою щільно стикаються з поверхнею, що піддається очищення. За рахунок цього успішно забирається шерсть, пил. Це доповнення до побутової техніки проводиться в Південній Кореї. Її габарити всього 17х11,5х6 см, а вага – 210 р. По своєму дизайну турбощітка для пилососа LG поступається іншим багатофункціональним пристосуванням, але низька вартість є великим плюсом на користь вибору LG VNZ-PQ01N.

Переваги і недоліки турбонасадок для пилососа

Перш ніж купити щітку типу «турбо» для техніки Bissell, Beam, Electrolux, Gorenje, Redmond, Neolux або іншої марки, прийміть до уваги плюси і мінуси пристрою. Основна перевага для всмоктування пилососа полягає в ефективній очищення м'яких і твердих поверхонь від волосся, вовни і ниток, з якими звичайна насадка не може впоратися. Інша перевага – автоматичне регулювання швидкості обертання ролика зі щетиною. До недоліків пристосування відносяться:

  • необхідність регулярного очищення від вовни, волосся і іншого сміття, інакше їх наявність негативно позначиться на якості прибирання;
  • предмет, який може потрапити в насадку, спровокує поломку механізму;
  • внаслідок надмірного забруднення валика знижується потужність всмоктування.

Відео

ТУРБОЩІТКА РЕМОНТ І ОБСЛУГОВУВАННЯ A BRUSH IS REPAIR AND SERVICE

Відгуки

Олена, 35 роківПридбала чудову пристосування для прибирання килимових покриттів – турбощетку Filtero російського виробництва. Насадка відрізняється ефективністю, прийнятною вартістю (близько 1 тис. р.). Є навіть універсальний затиск. Правда, пристосування вийшло важкуватим.
Микола, 41 рікСеред турбощеток для пилососа замовив Picola BMD-10, яка вимітає пил з усіх щілин, важкодоступних місць. Підходить для пристроїв з телескопічної труби діаметром 32, 35 і 38 мм. Недоліком вважаю те, що валик вичісує ворс з ніжних килимових покриттів.
Ангеліна, 40 роківКупила універсальну щітку типу «турбо» Top House з корпусом з пластика. В комплекті є перехідник 32-35 мм. Пристосування компактне, відносно недороге, легке і непогано справляється з забрудненням килима. Недоліків не виявила.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!