Посуд для індукційних плит

Одним з головних атрибутів сучасної кухні можна сміливо назвати індукційну плиту. Вона функціонує за особливим принципом, тому для приготування їжі знадобитися спеціальний посуд. Щоб правильно вибрати ємності для індукційної варильної поверхні, слід ознайомитися з кількома порадами в продовженні статті.

Який посуд підходить для індукційних плит

Плита індукційного типу відрізняється від газових та електричних приладів методикою утворення тепла. Сама панель не нагрівається, а от дно каструлі або сковороди навпаки розжарюється дуже активно. Враховуючи таку особливість побутової техніки, посуд для індукційних плит повинна бути правильно підібрана. Кухонні ємності для приготування мають магніт (магнітні сплави) у складі днища і повинні займати не більше 70 відсотків від загальної площі конфорки.

Індукційну начиння випускає безліч різних виробників, які використовують наступні матеріали: сталь, кераміку, чавун, алюміній, нержавійку, мідь і так далі. Правда вони підходять тільки тоді, коли у складі нижньої частини начиння для індукційних плит є феромагнітні домішки. Як визначити, яка сировина краще? Нижче дається короткий опис матеріалів, з яких найчастіше виробляються специфічні кухонні приналежності.

Чавунна

Індукційні сковороди або каструлі, виконані з чавуну, довго зберігають тепло, зберігаючи їжу підігрітою тривалий час. Ще така продукція використовується, як блинная або для випікання оладок, так як тісто не прилипає до дна. Додатково до цього, чавунний посуд може використовуватися довгі роки, не піддається іржі, не вбирає запахи їжі. Негативні якості: потрібно дуже дбайливо ставитися до цих предметів побуту, інакше вони можуть зіпсуватися (розколотися, наприклад).

Емальована

Посуд для індукційних плит з емальованим покриттям виготовляється з чавуну або декількох сплавів. Захисна емалева плівка захищає продукти від проникнення шкідливих хімічних речовин. Начиння такого типу добре пручається корозії і окисленню. Мінус – ймовірність утворення маленьких тріщин і відколів, які з'являються внаслідок неправильної експлуатації посуду.

Алюмінієва

Каструлі, сковорідки, зроблені з алюмінію, відрізняються невеликою вагою, мають високі показники теплопровідності і продаються за демократичною ціною. Недоліком цього типу товару вважається невисока міцність, ризик виникнення деформації. Сучасні виробники магнітної посуду позбавляються від вищеописаної проблеми шляхом зміцнення днища металевою пластиною і поповнення складу іншими, більш міцними сплавами.

Мідна

Це сировина для кухонних індукційної начиння стали використовувати порівняно недавно. Фірми, що випускають мідні сковороди, сотейники і каструлі, додають в основний склад феромагнітні сплави. Завдяки цьому посуд для специфічної варильної поверхні відмінно нагрівається, швидко очищається від забруднень, має привабливий зовнішній вигляд.

З нержавіючої сталі

Посуд з нержавіючої сталі ідеально впишеться в кухню будь-якого інтер'єру, не буде окислюватися, завжди збереже всі корисні компоненти приготованого блюда. Є кілька негативних властивостей: їжа може трохи пригорати, тому що в складі нержавіючої сталі є нікель, який іноді викликає алергічну реакцію. Ще один мінус: для посуду з нержавійки характерний низький рівень теплопровідності, тому їжа готується трохи довше.

Продукцію якого виробника вибрати

Велика кількість відомих виробників кухонних приналежностей, які йдуть в ногу з сучасними течіями, вже налагодили випуск посуду, призначеної для панелі індукційного типу. Ось кілька прикладів для більш легкого вибору:

  1. Добротна, популярна посуд фірми Tefal давно на ринку. Цей виробник випускає одночасно кілька наборів індукційної посуду з антипригарним покриттям, феромагнітним дном. Ціна продукції зі значком Тефаль помірна, якість на вищому рівні.
  2. Каструлі, сковорідки німецької торгової марки Woll – це алюмінієва магнітна посуд різного діаметра з товстими стінками. Надміцний антипригарний керамічний, сапфіровий або титановий шар дозволяє використовувати начиння тривалий період часу. Набір посуду для індукційних плит цієї марки особливий, а його вартість максимально виправдовує якість.
  3. Інерційна посуд Fissler дуже ергономічна, зручна, практична. Порівняно з іншими виробниками, вартість цієї продукції вище, але кожна одиниця відповідає всім необхідним стандартам якості.
  4. Відома у всьому світі торгова марка Zepter також не залишилася в стороні. Виробник створює свій посуд зі сплаву титану і молібдену, який відрізняється високими показниками міцності. Кухонні приналежності цієї маркування мають не убиваемую антипригарну поверхнею, стійкі до корозії і механічних пошкоджень.
  5. Фірма Rondell виробляє інерційну посуд з нержавіючої сталі і алюмінію. Сотейник, каструля, сковорода класична і гриль, чайник для індукційної плити – це далеко не весь асортимент продукції. Виробник може запропонувати якісний товар сучасного дизайну за хорошою ціною.

Де купити і скільки коштує індукційна посуд

Ціна спеціальної варильної посуду для інерційної поверхні залежить від типу виробу, матеріалу і безпосередньо виробника. Нижче представлена таблиця з декількома прикладами приблизної вартості в Москві і Санкт-Петербурзі:

Фірма

Ціна за одиницю товару, руб.

Tefal

1-5 тисяч

Woll

2-4 тис. р.

Fissler

Від 7 до 16 тисяч рублів

Zepter

12-35 тис. р.

Rondell

2,5-5 тис. р.

Відео: яка потрібна посуд для індукційної варильної панелі

Щоб зрозуміти принцип роботи індукційної панелі для приготування їжі і правильно вибрати для неї посуд краще прислухатися до порад професіоналів. Завдяки двом відеороликів, поданим нижче, можна дізнатися, за яким принципом функціонує незвичайна плита, яку посуд застосовувати для готування на такий варильної поверхні, з якого матеріалу повинні бути виготовлені індукційні каструлі і сковорідки.

Посуд для індукційних плит. Як вибрати?

Індукційна плита і посуд - принцип роботи та переваги

Відгуки покупців

Ганна, 45 роківНещодавно придбали індукційну варильну поверхню. Задумалися про те, яку посуд використовувати для приготування улюблених страв. За порадою знайомих вирішили купити набір каструль Тефаль, і не прогадали. Всі ємності якісні, добротні, ергономічні. Їжа не пригорає, виходить смачною і ароматною. Всім рекомендуємо продукцію цієї перевіреної фірми.
Борис, 27 роківНа весілля отримали в подарунок індукційну піч. Вивчивши інформацію про цю сучасної кухонної техніки, придбали кілька спеціальних сковорідок і каструль Rondell, а ще казан для смачного плову. Німецька посуд з нержавіючої сталі відрізняється красивим дизайном, безпечна для здоров'я, допомагає швидко приготувати їжу і відрізняється недорогий вартістю.
Маргарита, 55 роківВже кілька років користуюся варильною панеллю індукційного типу. Для готування у мене є спеціальний посуд (сковорода, каструля, молоковарка, турка для кави). Вона відрізняється унікальним антипригарним покриттям і товстими, міцними стінками. Раджу кожній господині спробувати такий посуд у справі, залишитеся задоволені на 100 відсотків.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!