Термометр для духовки газової та електричної. Як вибрати механічний або цифровий зовнішній термометр

Ви помиляєтеся, якщо вважаєте, що температура духової шафи при готуванні – справа опосередковане. Не тільки новачкам важливо знати, до скількох градусів розігрітий шафа, адже соковитість м'яса, швидкість приготування пирога і багато інші фактори безпосередньо залежать від температурного режиму.

Кухонний термометр

У багатьох рецептах вказано, при скількох градусах потрібно піддавати термічній обробці той чи інший продукт, щоб він міг до кінця спектися, не висохнути і не пригоріти. При варіння, смаження і гасінні не так важливий температурний режим, а ось при приготуванні в духовій шафі термометр для кухні стає необхідний, щоб правильно все приготувати. Імениті шеф-кухаря в усьому світі використовують це пристосування, щоб тримати приготування під контролем. З термометром для духової шафи кулінарні шедеври зможуть робити і новачки.

Принцип роботи всіх пристроїв виміру температури при приготуванні приблизно однаковий: термометр для печі складається з пластинки, сплавленной з двох металів, що деформується при нагріванні. Її вигин переноситься на стрілку, що допомагає визначити температуру. Існує два види кухонних термометрів:

  1. Цифровий – електронний пристрій, з найбільшою точністю визначає температуру їжі, не дає їй пригоріти.
  2. Аналоговий – стандартний термометр для духовки зі стрілкою та циферблатом. Вбудований в безліч газових плит. Головний недолік – велика похибка. Ще такі пристрої часто мають шкалу, за якою температуру, до якої плита змогла прогрітися, можна визначити лише приблизно. З переваг можна виділити простоту експлуатації та догляду і невисоку ціну.

Термометр для газової духовки

Цей побутовий прилад можна закріплювати на склі духової шафи, всередині на решітці (як пристрій Gefu) або на одній зі стінок. Часто він є знімним, що дозволяє утримувати його в ідеальному стані – чистити і мити після кожного використання. Термометри для духовки газової плити коштують недорого – їх ціна варіюється в діапазоні від 500 до 2000 рублів.

Термометр для електродуховки

Електричні плити майже завжди обладнані вбудованими терморегуляторами, тому необхідності в покупці окремого пристрою немає. Точність таких приладів висока, але якщо ви хочете звірятися, то можете купити недорогий термометр для електричної духовки (наприклад, Tescoma або ТБД). Якщо обрана вами температура не буде відповідати показаннями на пристрої – воно перестало працювати, початок давати збої, має сенс звернутися в сервіс.

Градусник для духовки – як вибрати

Як визначитися з видом і маркою пристрою, щоб воно прослужило довгий час:

  • Орієнтуйтеся на вартість – неякісні варіанти обійдуться недорого, але вони часто ламаються і показують велику похибку, так як вони виготовлені з фальсифікатних матеріалів. Купити такий пристрій – значить через місяць повернутися в магазин за новою моделлю.
  • Потрібно вибирати термометр в піч середнього або великого розміру, щоб при використанні добре проглядалася шкала, ділення. Деякі страви вимагають делікатного варіації температур, щоб приготування не забрало багато часу, а смак вийшов ідеальним.
  • Бажано, щоб самій високою температурою, яку зможе показувати пристрій, було значення 300 градусів. Великий діапазон допоможе стати професіоналом при приготуванні найрізноманітніших страв.
  • Не забувайте, що виробники піклуються про свій рейтинг, популярності, тому відомі марки відрізняються кращою якістю і тривалістю експлуатації. Китайські підробки обійдеться дешево, але можуть бути виготовлені з токсичних, легко плавящихся матеріалів, від чого термін служби буде відповідним.
  • Можна замовити в інтернет-магазині будь-який пристрій, але паперові каталоги і сайти не дають повного уявлення про выбираемом продукті, так і консультанта, який розповість детальну інформацію про товар, поруч немає. Виходячи з цього рекомендація – вибирайте градусник в духовку в спеціалізованих магазинах, в яких реалізується побутова техніка та духові шафи. Купити термометри можна у відділі комплектуючих.

Електронний кухонний термометр для їжі

В останні роки покупці все частіше запитують не стаціонарні пристосування з циферблатом, а цифрові варіанти вимірювання безпосередньо готуються продуктів по більш високій ціні. Такі моделі в більшості володіють спеціальним металевим щупом, який втикається в їжу і вимірює, наскільки страва готова. Основна частина з табло виконана з пластика, тому перегрівання вкрай небажано. Електронний цифровий термометр для кухні обладнаний кабелем, що робить пристрій з духовки, не даючи йому нагрітися.

Основні функції та налаштування, які є в електронних вимірювальних приладах:

  1. Можливість виставити таймер.
  2. Звуковий сигнал щодо готовності.
  3. Програматор (різні режими, термометр для випічки, м'яса, шашлику, риби і т. д.).
  4. Індикація готовності (колір табло буде змінюватися від того, наскільки приготовлено вибране у налаштуваннях страва).
  5. Можливість вимірювати градуси на відстані (інфрачервоні моделі). Недолік такої опції очевидний – чим далі прилад від об'єкта вимірювання, тим більша похибка.

Механічний термометр для духовки

На ринку побутової техніки представлена величезна різноманітність моделей від різних виробників. Суть роботи всіх пристроїв однакова, тому потрібно вибирати, виходячи з порад вище. За методом встановлення механічний кухонний термометр для їжі можна розділити на підвісний, популярний і вбудовуваний. Деякі пристрої з циферблатом обладнані двома шкалами – кількість градусів за Цельсієм і Фаренгейтом.

Ціна термометра для духовки

Назва моделі

Ціна термометра для духовки (р.)

Paderno

780-800

ILSA

1000-1100

Gradius Tescoma

1200-1500

Механічний для їжі

350-400

ТВД

250-300

Kuchenprofi

600-650

Oven

150-200

Т 837Н

400-450

Gefu

1500-2000

Відео: як встановити термометр в духовку

Як встановити термометр для духовки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!